Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledao sam danas malo emisiju o nasem selektoru Dudi Ivkovicu.Pravi skroman covek koji svoj posao obavlja ozbiljno i koji je celim svojim bicem u kosarci.Pravi uzor medju vec starijim trenerima kako za kosarkase tako i za sve one koje zele da uspeju u zivotu!

To kao u onom vicu iz Slobinog vremena, i "objektivnosti" RTS-a......

Tip umro i otisao kod Sv.Petra...On ga pita gde zeli da ode u raj ili u pakao..
-Pa dobro, mogu li da prvo vidim kako je u raju a kako u paklu, pre nego odlucim?
-Naravno da mozes.
Krenu oni do raja, tamo sve tiho, dosadno, niko nista ne radi, ucmalost....
Odu do pakla kad tamo zurka, ribe polugole setaju, pice, gudra po zelji,muzika......
On bez puno razmisljanja odluci da ode u pakao......
Otvorise se odjednom vrata i on propade duboko, pravo u kazan sa vrelim uljem.
-Pa kako ovo, ja sam video da je u paklu mnogo drugacije?
-Eeeeeeeeeee, imamo i mi ovde RTS.......

Tako i sa tom emisijom.

To kao u onom vicu iz Slobinog vremena, i "objektivnosti" RTS-a......

Tip umro i otisao kod Sv.Petra...On ga pita gde zeli da ode u raj ili u pakao..
-Pa dobro, mogu li da prvo vidim kako je u raju a kako u paklu, pre nego odlucim?
-Naravno da mozes.
Krenu oni do raja, tamo sve tiho, dosadno, niko nista ne radi, ucmalost....
Odu do pakla kad tamo zurka, ribe polugole setaju, pice, gudra po zelji,muzika......
On bez puno razmisljanja odluci da ode u pakao......
Otvorise se odjednom vrata i on propade duboko, pravo u kazan sa vrelim uljem.
-Pa kako ovo, ja sam video da je u paklu mnogo drugacije?
-Eeeeeeeeeee, imamo i mi ovde RTS.......

Tako i sa tom emisijom.

Ma evo ga i neobjektivni Ranko Zeravica. Mora da je i on clan trenerske mafije cim toliko hvali Dudu Ivkovica.

"Da li ste očekivali da će se naša selekcija sa EP u Poljskoj vratiti s osvojenom srebrnom medaljom?

- Prezadovoljan sam! Selektor Ivković je odlično spremio ekipu. Smatram da je pred našom reprezentacijom blistava budućnost. Imamo talentovanu generaciju, a za sve ostalo će se Duda pobrinuti."

http://sportal.rs/news.php?id=12194

Znaci samo veliki trenerski "mag " ne voli Dudu.....

1. Argentina
2. Srbija
3. Australija
4. Nemačka
5. Angola
6. Jordan

na prvi pogled, prolazno
tj, rezultat bolji nego 2006.
sad ako stremimo vrhu...
ostaje mi dilema, da li se ukrštamo sa grupom B ili C (mi smo grupa A)
Duda kaže B, na sajtu Blica i ne znam gde još videh, rekoše C

sa grupom B 100% ..SAD,Slovenija,Brazil,Hrvatska,Iran i Tunis
kucaj 2010 FIBA World Championship wikipedia

znaci 1A-4B,2A-3B itd...... ne formiraju se nove grupe ,nego odmah pocinje nokaut faza

Poslednja izmena:
1. Argentina
2. Srbija
3. Australija
4. Nemačka
5. Angola
6. Jordan

na prvi pogled, prolazno
sad ako stremimo vrhu...

Izjednačeni protivnici ako budu svi igrali po imenima kompletni.
Predpostavljam da će Argentina poslednji put skupiti proverene snage(Đinobili,Skola),za Australiju verovatno Bogut,Andersen,za Nemce su dolazak sigurno najavili Novicki i Kejmen.
Zanimljiva će biti utakmica Slovenija-Hrvatska.

1. Argentina
2. Srbija
3. Australija
4. Nemačka
5. Angola
6. Jordan

na prvi pogled, prolazno
sad ako stremimo vrhu...

Mi da poletimo necemo, jasno je to, jedino mozemo da verujemo u njih, oni su mladi, skromni i sjajni momci, a ovde nem' sta da se prica, Argentina, Srbija, Nemacka i Australija idu dalje, Jordan i Angola bice ODUVANI, verujem i ostale, dok cemo se kidati sa Argentinom, ali setimo se prvog kola u Poljskoj....! ;)

Ukrstavamo se sa B grupom... ;)

RAZBICEMO!!!!! :super: :super:

Grupa je Ok samo reci cu ono sto sam i govorio za vreme EP, ako ocemo da i tamo konkurisemo za visok plasman moracemo da povedemo mnogo jaci tim od onog sto je igrao u Poljskoj.
Pogotovo ako uzmemo u obzir da skoro svi najavljuju da ce doci kompletni, recimo Argentina sa (Skolom, Djinobilijem, Nocionijem, Delfinom koji ono svi skoro igraju na all star nivou ove sezone), recimo Nemacka sa Novickim i Kamanom, pa Australija sa Bogutom, Krisom Andersenom, Metom Nilsenom.........a da ne govorim to da se ukrstamo sa "grupom smrti" kasnije gde su Amerika, Slovenija, Hrvatska i Brazil.
Tako da ne vredi moracemo da posaljemo jaci tim, recimo ja bi od sastava iz Poljske zadrzao Krstica, Teodosica, Velickovica i Bojana Popovica (koji zaista igra odlicno u Ljijetvos Ritasu ove sezone) , zatim dopunio bi bekovsku liniju sa Rakocevicem i Vujanicem.
Recimo trebalo bi sve uciniti da Aleks Maric zaigra za nas, onda Radmanovic bi morao da bude tu (dosta dobro igra u Golden Stejtu sad i zaista nam treba tako jedan skocan i eksplozivan igrac), onda Stojakovic naravno posto ni nemamo "trojku" u ekipi, ili ako ne Pedja barem Sasa Pavlovic.
Recimo onda bi trebalo obratiti paznju i na onog Duska Savanovica recimo koji dosta dobro igra u Spaniji...........u odnosu na onaj sastav iz Poljske trebace bar jos jedno 4-5 iskusnijih i proverenih igraca, sto mozda nekih novih sto povratnika u tim.

Grupa je Ok samo reci cu ono sto sam i govorio za vreme EP, ako ocemo da i tamo konkurisemo za visok plasman moracemo da povedemo mnogo jaci tim od onog sto je igrao u Poljskoj.
Pogotovo ako uzmemo u obzir da skoro svi najavljuju da ce doci kompletni, recimo Argentina sa (Skolom, Djinobilijem, Nocionijem, Delfinom koji ono svi skoro igraju na all star nivou ove sezone), recimo Nemacka sa Novickim i Kamanom, pa Australija sa Bogutom, Krisom Andersenom, Metom Nilsenom.........a da ne govorim to da se ukrstamo sa "grupom smrti" kasnije gde su Amerika, Slovenija, Hrvatska i Brazil.
Tako da ne vredi moracemo da posaljemo jaci tim, recimo ja bi od sastava iz Poljske zadrzao Krstica, Teodosica, Velickovica i Bojana Popovica (koji zaista igra odlicno u Ljijetvos Ritasu ove sezone) , zatim dopunio bi bekovsku liniju sa Rakocevicem i Vujanicem.
Recimo trebalo bi sve uciniti da Aleks Maric zaigra za nas, onda Radmanovic bi morao da bude tu (dosta dobro igra u Golden Stejtu sad i zaista nam treba tako jedan skocan i eksplozivan igrac), onda Stojakovic naravno posto ni nemamo "trojku" u ekipi, ili ako ne Pedja barem Sasa Pavlovic.
Recimo onda bi trebalo obratiti paznju i na onog Duska Savanovica recimo koji dosta dobro igra u Spaniji...........u odnosu na onaj sastav iz Poljske trebace bar jos jedno 4-5 iskusnijih i proverenih igraca, sto mozda nekih novih sto povratnika u tim.
Ja bih zadrzao markovica iz hemofarma umesto popovica,i poslao bih i milicica za svaki slucaj.......

Od reprezentacije koja je osvojila srebro na EP bi trebalo da idu:Teodosic, Velickovic, Krstic.
Ostali nazalost nemaju kvalitet za SP......U tu grupu mozda jos moze da udje Tepic, mada odlaskom u Panatenaikos drasticno stagnira(bice naravno pozvan jer kako da Ivkovic ne pozove Zeljkovog ograca?????).
Za ostala mesta konkurisu Erceg(promenio je klub, poceo da igra, treba ga pratiti), Milicic(verujem da se vec sledece vraca u Evropu),Radmanovic, Stojakovic, Pavlovic.Od domacih igraca Marjanovic,Dragicevic,Keselj, mozda i Markovic.......
Od kandidata, mozda jos videti kakvo je stanje kolena Vujanica, te bih ja licno voleo da vidim(mada mislim da njemu bas "puca prsluk" za Srbiju) da se proba privoleti McCaleb da igra.
Sto se same grupe tice, nisam bas previse sretan nasim protivnicima.
Argentini je , za ovu generaciju, ovo poslednja prilika da probaju da se okite titulom.
Nemacka sa Novickim je totalno druga reprezentacija. i vrlo vrlo ozbiljan protivnik.
Australija igra neku "trci i pucaj" kosarku koja moze da bude neugodna ako ih krene sut.
Ostali naravno ne bi trebali da predstavljaju probme, ali je problem grupa sa kojom se ukrstamo, gde su Slovenija i SAD, reprezentacije koje ce u eventualni mec sa nama(pricamo o obostrano najjacim sastavima) sigurno uci kao favorit.
Ne znam, videcemo prvo u kakvom sastavu idemo, ko ce igrati, ko (ne)dolazi od protivnika, ko bude povredjen.

Ja bih zadrzao markovica iz hemofarma umesto popovica,i poslao bih i milicica za svaki slucaj.......

ma Markovic ni u Hemofarmu ne igra nesto Bog zna kako, doduse igra ono Okb ali.... , recimo ukoliko bi morao da se odlucim za nekog spoljnog igraca iz Hemofarma pre se odlucio za Pavkovica ili Krstovica nego za njega.

Ne znam da li pratis Evroligu i koliko (osim mozda utakmica Partizana) i da li video kako samo Popovic igra ove sezone, igra odlicno, ubedljivo im je najkorisniji igrac.

Od reprezentacije koja je osvojila srebro na EP bi trebalo da idu:Teodosic, Velickovic, Krstic.
Ostali nazalost nemaju kvalitet za SP......U tu grupu mozda jos moze da udje Tepic, mada odlaskom u Panatenaikos drasticno stagnira(bice naravno pozvan jer kako da Ivkovic ne pozove Zeljkovog ograca?????).
Za ostala mesta konkurisu Erceg(promenio je klub, poceo da igra, treba ga pratiti), Milicic(verujem da se vec sledece vraca u Evropu),Radmanovic, Stojakovic, Pavlovic.Od domacih igraca Marjanovic,Dragicevic,Keselj, mozda i Markovic.......
Od kandidata, mozda jos videti kakvo je stanje kolena Vujanica, te bih ja licno voleo da vidim(mada mislim da njemu bas "puca prsluk" za Srbiju) da se proba privoleti McCaleb da igra.
Sto se same grupe tice, nisam bas previse sretan nasim protivnicima.
Argentini je , za ovu generaciju, ovo poslednja prilika da probaju da se okite titulom.
Nemacka sa Novickim je totalno druga reprezentacija. i vrlo vrlo ozbiljan protivnik.
Australija igra neku "trci i pucaj" kosarku koja moze da bude neugodna ako ih krene sut.
Ostali naravno ne bi trebali da predstavljaju probme, ali je problem grupa sa kojom se ukrstamo, gde su Slovenija i SAD, reprezentacije koje ce u eventualni mec sa nama(pricamo o obostrano najjacim sastavima) sigurno uci kao favorit.
Ne znam, videcemo prvo u kakvom sastavu idemo, ko ce igrati, ko (ne)dolazi od protivnika, ko bude povredjen.

Pa pazi ka dok sam govorio jos za vreme EP kako u ovoj reprezrentaciji jedino Krstic, Teodosic i eventualno Velickovic jedini imaju kvalitet za reprezrentaciju, svi su me pljuvali, da bi sad i oni uvideli to isto.

A od igraca koji konkurisu zaboravio si da pomenes Rakocevica, koji je realno i dalje trenutno nas najbolji igrac,Marica takodje ja Milicica ne bi uzimao u obzir nije odigrao ni minut ove sezone (ok kad se on vrati u Evropu i kad pocne da igra onda cemo da vidimo ovako ga ne bi uzimao u obzir) , ista prica i sa Jaricem (koji po meni svakako ima kvalitet i ne treba ga otpisivati ali ocigledno su mu neke druge stvari postale vaznije nego kosarka)
Takodje treba obratiti paznju i na recimo Savanovica koji dosta dobro igra u Spaniji, recimo na Vanju Plisnica koga nisam bas pratio ove sezone, ali znam da je prosle sezone igrao odlicno u Rusiji, recimo Bobi Marjanovic bi trebalo da bude bar na sirem spisku, mozda Kecman ukoliko ne budemo opet imali "trojku"....itd.

Inace ne bi se slozio da je ovo Argentincima poslednja sansa, jel njihovi svi igraci su zapravo u najboljim igrackim godinama Delfino (27), Manu (31), Nocioni (28), Skola (29), Quinteros (30) od kostura njihovog tima jedino sto je Oberto mozda malo zasao u godine ovi ostali ukoliko budu hteli mogu da izguraju sigurno jos nekoliko velikih takmicenja zajedno, ponavljam ukoliko budu hteli.
Inace NBA ligom pa i Evropom haraju i dosta stariji igraci od njih tako da..........a samo ovde kod nas vlada ono pogresno misljenje da je igrac od 30-ak godina vec mator.

Inace Australija je dosta jaka na centarskim pozicijama Bogut - Andersen-Nilsen a imaju i dobre sutere, mogu svakog da iznenade, recimo dovoljan je podatak reci da su prosle godine na Olimpijadi razbili Litvance sa 35 razlike, a da su uoci Olimpijskog turnira od Amerikanaca izgubili sa svega 6-7 razlike.

ma Markovic ni u Hemofarmu ne igra nesto Bog zna kako, doduse igra ono Okb ali.... , recimo ukoliko bi morao da se odlucim za nekog spoljnog igraca iz Hemofarma pre se odlucio za Pavkovica ili Krstovica nego za njega.

Ne znam da li pratis Evroligu i koliko (osim mozda utakmica Partizana) i da li video kako samo Popovic igra ove sezone, igra odlicno, ubedljivo im je najkorisniji igrac.

Pa pazi ka dok sam govorio jos za vreme EP kako u ovoj reprezrentaciji jedino Krstic, Teodosic i eventualno Velickovic jedini imaju kvalitet za reprezrentaciju, svi su me pljuvali, da bi sad i oni uvideli to isto.

A od igraca koji konkurisu zaboravio si da pomenes Rakocevica, koji je realno i dalje trenutno nas najbolji igrac,Marica takodje ja Milicica ne bi uzimao u obzir nije odigrao ni minut ove sezone (ok kad se on vrati u Evropu i kad pocne da igra onda cemo da vidimo ovako ga ne bi uzimao u obzir) , ista prica i sa Jaricem (koji po meni svakako ima kvalitet i ne treba ga otpisivati ali ocigledno su mu neke druge stvari postale vaznije nego kosarka)
Takodje treba obratiti paznju i na recimo Savanovica koji dosta dobro igra u Spaniji, recimo na Vanju Plisnica koga nisam bas pratio ove sezone, ali znam da je prosle sezone igrao odlicno u Rusiji, recimo Bobi Marjanovic bi trebalo da bude bar na sirem spisku, mozda Kecman ukoliko ne budemo opet imali "trojku"....itd.

Inace ne bi se slozio da je ovo Argentincima poslednja sansa, jel njihovi svi igraci su zapravo u najboljim igrackim godinama Delfino (27), Manu (31), Nocioni (28), Skola (29), Quinteros (30) od kostura njihovog tima jedino sto je Oberto mozda malo zasao u godine ovi ostali ukoliko budu hteli mogu da izguraju sigurno jos nekoliko velikih takmicenja zajedno, ponavljam ukoliko budu hteli.
Inace NBA ligom pa i Evropom haraju i dosta stariji igraci od njih tako da..........a samo ovde kod nas vlada ono pogresno misljenje da je igrac od 30-ak godina vec mator.

Inace Australija je dosta jaka na centarskim pozicijama Bogut - Andersen-Nilsen a imaju i dobre sutere, mogu svakog da iznenade, recimo dovoljan je podatak reci da su prosle godine na Olimpijadi razbili Litvance sa 35 razlike, a da su uoci Olimpijskog turnira od Amerikanaca izgubili sa svega 6-7 razlike.

Nisam zaboravio Rakocevica....Jednostavno mislim da on ne treba da igra, jer ne vidim kako njegova "indijanska " igra moze da se uklopi u bilo kakvu viziju reprezentacije.
Sto se Marica tice, ja ne verujem da se moze srediti da on igra za nas.
Cak iako se sredi, to sto je Maric eksplodirao ove godine u Euroligi je posledica postavke igre Partizana, te toga sto je relativno nepoznat igrac.
Daleko od toga da ja mislim da on nije odlican igrac, ali mislim da on ima jos mnogo da radi, jer postoji mnogo stvari koje su kod njega prosecne, a igra i kretanje u odbrani su mu ispodprosecni.
Argentina ima titulu sa OI(ako se ne varam, izvinjavam se ako gresim mrzi me da guglam), i ono sto njima fali je titula prvaka sveta.Zato mislim da je ovo zadnja sansa da to pokusaju da ostvare, jer iako nisu u poznim goidnama, ipak je NBA liga takmicenje koje "melje" igrace, te ne verujem da bi za 4 godine sve za njih opet moglo da se "sklopi".
Milicica svakako treba zvati, jer setite se 2006. i SP kada je bio nas praktivcno najbolji igrac,iako je i tada grejao klupu u Detroitu.
Posebno sto ne vidim da je Raduljica napredovao, a poredeci njega i Perovica, jasno je ko tu ima prednost.
Jaric takodje poseduje kvalitet, ali je on u ovom trenutku suvise daleko od kosarke.
Ali zato Radmanovic i Stojakovic moraju da budu uz ekipu, pa makar na po 15-tak minuta.Mi jednostavno, sta god mislili o njima(tu pre svega mislim na Radmanovica) nemamo ni blizu kvalitet na tim pozicijama bez njih.

Pazljivo sam citao save sto ste pisali, i zaista mislim da nemamo sta da trazimo ako budu igrali igraci tipa Popovic, Markovic (plejmejkeri koji ne mogu trojku da pogode), Radujica, Bjelica, Paunic, Dragicevic, Keselj, Erceg... Sad smo sa takvima uspeli da osvojimo srebro na mladost i pozrtvovanje (i trojke Teodosica), tesko da to moze da se ponovi protiv ostalih ekipa ako igraju u najjacim sastavima.
Tepic, Tripkovic, Teodosic, Velickovic, Krstic, plus Milicic, eh kad bi igrao Maric, Stojakovic ili Pavlovic, Vujanic ili Rakocevic. Mozda sam nekog zaboravio.

Kako je Miličić izvređao sudije u onom intervju!

Da izvredjao je , na najruzniji moguci nacin.
Sa sportskog stanovista, meni je mnogo draze da vidim njega kako vredja sudije, nego recio Tepica kako mu je isti izraz lica bilo da vodimo20 razlike ili isto toliko gubimo.
To sto je rekao je svakako bilo nepromisljeno, ali da li je bilo ko od vas koji da pljujete zbog toga pomislio da je zestina njegovog pljuvanja sudija upravo srazmerna njegovoj velikoj zelji za dobar rezultat reprezentacije?
A ne postoji nijedan igrac na svetu koji je postao veliki, u BILO KOM sportu, a da nije bio zivac.....Ja to posmatram sa te strane.

Sa sportskog stanovista, meni je mnogo draze da vidim njega kako vredja sudije, nego recio Tepica kako mu je isti izraz lica bilo da vodimo20 razlike ili isto toliko gubimo.
To sto je rekao je svakako bilo nepromisljeno, ali da li je bilo ko od vas koji da pljujete zbog toga pomislio da je zestina njegovog pljuvanja sudija upravo srazmerna njegovoj velikoj zelji za dobar rezultat reprezentacije?
A ne postoji nijedan igrac na svetu koji je postao veliki, u BILO KOM sportu, a da nije bio zivac.....Ja to posmatram sa te strane.

Pa,što jes`,jes` :)

A otkud ti znas sta se nalazi u Tepicevoj glavi?

A otkud ti znas sta se nalazi u Tepicevoj glavi?

Kad se setim:
-Slavnic se zaleti na ulaz i da kos preko Tkacenka.Posle kosa pridje mu i kaze:Skoci malo vise!
-Kicanovic izvoza Sergeja Bjelova, da kos preko njega, te pridje Gomeljskom koji je klenuo pored klupe i podigne ga.
-Menegin u delirijumu zbog izgubljenog meca brutalno nasrne na Kicanovica.
-Aco Petrovic u sred Bg izigrava avion posle postignutog kosa.
-Tuca Kicanovica sa Italijanima na EP, i legendarne Grboviceve makaze.
-Izraz lica Danilovica posle zakucavanja preko Sabonisa 1995.
-Grimasa na licu Gurovica posle trece date trojke amerikancima 2002.
Sve je to posledica adrenalinskog soka, navale adrenalina koja ti u vaznim trenucima meca omogucava da budes jos malo brzi, jos malo bolji, nego sto stvarno jesi......
Kako to kazu:Iskalio se na vaznim utakmicama.....
Ili obrnut primer:
Rakocevic je dok je igrao u Zvezdi desetine puta imao prilike da ga bas taj adrenalinski sok "odnese" do pobede njegove ekipe.Nazalost, zbog neiskustva, neznanja njegovih trenera, nesrece, ili cak zbog toga sto on jednostavno nije taj kov coveka, on je sve te sanse upropastio.I gde je sad?
Neko ce reci najbolji napadac u Evropi.....Mozda, ali samo u sasvim nebitnim utakmicama.Cim postane gusto, nigde ga nema......I NE SAMO TO, nego kao da je POSTAO "losa karma" za ekipe u kojima se nalazi.....
Taj adrenalinski sok, nikada neces videti kod Tepica.....Navedi mi jednu situaciju u kojoj se posvadjao sa protivnikom, u kojoj je prigovarao sudiji zbog odluke, u kojoj je dobio tehnicku gresku, u kojoj je posle datog kosa egzaltirano reagovao?
SAMO JEDNU?
Nema je.......On je dobar decko, moze postati i dobar kosarkas......Ali je flegman i NIKADA nece biti klasa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back