Ja sam bio ubedjen da dobijamo Francuze, mislim da sam jedini koji sam gledao tekmu mrtav ladan , cak sam i povremeno prebacivao kanal na jedan film , ma i kad su se oni priblizili na +2 u poslednjoj cetvrtini bio sam 100% ubedjen da dobijamo
Sto se tice finala sa Amerima, gledao sam ih i ne deluju mi uopste nepobedivo , realno mislim da bi ih na primer Spanci dobili jedno 10-12 razlike.
Jeste da su se prosetali do finala , ali nisu igrali ni sa jednom ozbiljnom ekipom dosad (cak je i Litvanija realno nikad slabija nego sad i usli su u polufinale samo zato sto je onaj deo kostura bio slabiji i sto ni oni nisu imali ozbiljnog protivnika dosad), sve te ekipe sa kojima su igrali su bile ono...........mozda su imale po jednog do dvojicu ozbiljnih igraca.
Inace mislim da su cak i njihove fizikalije dosta precenjene, imaju mozda par vrhunskih atleta i to je to, recimo Farid je neverovatno skocan, eksplozivan , brz i pokretljiv za nekoga njegove visine , Dejvis ima izuzetno dige ruke i isto odlicno se krece i ima neverovatnu motoriku za nekoga te visine , Irving je veoma brz i ima jako brze ruke , ostatak tima bas i nisu takve atlete kakvima ih svi predstavljaju, recimo ja se vise plasim suta spolja Karija i Tompsona nego njihovih fizikalija.
Sto se tice nase ekipe , ovo niko nije ocekivao , vec su sad 100-struko prevazisli i sebe i ocekivanja.
Da se ne lazemo , po igracima koje imamo i po kvalitetu daleko smo od prvog ili drugog mesta na svetu, ali to ne znaci da nismo bas sansi.
Mislim da ukoliko budemo odigrali kao drugo poluvreme protiv Brazila ili protiv Grcke, imamo sanse, ako Teo bude igrao kao u dosadasnjim utakmicama nokaut faze, ako Bogdan bude pogadjao spolja (uz poneki prodor) , ako Bjelica ponovi partiju kao protiv Brazila, ako Raduljica bude bio borben kao dosad, ako Krstic bude odigrao pametno i iskusno i ukoliko Markovic, Kalinic i Jovic budu odgrali zustro i borbeno, pre svega u odbrani, uz poneki poen i ako se to sve poklopi mislim da je realno da odigramo sa njima makar neku egal utakmicu.
Treba uci fajterski u mec i sa idejom da se pobedi, bez ikakvog strahopostovanja , ostro i pametno od samog pocetka , na sta Amerikanci nisu navikli i ukoliko bude bilo tako sigurno da ce se i u njih malo uvuci zbunjenost i nervoza, i ono ce poceti malo da grese, da promasuju, u nekim situacijama koje obicno brzo resavaju nece se odlucivati bas lako da krenu ka kosu ili sutiraju....itd.
Treba uci u mec sa idejom da se pobedi, treba uci fajterski i sa mudima, treba im pokazati zube , ako treba malo ih i isprovocirati ako treba, na njihovu prepoznatljivu aroganciju odgovoriti jos vecom arogancijom, treba odigrati cvrsto , pogotovo u odbrani, seci im igru, treba ih lagano daviti kao zmija zabu (kao recimo sto smo Brazilce tako udavili) , da se izrazim MMA recnikom , treba uci u otvoenu razmenu udaraca sa njima pa kom obojci, kom opanci, ali u razmenu udaraca u psiholoskom smislu , na terenu ne treba se nikako juriti sa njima i ulaziti u tempo igre koji njima odgovara, vec igrati stalozeno, mirno i seci njihovu igru (kao sto smo radili i dosad) , takodje cim se primeti da su se malo zahuhtali i da pocinju da prave neku seriju , odma to seci tajm-autima.