Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i spiska za univerzitetsku ekipu:

1. KUTLEŠIĆ DUŠAN – METALAC – Valjevo

2. NOVAK JOVAN – VOJVODINA SRBIJAGAS – Novi Sad

3. ČAMPARA LJUBOMIR – VOJVODINA SRBIJAGAS – Novi Sad

4. TASIĆ DANILO – KONSTANTIN – Niš

5. STOJAČIĆ STRAHINJA – KONSTANTIN – Niš

6. MILJENOVIĆ NENAD – MEGA LEKS – Beograd

7. KRSTIĆ NEMANJA – MEGA LEKS – Beograd

8. DOBRIĆ OGNJEN – FMP – Beograd

9. MIĆOVIĆ STRAHINJA – FMP – Beograd

10. KESAR IGOR – TAMIŠ – Pančevo

11. AVRAMOVIĆ ALEKSA – OKK BEOGRAD – Beograd

12. TORLAK PETAR – ARKADIA (AUSTRIJA)

13. DRENOVAC ĐORĐE – IGOKEA (REPUBLIKA SRPSKA)

14. MILOŠEVIĆ ĐORĐE – IGOKEA (REPUBLIKA SRPSKA)

15. POT STEFAN – ASESOFT (RUMUNIJA)

16. CVETKOVIĆ ALEKSANDAR – MZT (MAKEDONIJA)

17. AVRAMOVIĆ SAŠA – KUMANOVO (MAKEDONIJA)

18. PEŠAKOVIĆ NIKOLA – NEA KIFISIA (GRČKA)

19. MARELJA ALEKSANDAR – OSTENDE (BELGIJA)

20. JANKOVIĆ NIKOLA – PEPINSTER (BELGIJA)

21. MILOVANOVIĆ MILAN – BALKAN (BUGARSKA)

22. JOVANOVIĆ NIKOLA – SAD

Najveći hednikep će biti nadoknaditi Krletov izostanak.
Sada je veća odgovornost i na Bogdanu, Bjelici i naravno Teodosiću, kao lideru ovog tima.

Mislim da će Sale ići pre svega na dobro atletski ukomponovanu ekipu i da će igra u tranziciji biti neki naš trademark u narednom periodu.

Mislim da to uopste nece biti hendikep jer imamo Bobija

A jos vaznije je sto imamo Teodosica koji ce mu glumiti Markusa Vilijamsa, svojim lucidnim asistencijama ce ga ostavljati samog na zakucavanju

Nedostatak Krstica se nece toliko osetiti koliko bi se osetio nedostatak Teodosica recimo, ili Bjelice

Videćemo kako će se snaći Marjanović, u CZT je trebalo da potroše celu sezonu i dve ekipe da bi našli nešto što će da radi za njega. Đorđević ima za to 2 meseca. Naravno, nije ista stvar, ovaj će doći sa samopouzdanjem, naučio je valjda dosta stvari, itd, al da se ne zanosimo da će svi preneti u reprezentaciju učinak iz svojih klubova.

Pa u principu to nam je to.

Recimo mogao je barem da pita Sasu Pavlovica da li bi hteo da igra za reprezrentaciju , svakako bi nam igrac njegovog kvaliteta i iskustva dobrodosao , takodje mogao je i Jelovca da pozove , mada malo mi je iznenadjujuce sto nema Novice , u poslednje vreme igra bas dobro u Turskoj, recimo nema ni Micova , mada ocekivano , tesko da ce on vise zaigrati za reprezrentaciju dok je Djordjevic selektor , nakon onog kacenja sa Djordjevicem prosle godine i nacinom na koji je to uradio tesko da bi ga Sale zvao , pa makaro bio najbolji igrac u NBA.

Generalno ja imam neki utisak da svaki put kada se objavi spisak da su ljudi pomalo razocarani , kao da podsvesno svi se nadaju da ce na spisak nekim cudom uleteti neki Kobi Brajant , Manu Djinobili ili Tim Dankan........mada nazalost mi vec duze vreme nemamo igrace te klase kakvi su bili recimo Bodiroga, Danilovic, Djordjevic, Stojakovic, Divac.........i u sustini ono sto imamo zvao je i to nam je to.

Ludi Bircha is going to fûck again.

To je to što se tiče spiska. Mačvan i Erceg su zaslužili pozive, jedino sam očekivao Jelovca umesto Birčana i ovoga iz Metalca.
I da, pozivanje Kešelja mi miriše na Miškove igre da se uvali negde narednu jesen.

E sad će biti slatke muke sastaviti 12.

Poslednja izmena:
Па сад зависи колико тај шири списак треба да буде широк;)
Наравно да би могли бити у њему и Миљеновић,Лазић,Величковић(и остали горенабројани)...,зашто не и Тепић ?
Само не знам колико би та "ширина" омогућила квалитетан рад ?
Ово је отприлике то.

Па сад зависи колико тај шири списак треба да буде широк;)
Наравно да би могли бити у њему и Миљеновић,Лазић,Величковић(и остали горенабројани)...,зашто не и Тепић ?
Само не знам колико би та "ширина" омогућила квалитетан рад ?
Ово је отприлике то.

Jelovac igra sezonu karijere, drugi je strelac ACB lige zato smo ga svi i naveli. Miljenović je ove sezone isto odigrao dobru košarku i zaslužio je poziv ali je on ipak stigao za univerzitetsku selekciju tako da može da dogura i do reprezentacije ako bude bilo potrebe. Za ove ostale se zna zašto nisu tu. Jednostavno samo 12 najboljih idu na EP a Lazić, Veličković i Tepič trenutno nisu među njima ali nije ni Birčević, sa ovom sezonom u ACB-u, zaslužio širi spisak ali selektor zna najbolje.

Poslednja izmena:
Mislim da Djordjevic dobro zna da je Jelovac igrao vrhunsku sezonu.
Ali ako pogledamo bolje. Ima Bjelicu i Ercega koji su u Evroligi dominirali i koji su "gotovi igraci", dok je Mitrovic perspektivan.
Svidja mi se i Macvan ali sigurno nije za Representaciju iz prostog razloga sto bi ga na evropskom prvenstvu protivnicke cetvorke ubile sato sto Macvanu fali atletika i visina.
Mitrovic je tu negde u visini kao i Macvan ali sato mnogo snaznije skace i ima i prodor i sut sve sto je Macvan ima samo sto je fisicki sigurno mnogo spremniji.

Tako da ce se Djordjevic odluciti za rezervu ili gotovog igraca Ercega ili perspektivnog Mitrovica.
Mislim da ce biti Erceg jer na preskonferenciji se moglo cuti da Djordjevic jako puno i lepo govori o Ercegu.

Nisam gledao Jelovca ove sezone.
Prema statistikici reklo bi se da je igrac koji trosi dosta lopti, a reprezentacija toga ionako ima na pretek.
Kako se kaze, treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi.
Osnova reprezentacije ce biti Teodosic,Bogdanovic,Bjelica,Marjanovic,Raduljica,Kalinic,Milutinov svi ostali su pozvani zbog poneke vazne osobine koja moze POMOCI osnovnom sastavu.
Licno mislim da ce se tu jos naci Markovic, zatim Erceg ili Keselj zbog suta spolja,Jovic ili Milosavljevic,od ostala dva mesta neko od trojice Nedovic,Zagorac,Micic

Mislim da je konacno doslo vreme da gledamo Gagija malo u dresu reprezentacije, samo da ga zdravlje posluzi takav defanzivac zlata vredi a uz to je odlican i napadac. Ukoliko se bude lomilo on ili Jovic nema tu sta da se prica, realno nije Jovke ta klasa iako mi je drag.

- - - - - - - - - -

Lucic nece igrati za repku, smatra sebe invalidom (tako u sprdnji govori) i cilj mu je da potpise jos jedan jak ugovor, da se obezbedi i da nakon toga otvori kafic u bg-u i da pusi skank iz Jajinaca. Ne sprdam se :mrgreen:

Nisam gledao Jelovca ove sezone.
Prema statistikici reklo bi se da je igrac koji trosi dosta lopti, a reprezentacija toga ionako ima na pretek.
Kako se kaze, treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi.
Osnova reprezentacije ce biti Teodosic,Bogdanovic,Bjelica,Marjanovic,Raduljica,Kalinic,Milutinov svi ostali su pozvani zbog poneke vazne osobine koja moze POMOCI osnovnom sastavu.
Licno mislim da ce se tu jos naci Markovic, zatim Erceg ili Keselj zbog suta spolja,Jovic ili Milosavljevic,od ostala dva mesta neko od trojice Nedovic,Zagorac,Micic

a mene si ne tako davno napao kad sam napisao da bi pozvao Milosavljevica

- - - - - - - - - -

Teodosic, Markovic, Bogdanovic, Kalinic, Bjelica, Marjanovic

ovi ce se 100% naci na spisku... pitanje je ko su drugih 6

Koliko sa EP ide na OI, 5 ili 6 , ja mislim 5 ali nisam siguran ?

Bice tesko , realno Spanija i Francuska su za jedno 2 klase jaci od nas , takodje ukoliko dodju kompletni Grcka, Italija (koja bi mogla da bude jedan od favorita iz senke) i Litvanija su isto realno po kvalitetu ispred nas , a takodje ima tu jos jedno 3,4 ekipe koje su slicnog kvaliteta kao mi i koje vrebaju svoju sansu iz senke, doduse dosta zavisi i od zreba, razvoja situacija ili bice tesko otici na OI.

Mislim da je konacno doslo vreme da gledamo Gagija malo u dresu reprezentacije, samo da ga zdravlje posluzi takav defanzivac zlata vredi a uz to je odlican i napadac. Ukoliko se bude lomilo on ili Jovic nema tu sta da se prica, realno nije Jovke ta klasa iako mi je drag.

Voleo bih i ja da ga vidim u reprezentaciji. još kada je igrao u Radničkom se videlo da je kompletan igrač, samo da ostane zdrav. Nije Lučić jedini koji hoće da otvori kafić u Bg, to je sigurna investicija :D .

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back