Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Generalno nisam protiv takvih reakcija, ali uglavnom svi ti koji tako reaguju kad postignu kos imaju i onu drugu stranu...
Da li je tebi normalno da Milicic na utakmici reprezentacije(!) sutira prvo slobodno bacanje, promasi i onda se toliko iznervira da cim dobije opet loptu od sudije za drugo bacanje on je istog momenta izbacuje (bez ijednog tapkanja npr.) zato sto mu taj bes ili sta vec ne dozvoljava da se kontrolise?! Gde je onda njegova korisnost za tim?

Ne secam se da je Dejan Bodiroga imao tih problema, a o igrackim kvalitetima ne vredi trositi reci.

Generalno nisam protiv takvih reakcija, ali uglavnom svi ti koji tako reaguju kad postignu kos imaju i onu drugu stranu...
Da li je tebi normalno da Milicic na utakmici reprezentacije(!) sutira prvo slobodno bacanje, promasi i onda se toliko iznervira da cim dobije opet loptu od sudije za drugo bacanje on je istog momenta izbacuje (bez ijednog tapkanja npr.) zato sto mu taj bes ili sta vec ne dozvoljava da se kontrolise?! Gde je onda njegova korisnost za tim?

Ne secam se da je Dejan Bodiroga imao tih problema, a o igrackim kvalitetima ne vredi trositi reci.

Ja koliko se secam, imao je i te kako.Pogledaj radovanje posle trojke date Litvancima 1995. posle trojke date Argentini 2002.
On je bio debitant 1995. i zbog toga i vaznosti utakmice je uspeo da zadrzi emocije, ali pogled prema sudiji u trenutku kada dobija petu licnu gresku protiv Litvanije mnogo govori..

Da ne zaboravi, SLAZEM se potpuno da je reakcija Milicica neprimerena, preterana, nedozvoljena......Ali, pogledaj njegove godine, shvati da je od svoje osmanaeste bio oslonjen sam na sebe, bez imalo sanse da sazri i kao covek......Nazalost, u to vreme reprezentacija Srbije(SRJ SCG) nije bas bila nalik sloznoj porodici......Da je bar malo bila nalik Milicic bi se sasvim drugacije razvijao sa te , ljudske strane...........Ali ja mislim da jos nije kasno.
Ja ne volim Ivkovica, niti imalo cenim njegov rad(ni njegov ni Obradovicev) ali je evidentno da postoji taj familijaran odnos prema igracima(iz sasvim drugih razloga, ali svejedno postoji), koji bi veoma pogodovao da se Milicic razvije kako treba.

Ne znam za to '95. ali ako mogu da zakljucim taj pogled nije naskodio ekipi. Radovanje posle trojke 2002. pogotovo...
Da se razumemo, mislim da Milicic pored svega ima igrackih kvaliteta. Snazan je i pokretljiv za svoju visinu. Sut dobar, ali ponekad taj njegov temperament neutralizuje sve ono dobro navedeno, tako da bilo kakvo divljanje ne mogu da opravdam kolika god zelja da postoji.

-Izraz lica Danilovica posle zakucavanja preko Sabonisa 1995.
Objasnio je Danilović posle šta je u stvari rekao Sabonisu :D ...

Taj adrenalinski sok, nikada neces videti kod Tepica.....Navedi mi jednu situaciju u kojoj se posvadjao sa protivnikom, u kojoj je prigovarao sudiji zbog odluke, u kojoj je dobio tehnicku gresku, u kojoj je posle datog kosa egzaltirano reagovao?
SAMO JEDNU?
Nema je.......On je dobar decko, moze postati i dobar kosarkas......Ali je flegman i NIKADA nece biti klasa.
Slažem se da Tepiću fali ta pozitivna agresivnost, i da nema tu sportsku harizmu kao Novica npr., ali je rano govoriti da neće nikada biti klasa, jer ko zna šta se može desiti ...

Ali, pogledaj njegove godine, shvati da je od svoje osmanaeste bio oslonjen sam na sebe, bez imalo sanse da sazri i kao covek......Nazalost, u to vreme reprezentacija Srbije(SRJ SCG) nije bas bila nalik sloznoj porodici......Da je bar malo bila nalik Milicic bi se sasvim drugacije razvijao sa te , ljudske strane...........Ali ja mislim da jos nije kasno.
Pa i Bodiroga je od svoje 18 godine bio oslonjen sam na sebe, i bio najbolji u italijanskoj ligi (koja je bila možda i najjača u Evropi) te donosio titule i nije imao ispade kao Miličić ... Jeste da repka nije bila baš najsjajnija kad je Miličić počinjao, ali nije on tamo provodio celu godinu pa da tu stekne loše navike ... I nažalost, verujem da je kasno da se skroz promeni, jer može Duda da ga dovede u red dok je u repki, ali će sigurno povremeno imati ispade kako u repki tako i u običnim situacijama nevezanim za košarku ...

Objasnio je Danilović posle šta je u stvari rekao Sabonisu :D ...

Slažem se da Tepiću fali ta pozitivna agresivnost, i da nema tu sportsku harizmu kao Novica npr., ali je rano govoriti da neće nikada biti klasa, jer ko zna šta se može desiti ...

Pa i Bodiroga je od svoje 18 godine bio oslonjen sam na sebe, i bio najbolji u italijanskoj ligi (koja je bila možda i najjača u Evropi) te donosio titule i nije imao ispade kao Miličić ... Jeste da repka nije bila baš najsjajnija kad je Miličić počinjao, ali nije on tamo provodio celu godinu pa da tu stekne loše navike ... I nažalost, verujem da je kasno da se skroz promeni, jer može Duda da ga dovede u red dok je u repki, ali će sigurno povremeno imati ispade kako u repki tako i u običnim situacijama nevezanim za košarku ...

Ipak je sasvim deplasirano porediti njega i Bodirogu......Dve razlicite licnosti, dva okruzenja......Ocigledno je Bodiroga drugaciji sklop licnosti.
I ne samo to(ovim ni najmanje ne zelim da ih poredim, ili opravdavam Milicica), Bodiroga je stasavao u reprezentaciji uz Danilovica, Djordjevica, u klubu pod ocinskom rukom Tanjevica, pre toga Cosica.
Milicic je sa 18 godina otisao sam ligu u kojoj se ni saigraci ne podnose, a kamoli nesto drugo.
U reprezentaciju je upao da odmah bude glavni igrac(ili medju njima), i nije imao na koga da se ugleda u njoj.....

Ipak je sasvim deplasirano porediti njega i Bodirogu......Dve razlicite licnosti, dva okruzenja......Ocigledno je Bodiroga drugaciji sklop licnosti.
I ne samo to(ovim ni najmanje ne zelim da ih poredim, ili opravdavam Milicica), Bodiroga je stasavao u reprezentaciji uz Danilovica, Djordjevica, u klubu pod ocinskom rukom Tanjevica, pre toga Cosica.
O tome ti i pričam, tj. da nigde druge ne treba tražiti krivce za Miličićevo ponašanje nego u njemu samom, tj. njegovom poremećenom mentalnom sklopu i sistemu vrednosti ... Ima mnogo primera koji su bili u sitaciji i okruženju kao Miličić, pa su sušta suprotnost Darku ... Krstić npr. je isto jako mlad otišao u NBA i upao u repku kad i Miličić, a pogledaj samo razliku u njegovom ponašanju i Miličićevom ...

Inače, meni je on OK igrač i ima ogroman potencijal (na to mislim da uz pravog trenera i pravilno ponašanje kako na terenu tako i van terena, može da bude prvi centar Evrope, jer ako je Dule mogao od Pekovića da napravi dominantnog, mogao bi i od Darka), te se nadam da će ga Duda dovesti u red jer bi mogao dosta da pomogne repki kad bi bio u punoj formi ... Sa njim i Krstićem bi imali veoma jak centarski tandem, Raduljica i Perović kao podrška ... Koliko god kritikovali Perovića, ipak je vrhunski odigrao četvrtfinale i polufinale, te pokazao da može biti odlična podrška ...

Milicic je sa 18 godina otisao sam ligu u kojoj se ni saigraci ne podnose, a kamoli nesto drugo.
U reprezentaciju je upao da odmah bude glavni igrac(ili medju njima), i nije imao na koga da se ugleda u njoj.....
Pa dobro, ni Divac nije mnogo stariji otišao u NBA, pa je ostavio neki trag u njoj ...

U repku je upao čini mi se 2005-e, a tad su i Bodiroga i Tomašević i Rebrača bili u njoj, te je mogao na njih da se ugleda, a i nije imao neku preteranu ulogu ...

Neće Miličić više biti u reprezentaciji,imamo mnogo boljeg centra koji može još da igra. Živeo Krstić!

Od kad se to reprezentacija kreira sa samo jednim centrom? Zar nije pravilo da u tih 12 igrača trojica budu centri? Ako možeš da nadješ tu trojicu (čak više ako uračunaš povrede) koji su toliko bolji centri od Miličiča da nam on sigurno neće trebati, svaka čast

Milicic je pre svega nevaspitano i nezrelo deriste, to nema mnogo veze sa sredinama u kojima je ziveo i radio, to ima veze sa njim.

Bodiroga je po meni, daleko od savrsenstva sto se tice ponasanja na terenu, poznate su njegovi konstantni pritisci na sudije, ali barem nije nepristojan i nije prostak. Postoji razlika u sportskoj drskosti i obicnom, svakodnevnom prostakluku.

Milicic u reprezentaciju moze samo ako kontrolise svoje ponasanje; sreca pa nam kapiten nece biti neko kao Milan Gurovic, koji je samo potpaljijivao taj Milicicev karakter.

Da izvredjao je , na najruzniji moguci nacin.
Sa sportskog stanovista, meni je mnogo draze da vidim njega kako vredja sudije, nego recio Tepica kako mu je isti izraz lica bilo da vodimo20 razlike ili isto toliko gubimo.
To sto je rekao je svakako bilo nepromisljeno, ali da li je bilo ko od vas koji da pljujete zbog toga pomislio da je zestina njegovog pljuvanja sudija upravo srazmerna njegovoj velikoj zelji za dobar rezultat reprezentacije?
A ne postoji nijedan igrac na svetu koji je postao veliki, u BILO KOM sportu, a da nije bio zivac.....Ja to posmatram sa te strane.

ti se opet povampiri :lol:
pred EP si tandrkao o tome kako nemamo sanse, bla bla truc
samo mi je prica o Tepicu pala u oci, jesi gledao mec protiv Bamberga i njegovo bacanje za loptom na +44
iako je sad 10ti igrac Paoa, on za mene vredi 10x vise od Balvana, ma i sramota me sto ih uopste poredim

drugi bold, Bodiroga, Dalipagic, kud ces vece?

citajuci ove vase komentare bas ste me bacili u bedak, kako je moguce da po nekima samo 3-4 vicesampiona evrpope zasluzuju poziv u reprezentaciju i oni bi po vama verovatno bili 9., 10., 11. i 12. igrac
bez daljnjeg da mi imamo slabosti i da nam ne bi skodila pojacanja (bilo bi lepo kad bi Maric odmenio Kostu ili Raduljicu, al od toga nema nista), ali ne potcenjujte Dudu i ekipu
nek oni daju sve od sebe i na pripremama i na utakmicama i ja sam zadovoljan
kad se pogleda grupa, nije lako, a nije ni pretesko, videcemo kad pocne SP u kojim sastavima ce doci reprezentacije
ono sto mene zabrinjava to je sto nam je savez i dalje u rasulu i to bi moglo da se odrazi na pripreme i na rezultat

Poslednja izmena:
samo mi je prica o Tepicu pala u oci, jesi gledao mec protiv Bamberga i njegovo bacanje za loptom na +44
iako je sad 10ti igrac Paoa, on za mene vredi 10x vise od Balvana, ma i sramota me sto ih uopste poredim

citajuci ove vase komentare bas ste me bacili u bedak, kako je moguce da po nekima samo 3-4 vicesampiona evrpope zasluzuju poziv u reprezentaciju i oni bi po vama verovatno bili 9., 10., 11. i 12. igrac
bez daljnjeg da mi imamo slabosti i da nam ne bi skodila pojacanja (bilo bi lepo kad bi Maric odmenio Kostu ili Raduljicu, al od toga nema nista), ali ne potcenjujte Dudu i ekipu
kad se pogleda grupa, nije lako, a nije ni pretesko, videcemo kad pocne SP u kojim sastavima ce doci reprezentacije
ono sto mene zabrinjava to je sto nam je savez i dalje u rasulu i to bi moglo da se odrazi na pripreme i na rezultat

Objasni mi sta ti to znaci "povampirio se"?
Ti hoces da kazes da smo mi zahvaljujuci SVOM kvalitetu osvojili srebro na EP?
Pa to cak ni Ivkovic ne misli, ali izgleda da ti mislis.....
Ali dobro.....tvoja stvar........
Drugo, vec sam objasnio za Bodirogu.............Sto se Dalipagica tice, verujem da je on samo jedan od izuzetaka koji potvrdjuju pravilo......Sad trenutno ne mogu da se setim nijednog njegovog "ekscesa", bilo kakve prirode, ali kazem..........Tvoj problem je sto se svesrdno trudis da nadjes oborenje necije teze, pa po bilo koju cenu.Svako pravilo ima svoj izuzetak, koji ga samo potrdjuje.....A za Dalipagica?Da je bio zivac, bio bi jos bolji igrac.....i ovako je bio veliki, ali bi bio jos veci........
Tepic nece biti ni blizu toga, jer jednostavno nije takve prirode.
Savez nam u rasulu?
Po kom to osnovu?
Mislis da je to zato sto tako kaze Ivkovic?
Ili je Ivkovicev cilj da stavi sapu na kompletan KS i da radi kako mu se svidja?
To mu je mozda moglo proci kod Bojica, ali Kapicic ima vise od jedne vijuge u glavi da shvati da Ivkovic hoce da maksimalno monopolizuje savez zarad svojih licnih interesa, te da iskoristi drugu najvecu senzaciju na evropskim prvenstvima(prva je naravno titula prvaka Evrope Nemaca 1993.) za licne obracune i zarad svog dzepa.
Ja se iskreno nadam da mu to nece proci.

Jos da ispravim navod:
Ispravno bi bilo da si napisao:
3-4 vicesampiona Evrope , na NAJSLABIJEM Evropskom prvenstvu u njegovoj istoriji.
Da si tako napisao, sve bi bilo mnogo jasnije, i dobio bi odgovor na svoje pitanje odmah.

http://www.realmadrid.com/cs/Satell...ticia/Marko_Jaric_to_sign_for_Real_Madrid.htm

Kad se sve sabere, Jarić je imao fantastičnu karijeru dok je bio u Evropi, a i igrao je odlično, te se valja nadati da će ga ženidba i dete promeniti, i da će Mesina od njega opet napraviti vrhunskog igrača, pa bi kao takav mogao dosta da pomogne repki ...

Da nije otišao u NBA, ili da se bar ranije vratio, verujem da bi imao daleko uspešniju karijeru ...

To mu je mozda moglo proci kod Bojica, ali Kapicic ima vise od jedne vijuge u glavi da shvati da Ivkovic hoce da maksimalno monopolizuje savez zarad svojih licnih interesa, te da iskoristi drugu najvecu senzaciju na evropskim prvenstvima(prva je naravno titula prvaka Evrope Nemaca 1993.) za licne obracune i zarad svog dzepa.
Ja se iskreno nadam da mu to nece proci.
Što je ovo senzacija kad su ovi momci razarali u mlađim kategorijama i naosvajali se zlata i zlata ... To dokazuje da imaju neki kvalitet, i da nisu slučajno došli do srebra, pogotovu uzevši u obzir da konkurencija nije bila najstaršnija ...

Ja se iskreno nadam da će se ta teorija zavere ostvariti i da će Duda privatizovati savez, jer je čovek garant uspeha ... Apsolutno je nebitno ko puni džepove i dal zove u repku kumove igrače sve dok repka ima rezultate, a Duda ih je vala imao i to sa različitim generacijama ...

http://www.realmadrid.com/cs/Satell...ticia/Marko_Jaric_to_sign_for_Real_Madrid.htm

Kad se sve sabere, Jarić je imao fantastičnu karijeru dok je bio u Evropi, a i igrao je odlično, te se valja nadati da će ga ženidba i dete promeniti, i da će Mesina od njega opet napraviti vrhunskog igrača, pa bi kao takav mogao dosta da pomogne repki ...

Da nije otišao u NBA, ili da se bar ranije vratio, verujem da bi imao daleko uspešniju karijeru ...

Ima on kvalitet da igra u NBA cak sta vise ima kvalitet da bude i medju najboljim bekovima tamo, doduse u Klipersima dok je bio dobro je igrao, pa i u Minesoti je znao da odigra dobro s vremena na vreme (jedno vreme je bio cak medju prvih 7,8 asistenata u ligi) dok ga je ujeb'o ovaj prelazak u Memfis.
Mada ujeb'o je on i sam sebe malo, pare i ribe mu popili mozak.

Ja nisam siguran ni koliko ce se u Realu naigrati jel Real ima nekoliko bas dobrih igraca na bekovskim pozicijama (Pridjioni, Bulok, Kaukenas, Ljulj)
Ima on igracki kvalitet ali je trenutno dosta daleko od kosarke, previse je zaokupljen drugim stvarima.

Što je ovo senzacija kad su ovi momci razarali u mlađim kategorijama i naosvajali se zlata i zlata ... To dokazuje da imaju neki kvalitet, i da nisu slučajno došli do srebra, pogotovu uzevši u obzir da konkurencija nije bila najstaršnija ...

Ja se iskreno nadam da će se ta teorija zavere ostvariti i da će Duda privatizovati savez, jer je čovek garant uspeha ... Apsolutno je nebitno ko puni džepove i dal zove u repku kumove igrače sve dok repka ima rezultate, a Duda ih je vala imao i to sa različitim generacijama ...

Najstrasnija?
Imam utisak da se ne slazemo u toj komparaciji.
Ja bih mnogo pre rekao da je konkurencija bila NIKAD slabija.
Imao uspehe sa vise generacija?
Imao je uspehE sa jednom generacijom, i imao je uspeh sa drugom, zahvaljujuci slabom konkurenciji.
Mene takodje apsolutno ne bi zanimalo ko uzima pare , ko ih stavlja u dzep, AKO reprezentacija ima rezultat.
A videcemo posle SP da li ga ima.......Kako sam shvatio u prvim intervujima posle zreba za SP, on pomislja da na SP ide sa ovom ekipom sa EP.....Ako se to ostvari, onda sigurno nece imati rezultat.
Ili mozda mislis da ova ekipa sa EP ima kvalitet za neki znacajniji uspeh na SP?
Mozda, ako SP bude snage kao Evropsko, a sanse za to su veoma veoma male.
Ono sto je bitnije, po meni je :
ZASTO je Ivkovic rekao da je savez u rasulu?
Sa kojom argumentacijom?
ZBOG cega je to po njemu u rasulu?
On je samo rekao, i misli da je ta srebrna medalja dovoljna da bi mu svi poverovali.
Ja mislim da Kapicic sasvim dobro obavlja posao u savezu, posebno stoga sto ga Ivkovicevi(i Obradovicevi) kadrovi nonstop miniraju.

Ima on kvalitet da igra u NBA cak sta vise ima kvalitet da bude i medju najboljim bekovima tamo, doduse u Klipersima dok je bio dobro je igrao, pa i u Minesoti je znao da odigra dobro s vremena na vreme (jedno vreme je bio cak medju prvih 7,8 asistenata u ligi) dok ga je ujeb'o ovaj prelazak u Memfis.
Mada ujeb'o je on i sam sebe malo, pare i ribe mu popili mozak.

Ja nisam siguran ni koliko ce se u Realu naigrati jel Real ima nekoliko bas dobrih igraca na bekovskim pozicijama (Pridjioni, Bulok, Kaukenas, Ljulj)
Ima on igracki kvalitet ali je trenutno dosta daleko od kosarke, previse je zaokupljen drugim stvarima.

Potpuno se slazem.
Jaric ima allstar kvalitet, kao igrac podjednako dobar na svakoj strani terena i u svakoj statistickoj kategoriji.
Problem je nedostatak srece u izboru kluba,kao i same igre Jarica koja nije spektakularna.
A NBA liga je pre svega spektakl, i tu Jaric nije imao sta da trazi...
Gledajuci njegovu statistiku, i MOGUCU statistiku, da je igrao 35+ minuta jasno je vidljivo da bi njegova statistika bila na 10-12 poena, 5-7 skokova, isto toliko asistencija, 2-3 ukradene lopte.....
A takva statistika je statistika najboljih igraca u Evropi.
Zelim mu svu srecu u Realu, i mislim da za njega ima jos nade.
Sad je resio sve "decije"" bolesti, i mislim da je njegov prelazak u Real iskljucivo inspirisan sportskim motivima i dokazivanju da jos uvek moze mnogo.
A ko ce to bolje izvuci iz njega od Mesine?

Najstrasnija?
Imam utisak da se ne slazemo u toj komparaciji.
Ja bih mnogo pre rekao da je konkurencija bila NIKAD slabija.
Imam utisak da nisi dobro pročitao ili razumeo, pošto piše da konkurencija nije bila najstrašnija ...

Imao uspehe sa vise generacija?
Imao je uspehE sa jednom generacijom, i imao je uspeh sa drugom, zahvaljujuci slabom konkurenciji.
SFRJ, SRJ i Srbija su tri različite generacije ... U prvoj su bili i Dražen i Kukoč i Rađa i Zdovc, u drugoj su došli Bodiroga, Đorđević, Obradović, Rebrača, Tomašević i ostali, i evo sad ova treća sa klincima ... Sa svima je stizao do finala ...

Konkurencija sada jeste bila slabija, ali nije to bilo presudno da Duda uzme medalju ... I 2007-e je bila slaba konkurencija, pa je Moka bio poslednji ...

A videcemo posle SP da li ga ima.......Kako sam shvatio u prvim intervujima posle zreba za SP, on pomislja da na SP ide sa ovom ekipom sa EP.....Ako se to ostvari, onda sigurno nece imati rezultat.
Ili mozda mislis da ova ekipa sa EP ima kvalitet za neki znacajniji uspeh na SP?
Mozda, ako SP bude snage kao Evropsko, a sanse za to su veoma veoma male.
Ništa nije sigruno, tako da ih ne možeš automatski otpisati ... Ovi klinci imaju i kvalitet (što su dokazali u mlađim kategorijama), igraju srcem za repku i imaju ogroman motiv (za razliku od nekih starijih), i imaju odličnog vođu u vidu Dude ...

Ono sto je bitnije, po meni je :
ZASTO je Ivkovic rekao da je savez u rasulu?
Sa kojom argumentacijom?
ZBOG cega je to po njemu u rasulu?
Mislim da on bolje zna od nas šta se dešava u savezu, i sposobniji je od mene i tebe da proceni njihov rad i stručnost jer je godinama u košarci, ima mnogo uspeha, i ima dodirnih tačaka sa savezom za razliku od nas ...

Imam utisak da nisi dobro pročitao ili razumeo, pošto piše da konkurencija nije bila najstrašnija ...

SFRJ, SRJ i Srbija su tri različite generacije ... U prvoj su bili i Dražen i Kukoč i Rađa i Zdovc, u drugoj su došli Bodiroga, Đorđević, Obradović, Rebrača, Tomašević i ostali, i evo sad ova treća sa klincima ... Sa svima je stizao do finala ...

Konkurencija sada jeste bila slabija, ali nije to bilo presudno da Duda uzme medalju ... I 2007-e je bila slaba konkurencija, pa je Moka bio poslednji ...

Ništa nije sigruno, tako da ih ne možeš automatski otpisati ... Ovi klinci imaju i kvalitet (što su dokazali u mlađim kategorijama), igraju srcem za repku i imaju ogroman motiv (za razliku od nekih starijih), i imaju odličnog vođu u vidu Dude ...

Mislim da on bolje zna od nas šta se dešava u savezu, i sposobniji je od mene i tebe da proceni njihov rad i stručnost jer je godinama u košarci, ima mnogo uspeha, i ima dodirnih tačaka sa savezom za razliku od nas ...

Da ne debatujemo sad o lingvistici, nije vazno......Samo sam hteo da kazem da je verovatno bolji izraz "nikad slabija" ili "slaba" od izraza "nije najstrasnija".Mislim, kad kazes "nije najstrasnija" to podrazumeva da je jos uvek strasna, a ja ni to ne bih rekao.

Sto se generacija tice, opet mislim da nisi u pravu.Generacija sa kojom je Ivkovic osvojio EP 1991 i generacija koja je osvojila EP1995. se razlikuje samo u Bodirogi(koji uzgred jos nije postao nosilac igre u reprezentaciji).Djordjevic, Danilovic, Divac, su vec imali reprezentativne karijere......Tako da......ima jedna generacija i uspesI i ima druga generacija i USPEH.
Prvenstvo 2007. je bilo neuporedivo jace od ovog 2009..Pogledaj sam imena koja su tada igrala.........
Jedno pitanje u vezi toga:Zasto odmah pravis neku komparaciju sa Slavnicem?Jeste, Slavnic je bio poslednji.........Lose je vodio ekipu na tom prvenstvu, ali ju je dobro selektirao, sto se pokazalo u narednom Ivkovicevom izboru.
A prica o tom poslednjem mestu, je sasvim slicna sa pricom o nasoj srebrnoj medalji, samo sa drugacijim predznakom.Pogodilo se, desilo se..............
Najgore od toga je sto sam ovde nebrojeno puta video kako pljujete Slavnica zbog loseg vodjenja ekipe, a odgovorno tvrdim i to sam apostrofirao SVAKI put za vreme prvenstva Ivkovic je nasu ekipu takodje vodio katastrofalno, sa malim i to vrlo malim izuzecima.....

Slazem se da on mnogo bolje zna sta se desava u savezu......On preko svojih eksponenata vuce konce u savezu vec dugo vreme, i sad je resio da potpomognut srebrnom medaljom preuzme sve konce u istom, zarad licnih interesa.......
Ali ja ne videh da je posle izjave da je savez u rasulu, ijednom recenicom pojasnio sta je time mislio...
Nego je samo pusao u prazno, bez argumenata ocekujuci reakciju na negov "pucanj".....Kao "probni balon", ali se izgleda nije puno njih primilo na to......Nisu bas ljudi u ovoj zemlji bez mozga kako to Ivkovic misli.

Da ne debatujemo sad o lingvistici, nije vazno......Samo sam hteo da kazem da je verovatno bolji izraz "nikad slabija" ili "slaba" od izraza "nije najstrasnija".Mislim, kad kazes "nije najstrasnija" to podrazumeva da je jos uvek strasna, a ja ni to ne bih rekao.
Ja bih rekao da je bila solidna konkurencija, uprkos otkayu nekih vrhunskih igrača ... Nije da je to sad bilo amatersko prvenstvo, sa dva igrača iz Evrolige i ostalim anonimusima ...

Bila je tu nikad jača Španija, odlični i takođe nikad bolji Slovenci, Grci su isto bili dosta jaki bez obzira na izostanak Dijamantidisa i Papalukasa, a i Francuska je došla čini mi se u punom sastavu ... Turci i Litvanci isto nisu imali loše ekipe kao što rezultat pokazuje, ali eto desio im se krah ...

Sto se generacija tice, opet mislim da nisi u pravu.Generacija sa kojom je Ivkovic osvojio EP 1991 i generacija koja je osvojila EP1995. se razlikuje samo u Bodirogi(koji uzgred jos nije postao nosilac igre u reprezentaciji).Djordjevic, Danilovic, Divac, su vec imali reprezentativne karijere......Tako da......ima jedna generacija i uspesI i ima druga generacija i USPEH.
Nije poenta u tome ko je došao u repku i za koga je bila jača, nego ko je otišao i za koga je bila slabija ... Kukoč, Rađa, Dražen i Zdovc su mogli da igraju u bilo kojoj ekipi na svetu, i ako ti odu takva četiri igrača onda sledeća ekipa nikako ne može biti ista generacija ... 1989 npr. Đorđević nije igrao, a danilović je bio klinac koji je tek upao u ekipu, bez previše značajne uloge, i za mene je to sasvim druga generacija u odnosu na 1995-u, iako su tu bili i Paspalj i Divac i Savić ...

Prvenstvo 2007. je bilo neuporedivo jace od ovog 2009..Pogledaj sam imena koja su tada igrala.........
Slažem se da je bilo jače, ali ne mogu da kažem neuporedivo ...

Jedno pitanje u vezi toga:Zasto odmah pravis neku komparaciju sa Slavnicem?Jeste, Slavnic je bio poslednji.........Lose je vodio ekipu na tom prvenstvu, ali ju je dobro selektirao, sto se pokazalo u narednom Ivkovicevom izboru.
Pravim komparaciju zato što je Moka bio aktuelni selektor ... Da je bio Dule Vujošević, napravi bih komparaciju između Deuleta i Dude ... Nisam mislio generalno na Slavnića kao stručnjaka i poređenje sa Dudom nego poredim uspehe repke kad je vodi Duda i kad je vodi neko drugi (Slavnić, Šakota ili bilo ko da je na tom mestu) ...

Jeste on odlično selektirao ekipu, ali mislim i da su povrede i otkazi drugih igrača znatno uticali na tu selekciju ... Možda on ne bi tako selektirao ekipu da su svi bili zdravi i voljni da igraju, ali dobru je selekciju izvršio ubacivanjem klinaca koji su dominirali mlađim kategorijama ...

A prica o tom poslednjem mestu, je sasvim slicna sa pricom o nasoj srebrnoj medalji, samo sa drugacijim predznakom.Pogodilo se, desilo se..............
Ne može nikako biti ista, jer su repke delovale sasvim drugačije u pristupu igri i atmosferi ... Ova sada je složnija, niko ne odskače, dok si u onoj imao 3 individualca koji kao treba da predstavljaju iskusne, a u stvari nemaju gram liderstva, i 9 njihovih pomagača ...

Najgore od toga je sto sam ovde nebrojeno puta video kako pljujete Slavnica zbog loseg vodjenja ekipe, a odgovorno tvrdim i to sam apostrofirao SVAKI put za vreme prvenstva Ivkovic je nasu ekipu takodje vodio katastrofalno, sa malim i to vrlo malim izuzecima.....
Ivković je odlično odradio ovo prvenstvo, i nebo i zemlja su on Moka što se tiče znanja i vođenja ekipe ... Ti si svaku grešku koja se desi na tekmi pripisivao Dudinom neznanju, dok je svaka dobra stvar bila proizvod sreće/slabe konkurencije/borbenosti itd. itd ....

Jednostavno, previše si subjektivan kad su Duda i Obradović u pitanju, i zato nikad nećeš reći ništa pozitivno za njih, jer ispada da oni nemaju pojma, i da su ona silna zlata i titule kako u klupskoj tako i u reprezentativnoj karijeri osvojili pukom srećom i poznastvima sa raznoraznim sekretarima, predsednicima saveza FIBE itd. ...

Slazem se da on mnogo bolje zna sta se desava u savezu......On preko svojih eksponenata vuce konce u savezu vec dugo vreme, i sad je resio da potpomognut srebrnom medaljom preuzme sve konce u istom, zarad licnih interesa.......
A čime je on to zaslužio taj ogroman uticaj koji mu dozvoljava da ima eksponente u savezu i da ga svi slušaju, te niko ne sme javno da se suprotstavi njegovom privatizovanju saveza? Dal je to zaslužio svojim radom i rezultatima, ili je hipnotisao ljude i poznanstva stvarao nekim pretnjama ili sličnim rabotama ...

Ali ja ne videh da je posle izjave da je savez u rasulu, ijednom recenicom pojasnio sta je time mislio...
Nego je samo pusao u prazno, bez argumenata ocekujuci reakciju na negov "pucanj".....Kao "probni balon", ali se izgleda nije puno njih primilo na to......Nisu bas ljudi u ovoj zemlji bez mozga kako to Ivkovic misli.
Čovek je dao svoje mišljenje, i nije bio dužan da ga detaljiše i javno proziva ... Možda nije hteo da do kraja iznosi prljav veš da bi se kako tako sačuvao ugled (kao što Obradović npr. nije govorio imena igrača koji su orgijali za vreme EP-a), a možda je imao desete razloge ...

Realno osim Spanije su svi bili rupe, sto se tice Slovenije oni jesu dosli u jakom sastavu ali su imali i puno pehova prvo im je mozda i kljucni igrac Beno Udrih otkazao, zatim Smodis je bio povredjen, a u prvoj fazi im se povredio i odlicni Dragic tako da su veci deo prvenstva igrali sa 10 igraca u protokolu, da ne pominjem jos da im tu nisu bili Sani Becirovic kao ni Sasa Vujcic.
Inace Grcka je bila i te kako oslabljena ali su isto kao i mi stigli daleko zahvaljujuci pre svega slaboj konkurenciji (inace zasto su rekli da ce doci u punom sastavu na SP jel su dovoljno pametni da znaju da sa onim timom sa EP ne mogu daleko na SP)
Inace Litvanija je bile i te kako oslabljena (Songaila, Jasikevicijus, Macijauskas, Siskauskas, Kaukenas) bukvalno cela bekovska linija im nije igrala tako da je bilo nemoguce onda od njih ocekivati neku igru.
Inace ja Tursku ni ne smatram bas za neku kosarkasku velesili ali evo recimo njima nije igrao Okur (mozda i kljucni igrac) i Mirsad Jahovic koji je prosle sezone bio u samom vrhu Evrolige po statistikama, sto znaci i te kako bitan igrac za njih.

Dobro u svakom slucaju ne treba umanjivati nas uspeh, ali treba biti realan pa reci da u onom sastavu ima svega 3-4 igraca koji imaju reprezrentativni kvalitet i da moramo da odemo u dosta jacem sastavu na SP u Tursku ako mislimo i tamo da konkurisemo za neki visok plasman jel ce konkurencija svakako biti mnogo jaca nego na EP i to je prosto cinjenica i tu nema rasprave.

Ja bih rekao da je bila solidna konkurencija, uprkos otkayu nekih vrhunskih igrača ... Nije da je to sad bilo amatersko prvenstvo, sa dva igrača iz Evrolige i ostalim anonimusima ...

Bila je tu nikad jača Španija, odlični i takođe nikad bolji Slovenci, Grci su isto bili dosta jaki bez obzira na izostanak Dijamantidisa i Papalukasa, a i Francuska je došla čini mi se u punom sastavu ... Turci i Litvanci isto nisu imali loše ekipe kao što rezultat pokazuje, ali eto desio im se krah ...

Nije poenta u tome ko je došao u repku i za koga je bila jača, nego ko je otišao i za koga je bila slabija ... Kukoč, Rađa, Dražen i Zdovc su mogli da igraju u bilo kojoj ekipi na svetu, i ako ti odu takva četiri igrača onda sledeća ekipa nikako ne može biti ista generacija ... 1989 npr. Đorđević nije igrao, a danilović je bio klinac koji je tek upao u ekipu, bez previše značajne uloge, i za mene je to sasvim druga generacija u odnosu na 1995-u, iako su tu bili i Paspalj i Divac i Savić ...

Slažem se da je bilo jače, ali ne mogu da kažem neuporedivo ...

Pravim komparaciju zato što je Moka bio aktuelni selektor ... Da je bio Dule Vujošević, napravi bih komparaciju između Deuleta i Dude ... Nisam mislio generalno na Slavnića kao stručnjaka i poređenje sa Dudom nego poredim uspehe repke kad je vodi Duda i kad je vodi neko drugi (Slavnić, Šakota ili bilo ko da je na tom mestu) ...

Jeste on odlično selektirao ekipu, ali mislim i da su povrede i otkazi drugih igrača znatno uticali na tu selekciju ... Možda on ne bi tako selektirao ekipu da su svi bili zdravi i voljni da igraju, ali dobru je selekciju izvršio ubacivanjem klinaca koji su dominirali mlađim kategorijama ...

Ne može nikako biti ista, jer su repke delovale sasvim drugačije u pristupu igri i atmosferi ... Ova sada je složnija, niko ne odskače, dok si u onoj imao 3 individualca koji kao treba da predstavljaju iskusne, a u stvari nemaju gram liderstva, i 9 njihovih pomagača ...

Ivković je odlično odradio ovo prvenstvo, i nebo i zemlja su on Moka što se tiče znanja i vođenja ekipe ... Ti si svaku grešku koja se desi na tekmi pripisivao Dudinom neznanju, dok je svaka dobra stvar bila proizvod sreće/slabe konkurencije/borbenosti itd. itd ....

Jednostavno, previše si subjektivan kad su Duda i Obradović u pitanju, i zato nikad nećeš reći ništa pozitivno za njih, jer ispada da oni nemaju pojma, i da su ona silna zlata i titule kako u klupskoj tako i u reprezentativnoj karijeri osvojili pukom srećom i poznastvima sa raznoraznim sekretarima, predsednicima saveza FIBE itd. ...

A čime je on to zaslužio taj ogroman uticaj koji mu dozvoljava da ima eksponente u savezu i da ga svi slušaju, te niko ne sme javno da se suprotstavi njegovom privatizovanju saveza? Dal je to zaslužio svojim radom i rezultatima, ili je hipnotisao ljude i poznanstva stvarao nekim pretnjama ili sličnim rabotama ...

Čovek je dao svoje mišljenje, i nije bio dužan da ga detaljiše i javno proziva ... Možda nije hteo da do kraja iznosi prljav veš da bi se kako tako sačuvao ugled (kao što Obradović npr. nije govorio imena igrača koji su orgijali za vreme EP-a), a možda je imao desete razloge ...

EP je bilo najslabije prvenstvo u poslednjih 30-tak godina...To je ono sto je evidentna stvar.
Da ne napominjem ponovo, posto je vec bilo na ovoj temi ko je sve nedostajao iz koje reprezentacije.

Ne mozes reci da je to bila druga generacija, nego je to bila drugacija ekipa....A kostur ekipe je bio skoro isti.Linija bekovi-krilo-centar je ostala(Djordjevic-Paspalj-Divac bez obzira sto je na tim pozicijama bilo jos igraca pre raspada SFRJ.Djordjevic je igrao 1987. u Grckoj).
Ja sam na EP(a pogledaj sam u mojim komentarima) apostrofirao i pozitivne stvari vodjenja ekipe, a ne samo negativne.Negativne sam mnogo vise isticao , jer sam zeleo da opovrgnem vasu tezu o "velikom magu" Ivkovicu.
Ali eto, i sa ove distance i posle osvojenog srebra, hladne glave moze se reci da je i sama selekcija bila problematicna.Pre prvenstva sam istakao da bi , po meni Kecman trebao da ide na prvenstvo umesto Bjelice.Takodje sam misljenja da je umesto Bjelice trebao da krene Erceg..ali dobro...Ivkovic je 1989. iz reprezentacije izbacio Djordjevica sa nekom nemustom pricom oko zalaganja u odbrani.7 godina je trebalo da ga Djordjevic demantuje, u smislu da takav kakav je i pored slabe odbrane mora da ima mesto u ekipi.Pitanje da se nije raspala SFRJ da li bi ikad igrao u reprezentaciji, sto bi gledajuci odavde bilo vise nego tragicno, zar ne?
Neosporno je Bjelica talenat i veliki potencijal(koji nazalost propada u Zvezdi), ali se igraci u reprezentaciju zovu prema prema potrebama ekipe, a tu je recimo Kecman u odnosu odbrana-napad sasvim sigurno ispred Bjelice.
Ovo za hipnotisanje i sl......si rekao prilicno precizno, i nije uopste daleko od istine.
ALI... Da se ne vracamo sad tim temama.

Znaci, Ivkovic da svoje misljenje, BEZ navodjenja razloga za to, bez navodjenja cinjenica, i odjednom svi drugi su osudjeni i moraju da se brane od takvog napada?
Pa ako nesto ne valja, valjda to treba da s enavede taksativno, da se ukaze na propuste, zarad dobrobiti kosarkaskog saveza?
Da je Ivkovic brinuo o tome da ne iznosi prljav ves napolje, on ne bi preko medija napao savez, vec bi PRVO seo sa njima i pokusao da sve resi.......

EP je bilo najslabije prvenstvo u poslednjih 30-tak godina...To je ono sto je evidentna stvar.
Da ne napominjem ponovo, posto je vec bilo na ovoj temi ko je sve nedostajao iz koje reprezentacije..
Naravno da je ubedljivo najslabije, ali i pored toga smatram da je bilo dobrih ekipa i sjajnih igrača, i da nije lako osvojiti medalju pa ni u tako slabijoj konkurenciji ...

Ne mozes reci da je to bila druga generacija, nego je to bila drugacija ekipa....A kostur ekipe je bio skoro isti.Linija bekovi-krilo-centar je ostala(Djordjevic-Paspalj-Divac bez obzira sto je na tim pozicijama bilo jos igraca pre raspada SFRJ.Djordjevic je igrao 1987. u Grckoj).
Druga generacija/druga ekipa svejedno je kako reći, uglavno ta ekipa 1989/1995 nije bila ista, jer su četiri nosioca igre napustili repku, a samim tim su i Paspalj, Divac i Danilović imali drugačiju ulogu ...

Ja sam na EP(a pogledaj sam u mojim komentarima) apostrofirao i pozitivne stvari vodjenja ekipe, a ne samo negativne.Negativne sam mnogo vise isticao , jer sam zeleo da opovrgnem vasu tezu o "velikom magu" Ivkovicu.
jbbg, rezultati govore za njega, a on ih ima poprilično, sa različitim igračima i ekipama, tako da ne mogu da poverujem u tu tezu da je to slučajno i plod nekih drugih okolnosti, a ne rezultat njegovog rada i znanja ...

Ali eto, i sa ove distance i posle osvojenog srebra, hladne glave moze se reci da je i sama selekcija bila problematicna.Pre prvenstva sam istakao da bi , po meni Kecman trebao da ide na prvenstvo umesto Bjelice.Takodje sam misljenja da je umesto Bjelice trebao da krene Erceg..ali dobro...
I ja uvek imam razloga da se ne složim sa spiskom, ali Duda valda bolje zna od nas, i retko kad greši ... Ipak ima čovek iskustva na tim takmičenjima i zna kakav profil igrača treba da vodi ...

Ivkovic je 1989. iz reprezentacije izbacio Djordjevica sa nekom nemustom pricom oko zalaganja u odbrani.7 godina je trebalo da ga Djordjevic demantuje, u smislu da takav kakav je i pored slabe odbrane mora da ima mesto u ekipi.Pitanje da se nije raspala SFRJ da li bi ikad igrao u reprezentaciji, sto bi gledajuci odavde bilo vise nego tragicno, zar ne?
Bila bi tragedija ali grešiš u razlogu izostavljanja ... Dražen Petrović je tada postavio iz nekog razlgoa Dudi ultimatum, jer nije hteo da igra sa Saletom u ekipi, i zbog toga je Sale propustio EP u Zagrebu, pošto je Dražen bio najbolji irač Evrope tada i morao je igrati ... Tada je Sale i otišao u vojsku čini mi se ...

Neosporno je Bjelica talenat i veliki potencijal(koji nazalost propada u Zvezdi), ali se igraci u reprezentaciju zovu prema prema potrebama ekipe, a tu je recimo Kecman u odnosu odbrana-napad sasvim sigurno ispred Bjelice.
A zašto voditi matorog igrača na kog nećeš moći da računaš u narednim godinama jer nema prostora za napredak, a ne voditi klinca da steče rerezentativno iskustvo i na kog ćeš moći da se osloniš na narednim takmičenjima ...

Ne verujem da bi Kecman revolucionarno promenio igru u odnosu na Bjelicu, dok je Bjelici ovo dragoceno iskustvo koje će mu mnogo značiti a samim tim će i repka imati koristi ...

Da je Ivkovic brinuo o tome da ne iznosi prljav ves napolje, on ne bi preko medija napao savez, vec bi PRVO seo sa njima i pokusao da sve resi.......
Možda je i prvo seo sa njima da reši, to ne možemo znati, i onda je video da je sporazum nemoguć te obavesti ojavnost da nije sve idealno ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back