Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spanija bez Rubija, Kalderona i mladjeg Gasola... za sada

jos cemo prvi zavrsiti u grupi :mrgreen:

Nije još zvanično ali ako otkaže to će biti dobro. Ako on otkaže mislim da ni Pao neće hteti da igra kao ni drugi igrači. Dosta toga zavisi od njegovog odgovara na psihološkom planu ekipe, prvi centar NBA lige, u najboljoj formi u karijeri da otkaže može dosta da demotiviše ostatak igrača.

Ladno se vodila rasprava dal je bolji Lazic ili Milosavljevic :eek: :hahaha:

Oni jednostavno nisu za poredjenje. Ja Gagija ne smatram za nekog ekstra igraca, ali je za Lazica izmislio kosarku

U odbrani moze da radi isto sto i Lazic, dok je u napadu jednostavno 10 puta bolji od njega

Milosavljevic ima onaj 'vic' u igri, dok je Lazic jednostavno igrac zadatka, a vec imamo Jovica i Markovica za te stvari

Mada ja iskreno uopste ne volim igrace koji sluze samo za odbranu a u napadu su limitirani. Ej ceo zivot treniras kosarku da bi jurio drugog igraca i pravio faulove !? Jos da igras za reprezentaciju !?

Svidja mi se najava selektora da zeli da igramo americku kosarku, nesto kao Real Madrid, a to je lepa i efikasna kosarka.

Svidja mi se najava selektora da zeli da igramo americku kosarku, nesto kao Real Madrid, a to je lepa i efikasna kosarka.

Za to mu treba barem 5 crnaca u ekipi :lol: . Šalu na stranu ne znam kako to misli da izvede. Real Madrid je klub i oni imaju vremena celu sezonu da se uigravaju za takav sistem igre a reprezentacija par meseci. Ako ćemo gledati Špance njima je grubo rečeno trebalo jedno 5 godina da dođu na taj nivo igre, odnosno od 2001. godine kada su počeli ozbiljnije da igraju košarku pa do 2006. kada su osvojili titulu prvaka sveta ali oni su svi bili mladi tada i plus to Pau Gasol je ozbiljno igrao u NBA ligi. U svakom slučaju biće to jedan zanimljiv projekat, nadam se pozitivnom rezultatu.

Za to mu treba barem 5 crnaca u ekipi :lol: . Šalu na stranu ne znam kako to misli da izvede. Real Madrid je klub i oni imaju vremena celu sezonu da se uigravaju za takav sistem igre a reprezentacija par meseci. Ako ćemo gledati Špance njima je grubo rečeno trebalo jedno 5 godina da dođu na taj nivo igre, odnosno od 2001. godine kada su počeli ozbiljnije da igraju košarku pa do 2006. kada su osvojili titulu prvaka sveta ali oni su svi bili mladi tada i plus to Pau Gasol je ozbiljno igrao u NBA ligi. U svakom slučaju biće to jedan zanimljiv projekat, nadam se pozitivnom rezultatu.

Pa ne treba ti 100 godina rada sa igracima da bi igrao takvu vrstu kosarke !? Jednostavno to je "opustenija kosarka", sa brzom igrom, kracim napadima, vise suteva...

Uostalom kolko mi imamo vremena da se spremimo tolko imaju i drugi

Prvi put sam rekao plitko "zoniranje" a sad vidim da sam nesvesno prihvatio tvoje preimenovanje u "zonu" i sam rekao to. :whistling: Ostajmo na "zoniranju". ;) Naravno da se igrač "zonira" kad se čuva, pri odbrani od pnr na primer, ostavlja mu se malo prostora i provocira šut sa (polu) distance.

Isto tako, nisam spreman da se odreknem proste činjenice da se u odbrani igra i usmeravanje na centra. No, ne možemo znati šta je dogovoreno u tom trenutku na terenu i sto posto znati dal je Milosavljević ono uradio planski ili zato što je izgubio korak. A ja koliko znam, možda je zaista po novom košarkaškom poretku Lazić bolji defanzivac od Milosavljevića, ali je sigurno da Milosavljević nije Harden u odbrani. :mrgreen:

A to u vezi prvog časa košarke, to je OK, to važi za mene jer duplo sporije vodim loptu levom nego desnom rukom, međutim, čak i na običnom basketu ćeš sresti nekog ko je trenirao dovoljno dugo košarku da su mu obe strane jednako jake. Onda se u izboru odbrane na njemu biraju podaci skautinga, koriste se računarski programi koji analiziraju do detalja navike pojedinih igrača, sa koje strane ulaze u šut, odakle najviše šutiraju, prodiru, itd. Ipak je sve to malo komplikovanije od "prvog časa košarke"...

Ne vredi..ja nacrtam on opet po svome....
Mada u ovom jednom komnetaru ima nekoliko cisto kosarkaskih gluposti, nemam vise volje da crtam i objasnjavam, a iskreno odavno sam prestao da se i smejem ovome, jer postaje žalosno.
Ima na ovom forumu ljudi koji o tebi isto misle kao i ja(sa punim pravom dodao bih), samo imaju drugacije zivotne nazore pa nece da ti to kažu.

Poslednja izmena od moderatora:
Mada u ovom jednom komnetaru ima nekoliko cisto kosarkaskih gluposti, nemam vise volje da crtam i objasnjavam, a iskreno odavno sam prestao da se i smejem ovome, jer postaje žalosno.
Ima na ovom forumu ljudi koji o tebi isto misle kao i ja(sa punim pravom dodao bih), samo imaju drugacije zivotne nazore pa nece da ti to kažu.

Toliko si prepotentan da si prosto iritantan sto se tice ove kosarke. Odakle ovolika samouverenost kad nema te prognoze koju nisi omasio na ovom forumu, bar ja sto sam primetio. Koje je tvoje kosarkasko zvanje? Jesi igrao mozda prvu ligu 15 godina, jesi trener mozda, sta si ti?

Znaš kako, ima ljudi sa kojima se mogu složiti u dosta stvari, u nekima ne, i to je savršeno normalno jer nismo svi isti. A nisam svakako uvek u pravu, pa i drugi imaju pravo naspram mene.

A ima i ljudi koji će me mrzeti šta god da kažem, bio u pravu ili u krivu, i koji samo vrebaju ovde priliku da mi se nakače. Tvoja priča ovde nije košarka, nego kontriranje, isterivanje, naterivanje, ubeđivanje, samopromocija, pokušaj isticanja kao klasičan galamdžija u kafani, i slično. Ja sam ti samo konkurencija jer sam dovoljno uporan, da ne kažem tvrdoglav, pa ne možeš da vodiš glavnu reč. Bolje nađi drugu zabavu, verujem da su komentari na portalima pravi profil za tebe.

Toliko si prepotentan da si prosto iritantan sto se tice ove kosarke. Odakle ovolika samouverenost kad nema te prognoze koju nisi omasio na ovom forumu, bar ja sto sam primetio. Koje je tvoje kosarkasko zvanje? Jesi igrao mozda prvu ligu 15 godina, jesi trener mozda, sta si ti?

Svaku svoju konstataciju ja DOKAZEM.
Posebno oko osnovnih kosarkaskih stvari, koje ne bi trebale da su na bilo koji nacin nepoznate bilo kome ko je ikada igrao kosarku.
Ocigledno osim onih koji kosarku razumeju ili smao vole, ovde ima mnogo vise onih koji ne znaju nista.
Na tvoju srecu, izgleda da ti ne volis da se eksponiras po tom pitanju za ralziku od nekih drugih.
To sto sam ja itritantan tebi je jedna stvar, a ti bi bilo najbolje da me demantujes primerom ili dokazom da ja nisam u pravu kada pisem o necemu vezanom za kosarku.

PS: Bas bih voleo da vidim sta sam ja to sve omasio na ovom forumu?
Posebno ova konstatacija "SVE SI OMASIO"....
Ona mi vise lici na neku licnu frustraciju a mnogo manje na cinjenicno stanje.
Ali dobro, eto prilike da DOKAŽEŠ da si u pravu

PS: Opet si se iznervirao?
Bas mi te žao....Evo ima jedan sto zna sta je TIMSKO plakanje, pa ce te utesiti.

Poslednja izmena:
Prvi put sam rekao plitko "zoniranje" a sad vidim da sam nesvesno prihvatio tvoje preimenovanje u "zonu" i sam rekao to. Ostajmo na "zoniranju". Naravno da se igrač "zonira" kad se čuva, pri odbrani od pnr na primer, ostavlja mu se malo prostora i provocira šut sa (polu) distance.

Isto tako, nisam spreman da se odreknem proste činjenice da se u odbrani igra i usmeravanje na centra. No, ne možemo znati šta je dogovoreno u tom trenutku na terenu i sto posto znati dal je Milosavljević ono uradio planski ili zato što je izgubio korak. A ja koliko znam, možda je zaista po novom košarkaškom poretku Lazić bolji defanzivac od Milosavljevića, ali je sigurno da Milosavljević nije Harden u odbrani.

A to u vezi prvog časa košarke, to je OK, to važi za mene jer duplo sporije vodim loptu levom nego desnom rukom, međutim, čak i na običnom basketu ćeš sresti nekog ko je trenirao dovoljno dugo košarku da su mu obe strane jednako jake. Onda se u izboru odbrane na njemu biraju podaci skautinga, koriste se računarski programi koji analiziraju do detalja navike pojedinih igrača, sa koje strane ulaze u šut, odakle najviše šutiraju, prodiru, itd. Ipak je sve to malo komplikovanije od "prvog časa košarke"...

Lepo rekoh, NEKOLIKO kosarkaskih GLUPOSTI.

1,Zoniranje?Molio bih bilo koga sa ovog foruma, ili bilo koga ko se bavio kosarkom da mi objasni sta ovo znaci?
Da mi objasni kako to izgleda "zoniranje" kada se postavi na parketu?

2.(prvo boldovano) To se u kosarci zove USMERAVANJE IGRACA.
Ono se radi zato sto se napadac tera na stranu koja mu je tehnicki losija, i samim tim se povecava mogucnost greske.
Napadac sa loptom u vodjenju se UVEK ostavlja malo prostora , zato sto je igraca koji vodi loptu NEMOGUCE bez posledica cuvati tik do njega.
Kada moze da vodi loptu, korak nazad, usmeris ga na losiju stranu, i cim stane odmah do njega.
To su osnovni postulati kosarkaske odbrane.
Kakvo zoniranje, kakve gluposti..smejurija.
3.(usmeravanje na centra) Kakvaje to glupost?
kada god napadac prodje on ce manje vise naleteti na centra....
Osnovna ralzika i dokaz tvoje glupe konstatacije je u tome sto kada cuvas igraca sa strane, uvek ga usmeravas prema liniji terena, a NE NA CENTRA.
Cak i kada je to strana sa jacom tehnikom, jednostavno manjak prostora, manje mogucnosti suta, veci ugao dodavanje su znacajnije stavke od toga.
4.(sledece boldovano) ne mozemo znati sta je DOGOVORENO?
Pa ako se igra covek, zasigurno se niko nikada nece dogovoriti da se taj covek pusti da prodje.....Cuj, ne znamo sta je dogovoreno......
5.(bold....) Ne postoji igrac na celom svetu kome su obe ruke jednako dobre po pitanju tehnike.
Najblizi tome je bio Lari Brid , ali i to zato sto je slomio ruku(ili teze povredio) pa je morao da i drugu dovede do visokog nivoa.
6.Racunarski programi?:rotf:
Mozda i treba takvima kao sto si ti.
Bilo kome ko je odigrao dva basketa na ulici, je dovoljno da pogleda dve tri akcije svakog igraca da bi znao sta moze i kako se treba cuvati.
Najozbiljnije ekipe u to jos uvrste zvanicnu statistiku igraca, sto je maksimum......Cuj, posebne racunarske programe!!!!!!!!!!!!

Eto, tako mali komentar a tako puno gluposti.......

Bilo kome ko je odigrao dva basketa na ulici, je dovoljno da pogleda dve tri akcije svakog igraca da bi znao sta moze i kako se treba cuvati.
Najozbiljnije ekipe u to jos uvrste zvanicnu statistiku igraca, sto je maksimum......Cuj, posebne racunarske programe!!!!!!!!!!!!

Npr: http://corp.synergysportstech.com

Šteta bi bilo da neko ko se hvališe ovde da je dobio ponudu da trenira neku ekipu u Tanzaniji ne zna relativno moderne trendove u košarkaškoj struci i šta koriste svi ozbiljni timovi u USA i Evropi. Verovatno zato što ćeš kao da ideš u Tanzaniju. :mrgreen:

Ipak je vreme preyebalo stručnjake koji sa dva-tri pogleda znaju kako da brane svakoga, mada se ti opireš. Dovoljno je samo uočiti koja je ruka kod koga jača, i sve se zna...

Ne moraš mi ništa platiti, fala lepo i doviđenja. Slobodno napiši kako si ti znao sve to samo si me "pecao" da bi dokazao kako sam ja zapravo glup :mrgreen:

Sviđa mi se ono, ako je dogovoreno da se igra čovek, nema ništa drugo. Ti još nisi stigao do kombinovane odbrane, posebnih dogovora, udvajanja, itd... I sad kao da se raspravljamo, važi. ;) A šta je zoniranje u odbrani od pikenrola, pitaj me na "sledećem času" :roll:

Poslednja izmena:
Npr: http://corp.synergysportstech.com

Šteta bi bilo da neko ko se hvališe ovde da je dobio ponudu da trenira neku ekipu u Tanzaniji ne zna relativno moderne trendove u košarkaškoj struci i šta koriste svi ozbiljni timovi u USA i Evropi.
Ipak je vreme preyebalo stručnjake koji sa dva-tri pogleda znaju kako da brane svakoga, mada se ti opireš. Dovoljan je samo uočiti koja je ruka kod koga jača, i sve se zna...

Ne moraš mi ništa platiti, fala lepo i doviđenja.

Vreme preje.balo??????:rotf::rotf:
Nemas ti pojma o kosarci, zato ti to reba racunarski program da bi video ko odakle sutira...
Uistinu si i vise nego zalostan sa ovim.
U Tanzaniji da treniram?
Na tvoju zalost, nije tako daleko......
Mada, generalno tebi svejendo.
Ti si kao bosanac iz vica....Lakse ti uterati u du.pe nego u glavu........
To dokazujes sa preko 20 hiljada komentara.

A sad malo o linku koji si ostavio.....
Program koji je napravljen koristi najvise BUKMEJKERIMA I KLADIONICARIMA u svojim igrama.
Sve ostalo je samo puka reklama.
Obicna baza podataka, koju svejedno neko toliko netalntovan za kosarku, kao ti i ne zna da iskoristi.
Onima koji "vide" kosarku ovo moze pomoci, ali je i to ogranicenog dometa, jer se kosarka ne igra telom, rukama ili nogama nego glavom.
A program apsolutno ne pokazuje ZASTO su takvi procenti sa raznih strana.....
ali dobro, tebi objasniti je nemoguce, pa ti bolje program u ruke pa i dalje lupetaj..

Ps: Ja mislio ti ces opet nesto o timskoj odbrani?????:rotf::rotf:

Pa ne treba ti 100 godina rada sa igracima da bi igrao takvu vrstu kosarke !? Jednostavno to je "opustenija kosarka", sa brzom igrom, kracim napadima, vise suteva...

Uostalom kolko mi imamo vremena da se spremimo tolko imaju i drugi

Da ali ostali imaju već izgrađene stilove, na njima je samo da se ponovo koliko - toliko uigraju a Đorđević ovde traži totalno drugačiji koncept od onog na koji su naši igrači navikli. Znam šta je Američki stil basketa ali on zahteva i određeni kvalitet igrača da bi se postigla ta doza ležernosti u igri. Biće zanimljivo videti koji igrači za Đorđevića spadaju u tu kategoriju.

A sad malo o linku koji si ostavio.....
Program koji je napravljen koristi najvise BUKMEJKERIMA I KLADIONICARIMA u svojim igrama.
Sve ostalo je samo puka reklama.
Obicna baza podataka, koju svejedno neko toliko netalntovan za kosarku, kao ti i ne zna da iskoristi.:

Naravno da je sa kladionicare, videh u opticaju igre ko ce odakle najvise da sutne, ko ce na koju stranu najcesce da dribla i slicno. :mrgreen:

Naravno da meni taj program ne koristi, koristi onima koji prioremaju igru i koji znaju.

Jos jednom si ispao neznalica i sto je najgore kopas se sve dublje...

I da se razumemo, ja verujem da ti zaista znas o kosarci vise no ja. Kad ti je tako stalo do toga. Cak i da si potpuni laik, imas jedno 20 godina vise iskustva i normalno je da ces znati vise. Samo, kako ja da verujem coveku koji ne preza da laze i kad zna da nije u pravu i koji ce svasta izmisliti samo da dokaze da je u pravu? Vrlo je moguce da si zaista napisao ponesto sto je dobar odgovor meni, samo, ko ce tebi verovati? Par kolega odavde koji nisu ovde da prate kosarku nego mene, ili da troluju.

Tuzno je kad nekog toliko ukopa sujeta, prepotencija i pristup, a mogao bi svakako nesto da kaze.

Da ali ostali imaju već izgrađene stilove, na njima je samo da se ponovo koliko - toliko uigraju a Đorđević ovde traži totalno drugačiji koncept od onog na koji su naši igrači navikli. Znam šta je Američki stil basketa ali on zahteva i određeni kvalitet igrača da bi se postigla ta doza ležernosti u igri. Biće zanimljivo videti koji igrači za Đorđevića spadaju u tu kategoriju.

Ma to je naš stil igre kad imamo kvalitet. Koji američki, španski... Jednostavno pogledajte utakmicu s Litvanijom 1995. ili mečeve reprezentacije 2001. Kad imaš kvalitet onda gaziš, nabijaš 85+ poena kao od šale, a kad nemaš onda "zoniraš odbranu" i igraš sa "koncepcijskim rizikom", "dug napad"... Na to su nas navikli naši klubovi u EL, jer nemaju dovoljan kvalitet da se suprostave ekipama iz f8, pa onda po navici slično igraju i protiv drugih. Zato i mislimo da je to neka naša košarka, a ova Realova neka američka, španska, šta li..)

Naravno da je sa kladionicare, videh u opticaju igre ko ce odakle najvise da sutne, ko ce na koju stranu najcesce da dribla i slicno. :mrgreen:

Naravno da meni taj program ne koristi, koristi onima koji prioremaju igru i koji znaju.

Jos jednom si ispao neznalica i sto je najgore kopas se sve dublje...

I da se razumemo, ja verujem da ti zaista znas o kosarci vise no ja. Kad ti je tako stalo do toga. Cak i da si potpuni laik, imas jedno 20 godina vise iskustva i normalno je da ces znati vise. Samo, kako ja da verujem coveku koji ne preza da laze i kad zna da nije u pravu i koji ce svasta izmisliti samo da dokaze da je u pravu? Vrlo je moguce da si zaista napisao ponesto sto je dobar odgovor meni, samo, ko ce tebi verovati? Par kolega odavde koji nisu ovde da prate kosarku nego mene, ili da troluju.

Tuzno je kad nekog toliko ukopa sujeta, prepotencija i pristup, a mogao bi svakako nesto da kaze.

Rekoh nekoliko puta, raspravljati s tobom je potpuno bespredmetno, jer tvoji komentari sadrze samo insinuacije ili neke teorije zavere.
ja kada zleim tebi da se narugam pardon, da se narugam tvok kosarkaskom znanuju, ja sasvim jasno i nedvosmisleno citiram tovj komentar i objasnim zasto je taj komentar glup ili netacan.
Tvoji komentari sadrze smao opsta mesta, cak i to bez dokaza.....Optuzujems me da LAZEM?
Bas me interesuje dokaz za tu tvrdnju........
mada ne sumnjam da tvoja glava moze svasta da se konstruise.

Svaku svoju konstataciju ja DOKAZEM.
Posebno oko osnovnih kosarkaskih stvari, koje ne bi trebale da su na bilo koji nacin nepoznate bilo kome ko je ikada igrao kosarku.
Ocigledno osim onih koji kosarku razumeju ili smao vole, ovde ima mnogo vise onih koji ne znaju nista.
Na tvoju srecu, izgleda da ti ne volis da se eksponiras po tom pitanju za ralziku od nekih drugih.
To sto sam ja itritantan tebi je jedna stvar, a ti bi bilo najbolje da me demantujes primerom ili dokazom da ja nisam u pravu kada pisem o necemu vezanom za kosarku.

PS: Bas bih voleo da vidim sta sam ja to sve omasio na ovom forumu?
Posebno ova konstatacija "SVE SI OMASIO"....
Ona mi vise lici na neku licnu frustraciju a mnogo manje na cinjenicno stanje.
Ali dobro, eto prilike da DOKAŽEŠ da si u pravu
.

Nije to sreca, ja jednostavno ne volim previse da se eksponiram oko nekih stvari gde znam da nisam neki strucnjak. Trenirao sam rukomet 10ak godina, do odlaska na studije basket gotovo da nisam pikao uopste. Ali posto je to jelte najpopularniji sport medju srbima iza zgrade se pika basket a ne rukomet tako da sam morao da se adaptiram. Ne zalazim u tvoje "strucne" analize ali jednostavno ta prepotentnost je iritantna, ako nesto znas onda to lepo objasni, gospodski ako znas uospte da funkcionises na taj nacin. Zeljko Obradovic licno da dodje na ovaj forum ne bi bio tako arogantan i samouveren kao ti potpisujem.

Sta si sve omasio mrzi me da trazim...pljuvao si Tea i Bogdana eto to mogu odmah iz rukava da izbacim, za neku opsirniju analizu tvojih promasaja nemam trenutno vremena.

Haha ovo tek sad procitah, kakva izvala :hahaha:

Kosta ti si izgledao ostao zaledjen u Zeravicinom vremenu i nikako da se mrdnes. Celokupna NBA kosarka se zasnima na ovim naprednim statistikama, bio je jednom i pomocnik Dude Ivkovica kod Tegija i takodje je objasnjavao koliki tim strucnjaka imaju samo za tumacenje ove statistike. Ovo je bilo nakon osvajanja EL sa Oly.

Nije to sreca, ja jednostavno ne volim previse da se eksponiram oko nekih stvari gde znam da nisam neki strucnjak. Trenirao sam rukomet 10ak godina, do odlaska na studije basket gotovo da nisam pikao uopste. Ali posto je to jelte najpopularniji sport medju srbima iza zgrade se pika basket a ne rukomet tako da sam morao da se adaptiram. Ne zalazim u tvoje "strucne" analize ali jednostavno ta prepotentnost je iritantna, ako nesto znas onda to lepo objasni, gospodski ako znas uospte da funkcionises na taj nacin. Zeljko Obradovic licno da dodje na ovaj forum ne bi bio tako arogantan i samouveren kao ti potpisujem.

Sta si sve omasio mrzi me da trazim...pljuvao si Tea i Bogdana eto to mogu odmah iz rukava da izbacim, za neku opsirniju analizu tvojih promasaja nemam trenutno vremena.

Kao vazno.
Puno pravo imas da ti moj stav izgleda arogantan.
Ja se i trudim da budem takav, kada razgovaram sa onima koji su kao onaj cije komentare najvise omalovazavam.
Ja kosarku kao sport obozavam, gledam je kao ikonu i kao filozofiju zivota(ajd` ok, samo ser.em sad), i komentarisanje u kojem se neko onako izlupeta smatram cistim skrnavljenjen tog sporta.
A to ne zelim da dozvolim, i veliko mi je zadovoljstvo da takve razotkrijem javno.
Mozda to izgleda drsko, bezobrazno, arogantno, prepotentno........Verovatno i izgleda tako, ali ja mislim da je to manje vazno i manja "steta" od otvorenog ruganja kosarci koje ovde poneki sprovode.
Sto se tice cinjenica vezanih za samu kosarku, ja ih sasvim jasno iznesem ovde...Svaki komentar koji smatram pogresnim(posebno kod odredjenih likova) ja jasno citiram i ukazem na delove koji nisu tacni.

Sto se mojih gresaka tice, da prvo krenem od onoga sto si naveo.....Teodosica nisam pljuvao samo ja, nego i mnogi drugi....Na ovom SP , po priznanju cak i onih koji su ga uzdizali u nebesa, psotao je sasvim drugi igrac.
Zasluga je svakako na Djordjevicu, i mozda na zrelim godinama u koje je usao, ali je ralzika drasticna i kvalitativna.
Ja sam veoma sretan zbog toga, jer je Teodosic postao IGRAC, a ne vise cirkuzant kakav je bio do ovog SP.
Sto se Bogdanovica tice, ja mislim da treba da malo sacekamo .........Sve ide u smeru da ce postati veliki igrac, suprotno onome sto sam ja rekao, ali da sacekamo do posle OI, tada ce sve biti kristalno jasno, pa cemo o tome onda da sudimo..

Haha ovo tek sad procitah, kakva izvala :hahaha:

Kosta ti si izgledao ostao zaledjen u Zeravicinom vremenu i nikako da se mrdnes. Celokupna NBA kosarka se zasnima na ovim naprednim statistikama, bio je jednom i pomocnik Dude Ivkovica kod Tegija i takodje je objasnjavao koliki tim strucnjaka imaju samo za tumacenje ove statistike. Ovo je bilo nakon osvajanja EL sa Oly.

Druze, kada ti treba racunarski program da bi znao ko koliko odakle sutira, ti onda nisi za kosarku.
Bar ne za klupu.
Racunarski program ti nece pomoci da MISLIS, a ako to ne radis, dzabe ti sve drugo.
Nisu u pitanju Zeravicina vremena, niti tehnologija.
Kosarka je sport koji se igra glavom, a parametara koji na to uticu ima toliko da ne posotji racunarski program koji ce sve to da obradi.
kao sto statisticki parametri i koeficijent korisnosti ne moze da da pravu sliku dogadjanja na terenu, niti korisnosti nekog igraca, isto tako i ti programi ne mogu da zamene ni trenera, niti razmisljanje na terenu.
kao sot rekoh, to je vise igracka za netalneotvane i program za zaludjivanje kladionicara i bukmejkera.

Ladno se vodila rasprava dal je bolji Lazic ili Milosavljevic :eek: :hahaha:

Rođače, na tvom mestu ja se ne bi upuštao ni u kakve diskusije. Seti se samo sopstvenog tvrđenja da su "Dzenkins, Mitrović,Kalinić Dangubić... dobri samo u defanzivi ali ograničeni kao napadači". Ili tako nekako. Nemam vremena da tražim sada postove unazad a i mrzi me. To sam zapamtio kao jednu od najbesmislenijih izjava. Skoro kao i "Kalinić i Dangubić balvani u najavi" najvećeg košarkaškog stručnjaka globalnih , regionalnih i lokalnih mreža.
Lazić, naravno nije za reprezentaciju ali je ove sezone bar za klasu bolje odigrao od raspalog Gagija. Neko je ovde okačio klip u kom se lepo vidi kako dzenkis hebe Milosavljevića kako poželi. A Dzenkins nije kalibar bekova koji nas čekaju na sledećem prvenstvu..

Poslednja izmena:
Rođače, na tvom mestu ja se ne bi upuštao ni u kakve diskusije. Seti se samo sopstvenog tvrđenja da su "Dzenkins, Mitrović,Kalinić Dangubić... dobri samo u defanzivi ali ograničeni kao napadači". Ili tako nekako. Nemam vremena da tražim sada postove unazad a i mrzi me. To sam zapamtio kao jednu od najbesmislenijih izjava. Skoro kao i "Kalinić i Dangubić balvani u najavi" najvećeg košarkaškog stručnjaka globalnih , regionalnih i lokalnih mreža.
Lazić, naravno nije za reprezentaciju ali je ove sezone bar za klasu bolje odigrao od raspalog Gagija. Neko je ovde okačio klip u kom se lepo vidi kako dzenkis hebe Milosavljevića kako poželi. A Dzenkins nije kalibar bekova koji nas čekaju na sledećem prvenstvu..

:fdlan:

Covek koji ulazi na 2 minuta kada treba nekog faulirati i kapitena Partizana moze da uporedjuje samo neko kome je cilj provokacija. Sto se tice poznavanje kosarke vidi se iz ovog poredjenja. Ispod laickog.

Poslednja izmena:

Ako se vec ne secas sta sam napisao onda nemoj da lupas i izvrces

Za Dzenkinsa sam pisao da je uz Blazica igrac koji stalno donosi prevagu u derbiju - bio sam u pravu
Za Mitrovica sam pisao da nije konstantan igrac, i to sam u pravu
Za Kalinica sam pisao da mi se ne svidja jer nije talentovan, ali da sve postize velikim radom
Za Dangubica koliko se secam nista nisam govorio

Dakle mani me tih tvojih "secam se" od sad...

"Lazić, naravno nije za reprezentaciju ali je ove sezone bar za klasu bolje odigrao od raspalog Gagija"

Milosavljevic prosecno 11 poena u ABA ligi, Lazic prosecno 4,2 poena :hahaha:

Nema sta, za klasu bolje odigrao :rotf: Jos se ovaj vratio posle pauze od godinu dana

Ne zeleci da ulazim u raspravu ko je bolji igrac, moram da dodam da je ove sezone Lazic odigrao sasvim slicno Milosavljevicu.
Uostalom dovoljno je pogledati statistiku jednog i drugog.

Lazic prosecno 16 minuta na parketu, 4 poena u proseku, procenat za dva 50%, za tri 40%,skokovi 1,8 asistencije 0,6 ukradene lopte 0,5, izgubljene lopte 0,5
Milosavljevic prosecno 27 minuta 11 poena u proseku, procenat za dva 46%, za tri 28%, skokovi 3,7, asistencije 1,6 ukradene lopte 1, izgubljene lopte 1,6

Ako se uzme u obzir da je Milosavljevic cesto igrao pleja( za razliku od Lazica koji to nikada nije igrao), postaje jasno odakle vise asistencija u proseku, ali i izgubljenih lopti.
Kada se pogleda vidi se da je sasvim uporediva statistika, i kojoj Milosavljevic nema bas nikakvu prednost.
Istina Milosalvjevic moze sam sebi da iskreira poziciju, ali na drugoj strani Lazic je mnogo bolji u tranziciji.
Cisto stvar ukusa i vizije ekipe.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back