Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pobijedili smo i jaču ekipu (po imenima)... mada i mi smo tad bili jači...

Po imenima da, ali igrali smo losiju timsku kosarku i to dosta losiju od ove sad. Recept je prvo poluvreme Turska - USA. Ne dozvoliti im da se rastrce, svaka potencijalna kontra odmah faul pa makar i brzo ulazili u bonus, faulirati losije izvodjace slobodnih bacanja, losije sutere pustati pomalo cisto da bi zatvorili ostale rupe u odbrani i to je to. Bice potrebno i malo srece ali cuda se svakodnevno desavaju, evo Cilic je osvojio US open :lol:

1R4bqYV.png

Rcq5MjH.png

3bxIkIH.png

Poslednja izmena:
Ako oćeš da im provociraš šut sa kojim ne bi trebali da imaju problema, i ako oćeš da rizikuješ njihove ofanzivne skokove, u čemu su ionako prejaki. :D Možda može u određenom momentu, ali to treba biti dobro uvežbano da bi se koristilo. Probali smo protiv Francuza ja mislim 3-2 u jednom momentu i odma su je razbili.

Pa to je srpska kladionica, i tu ce najvise ljudi stavljati na nas....samim tim normalno da je kvota na Amere vise tj. na nas niza.

Ево брате да ти помогнем.Од 156 странице,па на даље крећу стручњаци са својим прогнозама.
Ја сам на 155 страници 05.07.2014 написао...
............Није лепо све ово што се дешава,и мислим да је кривица и селектора и играча.И последица збивања у "кошаркашкој" Србији...
Али исто тако и овако пљување Ђорђевића и многих кошаркаша-нема смисла.Свако има свог фаворита,а онај други је "трећа лига"...
Сачекајмо...........
........
или 26.07.2014...
.........И опет: многи ће бити срећни ако буде крах...
Јер ,ето знао сам ја,шта сам вам рек'о ...Играо је овај,а требао је онај !
Све у свему:
Ђорђевић је прво објавио списак на коме су били најбољи.После је зас*ао . Није крив ако се дешавају повреде. Мора да има подршку од нас,заслужио је.
Е,а кад (и ако) забрља критике и пљувања(за ове који то обожавају).
И браво за младе.......

Ал' ето ти сада,тебе хвале да си једини био подршка:(
Нема везе да смо живи и здрави,и да победимо ове циркузанте;)
'Ајд живели:pivce:

Може ли се зоном напаст' Америка? Нпр. она што Дуле потенцира 1-3-1, неки трик, нешто?

Pa treba miksovati, ali ne bih ja previse igrao zonu protiv ovog americkog tima. Iz vise razloga. Jedini razlog zbog kojeg bi trebalo igrati zonu protiv njih je Krizevski, lik koji nije bas specijalista za igru protiv zone; verovatno imaju samo jedan sistem igre protiv nje, onaj osnovni, kada centar ide na visoki post.

- - - - - - - - - -

Mislim da bi to bilo pogubno jer bi oni verovatno imali vise ofanzivnih skokova nego mi defanzivnih :lol:

Tacno, jedan od razloga zasto se ne igra zona protiv fizicki dominatnijih timova je sto u zoni kvalitet defanzivnog skoka opada, Ameri bi imali jos jaci ofanzivni skok nego inace.

Tesko je parirati ovim zivotinjama, a to mozemo samo na taktickom planu.
Amerikanci nisu bas vesti igranju nekih duzih, pozicionih napada i dosta improvizuju, soliraju, sto bi rekli stariji "siluju u napadu".
Uglavnom maksimalno eksploatisu svoje fizicke predispozicije, a to su brzina i skok, uz naravno sut spoljnih igraca.

Ono sto mi mozemo jeste na tu "divljinu" da odgovorimo stalozeno, mirno, poput Laskera u sahu :mrgreen:
Na taktickom planu smo jaci od njih i to nam je glavno oruzje u borbi protiv te sirove snage.
Ameri su generalno truba u odbrani, jednostavno sve te NBA igrace mrzi da igraju defense, pogotovo ovi spoljni igraci.
Dakle, ja dosta ocekujem od Tea i Bogdana koji moraju da nas vuku.

Generalno, imamo jako male sanse da ista uradimo, ali neka momci bar pokusaju, pa koliko mogu.

Ako oćeš da im provociraš šut sa kojim ne bi trebali da imaju problema, i ako oćeš da rizikuješ njihove ofanzivne skokove, u čemu su ionako prejaki. :D Možda može u određenom momentu, ali to treba biti dobro uvežbano da bi se koristilo. Probali smo protiv Francuza ja mislim 3-2 u jednom momentu i odma su je razbili.

Nismo mi za zonu nesto previse, Tea ionako mrzi da igra normalnu odbranu, gde ce pa tek zonu, gde treba vise da obraca paznju na svasta...:lol:

I bez ikakvih presinga, udvajanja, i zone-pres, jer time ubrzavamo igru, a to je protiv Amera losa. Obicna poziciona odbrana, gde vise branis prodor, dok se ne raspucaju, ako se raspucaju... Mogli bi da igramo i sa preuzimanjem uvek kada ovi krenu u pik, osim Raduljice svi ostali nasi mogu da igraju takvu igru.

Tesko je parirati ovim zivotinjama, a to mozemo samo na taktickom planu.
Amerikanci nisu bas vesti igranju nekih duzih, pozicionih napada i dosta improvizuju, soliraju, sto bi rekli stariji "siluju u napadu".
Uglavnom maksimalno eksploatisu svoje fizicke predispozicije, a to su brzina i skok, uz naravno sut spoljnih igraca.

Ono sto mi mozemo jeste na tu "divljinu" da odgovorimo stalozeno, mirno, poput Laskera u sahu :mrgreen:
Na taktickom planu smo jaci od njih i to nam je glavno oruzje u borbi protiv te sirove snage.
Ameri su generalno truba u odbrani, jednostavno sve te NBA igrace mrzi da igraju defense, pogotovo ovi spoljni igraci.
Dakle, ja dosta ocekujem od Tea i Bogdana koji moraju da nas vuku.

Generalno, imamo jako male sanse da ista uradimo, ali neka momci bar pokusaju, pa koliko mogu.

Ameri su zivotinje u odbrani 1 na 1 igraca sa loptom, niko bolji na svetu nije od njih. Sad, na ovom SP timska odbrana im je poslednja rupa na svirali, tako da bas treba da igramo napade sa ogromnom kolicinom kretanja bez lopte, gde ce morati da donose brze odluke, a posto su potpuno neuigrani kao tim, to ce im biti poblem. One Hardenove gluposti i ispadanja u odbrani su takve vrste debilizma, covek je veci Teo i od Tea.:hahaha:

Rekoh, pa da ponovim po stoti put........
Pogledajte mec Argentina -SAD na SP 2002.
Recept za pobedu je tu, samo ga treba iskopirati.............

Nista manje zivotinje nisu igrale tada, od danas, pa su ih Argentinci naceli, timskom odbranom, i savrsenim kretnjama u napadu.
Na tom mecu Argentinci su dali 30+ poena na zicere "jedan na nula".......

Mislim da trenutno niko (pa ni Španci) nema tako dobre igrače (prvenstveno tako dobro uigrane) da bi kopirali Argentince iz 2002, ono se ne ponavlja. Prepametan tim.
Srbija iz 2002 se takođe ne može kopirati, možda se najveće pouke mogu izvući iz igre Grka 2006?

2002. Argentina je imala samo Djinobilija, kao ime.
Posle njega najcenjeniji igrac te ekipe je bio Skonokini, na zalazu karijere....Tek posle ta ekipa je napravila ime a igraci velike karijere.

Uostalom, na tom mecu bas je Skonokini igrao najvise, Djinobili samo 24 minuta,Skola 18,Nocioni 15.......
Da ne misli neko da je bolji igrac Pepe Sancez koji ja na tom mecu igrao 30 minuta od bilo kog naseg beka danas?
Ili da su Volkovitski i Oberto bolji od nasih centara?
Argentina je na tom mecu kriminalno lose sutirala i za jedan i za tri, i opet je lagano pobedila............Kljuc je u kretanju i brzom oslobadjanju lopte, sto se vidi u procentu za dva, i u broju asistencija - 23.
I Argentinu su amerikanci nadskakali, imali su 15 ofanzivnih skokova, ali to opet nije pomoglo.....

Znaci, recept je samo trcanje, samo blokovi i otvaranje iz njih..........I slepo pridrzavanje postavljene taktike.

Evo podsetnik na to.........

http://www.fiba.com/pages/eng/fa/ga...002_World_Championship_for_Men/statistic.html

Poslednja izmena:
Ђорђевић је дилетант, попут Михајловића и наравно да ће бити дебакл.

I veći diletant od Sliniše ako je to moguće uopšte.

A šta ste očekivali od ovakvg selektora. Bez ikakvog iskustva u vođenju tima direktno na klupu reprezentacije. Za ovog će i Moka biti trenerčina.

Djordjevic je idiot... nikad necu prezaliti Kokoskova

Teodosic samo komplikuje situaciju. Igra u napadu i odbrani je izgledala bolje i tecnije kada njega nije bilo na rosteru.

Ne bih da se ponavljam ali prolaz grupe je uspeh sa ovim timom i selektorom.

Mislim da ne postoji ni promil sansi da ovaj tim bude sampionski.

Bogdanovic sve vise lici na Tepica
duletova skola

Nemoj tako, evo Andjus sinoc predvidja kako sigurno ulazimo u polufinale:hahaha:

Teodosić je džiber i to u pokušaju koji hoće da glumi autoritet,Sale može slobodno u muzej kod Palme zajedno sa Titom i Dražom pošto ovo njegovo ne liči ni našta,amater ne živi se od stare slave

Da, Teo jeste dziber u pokusaju, jer se iz aviona vidi da on nema veze sa tim ulicarskim forama, da ih fura na silu, i da je lik skroz individualac koji nema veze sa prirodnim ponasanjem u grupi.

Novobeogradski folirant sa druge strane je odrastao na ulici i u 'ekipi'; njemu je dzibersko ponasanje u grupi prirodna stvar. Sada kao kulira i kul je, ali cim ga neko udari po sujeti, poludece, kao na primeru Micova.

Ovo je Teova poruka Djordjevicu ciji je ovo tim.

Sada ce Teo da siluje loptu u osmini finala.

Ovaj post nema za nameru da proziva nikoga vec samo da zasmeje, uzivajte i nema ljutis :mrgreen:

P.S. Andjus je jos jednom dokazao koliki je doktor :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back