Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ово је суштина. И то зна свако ко прати кошарку.

Значи, Срби су прваци у недрогираном свету.:D

Ma bitno je da ste vi pametnice sve provalili.:super:

- - - - - - - - - -

Kami ce uzivati jer je baksuz koji vise voli da ide na zivce vecini forumske populacije, makar to bilo i na svoju stetu, nego da ga zovu na neciju svadbu.

Pa ja jedino ako sam moron pa da uzivam da me pozovu na smaracku svadbu punu foliranata i pajsera.

Da li je moguce (OMG !!!) da i dalje Srbi pisu komentare "eh da je ostala Jugoslavija..." :dash:

Aman ljudi, 23 godine je proslo, Juga se raspala, prestanite da placete i kukate za tom nakaradnom drzavom !!!

Zar ce i nasi potomci za 100 godina morati da slusaju "eh da je ostala Juga" !?

Ovo je zemlja Srbija ovo su sportisti Srbi, kakvi su takvi su, prestanite da placete za Crnogorcima, Hrvatima, Slovencima, Bosancima...

Ah cudni ste vi PatriJoti i novokomponovane Srbende, sad cim neko spomene Jugu odma skacete ko osureni ,govorite kako Jugoslavija nije nikad bila vasa drzava i tome slicno , ali opet ne smeta vam da sa punim pravom svojatate te titule i trfofeje koje je osvajala ta 'nakaradna " drzava i za koje su igrali i igraci iz Crne Gore, i iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, Makedonije.

Interesantno je , pa pomalo i suludo , da cak mnogo vise paznje i prostora u medijima je dobila i fudbalska reprezrentacija Amerike na Svetskom prvenstvu u Brazilu nego kosarkaska, cak je i kod njih za vreme SP u Brazilu vladala ta neka fudbalska euforija i ludilo (iako nikad nisu bili fudbalska nacija) , dok sad vecina Amerikanaca uopste ni ne zna da se odrzava bilo kakvo prvenstvo u Spaniji.

Da li je moguce (OMG !!!) da i dalje Srbi pisu komentare "eh da je ostala Jugoslavija..." :dash:

Aman ljudi, 23 godine je proslo, Juga se raspala, prestanite da placete i kukate za tom nakaradnom drzavom !!!

Ovo je zemlja Srbija ovo su sportisti Srbi, kakvi su takvi su, prestanite da placete za Crnogorcima, Hrvatima, Slovencima, Bosancima...

ako ne razumes, ne pljuj... ljudi su nostalgicni, jos se secaju vremena iz stare Jugoslavije.. ti si mlad, pa ne razumes da nisu svi Srbende kao ti

i ne, nece nasi potomci morati te price za 100 godina, jer ce dotle svi koji su ziveli u bivsoj drzavi izumreti, tako da opusti se

- - - - - - - - - -

Danasnja utakmica ne pokazuje nista, jer je posle 6-og minuta postala revijalna, i sve je postalo jos nebitnije nego sto je i inace za reprezentativnu kosarku danas. Ovo kao da sam gledao NBA ol star, toliko je bilo nebitno.

zato sto su nasi psiholoski pukli kad su ovi poceli da redjaju silne trojke, a celo prvenstvo sutirali oko 30%... slicno kao sa Batumom u poslednjoj cetvrtini protiv Francuza, a lik dotle sutirao 17%

svi se protiv nas raspucaju

Ova reprezentacija SAD iako po imenima slabija je za klasu jači tim nego onaj koji smo mi pobijedili 2002. ... čak mislim da i onaj dream team iz Barselone 92. ne bi uspio da ih pobijedi iako je pojedinačno najjača ekipa koji je zajedno igrala u svjetskoj istoriji...

Polovina iz ovog tima bi jeli za dorucak polovinu tog Drim tima iz 92-e, iako je to neka 4-a NBA petorka po kvalitetu danas. Hajde pogledajte samo par klipova kakava se kosarka igrala pre 20 godina, a kakva danas. Ono pre je kao usporeni snimak u odnosu na danas,tako nesto.

A najjaci su ovi sto se loze na odbranu Detrotia krajem 80-ih, kako je to bolja odbrana od danasnjih odbrana u NBA plej ofu.

Danasnja utakmica ne pokazuje nista, jer je posle 6-og minuta postala revijalna, i sve je postalo jos nebitnije nego sto je i inace za reprezentativnu kosarku danas. Ovo kao da sam gledao NBA ol star, toliko je bilo nebitno.

Pa da, nakon one serija trojki Amera u prvoj cetvrtini , nasi su skroz pali u svakom smislu i utakmica je postala prava revijalna.

Ali opet treba biti i realan, vecina ljudi je ove igrace ispratila kao nemace pojma, govorili da necemo proci ni grupu i slicno , sad odjednom smo kalibar da pobedjujemo Amerikance.
Amerika moze da se pobedi , ali nam treba bar jedno 7,8 vrhunskih igraca , a mi imamo mozda 2,3 , realno ovde su samo Teodosic i Bjelica igraci za najvecu scenu i Bogdanovic vazi za nekoga ko ima veliki potencijal , a sad da li ce on postati to sto od njega mnogi ocekuju ostaje da se vidi , po meni Raduljica nije bio los , ali realno da je igrao u vreme dok smo bili velesila i imali stvarno strasan tim , pitanje je da li bi uopste i bilo mesta za njega u timu , ali bi eventualno bio medju njima kao 12-ti igrac , ostatak tima su stvarno daleko od neke klase i nisu se isticali nekim kvalitetom i partijama cak ni u ABA ligi.

Interesantno je , pa pomalo i suludo , da cak mnogo vise paznje i prostora u medijima je dobila i fudbalska reprezrentacija Amerike na Svetskom prvenstvu u Brazilu nego kosarkaska, cak je i kod njih za vreme SP u Brazilu vladala ta neka fudbalska euforija i ludilo (iako nikad nisu bili fudbalska nacija) , dok sad vecina Amerikanaca uopste ni ne zna da se odrzava bilo kakvo prvenstvo u Spaniji.

zato sto oni imaju neki svoj poseban kosarkaski svet... oni svake godine se nagledaju na stotine vrhunskih utakmica pa se zasite

- - - - - - - - - -

Zato sto u africkim zemljama ne treniraju kosarku sa 233432423543245 trenera u svakom jbenem selu, kao u Americi.

pa ni kod nas nije mnogo bolje, pa opet prizvodimo solidne igrace barem za Evropu... a kad si cuo da su neki Angolci, Kamerunci, Etiopljani napravili neku karijeru u Evropi?

sto se mene tice ja sam zadovoljan... finale + otkrice dva igraca koji cu mnogo sluziti u buducnosti (Jovic i Kalinic), iako njima jos pridodamo mlade i povredjene Milosavljevica, Lucica, Dangubica, Nedovica i decka za kojeg ocekujem da eksplodira ove sezone, Jokica, imamo cemu da se nadamo u narednih 6,7 godina

jedino pitanje kako nadoknaditi odlazak Krleta

Baš zato i kažem... ovo je najbolje ukomponovan tim možda svih vremena... iako je pojedinačno slabiji nego onaj 2002., a da ne pričam o onom 92. koji je u stvari jedini dream team...

Ovaj Americki tim nije uopste ukomponovan, i jos jedan je dokaz da na drzavnom poslu svuda, pa i u Americi, rade potpuni idioti.

Prvo su strucni stab sastavili i izabrali kao da igraju igricu kosarkaskog menadzera, sa sve jednim strucnjakom za odbranu, jednim za napad, a jednim za zonu; pa onda idu sirom drzave i nagovaraju vlasnike NBA timova da vrse pritisak na svoje igrace da neko od njih zaigra, pa onda siroki spisak od32432443234 igraca koji Krizevski objavljuje skoro godinu dana pre pocetka takmicenja, nemajuci pojma sta, kada i gde ce neko od njih otkazati.

Problem Americke nacionalne kosarkaske federacije je taj sto profesionalce u Americi zabole za repku, a oni moraju da prime neke pare, jer kako bi drugacije opravdali svoj parazitski posao. Bitno je da furaju folirantski marketnig u medije.

- - - - - - - - - -

pa ni kod nas nije mnogo bolje, pa opet prizvodimo solidne igrace barem za Evropu... a kad si cuo da su neki Angolci, Kamerunci, Etiopljani napravili neku karijeru u Evropi?

Zamisli ovo sto imas u Srbiji, pa podeli sa 45, i dobices sliku o stanju kosarke u Africi.

zato sto oni imaju neki svoj poseban kosarkaski svet... oni svake godine se nagledaju na stotine vrhunskih utakmica pa se zasite

- - - - - - - - - -

Pa nije zato , vec tamo je kosarka neki miks sporta i sou biznisa, jednostavno nemaju oni kult reprezrentacije i ne dozivljavaju reprezrentaciju kao neki nacionalni projekat.

E pa ima dobrih igraca iz Afrike , recimo Romain Sato iz Centralno Africke Republike, pa Stefon Lazme iz Gabona, recimo Zoakim Gomes iz Angole je stvarno dobar igrac i mnogi NBA klubovi su se raspitivali za njega, pa onda ovaj isto iz Angole klinac Janik Moreira sto je igrao i na ovom SP je veliki potencijal , pa recimo onaj Senegalac iz Minesote Djieng je odlican , kao i N'Diaje jos jedan NBA igrac , pa onaj njihov plej Dalmeida je isto dobar igrac , pa recimo M'Bute iz Kameruna , Nigerija isto ima par dobrih igraca kao recimo Aminu Al Faruk i Ike Diogu , pa recimo onaj Tunizanin Medzri iz Reala je isto dobar...........ovako hipoteticki kada bi Afrika mogla da napravi svoju reprezrentaciju i da tako udruzeno ih posalju na neko veliko takmicenje , bila bi to jedna sasvim jaka i respektabilna ekipa.

Kosarka je za njih NBA i NCAA-Division 1. Sve ostalo je za njih revijalno i nebitno. Da salju neke autsajderske timove na Prvenstvo, mozda bi ih vise zanimalo, jer vole te price kada underdog pobedjuje. Tipa, kada bi sada slali koledz ekipe za repku, kosarkaski turniri na Svetskim Prvenstvima i Olimpijadama bi im bili zanimljiviji, a ako se ta koledz eekipa drzi solidno, i gledaniji (mada, takva ekipa ne bi imala sanse da udje ni u cetvrtfinale). U stvari, to i treba da urade, ali se moroni iz drzavnog posla u Americi boje loseg marketinga, da neki tamo stranci budu super-mega-giga favoriti protiv njih u njihovom sportu.

- - - - - - - - - -

a ti znas kako je tamo?

Kosarkaske hale u svakom selu, a individualni treneri rade dnevno po 6 sati sa pojedinacnim igracima. Sigurno je tako.

Pa nije zato , vec tamo je kosarka neki miks sporta i sou biznisa, jednostavno nemaju oni kult reprezrentacije i ne dozivljavaju reprezrentaciju kao neki nacionalni projekat.

E pa ima dobrih igraca iz Afrike , recimo Romain Sato iz Centralno Africke Republike, pa Stefon Lazme iz Gabona, recimo Zoakim Gomes iz Angole je stvarno dobar igrac i mnogi NBA klubovi su se raspitivali za njega, pa onda ovaj isto iz Angole klinac Janik Moreira sto je igrao i na ovom SP je veliki potencijal , pa recimo onaj Senegalac iz Minesote Djieng je odlican , kao i N'Diaje jos jedan NBA igrac , pa onaj njihov plej Dalmeida je isto dobar igrac , pa recimo M'Bute iz Kameruna , Nigerija isto ima par dobrih igraca kao recimo Aminu Al Faruk i Ike Diogu , pa recimo onaj Tunizanin Medzri iz Reala je isto dobar...........ovako hipoteticki kada bi Afrika mogla da napravi svoju reprezrentaciju i da tako udruzeno ih posalju na neko veliko takmicenje , bila bi to jedna sasvim jaka i respektabilna ekipa.

zamisli da u vaterpolu od ozbiljnih reprezentacija postoji samo Srbija, a da su srpski klubovi najbolji na svetu...

i onda sa jedne strane imas svoje klupsko takmicenje gde se postize brdo golova i gde se utakmice zavrsavaju sa 2,3 gola razlike, a s druge strane gledas kako neka tvoja B, C reprezentacija gazi do trofeja sve protivnike sa +10 golova razlike

u pocetku bi bilo zanimljivo, kasnije bi smorilo i bilo besmisleno

sto se tice ovih igraca koje si nabrojao, to su sve pojedinci... ti si nabrojao po jednog iole poznatog igraca iz neke africke zemlje, a taj jedan igrac ne znaci nista... svugde imas nekog pojedinca koji ce iskociti u odnosu na ostale

nabroj mi 5 dobrih igraca iz nekoliko africkih drzava... to je poenta

sto se mene tice ja sam zadovoljan... finale + otkrice dva igraca koji cu mnogo sluziti u buducnosti (Jovic i Kalinic), iako njima jos pridodamo mlade i povredjene Milosavljevica, Lucica, Dangubica, Nedovica i decka za kojeg ocekujem da eksplodira ove sezone, Jokica, imamo cemu da se nadamo u narednih 6,7 godina

jedino pitanje kako nadoknaditi odlazak Krleta

Kalinic ima odlicne fizicke predispozicije ali mora jos dosta svoju igru da unapredjuje , Nedovic jeste veliki potencijal i videcemo sta ce od njega biti , ovi ostali koji si nabrojao su bojim se samo prosek i mogu da budu eventualno neki prosecni do solidni igraci.

Inace ono sto je ovde veliki problem nijedan igrac se maltene ne trudi da sto vise unapredjuje svoju igru u raznim segmentima, recimo ima dosta primera gde igraci po 35,36 godina konstantno napreduju i konstantno se trude da unapredjuju odredjene segmente u svojoj igri , a ovde maltene neki klinac koji se tek ispilio, cim debituje za reprezrentaciju ili se proda u neki klub on prakticno zavrsava svoj igracki razvoj i zato mi vise nemamo igrace te klase kao nekad.

zamisli da u vaterpolu od ozbiljnih reprezentacija postoji samo Srbija, a da su srpski klubovi najbolji na svetu...

i onda sa jedne strane imas svoje klupsko takmicenje gde se postize brdo golova i gde se utakmice zavrsavaju sa 2,3 gola razlike, a s druge strane gledas kako neka tvoja B, C reprezentacija gazi do trofeja sve protivnike sa +10 golova razlike

u pocetku bi bilo zanimljivo, kasnije bi smorilo i bilo besmisleno

sto se tice ovih igraca koje si nabrojao, to su sve pojedinci... ti si nabrojao po jednog iole poznatog igraca iz neke africke zemlje, a taj jedan igrac ne znaci nista... svugde imas nekog pojedinca koji ce iskociti u odnosu na ostale

nabroj mi 5 dobrih igraca iz nekoliko africkih drzava... to je poenta

A pa pazi , nisu oni oduvek pobedjivali sve protivnike, cak i na ovom prvenstvu veoma su se pribojavali Spanaca i cak su im pomalo i prepustali ulogu favorita.
Realno tamo reprezrentacija nema tu tezinu , takodje to je ogromna drzava, gde u mnogimmestima i ne vlada preveliko interesovanje za kosarku , takodje tamo zivi i mnogo razlicitih naroda , pa mnogi tu reprezrentaciju i ne dozivljavaju kao svoju.........itd.

Inace ja sam ti sad nabrojao i vise od 5 dobrih igraca iz nekoliko africkih drzava ; )

Generalno kosarka u Africi nema neku narocitu popularnost , ni u jednoj Africkoj drzavi nema bas status nekog nacionalnog sporta (osim mozda donekle u Angoli) , vec tamo je svuda fudbal ubedljivo sport broj 1, znaci ide fudbal pa jedno 10 mesta prazno.

Poslednja izmena:
BxhOtz6IgAERLYu.png

Koja pobeda :mrgreen:

eee da si ti jeo domacu supu od petla s domacim rezancima ne bi se zadovoljio ovom iz kesice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back