Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemamo mi sta da prisvajamo, ili ne.

MOJA zemlja je PETOSTRUKI prvak sveta u kosarci........

Nekada se MOJA zemlja zvala SFRJ, nekada SR Jugoslavija, a danas Srbija.........

Kome se ne svidja , njegov problem........

Upravo tako, meni one titule iz 1998 i iz 2002 niko ne moze da oduzme, zauvek ce biti tu u mom srcu. Da sam gledao one starije generacije i za njih bi tako pricao.

Po više osnova mi imamo pravo da smatramo te titule svojim. Mi se raspali nismo odjednom, jedna po jedna republika je odlazila tokom 15 godina, ostali smo mi, konstantno u vrhu. Uvek smo mi davali većinu igrača i trenera, mi smo jedini nastavili sa uspesima i nakon odlaska svih. Te titule su naše.

Poslednja izmena:
Nisam mogao juče da se javim. Potpuno sam se ispraznio, bukvalno sam se tresao. Ovako strašno mi je bilo jedino kad je Rašić odlučio slobodnjacima protiv rvata...
SVAKA ČAST na borbi i umeću. Ovaj uspeh je višestruko prevazišao očekivanja svih nas, pa čak i pivopije iz Austrije, iako on sad tvrdi kao on jedini verovao, ostali su bili negativni. :lol: :super: :super: :super:
Sve ostalo ste već napisali. Jedino niko još nije dao rešenje za ona udvajanja koja su nas dovela do neizvesnosti. U nekim trenucima smo potpuno izgubili napad. Nadam se da Amerikanci to nisu gledali ili da će Đorđević naći način da prevaziđemo taj problem.

Amerikanci sigurno nece da udvajaju, to bi za njih bio blam.

Evo zbog cega ce ameri biti izuzetno motivisani:

10670025_845438442163098_6816135265315949435_n.jpg

Ne zelim da pokrecem raspravu oko toga da li imamo 5, 2 ili nijedno svetsko zlato. Jednostavno ako ih vec pripisuju nama ja se ne bunim i nemam nista protiv toga :)

Amere boli krac za to. Bice motivisani kao tim da pobede drugi tim, sto je uvek glavna motivacija u svim utakmicama, pa i onim reprezentativnim. Nego ljudi posle vole da se foliraju pa da pricaju kako su motivisani zbog nacije. Motiv se crpi iz atmosfere unutar tima, apsolutno nista drugo nije bitno za motivaciju.

Po više osnova mi imamo pravo da smatramo te titule svojim. Mi se raspali nismo odjednom, jedna po jedna republika je odlazila tokom 15 godina, ostali smo mi, konstantno u vrhu. Uvek smo mi davali većinu igrača i trenera, mi smo jedini nastavili sa uspesima i nakon odlaska svih. Te titule su naše.

Sve republike su bežale od jugoslovenstva i tražili odcepljenja a sada bi i da prisvajaju titule :roll:

Ja sam bio ubedjen da dobijamo Francuze, mislim da sam jedini koji sam gledao tekmu mrtav ladan , cak sam i povremeno prebacivao kanal na jedan film , ma i kad su se oni priblizili na +2 u poslednjoj cetvrtini bio sam 100% ubedjen da dobijamo :)

Sto se tice finala sa Amerima, gledao sam ih i ne deluju mi uopste nepobedivo , realno mislim da bi ih na primer Spanci dobili jedno 10-12 razlike.
Jeste da su se prosetali do finala , ali nisu igrali ni sa jednom ozbiljnom ekipom dosad (cak je i Litvanija realno nikad slabija nego sad i usli su u polufinale samo zato sto je onaj deo kostura bio slabiji i sto ni oni nisu imali ozbiljnog protivnika dosad), sve te ekipe sa kojima su igrali su bile ono...........mozda su imale po jednog do dvojicu ozbiljnih igraca.
Inace mislim da su cak i njihove fizikalije dosta precenjene, imaju mozda par vrhunskih atleta i to je to, recimo Farid je neverovatno skocan, eksplozivan , brz i pokretljiv za nekoga njegove visine , Dejvis ima izuzetno dige ruke i isto odlicno se krece i ima neverovatnu motoriku za nekoga te visine , Irving je veoma brz i ima jako brze ruke , ostatak tima bas i nisu takve atlete kakvima ih svi predstavljaju, recimo ja se vise plasim suta spolja Karija i Tompsona nego njihovih fizikalija.

Sto se tice nase ekipe , ovo niko nije ocekivao , vec su sad 100-struko prevazisli i sebe i ocekivanja.
Da se ne lazemo , po igracima koje imamo i po kvalitetu daleko smo od prvog ili drugog mesta na svetu, ali to ne znaci da nismo bas sansi.
Mislim da ukoliko budemo odigrali kao drugo poluvreme protiv Brazila ili protiv Grcke, imamo sanse, ako Teo bude igrao kao u dosadasnjim utakmicama nokaut faze, ako Bogdan bude pogadjao spolja (uz poneki prodor) , ako Bjelica ponovi partiju kao protiv Brazila, ako Raduljica bude bio borben kao dosad, ako Krstic bude odigrao pametno i iskusno i ukoliko Markovic, Kalinic i Jovic budu odgrali zustro i borbeno, pre svega u odbrani, uz poneki poen i ako se to sve poklopi mislim da je realno da odigramo sa njima makar neku egal utakmicu.

Treba uci fajterski u mec i sa idejom da se pobedi, bez ikakvog strahopostovanja , ostro i pametno od samog pocetka , na sta Amerikanci nisu navikli i ukoliko bude bilo tako sigurno da ce se i u njih malo uvuci zbunjenost i nervoza, i ono ce poceti malo da grese, da promasuju, u nekim situacijama koje obicno brzo resavaju nece se odlucivati bas lako da krenu ka kosu ili sutiraju....itd.
Treba uci u mec sa idejom da se pobedi, treba uci fajterski i sa mudima, treba im pokazati zube , ako treba malo ih i isprovocirati ako treba, na njihovu prepoznatljivu aroganciju odgovoriti jos vecom arogancijom, treba odigrati cvrsto , pogotovo u odbrani, seci im igru, treba ih lagano daviti kao zmija zabu (kao recimo sto smo Brazilce tako udavili) , da se izrazim MMA recnikom , treba uci u otvoenu razmenu udaraca sa njima pa kom obojci, kom opanci, ali u razmenu udaraca u psiholoskom smislu , na terenu ne treba se nikako juriti sa njima i ulaziti u tempo igre koji njima odgovara, vec igrati stalozeno, mirno i seci njihovu igru (kao sto smo radili i dosad) , takodje cim se primeti da su se malo zahuhtali i da pocinju da prave neku seriju , odma to seci tajm-autima.

Treba igrati cvrsto, pomagati unutra i u reketu, ali onda mora da pustimo sut, pa zavisi kakav im je dan. U principu, treba da igramo regularnu odbranu. Da igramo protiv Livanaca i tupavih Itlijana, to bi bila druga odbrana, gde se prilazi svom igracu blize, sto je odbrana kakva npr. odgovara Teodosicu.:mrgreen:

Budimo realni, veoma male sanse imamo protiv Amera, medjutim ako ocekujemo pobedu moramo da imamo dva igraca sa 20+ poena, pogotovu iz spoljne linije

Amerikanci veoma slabo brane uigrane akcije, tu se najvise gubi Harden, zato ocekujem da tako igramo i stvaramo visak pozicije za sut. Zbog toga kazem da treba Bogdan i Teo da imaju 20+ poena

Realnost je da ispod kosa nemamo nikakve sanse, Krstic je dobar kao i Raduljica ali i previse spori, pod kosem nemaju nikakve sanse protiv skocnih Amera sa dugim rukama. Jedino ako budu udvajali pa ostane igrac viska pod kosem, cak i tad treba brzo da poentiraju jer Ameri sve stizu

Dakle ugirane akcije, spoljna linija, dobre odbrane na suterima (Kari, Tompson), pustati da sutiraju one sa slabim procentom (Rouz), slati na liniju bacanja one koji slabo izvode, napadati preko njihovih igraca koji igraju slabu odbranu, praviti pametne faulove...

Ukratko, treba nam savrsena utakmica

Ako tako gledas, onda i Hrvatska ima 3 svetska i 4 evropska zlata, jer su i oni ziveli u toj drzavi.

Problem je sto su oni izbrisali taj deo svoje iostorije kao nesto najcrnje sto im se dogodilo. Prosto, stide se i pomisli da su oni bili sa tim "zlim Srbima". Od njih nikada neces cuti da je to bila "MOJA ZEMLJA".

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back