Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo, Mačvan sarađuje u reketu sa dva tutumraka kad je u pitanju razumevanje igre. On mora sve da crta Gagiću i Milutinovu. Duša me boli što tako pišem, ali oni stvarno ne shvataju košarku. Pored njih stvarno ničiji osećaj za igru ne može da dođe do izražaja.
Gledao sam protiv Mege. Mačvan uzme loptu, krene leđima ka košu, navuče dvojicu i okrene se tamo gde treba da bude Milutonov, samo da je spusti u obruč, a ovoga nema nigde. Da se upucaš u takvoj situaciji, a bilo ih je bar 5 na tom meču.
Slično je i sa Gagićem, Mačvan se izvlači za tri, povlači na sebe čuvara i ostavlja prostor Gagiću da iskoristi svoju brzinu protiv Megine petice, tad je bio onaj janjičar (mislim da je to možda najveće ***** ikada) na petici u Meginoj postavi. Ali Gagić to ne shvata i dok mu Mačvan nije pokazao prstom gde treba da stane, ovaj to nije uradio. Da li Partizan nakon odlaska Vlade Jovanovića nema dobrog trenera za rad s centrima ili su njih dvojica stvarno bez talenta za igru ja ne znam, ali očigledno je da ne napreduju ni malo. :roll:
Mačvanov trenutni problem je to što je fizički nespreman i ovakav nije za ozbiljniju košarku od one koje trenutno igra. Njegov generalni problem je nervoza, ali ona može da se kontroliše, kao što je to uspelo sa Raduljicom na SP. Raduljica je izuzetno nervozan igrač.
Neatletičnost, šta ti ja znam, više je nagurana kroz medije nego što je stvarna. Ne bi on mogao da stavi Novickog u džep da je baš toliko neatletičan kao što se ovde piše.
Pored svega, ja dajem prednost Mitroviću, kao drugoj četvorci. On je jako talentovan klinac, podseća na Novicu (koji je ipak bio za klasu iznad Mačvana), i, ako mu Bog podari zdravlje i malo sreće, biće budućnost naše reprezentacije. Dečko tek treba da se razvije. Bjelica tek poslednje 2 godine igra konstantno na vrhunskom EL nivou. Potrebno je vreme da i Mitrović to dostigne.

Osnovna mana Macvana je sto je univerzalac.
Da bi kao univezalac mogao da igras za neku reprezentaciju, moras da budes neko kao Bodiroga, ili bar Bjelica.
Nazalost, Macvan to nije.
Nije najbolja cetvorka u drzavi.
Nije najbolja petica u drzavi.
Nema najbolji sut u drzavi.
Nema najbolju asistenciju u drzavi.
Ne igra odbranu najbolje u drzavi.
Od svega gorepobrojanog, ni u jednoj kategoriji nije medju TOP 3 Srbije.
A posto nigde nije u TOP 3 on nema mesta u reprezentaciji.Prosto.

Cak nije ni mejdu TOP 3 mahaca peskira u Srbiji, pa da ga Djordjevic povede umesto Katica ili Stimca........

Nije ali od svega nabrojanog ima po malo i to ga cini kompletnijim od ostalih. Recimo Bobi ima visinu koju niko nema i to je to. Ali koliko je to dobro toliko je i lose jer nema sut sa distance, nema brzinu itd. A Djordjevic ga nije vodio na SP jer je se ovaj premisljao pa se Sale naljutio.

Ja ne znam šta je bilo iza kulisa, ali objašnjenje za Mačvana je bilo da nije imao definisanu poziciju u Galatasaraju, a za Marjanovića da reprezentacija nema dovoljno vremena da prilagodi svoju igru njemu.
Na konferenciji za štampu od pre 15-20 dana, Đorđević je spomenuo obojicu kao igrače koje prati. Videćemo šta će biti.

Moram da primetim da je uspeh na prethodnom SP dosta zagrejao ovaj pdf i da smo puni entuzijazma pred ovo EP. Prošle godine smo razmišljali samo o preblemima. Đorđević je bio bez trenerskog uspeha, mačka u džaku, Teodosić je bio u lošoj formi, upropastio je poslednje dve godine u reprezentaciji, a i u CSKA, Bjelica je ofanzivno bio u drugom planu u Feneru, Bogdan je bio klinac koji nije preboleo dečije bolesti, Krstić istrošen, konstatno na ivici povrede, Raduljica nije ništa uradio u NBA, Nedović, Milosavljević i Lučić su se povredili... u reprezentaciju su pozvani Jović, Katić, Simonović, Birčević i Štimac. Jedino se za Štimca moglo reći da mlati peškirom kako treba, a za ostale ni to. Samo je Marković bio 100% na nivou, ali od njega i ne očekujemo previše. I Kalinićeva sezona bila blago razočarenje.
Sada je situcija drugačija. Već na svakoj poziciji vidimo 2-3 igrača, a na nekim škakljivijim kao što su 4.i 5. vidimo i više. Izuzev sitnih duša nema klubaštva kad je u pitanju izbor igrača, a Saši (treneru koji do ovog SP imao samo neuspehe i koji je tu jer niko drugi neće) se veruje kao da ima svu mudrost ovog sveta.
S jedne strane, to je lepo, a s druge, malo i zastrašujuće jer možda mi stvari vidimo boljim nego što jesu, pa je moguće da doživimo veliko razočarenje.
U jako smo nezgodnu grupu smešteni. Tu su Španci željni osvete, domaćini Nemci s Dirkom i Kamanom, Turci i Italijani s gomilom zvezda i velikim uticajem da nešto naprave na EP. Mi možemo odigrati 4 utakmice na jednu loptu i sve četiri izgubiti sticajem okolnosti i ispasti. To je sasvim realno i moramo toga biti svesni.

Nije ali od svega nabrojanog ima po malo i to ga cini kompletnijim od ostalih. Recimo Bobi ima visinu koju niko nema i to je to. Ali koliko je to dobro toliko je i lose jer nema sut sa distance, nema brzinu itd. A Djordjevic ga nije vodio na SP jer je se ovaj premisljao pa se Sale naljutio.

Kada sastavljas reprezentaciju onda vodis TOP igrace.......
Imas viziju igre, viyiju nacina na koji ces da igras i u skladu sa tim vodis i zoves igrace.

Za sta da zoves Macvana?
Ni u jednom segmentu nije dovoljno dobar.
Meni kao selektorui(hipoteticki) ne trebaju univerzalci nego mi trebaju uskospecijalizovani igraci.
Trenba mi vrhunski suter, zvacu Bogdanovica, to moze da mi igra i Teodosic.
Treba mi vrhunski plej, Zvacu Teodosica kao zamenu u nekim varijantama Markovica
Treba mi dobar odbrambeni igrac, zvacu Markovica u nekim varijantama Jovica..

I tako dalje i tako dalje...........I sva do poslednjeg igraca u ekipi........Za neke od njih nije na celom prvenstvu dosao trenutak da pokazu tu specijalizaciju u kojoj su dobri, pa su ostali na klupi masuci peskirima(mada iskreno mislim da je Stmca samo zato i zvao).
Da bi te kao univezalca zvali moras da da u bar jendom segmentu budes dovoljno dobar,a Bjelica jeste u igri jedan na jedan.......Najmanje.

Macvan jednostavno nije........

Ja ne znam šta je bilo iza kulisa, ali objašnjenje za Mačvana je bilo da nije imao definisanu poziciju u Galatasaraju, a za Marjanovića da reprezentacija nema dovoljno vremena da prilagodi svoju igru njemu.
Na konferenciji za štampu od pre 15-20 dana, Đorđević je spomenuo obojicu kao igrače koje prati. Videćemo šta će biti.

Moram da primetim da je uspeh na prethodnom SP dosta zagrejao ovaj pdf i da smo puni entuzijazma pred ovo EP. Prošle godine smo razmišljali samo o preblemima. Đorđević je bio bez trenerskog uspeha, mačka u džaku, Teodosić je bio u lošoj formi, upropastio je poslednje dve godine u reprezentaciji, a i u CSKA, Bjelica je ofanzivno bio u drugom planu u Feneru, Bogdan je bio klinac koji nije preboleo dečije bolesti, Krstić istrošen, konstatno na ivici povrede, Raduljica nije ništa uradio u NBA, Nedović, Milosavljević i Lučić su se povredili... u reprezentaciju su pozvani Jović, Katić, Simonović, Birčević i Štimac. Jedino se za Štimca moglo reći da mlati peškirom kako treba, a za ostale ni to. Samo je Marković bio 100% na nivou, ali od njega i ne očekujemo previše. I Kalinićeva sezona bila blago razočarenje.
Sada je situcija drugačija. Već na svakoj poziciji vidimo 2-3 igrača, a na nekim škakljivijim kao što su 4.i 5. vidimo i više. Izuzev sitnih duša nema klubaštva kad je u pitanju izbor igrača, a Saši (treneru koji do ovog SP imao samo neuspehe i koji je tu jer niko drugi neće) se veruje kao da ima svu mudrost ovog sveta.
S jedne strane, to je lepo, a s druge, malo i zastrašujuće jer možda mi stvari vidimo boljim nego što jesu, pa je moguće da doživimo veliko razočarenje.
U jako smo nezgodnu grupu smešteni. Tu su Španci željni osvete, domaćini Nemci s Dirkom i Kamanom, Turci i Italijani s gomilom zvezda i velikim uticajem da nešto naprave na EP. Mi možemo odigrati 4 utakmice na jednu loptu i sve četiri izgubiti sticajem okolnosti i ispasti. To je sasvim realno i moramo toga biti svesni.

Djordjevic je u intervjuu rekao da je pozvao namerno 29 igraca a ne 30, jer je sa jednim od njih dva i po meseca razgovarao da se prikljuci timu, i na kraju odustao.
Nije pomenuo ime, ali to mora biti neko ko nije bio ni na spisku, niti je Djordjevic o njemu govorio...........
Cela prica se svodi na dva, mozda tri imena.............Jokic nije, jer tu ne bi pricao sa Jokicem nego sa Raznatovicem, i onda ostaju samo dva imena Milicic i Aleksandrov.
Sto se tice narednog EP, ja sam misljenja da mi na to prvenstvo idemo osetno jaci nego na prethodno svetsko.Krstic nece biti veliki gubitak, ali ce zato Nedovic sa godinom u Evropi, te posebno Lucic biti dodatni ekstrakvalitet ove reprezentacije......

Можда је у питању Павловић, мада је то потпуно небитно.

Ми смо већ имали ову причу "да је звао овога ми би били још јачи". Питање је ко може да се уклопи у тим?
Мени је Лучић јако драг, а знам за атлетске квалитете Недовића. Да ли могу да постану шрафови машинерије или ће бити солери?
Нема много играча као што је Крстић. Тако великог знања, а малог ега. То је један људски квалитет који, на пример, Ракочевић никад није имао и зато је могао само као солер, а није имао квалитет да као солер победи најјаче и зато је остајао без трофеја.

Pa tek Pavlovića nije zvao, a kamoli čekao, to je odavno gotova priča.

Da povrede poštede svakog, pa će biti veliki izbor čak i ako neko bude izvoljevao i mrcvario sa odazivanjem. Bila je još jedna cela reprezentacija koja je mogla komotno igrati, samo je pola bilo povređeno, a pola se nije odazvalo ili je mrcvarilo (Micov).

Španci će sigurno ići na zlato možda i sa sve braćom Gasol i onim prljavim retardom Rejesom. Voleo bih da Bogdanović zakuca onog malog smrada (da li treba da naglašavam da se zove Rubio) u parket nakon onakvog kurčenja na onoj utakmici. Nemci će pokušati da igraju iznad svojih mogućnosti kao što su to uradili u Turskoj kada je srpski zet pogodio trojku preko Mačvana tako da sa njima treba biti oprezan pogotovo što će verovatno Novicki i Kajman biti prisutni. Sa Italijanima i Turcima se ništa ne zna. Turci su pokazali da kada su domaćini medalja je formalnost a kada igraju na strani medalja nije realnost a Italijani jednostavno nemaju timsku igru a i njihove glavne "zvezde" ove sezone ne sijaju kao prethodnih (Galinari i Barnjani) .

Можда је у питању Павловић, мада је то потпуно небитно.

Ми смо већ имали ову причу "да је звао овога ми би били још јачи". Питање је ко може да се уклопи у тим?
Мени је Лучић јако драг, а знам за атлетске квалитете Недовића. Да ли могу да постану шрафови машинерије или ће бити солери?
Нема много играча као што је Крстић. Тако великог знања, а малог ега. То је један људски квалитет који, на пример, Ракочевић никад није имао и зато је могао само као солер, а није имао квалитет да као солер победи најјаче и зато је остајао без трофеја.

Svakako je nebitno kao epilog, ali je vazno sa stanovista samog Djordjevicevog profila, kao selektora.
To bi bio jos jedan dokaz da ne podleze pritiscima,da nije sujetan,da nema predrasude bilo koje vrste, sto kasnije, na sledecem EP moze biti veoma vayno.

Sto se Rakocevica tice, njega je upropastila pogresne Zvezdina selekcija, gde ga je kao mladog igraca sasvim bespotrebno gurala da resava meceve.
Tu je tokom dve sezone potpuno sagoreo, i od tada je samo veciti luzer.

Svakako je nebitno kao epilog, ali je vazno sa stanovista samog Djordjevicevog profila, kao selektora.
To bi bio jos jedan dokaz da ne podleze pritiscima,da nije sujetan,da nema predrasude bilo koje vrste, sto kasnije, na sledecem EP moze biti veoma vayno.

Sto se Rakocevica tice, njega je upropastila pogresne Zvezdina selekcija, gde ga je kao mladog igraca sasvim bespotrebno gurala da resava meceve.
Tu je tokom dve sezone potpuno sagoreo, i od tada je samo veciti luzer.

Titula prvaka Evrope i sveta sa reprezentacijom, tri Alfonso Ford trofeja i biran je u prvi tim Evrolige 2009. godine.

Titula prvaka Evrope i sveta sa reprezentacijom, tri Alfonso Ford trofeja i biran je u prvi tim Evrolige 2009. godine.

Gde god je bio prvi igrac nikad nije doneo nijednu titulu.
ispucavao se do besvesti, uzimao neka individualna priznanja, a ekipu ko je.be.......i dve titule u Buducnosti ne bi uzeo da nije bilo Milojevica kao glavnog igraca tamo.

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2015&mm=01&dd=18&nav_id=947914

Kroz pocetak teksta provejeva da je Djordjevic sa njim razgovarao tri meseca, i njega cekao.
Nije lose ako je tako...Polivalentan igrac upotrebljiv na cetvorci a u nekim varijantama i na petici, kao recimo Garbahosa nekada.

Gde god je bio prvi igrac nikad nije doneo nijednu titulu.
ispucavao se do besvesti, uzimao neka individualna priznanja, a ekipu ko je.be.......i dve titule u Buducnosti ne bi uzeo da nije bilo Milojevica kao glavnog igraca tamo.

Pa kada su svi očekivali da će on postizati 30 poena po meču a opet svi su znali kakav je on tip igrača i da nije vođa na terenu nego šuter,košgeter. Mani me Milojevića molim te.

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2015&mm=01&dd=18&nav_id=947914

Kroz pocetak teksta provejeva da je Djordjevic sa njim razgovarao tri meseca, i njega cekao.
Nije lose ako je tako...Polivalentan igrac upotrebljiv na cetvorci a u nekim varijantama i na petici, kao recimo Garbahosa nekada.

Da je njega Duda Ivković koristio kako treba i zvao u reprezentaciju on bi odavno bio jedan od najboljih krilnih centara u Evropi. Ovako je dobro što je uspeo napokon da napravi konkretnu sezonu i treba to iskoristiti pa ga lepo pozvati na pripreme. Ako se pokaže na pripremama i ako se napravi dobra hemija sa njim u ekipi treba ga povesti na evropsko prvenstvo.

Samo što Mačvan igra u Partizanu koji se bori za četvrto mesto i ne igra Evropu, dok Mitrović igra u timu koji nema poraz u ligi i igra TOP 16, plus je posle Šarića najkorisniji mladi igrač u EL.

Kakve veze ima gde igra? Ako cemo tako onda Macvan ima neuporedivo vece iskustvo igranja u EL od Mitrovica. Bitno je kako igra i kakav profil igraca je potreban selektoru.. Batali navijacku ostrascenost kada je reprezentacija u pitanju.

slazem se da je Mitrovic brzi i atleticniji i da igra za jaci tim, Evroliga i sve to... ali Macvan je nekako konstantniji... cak i kad mu slabo ide sa poenima, opet izvuce neke asistencije... uz to je i MVP prvog dela Evrokupa i po potrebi moze da pokrije i peticu

jbt, na SP smo isli sa Bircevicem, a sad raspravljamo koje 2,3 cetvorke nemaju mesta u reprezentaciji... da ne spominjem da je svaki navedeni igrac za 2 klase iznad Bircevica

slazem se da je Mitrovic brzi i atleticniji i da igra za jaci tim, Evroliga i sve to... ali Macvan je nekako konstantniji... cak i kad mu slabo ide sa poenima, opet izvuce neke asistencije... uz to je i MVP prvog dela Evrokupa i po potrebi moze da pokrije i peticu

jbt, na SP smo isli sa Bircevicem, a sad raspravljamo koje 2,3 cetvorke nemaju mesta u reprezentaciji... da ne spominjem da je svaki navedeni igrac za 2 klase iznad Bircevica

Stoji ovo sto kazes, samo pitanje koliko Macvan moze da odgovori na turnirski tip takmicenja, gde se igra svaki dan utakmica, a njegova fizicka sprema je blago receno upitna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back