Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I bio je kanta. Osim kad je nailazio na raspade od timova poput Laborala i Galatasaraja i vražjeg Neptunasa.

Milosavljević će možda biti nivo Lučića i Veličkovića, al će Lazinjo biti i ostati nivo Filipa Čovića. A kad završi karijeru u sportu koji je promašio, dres će mu biti okačen u hali u Železniku.

Da, ali ti ne znas sta je TIMsKA ODBRANA.:rotf::rotf:

Edukuj se malo, ima jedan ovde sto misli da zna, pa ga pitaj......rotf::rotf:

Povlači se da bi odigrao "timsku odbranu", nema veze što ga je Dženkins prepišao k'o malo dete i otvorio sebi zicer, bitno je da je Gagi odigrao "timsku odbranu" :hahaha:
Gori si od stranačkih botova, leba mi.

Zao mi je sto nisi cuo da se igrac usmerava u jednu stranu da bi ga sacekao drugi i pokrio al sta ocekivati od bota sa tribine koji bi ovde bacao najgore kletve i uvrede da mu tim nije najbolji.

I to je sve od prepisavanja famoznog Dzenkinsa al nema veze bitno da najbolji igrac svoje uloge u Srbiji nema mesta u reprezentaciji jer ga je kao prepisao Djenka. Klip sa tri situacije iz cetiri utakmice dokazuje. Treba zvati Lazinja samo ne znamo dal se on racuna kao jedan igrac ili se mora zvati i cela eskadrila za pravljenje faulova uz koju ide

Bitno da su drugi iskomleksirani... Inace ja sam Lazinja potegao sad jer sam ga pre neki dan precutao u raspravi sa drugim. Ne zamerite na tome.
Ja bar nisam proveo sezonu pljujuci Macvana vec hvaleci Mitrovica u odnosu na Jokica, a ako je mladost selektorova vizija onda i u odnosu na Macvana. Ali bas da zanemarujem Milosavljevica u korist Lazica toliko neiskompleksiran nisam. :mrgreen: fala lepo. I da izvinete sto neki nismo potpuno fascinirani svim igracima kosarkaskog cuda iz Zeleznika.

Ej porediti Lazića i Milosavljevića je sramotno.

Tačno. Lazić je Dijamantidis za raspalog Milosavljevića.

- - - - - - - - - -

I bio je kanta. Osim kad je nailazio na raspade od timova poput Laborala i Galatasaraja i vražjeg Neptunasa.

Milosavljević će možda biti nivo Lučića i Veličkovića, al će Lazinjo biti i ostati nivo Filipa Čovića. A kad završi karijeru u sportu koji je promašio, dres će mu biti okačen u hali u Železniku.

Ne lupetaj više botu Dulov. Jel bar tebi isplatio sendviče?

@Keeper
Timska odbrana? Nije covek hteo da pravi faul, ispao je posle dobrog driblinga i to je to.

Sto se tice Milosavljevica, Djordjevic ga je pozvao povredjenog jer je tu sezonu igrao na vrhunskom nivou. Verujem da bi tada bio startna 3. Povredio se tada u najgorem trenutku (sto zbog reprezentacije, sto zbog svoje karijere).

Sto se tice Lazica sem odbrane, tanak je u napadu.

Ako se gledaju jake utakmice obojica ih imaju, ali bih ja pre prednost dao Milosavljevicu jer moze da pruzi vise u oba pravca. Mada bih poveo obojicu na prvenstvo. Ipak mogu obojica da igraju u istoj petorci jedan na poziciji 2, drugi na poziciji 3.

Čuvao mu je njegovu levu stranu, ovaj ga cimnuo desno i onda ga je pustio očekujući pokrivanje sa te strane, a to se nije desilo pa je Dženkins imao zicer. S obzirom da je bila rana faza utakmice, možda je dogovor bio da se plitko zonira, čuva prodor i provocira poludistanca, na taj način je KKP dobio prvu utakmicu (drugi ABA derbi).

A recimo da prihvatim da je Lazić dobar defanzivac (da ne tupimo dalje kad se nećemo složiti oko toga), stvarno nema smisla voditi i njega i Milosavljevića i da imaš još i Kalinića i moguće Markovića. Ja se pitam da li će Đorđević voditi i Milosavljevića i Kalinića kao igrače iste uloge, gde će mu Kalinić sigurno imati prednost.
Ali pošto nismo baš popunjeni na poziciji 2...

Lazić je ipak više indijanac nego košarkaš. Svaka čast Zvezdi na uspesima ove godine, ali Lazić je poslednji od Zvezdinih igrača kog treba pozvati u tim.
Što se tiče Gagija, momak je bio dugo povređen, vratio se u igru u nikad haotičnijem Partizanu i očigledno je da nije na nivou od pre dve godine.
Sad da li rad u reprezentaciji može da ga revitalizuje ili ne, videće se na pripremama.
Đorđević nas je prošle godine sve iznenadio sastavom reprezentacije, načinom vođenja, a na kraju i reultatom. Ove godine će biti teže jer nas ostali već imaju u vidu kao ozbiljnu ekipu, ali verujem Đorđeviću i igračima koje bude pozvao.

Ma kakav crni plej. Nedović je prvo dvojka. Plej po potrebi. I to krajnjoj..

Kakva crna dvojka. U svim timovima u kojima je igrao je igrao pleja, na dvojku treba da idu Bogdanović i Milosavljević, na keca idu Teodosić i Nedović i još pride Marković ili Jović i to je to. Krila Kalinić i Bjelica a Krilni centri i centri kako bude rešio Đorđević. Mada i što se tiče centara zna se da bi glavni trebali biti Marjanović, Raduljica i Erceg a da se lomi između Mitrovića, Mačvana, Nikolića i Milutinova. Samo opet sve to zavisi od toga ko će se odazvati na poziv i kako će teći pripreme.

Poslednja izmena:
Jbt, pa uskoro se neće ni znati ni ko je Dženkins, a još malo potom ni za ovaj vaš FMP... naći ćete neki drugi klub i nove "zvezde".

@igiboy: ko je Nikolić? :mrgreen:

Centre će biti nezahvalno prognozirati, ako povede regularnih 5, to je ili 3 četvorke i 2 petice ili obratno.
A prošli put je iz moranja poveo krdo centara, potpuno nelogično.

Poslednja izmena:
Na stručnjakove gluposti više nemam snage da odgovaram. Kaže "tri situacije", a Gagi pliva u celom klipu. Tvrdnja tipa "nebo je zeleno".

Da metnem tačku na ova pisanija. Što se odbrane tiče, Lazić ni u snovima nije lošiji defanzivac od Milosavljevića, može samo da bude bolji. Što se tiče napada, tu Milosavljević jeste u prednosti, ali daleko od nivoa napadača kakve trenutno imamo u reprezentaciji, daleko. Njegova uloga ako uđe u 12 neće biti ništa drugačija od Lazićeve u Zvezdi, jer nam sigurno neće on biti udarna napadačka opcija pored živih Teodosića, Bogdanovića, Bjelice, Bobija itd.

Suma sumarum, ne kažem da je Lazić morao da bude na spisku, niti kažem da Milosavljeviću tu nije mesto. U pitanju je Đorđevićevo slobodno uverenje, a i činjenica da bi Lazić bio čak šesti igrač iz Zvezde na spisku. Samo mi se ke*a od kompleksaškog omalovažavanja Lazića, a uzdizanja Lebrona Milosavljevića. Čuj sramota porediti njih dvojicu.

Ende.

Kaže "tri situacije", a Gagi pliva u celom klipu.

Pre će biti da je nebo zeleno sa "celim klipom". Do pola klipa imaš tri situacije, od kojih su dve pitanje timske odbrane, a ne odbrane Milosavljevića.

Milosavljević nije igrao flastera na Dženkinsu, niti je stalno igrao na njemu, već je igrao ko je stigao. Jbg, al tako je. Sve ostalo je navijačko loženje, a od koga dolazi, nije ni čudno.

A što se defanzive tiče, teško je objasniti defanzivu nekom kome Lazić i Blažič postavljaju standarde za istu, koji još ne znaju da se odbrana ne igra rukama nego nogama, da dobra odbrana nije kocka sa presingom na pola terena ili izbijanjem lopte, da dobra odbrana nije provokacija protivnika, itd. Sva sreća pa nam se bar selektor razume u košarku, a ne većinska populacija kojoj će ovo leto košarka biti najpopularniji sport, kao pre dva leta vaterpolo, prošlo fudbal, itd.

PS: a tek se meni ke.nja od veličanja siledžija, provokatora i flopera koji su promašili sport, čiji ego raste kako raste budžet njegovog tima, a sve naspram poštenih, košarkaški pismenih i maksimalno korektnih sportista, kao što je Milosavljević.

Poslednja izmena:
J.b.t kakve sve ovde gluposti mozes procitati!!!!!

Mislim ok je živeti u zabludi da nesto o kosarci znas, iako ne znas nista, ali hvaliti se time je vec psihijatrijski slucaj.

Čuvao mu je njegovu levu stranu, ovaj ga cimnuo desno i onda ga je pustio očekujući pokrivanje sa te strane,

Koliko treba biti neznalica pa ovako nesto napisati?
1.Zasto mu je cuvao levu stranu(jasno u komentaru kaze NJEGOVU levu stranu) kada je Dzenkins desnjak?
Cuva ga u stranu u koju Dzenkins mnogo manje ide jer je desnjak?
2.Ocekivao pomoc u jacoj Dzenkinsovoj strani?
Od koga pomoc ako se igra covek, i ako nema bloka?
Mozda od Vujosevica?
3.Ispravna odbrana je da ga usmeravas na slabiju stranu, u ovom slucaju da cuvas njegovu desnu stranu,i da ga usmeravas ka linijama terena,kada je situacija odbane sa strane

Jedino jasno posle ovakvog komentara je da Milosavljevic ne zna da se postavi u odnosu na napadaca, i naravno, da komentator nema blage veze sa kosarkom.

možda je dogovor bio da se plitko zonira, čuva prodor i provocira poludistanca

Ovo je ispod nivoa komentarisati.
Sta da kazes kad neko kaze "plitko zonira"????:rotf:

Da ne pricam kako se zona i postavlja da bi se sprecila unutrasnja igra I PRODOR, sto je u osnovi SVAKE ZONE, te da je tako nesto posebnio naglasavati siguran znak da komentator ne zna ni osnvne postavke kosarkaske odbrane.

Milosavljević nije igrao flastera na Dženkinsu, niti je stalno igrao na njemu, već je igrao ko je stigao.
ko god je bar jednom odigrao bar jednu kosarkasku utakmicu jasno ce reci da kada se igra covek , onda svako iz ekipe igra na jednog igraca, izuzev kod preuzimanja.
Ovim komentarom komentator koji nema pojma o kosarci nas pokusava ubediti da se kod takve odbrane igraci svako malo menjaju na protivnickim igracima?
Malo morgen je tako, ali dobro, nista me vise ne cudi od ovako "edukovanog" komentatora.

- - - - - - - - - -

Sto se tice igraca, ja sam ubedjen da ce Milutinov biti veoma vazan sraf nase reprezentacije, i da ce eksplodirati na ovom prvenstvu.
Posebno uz jednog Teodosica i Bjelicu koji uvek mogu da mu naprave visak i daju loptu kada se idealno postavi.
Marjanovic ce na prvenstvu sluziti manje vise za plasenje protivnika, eventualno neka takticke zamisli, ali ne preko 20 minuta po mecu.

Poslednja izmena:
Od kada se broj prodora i kretnje određuju time ko je levak a ko dešnjak? Koliko ja znam, svaki profi košarkaš mora da se jednako dobro kreće sa loptom na obe strane, a koliko takođe znam, statistički je, uopšteno, šut iz desnog driblinga za dešnjake teži.
A sve to pada u vodu kod individualnih specifičnosti, i za to služe pomoćni treneri, skautiranje i snimanje protivnika, dogovori pre utakmicu, itd. Tu ovo tvoje što su te učili na kampovima pre 50 godina ništa ne znači, osim da se praviš kako si pametniji od mene. ;)

Kada se usmerava, pomoć stiže od centra ili krilnog centra, ako nisi znao. :ok: Možda neko drugi radi drugačije, ali u Partizanu bi tako trebalo da ide, no, razumem da ti ne pratiš mnogo taj tim za koji ni ne navijaš.

A za "plitku zonu" pogledaj drugi derbi iz ABA lige. Možda nije školski izraz, ali kad se toliko dobro razumeš, shvatićeš i sam postavku u kojoj se pušta malo prostora u zoni.

Jbt, pa uskoro se neće ni znati ni ko je Dženkins, a još malo potom ni za ovaj vaš FMP... naći ćete neki drugi klub i nove "zvezde".

@igiboy: ko je Nikolić? :mrgreen:

Centre će biti nezahvalno prognozirati, ako povede regularnih 5, to je ili 3 četvorke i 2 petice ili obratno.
A prošli put je iz moranja poveo krdo centara, potpuno nelogično.

Bože ludaka, Nikola Jokić a ne Nikolić, moja greška, od tih silnih imena i kombinacija sam počeo da brljavim. Sećam se jednom kada sam ortaku pisao Vujan Milošević umesto Miloš Vujanić ... Za ovog sam verovatno mislio Jokan Nikolić ...

Od kada se broj prodora i kretnje određuju time ko je levak a ko dešnjak?

ODUVEK.
Jedno od osnovnih kosarkaskih pravila, je da protivnika USMERAVAS u stranu gde losije vodi loptu.
Za desnjake u levo, za levake u desno.
To se nauci na prvom kosarkaskom casu.
Naravno, neko nikada ne nauci, ali to je vec drugi problem, i vise ima veze sa psihijatrijom, nego sa kosarkom.

Kada se usmerava, pomoć stiže od centra ili krilnog centra, ako nisi znao.
Protivnik se usmerava prema ivicama terena gde ima manje mogucnosti u napadu.
Kada se igra covek, onda se pomaze SAMO U SLUCAJU da protivnik PRODJE igraca koji ga cuva, a to je tek sekundarna opcija za svakog odbrambenog igraca.
Takodje, kod pomoci nema nikakve veze da to budu centri ili krilni centri , zato sot oni mogu da budu daleko od svega toga, jer se oslobodi strana ili uradi izolacija.
Kada se igra zona, i cuva prostor, onda se RACUNA na pomoc.

A za "plitku zonu" pogledaj drugi derbi iz ABA lige
Alo bre........Zona koja dozvoljava sut za POLUDISTANCE???????
Ja nikada nisam cuo za slicnu zonu, a mislim da nije niko ko igra ili se bar malo razume u kosarku.
Doduse ti znas, ali ti nisi ni u jednoj od ovih kategorija..
Nisam bas mislio da te skroz napravim budalom, ali posto provociras, onda moram....
Rekao si kako je tom zonom Partizan dobio jedan mec uABA ligi, sto je naravno apsolutno netacno, jer je Partizan taj mec dobio zahvaljujuci dobrom udvajanju Marjanovica i manjku resenja Zvezidnih bekova uz njihov slab sut spolja.
To ne znas cak ni da gledas mec.

Poslednja izmena:

Ako Mark Gasol otkaže to će stvarno biti udarac za Špance. Još kada bi Pau gasol otkazao to bi bilo super. Kod Francuza je opet otkazao Noa ali će tu biti Parker, De Kolo i neki centri iz NBA-a tako da će Francuzi biti zajebaniji nego na svetskom prvenstvu. Litvanci ništa posebno ali jbg uvek budu među prve četiri ekipe, znaju da igraju timski. Nema Kamana i Novickog, izgleda da se i njima ne dangubi u Evropi :D , Italijani opet igraju na kartu NBA "zvezda" , Kanter igra za Turke, Teletović=Bosna i Hercegovina, jedino nema ništa o Grcima, ko zna šta nam braća spremaju.

Prvi put sam rekao plitko "zoniranje" a sad vidim da sam nesvesno prihvatio tvoje preimenovanje u "zonu" i sam rekao to. :whistling: Ostajmo na "zoniranju". ;) Naravno da se igrač "zonira" kad se čuva, pri odbrani od pnr na primer, ostavlja mu se malo prostora i provocira šut sa (polu) distance.

Isto tako, nisam spreman da se odreknem proste činjenice da se u odbrani igra i usmeravanje na centra. No, ne možemo znati šta je dogovoreno u tom trenutku na terenu i sto posto znati dal je Milosavljević ono uradio planski ili zato što je izgubio korak. A ja koliko znam, možda je zaista po novom košarkaškom poretku Lazić bolji defanzivac od Milosavljevića, ali je sigurno da Milosavljević nije Harden u odbrani. :mrgreen:

A to u vezi prvog časa košarke, to je OK, to važi za mene jer duplo sporije vodim loptu levom nego desnom rukom, međutim, čak i na običnom basketu ćeš sresti nekog ko je trenirao dovoljno dugo košarku da su mu obe strane jednako jake. Onda se u izboru odbrane na njemu biraju podaci skautinga, koriste se računarski programi koji analiziraju do detalja navike pojedinih igrača, sa koje strane ulaze u šut, odakle najviše šutiraju, prodiru, itd. Ipak je sve to malo komplikovanije od "prvog časa košarke"...

Pa ta zona protiv Zvezde je bila genijalna Dulova strategija. Igrati zonu protiv Dzenkinsa, Vilijamsa, Mitrovića, Kalinića, dangubića... sjajno.
Hvala mu na tome.

Zapravo, igranje zone protiv CZT je najbolje moguće rešenje dugi niz godina, samo što niko nije mogao računati na to koliki će nivo odbrane biti dozvoljen (onaj nivo kada Milutinov završi utakmicu posle 10min, pa narednu sa poluzatvorenim okom i ogrebotinom koja krvari kao da je zaklan), a ljudi su iz te odbrane iscrpli svo samopouzdanje, dok su Dženkins i Kalinić su iskoristili rupe koje su nastale "ubijanjem" igrača KKP na pozicijama 2 i 3 (Pavlović, Akojon, Andrić, klinca Marinkovića ni ne moraš "ubijati", a Milosavljević se trošio na sve živo).

Prvom prilikom kad se okupe momci koji će na batine uzvratiti batinama, opašće i to samopouzdanje, i opet će se obarati rekordi u promašajima.

Bitka je izgubljena u atletskim i fizičkim segmentima odbrane (stvar selekcije igrača), a ne izborom zone, čoveka, preuzimanja, itd.

(PS: moderatori, ovaj deo se ne tiče reprezentacije i bolje stavite na Kafanu)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back