Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa Rusima u cetvrtfinalu ( ako se ne desi neko zesce cudo), a sa njima mozemo da se nosimo, cak smo i blagi favoriti, s obzirom na do sada prikazano od strane obe reprezentacije. Znaci, po ovom scenariju, Srbija ima dobre sanse za plasman u polufinale. Duda dobro odradio matematiku, sve su ovo nasi lukavo namestili, hehehe...

Sa Rusima u cetvrtfinalu ( ako se ne desi neko zesce cudo), a sa njima mozemo da se nosimo, cak smo i blagi favoriti, s obzirom na do sada prikazano od strane obe reprezentacije. Znaci, po ovom scenariju, Srbija ima dobre sanse za plasman u polufinale. Duda dobro odradio matematiku, sve su ovo nasi lukavo namestili, hehehe...

:hahaha::hahaha: koje cudo?da puknemo od litvanije??tO i nije cudo:mrgreen:

Izgleda sa su oni vec danas nekog potcenili. Imali smo srece na kraju. Samo bih podsetio da nas je Novica i protiv Turaka vratio jednom ili dva puta, ali tada je to bilo dzabe...
Nema veze, ovaj deo je zavrsen, ja nas vec nekako vidim u polufinalu. Dobro je sto se ovako zavrsilo jer da smo odvalili Litvaniju verovatno bi tako opusteno krenuli i sa Rusima.

Ne vidim sta menja sto su oni zvanicni prvaci ...

Ovo je novo takmicenje,24 meseci kasnje,sa novim timom,kako stoje stvari,nema uopste razloga da se uzme u obzir to sto su oni zvanicni EP.Ne menja apsolutno nista.

Sutra nas ceka teska utakmica,1/4 finale,ide se na sve ili nista,tako da ocekujem maksimum od oba tima.Ako zelimo da pobedimo moracemo da damo sve od sebe i ni u jednom trenutku ih podceniti,momci moraju biti maksimalno ozbiljni i skoncentrisani.

Ja verujem da ce momci odigrati kvalitetnu utakmicu,mislim da imamo realne sance da prodjemo dalje,ima ipak jacih timova od rusa iako su rusi solidna ekipa.
Nadam se samo da ce se momci brzo oporaviti i malo odmoriti od te utakmice protiv Litvanije da bi bili sto spremnji za ruse.

Ovo je idealna prilika mislim da napravimo ove godine konacno nesto na nekom takmicenju posle 7 godina,rupe i jada.Verujem da mozemo jos mnogo vise od pobede protiv rusa.

Lep i nadasve dobar rasplet za nas.............U Cetvrtfinalu sa Rusima, a posle eventualne pobede na pobednika meca Slovenija -Hrvatska...........Sve najjace ostade u drugom delu zreba........
Iako je moje bavljenje kladionicom svedeno strogo na NBA i NHL ligu, sutra cu prekrsiti taj obicaj i uplatiti novce na pobedu Hrvata protiv Slovenije...........
Ocekujem kvotu oko 3,50, mozda cak i vecu i ocekujem pobedu Hrvata........Skroz kilavo odigrano prvenstvo, sa formom u uzlaznoj liniji, sto se narocito vidi kod Ukica, te Vujcic koji svojim karakteristikama svakako moze da zadrzi Lorbeka, zatim nagomilani bekovi kod Hrvatske koji se mogu kvalitetno smenjivati na Lakovicu i povreda Dragica(ako se nisam prevario, tako sa nacuo, jos cu proveriti), povreda Smodisa ,sigurno opravdavaju igru na ovako veliku kvotu...
Takodje vidim problem kod Slovenaca preveliko oslanjanje na suteve spolja, koji su ih do sada isli, ali su Slovenci poznati po svom strahu u vaznim mecevima....
Ostale parove ne bih komentarisao, izuzev sto ocekujem pobedu Grcke protiv Turaka........
Kod nas?Ne znam, serija od 7 trojki nas je izvukla u utakmici u kojoj smo lose igrali i u kojoj nam je reket prilicno zujao od promaje......Ja opet nisam uopste gledao Ruse u ovom sastavu, ali mi Blat uliva poverenje, te bih zbog njega rekao da su sanse mozda sasvim malo vece na strani Rusa.....
ovako otrpilike:
Grcka-Turska 75-25
Rusija Srbija 51-49
Francuska-Spanija 50-50
Slovenija -Hrvatska 40-60
Uz jos jedan dodatak, vezan za nas mec.....Sve do sada je nista, SUTRA SE POSTAJE IGRAC.....

Lep i nadasve dobar rasplet za nas.............U Cetvrtfinalu sa Rusima, a posle eventualne pobede na pobednika meca Slovenija -Hrvatska...........Sve najjace ostade u drugom delu zreba........
Iako je moje bavljenje kladionicom svedeno strogo na NBA i NHL ligu, sutra cu prekrsiti taj obicaj i uplatiti novce na pobedu Hrvata protiv Slovenije...........
Ocekujem kvotu oko 3,50, mozda cak i vecu i ocekujem pobedu Hrvata........Skroz kilavo odigrano prvenstvo, sa formom u uzlaznoj liniji, sto se narocito vidi kod Ukica, te Vujcic koji svojim karakteristikama svakako moze da zadrzi Lorbeka, zatim nagomilani bekovi kod Hrvatske koji se mogu kvalitetno smenjivati na Lakovicu i povreda Dragica(ako se nisam prevario, tako sa nacuo, jos cu proveriti), povreda Smodisa ,sigurno opravdavaju igru na ovako veliku kvotu...
Takodje vidim problem kod Slovenaca preveliko oslanjanje na suteve spolja, koji su ih do sada isli, ali su Slovenci poznati po svom strahu u vaznim mecevima....
Ostale parove ne bih komentarisao, izuzev sto ocekujem pobedu Grcke protiv Turaka........
Kod nas?Ne znam, serija od 7 trojki nas je izvukla u utakmici u kojoj smo lose igrali i u kojoj nam je reket prilicno zujao od promaje......Ja opet nisam uopste gledao Ruse u ovom sastavu, ali mi Blat uliva poverenje, te bih zbog njega rekao da su sanse mozda sasvim malo vece na strani Rusa.....
ovako otrpilike:
Grcka-Turska 75-25
Rusija Srbija 51-49
Francuska-Spanija 50-50
Slovenija -Hrvatska 40-60
Uz jos jedan dodatak, vezan za nas mec.....Sve do sada je nista, SUTRA SE POSTAJE IGRAC.....

S nekima stvarima se slazem,ali nikako mi nije jasno koji su to nagomilani bekovi kod hrvata?? Oni su dosli sa 6 visokih.....

Na pleju su im Ukic i Planinic
Na 2 su Popovic i Kus
Na 3 su Rozic i Stojic
a onda na 4 i 5 su Vujcic,Prkacin,Kasun,Loncar,Nicevic i Banic...

Njima fali jedan igrac koji bi mogao da pokrije i poziciju 1 i 2......

Protiv rusa zaustaviti ofanzivni skok Mozgova,i zavrsen je dobar deo posla....
Blat je izvukao maksimum iz ove ekipe i oni od ovoga sto su do sada odigrali tesko mogu bolje......Nema tu tecne igre,sve se uglavnom svodi na fizikalije...
Juce se makedonce dobili na 1 loptu,hrvate isto...izgubili od nemaca......

Ajde da i ja malo prognoziram
U polufinale idu: Srbija,Spanija,Slovenija i ........Grcka ( Grcka-Turska je po meni nejneizvesniji par)......

S nekima stvarima se slazem,ali nikako mi nije jasno koji su to nagomilani bekovi kod hrvata?? Oni su dosli sa 6 visokih.....

Na pleju su im Ukic i Planinic
Na 2 su Popovic i Kus
Na 3 su Rozic i Stojic
a onda na 4 i 5 su Vujcic,Prkacin,Kasun,Loncar,Nicevic i Banic...

Njima fali jedan igrac koji bi mogao da pokrije i poziciju 1 i 2......

Protiv rusa zaustaviti ofanzivni skok Mozgova,i zavrsen je dobar deo posla....
Blat je izvukao maksimum iz ove ekipe i oni od ovoga sto su do sada odigrali tesko mogu bolje......Nema tu tecne igre,sve se uglavnom svodi na fizikalije...
Juce se makedonce dobili na 1 loptu,hrvate isto...izgubili od nemaca......

Ajde da i ja malo prognoziram
U polufinale idu: Srbija,Spanija,Slovenija i ........Grcka ( Grcka-Turska je po meni nejneizvesniji par)......

Kada sam to rekao prevashodno sam mislio na mogucnost sve cetvorice da igraju kako pleja tako i dvojku........Sto omogucava mnogo razlicitih varijanti zatvaranja Lakovica, kojeg ce time posebno opteretiti.
...

Ja mislim da jedno 1/4 finale nesto sasvim drugcije od jedne utakmice prve faze takmicenja.
Slovenci su uvek do sad ispadali u 1/4 finalu iako su sjajni bili u grupi.
Meni oni ne deluju toliko sigurni protiv hrvata.Lakovic je veceras proveo 38 i po minuta na terenu,i sigurno nece biti toliko svez protiv hrvata iako oni imaju dva dana pauze.Igru previse baziraju na sut,i u jednom 1/4 finalu ili 1/2 finalu,uz pritisak,sut moze da ne proradi ...
Iako hrvati su bili srednji pa cak i losi ponekad na ovom prvenstvu do sada,imaju dovoljan kvalitet da dobiju slovence... Jako je tesko predvideti rezultat,ja mislim da je tu 51-49% za slovence.Taj 1% zbog igre koje su pokazali do sada,koja je znatno bolja od hrvatske,ali sad je sve OD POCETKA,krece se od nule,slovenci mi nisu nikakvi favoriti.

Ruse sam gledao par puta i kako kaze tsartsaris,dosta je to konfuzno,nemaju neku tecnu igru... Takodje ne mislim da imaju dovoljan kvalitet da posle 6 utakmica kroz iglene usi,prodju te jedno 1/4 finale protiv jedne ekipe koja je objektivno mnogo vise pokazala i koja ima kvalitetnji sastav.Bice to teska utakmica ali mislim da mi krecemo kao blagi favoriti.
Nasi se nece usrati,u to sam siguran...

To je naravno prirodna i bezuslovna stvar, kada i SELEKTOR selektira ekipu prema kvalitetu i mogucnostima.A ne prema........
Ma nije vazno......Neka bude kako vi kazete.......
Otvorio nam se zreb, najbolje sto moze........Sad da vidimo moze li se to iskoristiti da uzmemo medalju, sto bi bilo sjajno za razvoj ovih klinaca......

Da ne shvatis pogresno, slazem se sa vecinom stvari koje si napisao, osim onoga za Milicica.
I ja bih voleo da igraju Rakocevic, Jaric, Radmanovic, Stojakovic... Ali njima su izgleda prece druge stvari...
Ako Rakocevic i Jaric u prvi plan stavljaju licni sukob i ko koga "preskace" u igri, dzabe je sve. Taj sukob se nekako i moze shvatiti, ali gledanje koliko si lopti dobio i jesi li se licno pokazao, a ne gledanje zajednickog interesa reprezentacije je nedopustivo.
Mislim da je Radmanovic prestrogo "izbacen" ako je jedenje banane bio pravi razlog ali ni on ne bi trebalo da bude toliko uvredjen. Cinjenica je da su i on i Stojakovic igrali relativno slabo za reprezentaciju s obzirom na mogucnosti, osim sto je Pedja izvadio ono finale sa Argentinom. Ne kazem da je to malo ali ipak je mogao i vise.
Vise mi se svidja da igraju ovi momci koji se trude iako bas nisu tako kvalitetni. Gde bi nam kraj bio da je pristup ovih starijih takav...
Verujem da i selektori imaju neke "prljave" motive ali to onda treba da rese institucije koje su iznad njih.

Da ne shvatis pogresno, slazem se sa vecinom stvari koje si napisao, osim onoga za Milicica.
I ja bih voleo da igraju Rakocevic, Jaric, Radmanovic, Stojakovic... Ali njima su izgleda prece druge stvari...
Ako Rakocevic i Jaric u prvi plan stavljaju licni sukob i ko koga "preskace" u igri, dzabe je sve. Taj sukob se nekako i moze shvatiti, ali gledanje koliko si lopti dobio i jesi li se licno pokazao, a ne gledanje zajednickog interesa reprezentacije je nedopustivo.
Mislim da je Radmanovic prestrogo "izbacen" ako je jedenje banane bio pravi razlog ali ni on ne bi trebalo da bude toliko uvredjen. Cinjenica je da su i on i Stojakovic igrali relativno slabo za reprezentaciju s obzirom na mogucnosti, osim sto je Pedja izvadio ono finale sa Argentinom. Ne kazem da je to malo ali ipak je mogao i vise.
Vise mi se svidja da igraju ovi momci koji se trude iako bas nisu tako kvalitetni. Gde bi nam kraj bio da je pristup ovih starijih takav...
Verujem da i selektori imaju neke "prljave" motive ali to onda treba da rese institucije koje su iznad njih.

Stojakovic je dao mnogo nasoj kosarci........Mnogo mnogo vise nego sto je morao, i trebao po mom licnom ubedjenju.......Bio je najbolji igrac EP2001. u turskoj, bio je nas najboljis strelac na SP 2002.....1999 je sa povredom igrao na prvenstvu, odazvao se i na EP 2003. gde se povredio pred cetvrtfinale.........
Mnogo vise nego sto je trebao se odnosilo na nacin na koji je tretiran tokom OI 2000. u Sidneju, gde su ga tretirali kao ekonoma ekipe, i malo je falilo da mu uvale da nosi peskire na pranje posle treninga.....Od tada, on ne igra za reprezentaciju, kada je na njenom celu neko iz navedenog klana............
Kod Slavnica nije igrao zbog povrede koju je vukao tokom cele prethodne sezone koju je propustio....
Uostalom, da ne idemo u detalje.........CIJA je krivica kada neki igrac ne moze da se uklopi u ekipu?Njegova, ili bar isto toliko selektorova?
A ovde pricamo o tome da su se skoro svi(sem Radmanovica) lagano uklopili u ekipu koju je vodio Pesic i doneli rezultat, a ne mogu kod Obradovica , Ivkovica....sta to govori o zadnjepomenutom dvojcu?

Stojakovic je dao mnogo nasoj kosarci........Mnogo mnogo vise nego sto je morao, i trebao po mom licnom ubedjenju.......Bio je najbolji igrac EP2001. u turskoj, bio je nas najboljis strelac na SP 2002.....1999 je sa povredom igrao na prvenstvu, odazvao se i na EP 2003. gde se povredio pred cetvrtfinale.........
Jeste on dao mnogo našoj košarci, ali opet ostaje žal što nije dao više, a svi znamo da je mogao ... Dal zbog povrede, svađe sa savezom/selektorom ili nečeg trećeg, sve u svemu ogromna je šteta što nije doneo još par zlata ... Peđa je tada bio jedan od najboljih igrača na svetu, i mogu samo da zamislim šta bi bilo da je rođen u vreme Đorđevića, Danilovića i Divca tj. ona generacija 90-ih ... Mislim da bi Amere drali bez problema, sa sve Medžikom i Džordanom na terenu ....

Mnogo vise nego sto je trebao se odnosilo na nacin na koji je tretiran tokom OI 2000. u Sidneju, gde su ga tretirali kao ekonoma ekipe, i malo je falilo da mu uvale da nosi peskire na pranje posle treninga.....Od tada, on ne igra za reprezentaciju, kada je na njenom celu neko iz navedenog klana............
Meni se čini da je i tada bio povređen ali nisam siguran ...

CIJA je krivica kada neki igrac ne moze da se uklopi u ekipu?Njegova, ili bar isto toliko selektorova?
A ovde pricamo o tome da su se skoro svi(sem Radmanovica) lagano uklopili u ekipu koju je vodio Pesic i doneli rezultat, a ne mogu kod Obradovica , Ivkovica....sta to govori o zadnjepomenutom dvojcu?
Ima tu i selektorove krivice, nejviše zbog toga što zove takve igrače ... Obradović je bar javno priznao da je on najveći krivac, bez obzira što se većina igrača ponašala ko najveći ološ ... Koliko god on bio majstor i trofejan trener koji nam je doneo nekoliko titula, za o prvenstvo u Srbiji je najviše on kriv što je izgubljeno ...

Bez obzira na to on je meni i dalje najomiljeniji od sviju trenera ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back