Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Oko za oko, zub za zub" su iz Haburabijevog zakonika (Muškenum), članovi 196 i 200. Ako znaš šta je to uopšte.

Nažalost, mislim da sam čuo u školi za takve ludosti kao što je taj Haburabi. Zaista, nesam školovao iz zvaničnih istorija, klanica, kraljeva, dvorskih spletki (ko bi drugi voleo yebeni GoT) i ostalih mašina za mlevenje ljudskog mesa. To objašnjava dosta toga u vezi nas, iskreno, kako neko može da poštuje jednog dr Čovketa, al nije svakako vreme za takvu filozofiju.

Pusti statistiku. Ako gledamo statistiku onda bi rekli da je Dzenkins najbolji bek u celoj ABA ligi a on je tipican prangijas. Ima taj sut za 3 poena i u tome je dobar i time nabija statistiku. Ok je to, jako je to korisno. Ali svi mi koji pratimo kosarku vidimo neke stvari koje statistika ne vidi. Asistencije, skok, sut, odbrana, blokade, kretnja s loptom i bez lopte, timska odbrana i napad... a u svemu tome Gagi je kompletniji igrac. Siguran sam da ce Djordjevic mnogo bolje uigrati Gagija nego Lazica i siguran sam da mu treba igrac sa vecim dijapazonom u napadu i odbrani jer mu daje raznovrsniju igru. Sam Djorjevic je rekao da hoce da igramo kao Real brzo i poletno a drveni Lazic se tu ne uklapa.

Djenka do pred kraj sezone nije mogao vola da ubode, njegovo glavno oruzje je prvi korak i ulaz. Tu je nezaustavljiv, malo ko u aba ligi moze da ga cuva. Plus kad ostavi svog cuvara iza sebe retko koji centar moze da ga oduva u duelu jer je zaista jak kao crna zemlja (nisam rasista :lol:)

Ne znam zasto se ovoliko oduzila ova rasprava oko Lazica i Milosavljevica. Pa pobogu zvezdasi nemojmo biti toliko ostrasceni, Gagi je klasa iznad Lazica to je AKSIOM, ne treba tu previse price. Imao je nazalost tu nezgodnu povredu ali nisu zurili sa povratkom i koliko vidim malo po malo on se vraca u nekadasnju formu i siguran sam da ce mu ove pripreme mnogo znaciti, mozda i najvise od svih reprezentativaca i da ce to biti kljucan korak ka vracanju u staru formu.

- - - - - - - - - -

Samo nakaradno tumačenje statistike koje će da 15min Lazića dovede u proporcionalnu ravan sa 27min Milosavljevića i da kaže "pa to je blizu", zanemarujući činjenicu o ulogama, umoru, vremenu provedenom na parketu i šta to znači za učinak, i ko zna čemu još, može da izjednači njihovu statistiku. Samo navijačka ostrašćenost može po praćenju igre na terenu da ih izjednači, pa čak i da prednost jednom Laziću. Milosavljević je neko ko nosi Partizan, i to prevashodno time što je najpismeniji i najsposobniji timski igrač, neko ko će sve pokrpiti i u tome se iscrpsti, a Lazić je sa razlogom trinaesto prase u svom timu, gde iz jedne ležernosti koju mu omogućavaju jači igrači, uspeva da samo ponekad korektno odradi majušni procenat svoje uloge, da nešto iz ćoška kad ostane sam, ubaci kontru svaku treću utakmicu, da "odpegla" svoju odbranu zajedno sa ostalim sirovinama u timu, jureći na smenu protivničke igrače, uživajući u benefitu dozvoljenog praga odbrane koje dobiju na reputaciju i dangubićevsko "podešavanje" kriterijuma na startu svake utakmice.

Svako davanje lopte njemu u ruke i stavljanje u Milosavljevićevu ulogu bi za 5min pokazalo svu razliku između njih dvojice. Zato on nikad ni u jednom timu neće dobiti takvu ulogu. Njih dvojica su neuporedivi, jednostavno.

Sve ostalo je nakaradno peglanje statistike i navijačka ostrašćenost koja neće da prizna ni da je jedan od najboljih igrača KKP osetno bolji igrač od jednog od najslabijeg igrača CZT. Njihovo poređenje vuče koren iz nepismenog uverenja da je Lazić nekakav "defanzivac", u nedostatku boljeg objašnjenja jedne takve pojave na terenu, koju njegov trener očito voli zbog njegovog lakog korišćenja, poslušnosti, i mogućnosti za tabanje, floping i provokacije.

Ako bi baš morali da poredimo igrače slične uloge, Milosavljevića bi poredili sa Kalinićem. I tu ja, kao Partizanovac, ove sezone dajem prednost Kaliniću, i ne znači mi što je Milosavljević generalno još uvek kompletniji igrač. Samo se nadam da će uspeti da se ubrzo vrati na nivo pre povrede, kada je bio potpuno "on fire".

Zato sam i rekao da je po meni moguće da Đorđević zbog Kalinića ne povede Milosavljevića, ukoliko proceni da mu ne trebaju dva ista tipa igrača.

PS: inače, plus-minus statistika ne znači ništa u pojedinačnom slučaju, al na velikom uzorku bi mogla puno da znači. Milosavljević ove sezone ima preko +10, što otprilike znači da sa njime najslabiji KKP u zadnjih 10ak godina dobija +10 na terenu. Bez njega, mogli smo gledati mučenje protiv Konstantina i sredinu tabele u ABA ligi (doduše, pomogao je i Pavlović, ali ne toliko kao ovaj). U tome je najvažniji značaj Milosavljevića, a ne u broju poena, jer to nije njegov primarni posao.

Zato i rekoh, Milosavljević se ne razume. Nisu ga razumeli ni Partizanovci, koji su ga zvali prve dve sezone "budalom", da bi na kraju shvatili... Pa, kako onda da shvate ostrašćeni Zvezdaši kojima su lazići i blažiči pojam.

Korektna analiza. Mozda si previse oblatio Lazica ali to je tvoj stav. Sustina je bitna i tu nisi omanuo.

Jesam oblatio jer ne podnosim odredjenu sortu al cak mu i ja moram priznati da se racionalizovao ove sezone kao igrac. Ali uveren sam da sve potice iz samopouzdanja koje tim ima zahvaljujuci dvojici trojici koji vuku glavne konce, i da mnogi izgledaju zato bolje no sto jesu. Sto je sustina tima.

To nije nikakva uvreda, svi smo apsolvirali da su mnogi igraci u kkp izgledali daleko bolje u njemu nego van njega, zbog tima i zato sto je vujosevic majstor "kontrole stete".

Evo ga jedan koji je procitao......:rotf:
Jos navodno "korektna analiza"...:rotf::rotf::rotf:

Neka hvala dosta je gluposti i u ovim njegovim kraicm komentarima.
Sto se tice Lazica i Milosavljevica, ove godine su i jedan i drugi pokazali sasvim slican kvalitet.
To sto je to porazavajucie za Milosavljevica je nesto sasvim drugo.
Milosavljevic nije ni pozvan u reprezentaciju zbog ove sezone, nego zbog mogucnosti.
Medjutim.....Prosla je cela sezona on nije usao u formu.Pa kad ce?
Kazete polako se vraca..Gde se vraca?
Kazete teska povreda.. Pa dobro jel` izlecen ili nije?

Povreda kakvu je on doziveo, ZAUVEK ogranicava igraca.
Razlog su lateralne kretnje i cim ih bude vise, ponovo ce trpeti kolena.
Jednom pokidani ligamenti nikada vise se ne vracaju ili pokazuju kao zdravi, ma sta doktori o tome pricali.
Ko je igrao kosarku zna koliko mu je sada , posle X iskakanja skocnog zgloba lako da ligamente vrati u "staro" stanje, skoro bez otoka i bez bola....
A kako je to bilo tesko kada je prvi put zglob iskocio......
Tu nema zatezanja, vracanja, tu ima samo promene nacina treninga i nacina igre.
To je jedno.
Drugo je psiholodki efekat koji ta povreda nosi sa sobom, i to takodje moze biti i teze od fizicke povrede.
Ja bih svakako voleo da Milosavljevic napravi zavidnu karijeru, i da se posle tako teske povrede vrati u punom sjaju.
Mozda ga je bas iz tog razloga Djordjevic i pozvao u reprezentaciju.
Zbog igara ove godine sigurno nije.

Sto se Lazica tice, to je veoma veoma zahvalan kosarkas, borben do iznemoglosti, veoma kosarkski pismen .
Svoju igru je podredio kolektivu,pretvarajuci sebe u igraca realno manje vrednog nego sto jeste.
Da li je reprezentativan kalibar, to ne znam, ali ako je pozvan Markovic, ako je pozvan Jovic, zasto nije pozvan i Lazic, pa da na licu mesta pokaze koliko vredi...
Ne mislim da je u bilo kom segmentu igre losiji od pomenute dvojice.
Ali ajde videcemo kako ce se sve razvijati dalje.

Poslednja izmena:
Nažalost, mislim da sam čuo u školi za takve ludosti kao što je taj Haburabi. Zaista, nesam školovao iz zvaničnih istorija, klanica, kraljeva, dvorskih spletki (ko bi drugi voleo yebeni GoT) i ostalih mašina za mlevenje ljudskog mesa. To objašnjava dosta toga u vezi nas, iskreno, kako neko može da poštuje jednog dr Čovketa, al nije svakako vreme za takvu filozofiju.

Ti si izgleda završio neku školu za inkluzivne.

Koliko se povredio?

Kladim se da 90% ljudi ne pročita ni prve dve rečenice.
Em tupi u prazno em su gluposti.

- - - - - - - - - -

"Oko za oko, zub za zub" su iz Haburabijevog zakonika (Muškenum), članovi 196 i 200. Ako znaš šta je to uopšte.
Sve mi se čini da si ti stao kod Sportskog žurnala.

Hamurabijev zakonik, jer se vladar zvao Hamurabi.

Inače bi vas trebalo sve banovati jer umesto da se piše o reprezentaciji i igračima od kojih se očekuje finale vi se ovde preganjate oko indijanca Lazića i rekovalescenta Milosavljevića. Stvarno svi imate problem u glavi...
Jbt, umesto da pričate o tome kako igraju Bjelica, Bogdan (a obojica su u padu forme), Teo, kako Raduljica već neko vreme nema klub, kako je Đorđević poslao trenera da individualno radi sa Kuzmićem... Aj da je rasprave oko Mačvana i Mitrovića, gde su obojica ozbiljne opcije za drugu četvorku, to još ima smisla, al ovo je potpuo besmisleno...

Poslednja izmena:
Ja sam zaista fasciniran internet-trolom koji zna da Stari Zavet citira štošta, pa i "Haburabija", i još se pravi pametan time. Zaista neverovatno.
To su ti Čovićevi "fakultetski obrazovani momci", menadžeri u sportu, koji botuju dok čekaju server, u pauzi čitanja epske fantastike i gledanja najnovijih TV ostvarenja. Fascinantan spoj.

Inače bi vas trebalo sve banovati jer umesto da se piše o reprezentaciji i igračima od kojih se očekuje finale vi se ovde preganjate oko indijanca Lazića i rekovalescenta Milosavljevića. Stvarno svi imate problem u glavi...
Hajde molim te, kao da se nisu vodile i gluplje rasprave. :mrgreen: Bar se raspravljamo o košarci i košarkašima...

Inače, kraj je sezone, ne vidim problema što je Bjelica u padu forme, npr. Pa ne može biti u formi 12 meseci godišnje, samo opušteno.

Evo ko lupa i lupeta:

Ili ovo možda nisi ti napisao?
Sve si pogodio...

Pa i sta sam tu pogresio :eek:

Hoces reci da su Jovic, Dangubic, Lazic, Kalinic i Mitrovic napadacke masinerije :hahaha:

To su igraci kojima je odbrana prvenstveni zadatak, a u napadu nisu konstantni igraci, sto ne znaci da neki od njih ne mogu da ubace 20 poena (Kalinic, Mitrovic) ali to na svakoj 5. utakmici

Uporedi to sa recimo Bogdanovicem koji je prosle sezone protiv vas u plej-ofu ubacivao prosek od TRIDESET POENA. Valjda znas razliku izmedju napadacki orijentisanih igraca i igraca kojima je odbrana prvenstveni zadatak

Sad ce ispasti da opet "pljujem Zvezdu" ako kazem da u svojim redovima nema klasicnog sutera, tipa Bertans ili Bogdanovic. Zato ste i rusili evroligaske rekorde po broju promasenih trojki...

Crvena zvezda u svojim redovima ima previse napadackih anti-talenata - Jovic, Mitrovic, Kalinic, Dangubic, Dzenkins, Lazic
To je pola tima, pola igraca ne moze da postigne na utakmici 10+ poena, jedino nekad zablista Dzenkins
Radonjic voli destruktivnu odbrambenu kosarku, tako da je potpuno zaboravio na napad

Pa i sta sam tu pogresio :eek:

Sve si prijatelju pogodio. Kao Tarabić..:rotf::rotf::rotf:

I Lazinjo pojeo Milosavljevića, Danguba Murića, Dejo Duleta i ostale bajke... Ajd sad, dočekali smo posle ko zna koliko vremena (neki čekaju 3 godine, neki 10, a neki 18), al nemojmo preterivati.

PS:A nešto nije ni mesto da bi jedan internet trol naknadno nabijao na nos nekome polovične procene, posebno kad isti taj trol "briljira" u prognozama iz sezone u sezonu, a sad je dočekao jednu "pogođenu" da likuje.

Poslednja izmena:
Jesu. Pogotovo Dzenkins. A i Kalinić koji vam je šutirao trojke valjda 15/10. I to one ključne...

Da ne zaboravimo Mitrovića koji je pojeo onog vašeg sa velikim rejtingom.

Pa Dzenkins je jedino i sto vam vredi od navedenih, mada i njemu je trebalo 3-4 meseca da uopste ubaci nesto kroz kos, jer je poceo sezonu katastrofalno

Ja izuzetno cenim neke od bivsih igraca Zvezde - Nedovica i Bjelicu, onda Teodosica (koji je zvezdas) itd

Za Nedovica sam govorio ako neko ima predispozicije da uspe u NBA onda je to on

Ali budimo realni, kvalitet trenutnih Zvezdinih igraca (osim Bobija) je veoma upitan, pricam o srpskim igracima

Koliko smo mi nisko pali kad nam je Jovic uopste u konkurenciji za nacionalni tim, pa on je Zvezdin Pera Bozic :hahaha:

A nisu ni Mitrovic, Dangubic niti Kalinic nista bolji, mada rekao sam za Kalinica - nema talenat ali makar radom uzdize sam sebe, i za to ima respect...

Koliko smo mi nisko pali kad nam je Jovic uopste u konkurenciji za nacionalni tim, pa on je Zvezdin Pera Bozic :hahaha:
A šta fali Peri Božiću? Možda se pod stare dane pretvorio u maskotu i "dizača trofeja", al nije on uopšte bio naivan igrač kao mlađi. Nikvakva klasa, svakako, al korektan igrač. Pa i pod stare dane nas je vadio par puta iz teških situacija protiv HF-a, recimo.

Inače, hajde što Partizanovci potcenjuju Jovića, al meni je najčudnije kako se on i među svojom publikom ne potcenjuje, već više uzima zdravo za gotovo, kao, Jović, dobar je naš je, al mnogi ga neće uzeti kao neki faktor.

A radi se o igraču koji je jedan od retkih tamo koji zaista zna da igra individualnu čistu odbranu dok se navijači lože na blažiče dangubiće i laziće i kako skaču na protivnike kao petlovi na kokoške. Uz to, sasvim lepo odrađuje plejmejkerski posao, nije nikakav šuter, ali na krilima samopouzdanja drugih i on je pogađao po koji šut sa distance, ono što je bitno - dobar procenat na malom uzorku, dakle zna koliko može i ne siluje. Šta ćeš drugo od bekap pleja?

Za reprezentaciju, Đorđević može vrlo lako proceniti da mu je bolje da ima nekog takvog da "smiri" po potrebi Teodosića, a ne da ovog menja recimo Nedović sa svojim srljanjem. Mada i to drugo može biti neka taktika.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back