Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Grci su vec protiv rusa poceli da razmisljaju na koga ce u cetvrtfinalu.....i da ce spanci biti 4. u nasoj grupi.

Juce sam napisao da ce Grcka-Turska biti neizvesno,a da mi,spanci i slovenci bez problema prolazimo.
Ove dve sam pogodio. I dalje sam ubedjen da slovenci lagano prolaze hrvate. Jer hrvati ne igraju kosarku....oni se bukvalno muce na terenu....Dragic jeste povredjen,nije ulazio protiv turaka. Sad je i Nahbar neizvestan....uz Smodisa koji nece igrati.....slovenci bas nemaju srece sa povredama....

Rekao sam da moramo Mozgovu smanjiti skok u napadu...i uspeli smo ,imao je samo 3 ofanzivna skoka. Imakli smo sjajan sut za 2 , cak 61% (31-19) dobar za 3 ,oko 44% (18-8).

Konacno Perovic delimicno pokazao zasto se smatra kosarkasem.
Tripkovic vrlo dobar, 2-2 za 2, 6-4 za 3, 2-2 za 1.........

ako prodju Hrvati, znajuci kako Tripkovic igra protiv njihovih klubova, moze da se ocekuje jos bolja partija
najbolje kad vec pocnemo da ga proklinjemo, u EL ne moze vola u dupe da pogodi, a onda ubaci nekoliko trojki protiv Cibone i hrvatski komentator kaze kako je to "jedan od najtalentiranijih bekova u Evropi" :lol:

Sviđa mi se gde ovo vodi. Sve što smo zasrali na ovom prvenstvu, zasrali smo zahvaljujući neiskustvu, odnosno nekim tipičnim detinjastim greškama, sitnim glupostima. Čak i da ne uzmemo zlato, vidi se zavidan talenat ovih momaka i to da Ivković od svog tog talenta zaista pravi dinastiju od koje očekujem dominaciju evropskom, pa i svetskom, košarkom tokom naredne decenije. Ja sam smatrao da je ulazak u polufinale dovoljan uspeh ovde jer ovo i jeste tim koji se još uvek gradi. Samo da Duda ostane narednih nekoliko godina i da ga zdravlje posluži, i biće dobro. Da je malo više iskustva, sa ovakvom konkurencijom, već bih rekao da je zlato naše.

ako prodju Hrvati, znajuci kako Tripkovic igra protiv njihovih klubova, moze da se ocekuje jos bolja partija
najbolje kad vec pocnemo da ga proklinjemo, u EL ne moze vola u dupe da pogodi, a onda ubaci nekoliko trojki protiv Cibone i hrvatski komentator kaze kako je to "jedan od najtalentiranijih bekova u Evropi" :lol:

Ja opet mislim da nam u ovom trenutku najmanje treba utakmica u polufinalu sa Hrvatima.........Polufinale je dovoljno veliki teret, a tek sa Hrvatima........Bolje sa Slovencima, zbog samih klinaca....Da ne pregore bezveze......
Kako neko rece, ovo je zavidan uspeh...Cak mislim da nam u ovom trenutku zlato uopste nije ni potrebno, NI POZELJNO.
Da me pogresno ne shvate, mislim da je ekipi sa prosekom godina oko 21, sasvim dovoljno da uzme medalju.
Bice vremena za zlato.....

Igrala se slabija odbrana, i mnogo se vise racuna vodilo o tehnici...........Mada, velike zvezde bi u bilo kom vremenu bile velike, zbog toga sto se do takvog statusa stize krvavim radom, i velikim kako fizickim tako i mentalnim karakteristikama.........
A sto se tice ovog prvenstva.......Pa evo ovako nabacano da vidis ko sve ovde fali:
Nemacka:Novicki
Spanija:Kalderon,Vaskez
Rusija:Kirilenko, Holden
Litvanija:Jasikevicijus,Siskauskas
Grcka: Dijamantidis
V.Britanija:Gordon, Luol Deng
Turska:Okur
Suvise otkaza da bi se govorilo o kvalitetnom prvenstvu...........
A recimo pogledaj godinu dana pre finale OI1988. i videces istu tu ekipu, koja igra protiv istih tih Rusa(istih koji su igrali na E.prvenstvu)i koja lagano gubi finale....
PS:Ja sam pre neki dan gledao revans mec finala kupa Koraca sa Vivom u hali sportova na N.Beogradu................Divac 30 poena!!!!!!!!!! Da li se neko seca da je NEKAD nekom dao vise od toga?

Zaboravio si jos dosta njih evo koga si jos zaboravio :

Spanija : Berni Rodrigez
Rusija : Viktor Krijapa
Litvanija : Macijauskas, Songala, Ilgausas
Grcka : Papalukas, Hadzivretas, Kakjuzis, Papadopulos
V Britanija : Kelena Azbukerki
Slovenija : Rasa Nesterovic, Beno Udrih
Hrvatska : Gordan Giricek, Marko Tomas, Damir Markota
Francuska : Mihael Pietrus, Mikel Zelabal, Joham Pjetro
Znam da i Turskoj neko fali samo ne mogu tacno da se setim ko, recimo jedna Italija nije igrala na ovom prvenstvu koja ima recimo Andreu Barnjanija, Belinelija, Bazilea i ostale.

Inace ovo EP je definitivno najslabije u poslednjih 10-15 godina, prakticno svi igraju na nivou rekreativaca osim mozda Slovenije i Spanije (zadnje 2,3 tekme), inace mi ne treba previse da se odma dizemo u nebesa nakon ovog uspeha, jel cinjenica je da na svetsko prvenstvo naredne godine moracemo da posaljemo dosta jaci tim od ovog koji sada igra, jel SP bice sigurno dosta jace od ovog EP, jel tamo ce biti recimo Ameri sa njihovim NBA igracima, Argentinci sa Djinobilijem Skolom, Nocionijem i ostalima, recimo Brazil koji je sad postao sampion Juzne Amerike koji ima Barbosu, Varezaoa, Nene Hilaria, Tiaga Splitera...itd, onda recimo tu je jos uvek neugodni Portoriko ili Australija a da ne spominjem ove ekipe iz Evrope koje ce verovatno doci u dosta jacim sastavima nego na ovo Evropsko prvenstvo.

Nego da se vratim na ovo EP, realno mislim da Spanci osvajaju, doduse mozda Slovenija uspe da ih skine ako udje u finale (mada tesko jel su se bas razigrali zadnjih par tekmi), ali opet tesko je bilo kome da 2 puta dobije jednu ekipu na istom turniru.

Inace sutra Hrvatska - Slovenija bice pravi derbi, jeste da su Slovenci favoriti ali opet Hrvatska ima dobar i iskusan tim koji bi kad tad trebalo da proradi, inace i za jedne i za druge ovo je utakmica zivota i jedni i drugi imaju istorijsku sansu da udju konacno medju prve 4 (Slovenci prvi put u istoriji a Hrvati prvi put nakon 95-e) + se organski ne podnose.
Inace Hrvati su na nekim ranijim prvenstvima uvek igrali dosta solidno ali eto zavrsavali u 1/4 finalu (mozda i nezasluzeno), pa ko zna mozda im se to sad vrati i pored losijih igara.
Mada ipak kad se sve oduzme i sabere Slovenija je ipak favorit.

Zaboravio si jos dosta njih evo koga si jos zaboravio :

Spanija : Berni Rodrigez
Rusija : Viktor Krijapa
Litvanija : Macijauskas, Songala, Ilgausas
Grcka : Papalukas, Hadzivretas, Kakjuzis, Papadopulos
V Britanija : Kelena Azbukerki
Slovenija : Rasa Nesterovic, Beno Udrih
Hrvatska : Gordan Giricek, Marko Tomas, Damir Markota
Francuska : Mihael Pietrus, Mikel Zelabal, Joham Pjetro
Znam da i Turskoj neko fali samo ne mogu tacno da se setim ko, recimo jedna Italija nije igrala na ovom prvenstvu koja ima recimo Andreu Barnjanija, Belinelija, Bazilea i ostale.

Inace ovo EP je definitivno najslabije u poslednjih 10-15 godina, prakticno svi igraju na nivou rekreativaca osim mozda Slovenije i Spanije (zadnje 2,3 tekme), inace mi ne treba previse da se odma dizemo u nebesa nakon ovog uspeha, jel cinjenica je da na svetsko prvenstvo naredne godine moracemo da posaljemo dosta jaci tim od ovog koji sada igra, jel SP bice sigurno dosta jace od ovog EP, jel tamo ce biti recimo Ameri sa njihovim NBA igracima, Argentinci sa Djinobilijem Skolom, Nocionijem i ostalima, recimo Brazil koji je sad postao sampion Juzne Amerike koji ima Barbosu, Varezaoa, Nene Hilaria, Tiaga Splitera...itd, onda recimo tu je jos uvek neugodni Portoriko ili Australija a da ne spominjem ove ekipe iz Evrope koje ce verovatno doci u dosta jacim sastavima nego na ovo Evropsko prvenstvo.

Nego da se vratim na ovo EP, realno mislim da Spanci osvajaju, doduse mozda Slovenija uspe da ih skine ako udje u finale (mada tesko jel su se bas razigrali zadnjih par tekmi), ali opet tesko je bilo kome da 2 puta dobije jednu ekipu na istom turniru.

Inace sutra Hrvatska - Slovenija bice pravi derbi, jeste da su Slovenci favoriti ali opet Hrvatska ima dobar i iskusan tim koji bi kad tad trebalo da proradi, inace i za jedne i za druge ovo je utakmica zivota i jedni i drugi imaju istorijsku sansu da udju konacno medju prve 4 (Slovenci prvi put u istoriji a Hrvati prvi put nakon 95-e) + se organski ne podnose.
Inace Hrvati su na nekim ranijim prvenstvima uvek igrali dosta solidno ali eto zavrsavali u 1/4 finalu (mozda i nezasluzeno), pa ko zna mozda im se to sad vrati i pored losijih igara.
Mada ipak kad se sve oduzme i sabere Slovenija je ipak favorit.

ma imaju oni zamenu za Rodrigeza, a i ovako nije nesto igrao ove sezone
sta se desava sa Papadopulosom

Zanimljivo da neko moze da kaze da ce svetsko prvenstvo biti teze ili kvalitetnji od EP...

Mislim da u poslednjih godina,smo losije prolazili na SP i Olimpijadi nego na EP...
Realno,ovaj tim ako bude obezbedjen od povreda i dodje sa istim sastavom sledece godine na SP,moze do 1/4 finala bez problema...

Videli smo ove godine koliki rezervoar imaju druge reprezentacije na osnovu na nas.Litvancima oduzmes 3 igraca i ne stignu do 1/4 finala,Nemci bez Novickog nema ih na mapi,tako i za engleze,,Rusija isto mada vec od sad tvrdim,Rusija i sa Kirilenkom Holdenom i Kriapom je slabija od ove nase reprezentacije...

Na svetskom planu,jedino su amerikanci iznad svih i to ubedljivo.Argentinci su dostigli njihov vrh 2004 sa zlatom,2006 su ostali bez medalje ... Njihov sastav pocinje da stari i uskoro im je kraj... Brazilce,opet tvrdim,bijemo,i sa Barbosom,i sa Spliterom i Hilarijom...
Ja sam vise za 12 kvalitetna kosarkasa,sa raznim talentima,nego 3 zvezde ekstra klase i 9 kloshara uz njih...

Ovaj nas tim,ce sledece godine biti sigurno jos jaci,Tepic,Tirpkovic i Velickovic ce iskusiti takmicenje u stranim prvenstvima,svi ce se vratiti sa godinu dana iskustva vise,i verovatno mnogo vise napredovati za 12 meseci nego sto bi mogli jedan Turkoglu ili Ginobili...
Voleo bi da se Teodosic malo vise probije u Olimpiakosu i dobije vecu minutazu,koliko je to izvodljivo ne znam,ali mislim da to decko zasluzuje na osnovu svojih kosarkasih kvaliteta,i to bi mu mnogo pomoglo da napreduje...

To sto je sigurno,je sto mnogim generacijama se broje sada godine,a ovoj nasoj vreme tek dolazi...

Zanimljivo da neko moze da kaze da ce svetsko prvenstvo biti teze ili kvalitetnji od EP...

Mislim da u poslednjih godina,smo losije prolazili na SP i Olimpijadi nego na EP...
Realno,ovaj tim ako bude obezbedjen od povreda i dodje sa istim sastavom sledece godine na SP,moze do 1/4 finala bez problema...

Videli smo ove godine koliki rezervoar imaju druge reprezentacije na osnovu na nas.Litvancima oduzmes 3 igraca i ne stignu do 1/4 finala,Nemci bez Novickog nema ih na mapi,tako i za engleze,,Rusija isto mada vec od sad tvrdim,Rusija i sa Kirilenkom Holdenom i Kriapom je slabija od ove nase reprezentacije...

Na svetskom planu,jedino su amerikanci iznad svih i to ubedljivo.Argentinci su dostigli njihov vrh 2004 sa zlatom,2006 su ostali bez medalje ... Njihov sastav pocinje da stari i uskoro im je kraj... Brazilce,opet tvrdim,bijemo,i sa Barbosom,i sa Spliterom i Hilarijom...
Ja sam vise za 12 kvalitetna kosarkasa,sa raznim talentima,nego 3 zvezde ekstra klase i 9 kloshara uz njih...

Ovaj nas tim,ce sledece godine biti sigurno jos jaci,Tepic,Tirpkovic i Velickovic ce iskusiti takmicenje u stranim prvenstvima,svi ce se vratiti sa godinu dana iskustva vise,i verovatno mnogo vise napredovati za 12 meseci nego sto bi mogli jedan Turkoglu ili Ginobili...
Voleo bi da se Teodosic malo vise probije u Olimpiakosu i dobije vecu minutazu,koliko je to izvodljivo ne znam,ali mislim da to decko zasluzuje na osnovu svojih kosarkasih kvaliteta,i to bi mu mnogo pomoglo da napreduje...

To sto je sigurno,je sto mnogim generacijama se broje sada godine,a ovoj nasoj vreme tek dolazi...

Uopste nisi u pravu sto se tice napisanog.Oduzmi nasoj reprezentaciji Teodosica i Krstica pa ces videti gde cemo stici.Ustvari to se vec videlo na ovom prvenstvu.
A taj Teodosic greje klupu u Olimpijakosu i to se nece bitnije promeniti, sto se svakako odrazava na njegov razvoj.Krstic igra u ekipi u kojoj nema tenziju plej-ofa, koja cini da igrac postane bolji.Pitanje je koliko ce vremena provoditi Velickovic na parketu u ekipi Reala.
Rusi sa Kirlenkom, Holdenom i Hrijapom , uz Mozgova i Moniu bi lagano ovde dosli do finala.Cak bi sa samo Holdenom kao plejom bili neuporedivo jaci(oduzmi u cetvrtfinalu nama Teodosica pa ce ti se kaz`ti samo).
Spanci su vec pokazali da je poraz od nas bio vise izraz njihove neozbiljnosti nego naseg kvaliteta(da se razumemo ovde NE KAZEM da nasi nemaju kvalitet, nego da ga nemaju U ODNOSU na Spance).Rubio ima tek 19, i sigurno ce vise napredovati igrajuci, nego Teodosic na klupi.Da ne kazem kako Rubio ima od koga da nauci, igrajuci u reprezentaciji pored Kalderona, Navara, a Teodosicu je u reprezentaciji odmah palo preveliko breme na ledja.
Litvanci imaju problema sa sutem spolja te zato slab rezultat na ovom prvenstvu.dodaj im Jasikevicijusa , Siskauskasa, Macijaukasa, i eto kompletno popunjene ekipe....
Argeninci su svoju snagu pokazali, i cak i pored njihovih godina sigurno su za sada kvalitetniji od nas.
Turska na svom terenu, sa ovom ekipom uz Okura, je svakako veoma veoma respektabilna ekipa.
Brazil, Kanada, Australija,Francuska uvek mogu da budu veoma neprijatni.
Nemci su odlicno igrali na prvenstvu , uzimajuci u obzir da im je Novicki 90% ekipe, ne samo igrom nego i u samoj postavci igre.
Nasa reprezentacija je tek krenula na "put", i ne moze se tvrditi da ce taj put biti poplocan uspehom.Ja mislim da ce to biti veoma tesko, ali verujem da je moguce, jer ima "materijala"........
Videcemo uostalom......

Jeste nešto slabije prvenstvo nego neka prethodna, ali zar sad treba da na taj način omalovažimo i ovo naše polufinale zarad toga? Dajte ljudi uživajte u ovom uspehu mlade ekipe, nemojte samo da izvodite filozofiju. Da su kojim slučajem ispali osuli bi neviđenu paljubu po njima, a sada kad su prošli u polufinale odmah se govori da je prvenstvo slabo. Nekima nikako da se udovolji. Prvenstvo je takvo kakvo je, a medalje su one iste kao i prethodnih prvenstava.
Uopste nisi u pravu sto se tice napisanog.Oduzmi nasoj reprezentaciji Teodosica i Krstica pa ces videti gde cemo stici.Ustvari to se vec videlo na ovom prvenstvu.
A taj Teodosic greje klupu u Olimpijakosu i to se nece bitnije promeniti, sto se svakako odrazava na njegov razvoj.Krstic igra u ekipi u kojoj nema tenziju plej-ofa, koja cini da igrac postane bolji.Pitanje je koliko ce vremena provoditi Velickovic na parketu u ekipi Reala.
Koji si ti serator, pa ovo je strašno. Je l' tebi dobro? :roll:
Oduzmi nam ovog, oduzmi nam onog? Alooo čoveče oni igraju i nema šta ko da tu nešto oduzima. Kako ti nije dosadno da više lupetaš? Kao kad bi dodali onoj tamo reprezentaciji tog i tog igrača stigli bi do finala. :eek: Jednostavno taj igrač ne igra i gotova stvar, a to da li bi sa nekim igračem stigli do finala ili osvojili to niko živi ne zna. Jer ne igraju imena, već uigranost i trenutna forma koja se tempira, trenutak inspiracije, možda povreda nekog drugog igrača, peta lična, itd. Batali više da izvodiš filozofiju tamo gde je nema.

Jeste nešto slabije prvenstvo nego neka prethodna, ali zar sad treba da na taj način omalovažimo i ovo naše polufinale zarad toga? Dajte ljudi uživajte u ovom uspehu mlade ekipe, nemojte samo da izvodite filozofiju. Da su kojim slučajem ispali osuli bi neviđenu paljubu po njima, a sada kad su prošli u polufinale odmah se govori da je prvenstvo slabo. Nekima nikako da se udovolji. Prvenstvo je takvo kakvo je, a medalje su one iste kao i prethodnih prvenstava.

Koji si ti serator, pa ovo je strašno. Je l' tebi dobro? :roll:
Oduzmi nam ovog, oduzmi nam onog? Alooo čoveče oni igraju i nema šta ko da tu nešto oduzima. Kako ti nije dosadno da više lupetaš? Kao kad bi dodali onoj tamo reprezentaciji tog i tog igrača stigli bi do finala. :eek: Jednostavno taj igrač ne igra i gotova stvar, a to da li bi sa nekim igračem stigli do finala ili osvojili to niko živi ne zna. Jer ne igraju imena, već uigranost i trenutna forma koja se tempira, trenutak inspiracije, možda povreda nekog drugog igrača, peta lična, itd. Batali više da izvodiš filozofiju tamo gde je nema.

Ti uopste ne znas ni da citas.......
Nisam JA taj koji je prvi pocao da oduzima , ili sabira, vec UPRAVO onaj na ciji sam komentar replicirao.........
A ti bolje prvo nauci da citas, sa razumevanjem po posle mozda i mozemo razgovarati ozbiljno....
Ali dobro, da ti malo nacrtam, posto vidim da ti to treba::dash:
Komentar na koji sam replicirao kaze da su Rusi SA Kirilenkom, Holdenom i Hrijapom SADA slabiji od nas...Sto je samo po sebi ISTO onoliko ozbiljno kao i tvoj komentar.....I na to sam odgovorio......
A ko lupeta, i ko zna da cita sa razumevanjem, to se vidi iz tvog komentara, i najvise govori o tebi.

Nisam JA taj koji je prvi pocao da oduzima , ili sabira, vec UPRAVO onaj na ciji sam komentar replicirao.........
A ti bolje prvo nauci da citas, sa razumevanjem po posle mozda i mozemo razgovarati ozbiljno....
Komentar na koji sam replicirao kaze da su Rusi SA Kirilenkom, Holdenom i Hrijapom SADA slabiji od nas...Sto je samo po sebi ISTO onoliko ozbiljno kao i tvoj komentar.....I na to sam odgovorio......
A ko lupeta, i ko zna da cita sa razumevanjem, to se vidi iz tvog komentara, i najvise govori o tebi.
:lol: Pa ti si još i demagog? :lol: U jednom postu pričaš jedno, pa u sledećem demantuješ sam sebe. Ne postoji taj izraz u našem jeziku, ali treba ga izmisliti, a on glasi "diskutuj se". :lol: :lol: :lol:

Polako,polako.....
Pa ti si pre neki dan pricao da bi ova ekipa sa Milicicem stigla do zlata......

A nisi nam odgovorio kako ona prosla ekipa sa Milicicem ( i Jaricem,Gurovicem....) nije stigla do zlata.....Ne da nije stigla do zlata.....nego je bila poslednja .....najveca sramota EP......

I ne odgovori nam ako Rakocevica,Jarica,Stojakovica,Pavlovica nema u reprezentaciji zbog Ivkovica i Obradovica,zasto ih nije bilo kod Slavnica i Sakote???

Po tvojoj prici Sakota i Slavnic nisu deo mafijaskog klana koji sacinjavaju Obradovic i Ivkovic.....

:lol: Pa ti si još i demagog? :lol: U jednom postu pričaš jedno, pa u sledećem demantuješ sam sebe. Ne postoji taj izraz u našem jeziku, ali treba ga izmisliti, a on glasi "diskutuj se". :lol: :lol: :lol:

Pa vidim, otkad pisem ovde, sve vrvi od toga da sam sebe demantujem..........Samo sto to niko nije uspeo da nadje, izuzev pausalno, kako to obicno rade oni neozbiljni, a sve podmecuci drugima neozbiljnost.:dash:
Ustvari , ti izgleda uistinu nisi savladao razumljivo citanje.......Ja sam mislio da se ti samo pravis lu.d, a ono ti stvarno ne umes da citas........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back