Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jest da je glupo sada pricati o nekim nedostacima, pravi strucnjak bi to trebao da proceni i u pobedi nad Spanijom (zato nisam strucnjak za evropsku kosarku), ali moram primetiti da nemamo pleja koji zna da stane na loptu. Ocekivao sam to od Markovica i Popovica, ali oni su losi... Mislim da bi Tepic trebao vise da igra pleja. Teodisic se ispucava samo tako.

Dzabe pobedana nad Španijom kad je tu poraz od Slovenije...

Košarka reprezentacija Srbije doživela je prvi neuspeh na evropskom prvenstvu u Poljskoj. U utakmici 2. kola C grupe, izabranici Dušana Ivkovića su poraženi od Slovenije rezultatom 80:69. Najbolji srpski košarkaši nisu uspeli da ponove sjajnu igru iz prve utakmice na šampionatu protiv Španije, Slovenci su zasluženo osvarili drugi trijumf na turniru, pa će „orlovi" sutra protiv Velike Britanije (21:15h) tražiti prolaz u drugu fazu takmičenja.

Dušan Ivković se odlučio za startnu petorku u sastavu: Krstić, Veličković, Tepić, Tripković, Teodosić. Slovenci su bolje otvorili utakmicu. Poveli su sa 5:0, a zatim zahvaljujuči raspoloženim Lakoviču i Lorbeku povećali prednost na deset razlike (13:3), nakon četiri minuta igre. Srbija je zaigrala organizovanije i preko Veličkoviča i Perovića pravi seriju od 6:0 i smanjuje zaostatak na 18:15. Međutim, Slovenija je vezala četiri poena i na kraju prve četvrtine stekla sedam poena prednosti (22:15).

„Zmajčeki" su nastavili sa odličnom i agresivnom igrom i u drrugoj deonici za koju izabranici Dušana Ivkovića nisu imali rešenja. Dragić je bio nazaustavljiv u tim trenucima i zahvaljujući njemu i početničkim greškama srpskih igrača, Slovenci stižu do najvećeg vođstva (31:17) u 14. minutu. U igru se, zatim, vraća Teodosić što odmah daje rezultat. Teodosić i Bjelica prave seriju od 5:0 i smanjuju zaostatak na 35:27, ali su Slovenci ponovo došli do dvocifrene prednosti koju su zadržali do kraja poluvremena (39:29).

Treći period utakmice u potunosti je pripao Slovencima. Izabranici Jurija Zdovca fantastično su šutirali za tri poena što im je donelo ogromnu prednost od 18 poena (56:38). Srpski košarkaši nisu uspevali da pronađu ritam, puno su grešili i sve što su uspeli da urade do kraja treće četvrtine je da smanje zaostatak na 60:44.

U poslednjoj deonici Slovenci su se opustili ušušakani velikom prednosšću. Selekcija Srbije je to iskoristila i približila se na 12 poena minusa (66:54). Međutim, u trenucima kada su "orlovi" hvatali prilkjučak usledila je serija "zmajčeka" od 7:0 kojom su i definitivno prelomili meč u svoju korist. Slovenija je mirno privela utakmicu kraju i upisala drugu pobedu u Polskoj.
IZVOR

Znači na kraju, igrači su totalno pali pod pritiskom, jbga, pobeda nad španijom se srušila.

Ne mogu da shvatim ovaj komentar.
U redu je odlicno smo igrali i dobili mec, ali reci kako MI nismo dali Spancima da igraju je vise nego smesno.
Kazes, gledao si statistike ....Jesi ti uopste gledao utakmicu sinoc?
Spanci su SVE svoje suteve za tri poena sutirali jedan na nula, i odbrambenog igraca nije bilo na dva metra od sutera.
Da ne pricam kako je bio smesan Rubio sa ulazima u petoricu igraca, skoro kao Rakocevic iz najboljih dana u Zvezdi.
Ovim ne zelim da umanjim nasu odlicnu igru, ali reci da im mi nismo dozvolili da igraju je sasvim isrivljeno posmatranje utakmice.
Onoliko koliko smo mi odigrali dobro, bez kompleksa, grizuci za svaku loptu, toliko su Spanci usli u mec prepotentno i igrali kao rekreativci.

Gledao sam utakmicu naravno :P Citaj malo ranije postove.
Koji je to sut npr.Grabahosa imao otvoren? Vecina njihovih suteva je bila pokrivena, pa se ja pitam sta li si ti gledao? Vec sam naveo za statistiku par pripremnih meceva i to je zaista tako. Meni bi pre bilo smesno reci da smo ih mi nasom nametnutom ofanzivnom igrom nadigrali, nego da im nismo dali da igraju svoju igru, brzo i napadacki kako znaju. Pa pogledaj faulove 28-13 cinimi se za nas, sto znaci da smo ih seckali samo tako.

Ovo veceras je veoma lose bilo. Puno promasaja od pocetka, a zatim besomucno dodavanje kad niko se ne odvazi da sutira kad treba :( We'll see what's next.

mi smo promaslili sve zivo, oni pogodili stvarno svasta
na papiru oni jesu jaci (Lorbek, Lakovic, Brezec, Smodis), ali sam se nadao da cemo imati vise koncetracije, bio je ocekivan pad, ali ne bas i ovoliko dobra igra Slovenaca, steta sto smo izgubili sa vise od 9 razlike
fali nama stosta, ali ovo je najbolje sto zeli da igra za reprezentaciju, a po broju skokova i bacanja za loptom vidi se da to zele
sad da se smire do Britanaca, oni su nepredvidivi i tu je svasta moguce

Koji je to sut npr.Grabahosa imao otvoren? Vecina njihovih suteva je bila pokrivena, pa se ja pitam sta li si ti gledao? Vec sam naveo za statistiku par pripremnih meceva i to je zaista tako. Meni bi pre bilo smesno reci da smo ih mi nasom nametnutom ofanzivnom igrom nadigrali, nego da im nismo dali da igraju svoju igru, brzo i napadacki kako znaju. Pa pogledaj faulove 28-13 cinimi se za nas, sto znaci da smo ih seckali samo tako.

Ovo veceras je veoma lose bilo. Puno promasaja od pocetka, a zatim besomucno dodavanje kad niko se ne odvazi da sutira kad treba :( We'll see what's next.

E bas to! Zato treba iskusniji igrac tu, proveren. No, nema veze. Inace mislim da zbog ovog stila igre nismo nista uradili proslih 7 godina...
Nadam se da ce ih ovaj poraz spustiti na zemlju i da u svaki mec ulaze maximalno koncentrisano, to je danak neiskustva...
Drzim palceve, napred momci, ima nade!

obise nas Slovenci cisto na iskustvo i na kvalitet.
Nahbar i Jaka Lakovic strasni igraci, Dragic je jos jednom pokazao da je veliki potencijal.

Meni najvise smeta to, ne sto su nasi igraci suvise mladi, vec sto i medju tim mladima nemamo ni jednog jedinog igraca za kog mozemo da kazemo auuu ovaj bi za par godina mogao da bude igrac svetske klase, kao sto upravo Slovenci imaju Dragica, ili kao sto Spanci imaju Rudija Fernandeza i Rikija Rubija, vec su svi ono suvi prosek.

Steta sto smo izgubili sa 11 razlike,mada mene iskreno ovaj poraz uopste ne zabrinjava ...

(Slovenci su pokazali u zadnjih godina da su svestski prvaci sto se tice utakmica prve faze a kad se dodje do 1/4 finala kao uvek useru u gace ...)

Ja mislim da je ovaj poraz dosao u pravom trenutku i da on uopste nije zabrinjavajuci.Pobeda protiv Spanije nam je donela dosta samopauzdanja a ovaj poraz neku ravnotezu.Treba sada svima da bude jasno da ima jos mnogo toga da se igra i da niko nije za podcenjivanje.
Pobedili smo protiv teoretski jacu ekipu od one od koje smo izgubili.

Sto se same utakmice tice,oni su pogadjali sve zivo,igrali su timski dobro i drzali visok ritam igre barem 37-38 minuta.Moze se reci s jedne strane da Slovenci nisu mogli bolje da odigraju,pogadjali su iz svih pozicija a i preko igraca.Stekli su jako brzo prednost a Krstic je jako rano zaradio dve licne greske a decko je itekako potreban kad je najvaznje.Pocetak je bio presudan u svakom postojecem smislu,sto se tice rezultata i sto se tice raspolozenja.

To sto je dobro je sto ipak,mozemo bolje da sutiramo i uopste bolje da igramo.Slovenci su izuzetno jaki i to pogotovo u prvoj fazi takmicenja kao i uvek (tako su i francuze tukli 14 razlike i vodili celu utakmicu 2005) tako da taj poraz ne treba uopste da stvari neko razocarenje i oduzme samopauzdanje.Ima tu jos prostora da se tim uigra i da napreduje.

Sutra igramo protiv Velike Britanije.Tu utakmicu moramo da dobijemo,u suprotnom nemamo sta da trazimo na tom prvenstvu.Moracemo maksimalno angazovano da udjemo od samog pocetka i da imamo od prilike isti pristup kao sa Spanijom.Onda videcemo za nastavak takmicenja kako zavrsimo u grupi.Iako smo izgubili i dalje sve je jos moguce.
Sutra je jos jedna prilika da nasi momci odigraju kako najbolje znaju!

A koliko je to Garbahosa trojki sutnuo?
Dalje, pogledaj statistiku zadnjih 5 godina utakmica spanske reprezentacije.U SVAKOJ od tih utakmica oni su imali mnogo vise slobodnih bacanja i odnos prekrsaja je uvek bio debelo na njihovoj strani, sto znaci da je to njihov stil igre, i da to nema nikakve veze sa nasom odbranom.
A sto se ovoga veceras tice, Slovenci su samo pogadjali ono sto su Spanci promasivali.

Steta sto smo izgubili sa 11 razlike,mada mene iskreno ovaj poraz uopste ne zabrinjava ...

(Slovenci su pokazali u zadnjih godina da su svestski prvaci sto se tice utakmica prve faze a kad se dodje do 1/4 finala kao uvek useru u gace ...)

Ja mislim da je ovaj poraz dosao u pravom trenutku i da on uopste nije zabrinjavajuci.Pobeda protiv Spanije nam je donela dosta samopauzdanja a ovaj poraz neku ravnotezu.Treba sada svima da bude jasno da ima jos mnogo toga da se igra i da niko nije za podcenjivanje.
Pobedili smo protiv teoretski jacu ekipu od one od koje smo izgubili.

Sto se same utakmice tice,oni su pogadjali sve zivo,igrali su timski dobro i drzali visok ritam igre barem 37-38 minuta.Moze se reci s jedne strane da Slovenci nisu mogli bolje da odigraju,pogadjali su iz svih pozicija a i preko igraca.Stekli su jako brzo prednost a Krstic je jako rano zaradio dve licne greske a decko je itekako potreban kad je najvaznje.Pocetak je bio presudan u svakom postojecem smislu,sto se tice rezultata i sto se tice raspolozenja.

To sto je dobro je sto ipak,mozemo bolje da sutiramo i uopste bolje da igramo.Slovenci su izuzetno jaki i to pogotovo u prvoj fazi takmicenja kao i uvek (tako su i francuze tukli 14 razlike i vodili celu utakmicu 2005) tako da taj poraz ne treba uopste da stvari neko razocarenje i oduzme samopauzdanje.Ima tu jos prostora da se tim uigra i da napreduje.

Sutra igramo protiv Velike Britanije.Tu utakmicu moramo da dobijemo,u suprotnom nemamo sta da trazimo na tom prvenstvu.Moracemo maksimalno angazovano da udjemo od samog pocetka i da imamo od prilike isti pristup kao sa Spanijom.Onda videcemo za nastavak takmicenja kako zavrsimo u grupi.Iako smo izgubili i dalje sve je jos moguce.
Sutra je jos jedna prilika da nasi momci odigraju kako najbolje znaju!

Posto ocigledno nismo gledali istu utakmicu, mozes li mi reci(po secanju) KADA su to slovenci pogodili preko igraca, sut spolja(jedino ako ces nazvati sut Nahbara kada je bjelica sa cetiri metra skocio da ga blokira, jednom u drugom poluvremenu)???????
Ja se toga ne secam, isto kao sto se ne secam nijednog suta spanske reprezentacije preko igraca.
Takodje, da li je IJEDAN sut Slovenaca neverovatnije pogodio kos od recimo one dve trojke Macvana u mecu sa Spancima, ili one trojke od table Teodosica?
Ali, ajde........Sacekajmo jos sutrasnji mec, pa cemo detaljno.
Kad ovako pises, ja stvarno ne mogu da verujem da smo gledali istu utakmicu.
Ako meni ne verujes, bice veceras snimak, pa se sam uveri.
PS:Ja sam takodje veliki navijac nase rerezentacije, ali ja za razliku od vas ne patim od navijackog sindroma.

A koliko je to Garbahosa trojki sutnuo?
Dalje, pogledaj statistiku zadnjih 5 godina utakmica spanske reprezentacije.U SVAKOJ od tih utakmica oni su imali mnogo vise slobodnih bacanja i odnos prekrsaja je uvek bio debelo na njihovoj strani, sto znaci da je to njihov stil igre, i da to nema nikakve veze sa nasom odbranom.
A sto se ovoga veceras tice, Slovenci su samo pogadjali ono sto su Spanci promasivali.

Samo sto su Slovenci odigrali odbranu jedno barem 5 puta cvrsce od spanaca a s druge strane nisu ni oni na svakom napadu pogadjali iz ciste pozicije.Bilo je tu nekoliko suta preko ruki...

Odnos izmedju bekova i centara kod spanaca je znatno bio losiji nego kod slovenaca danas.

"Slovenci su samo pogadjali ono sto su spanci promasivali"
Da pa da ... Spanci standardno sutiraju 65,5% za 2 i 42% za 3 ... Aha,ti isti spanci su u jednom trenutku gubili 19 razlike zbog loseg suta ...

Vidi se da si veliki strucnjak po takvim smesnim karikaturama ... Samo sto vidis,ova slovenacka bekovska linija je odigrala milion puta bolje od te spanske i timski su odigrali celu utakmicu pa su zato dobili tu utakmicu.

To da su spanci imali par slobodnih pozicija je cinjenica ali vecinom vremena su sutirali preko igraca,onako osamuceno i uguseno u nasoj odbrani su retko kad imali prilike za slobodan sut ... Gledao si ti verovatno istu utakmicu ali ili iz inata ili zato zbog neke mrznje prema nekome (verovatno ivkovicu) nemozes da priznas neke stvari koje su jasne svima,pa i spancima.

Posto ocigledno nismo gledali istu utakmicu, mozes li mi reci(po secanju) KADA su to slovenci pogodili preko igraca, sut spolja(jedino ako ces nazvati sut Nahbara kada je bjelica sa cetiri metra skocio da ga blokira, jednom u drugom poluvremenu)???????
Ja se toga ne secam, isto kao sto se ne secam nijednog suta spanske reprezentacije preko igraca.
Takodje, da li je IJEDAN sut Slovenaca neverovatnije pogodio kos od recimo one dve trojke Macvana u mecu sa Spancima, ili one trojke od table Teodosica?
Ali, ajde........Sacekajmo jos sutrasnji mec, pa cemo detaljno.
Kad ovako pises, ja stvarno ne mogu da verujem da smo gledali istu utakmicu.
Ako meni ne verujes, bice veceras snimak, pa se sam uveri.
PS:Ja sam takodje veliki navijac nase rerezentacije, ali ja za razliku od vas ne patim od navijackog sindroma.

Prvo polu vreme,sa oko 7 metara Lakovic,i to dva puta ... Ljudi su sve pogadjali,pa i u drugom kada se ona lopta izgubila u vazduhu i spusta do kosa i Lorbek sav iskrivljen pipne nekako loptu za 2 poena ...

Nece me niko ubediti da su Slovenci sposobni da odigraju sve utakmice ili vecinu na ovom prvenstvu sa tolikim procentima u sutu za 2 i 3 ...

Ja njima ne oduzimam pobeda,te trojke su oni pogadjali nije njihov deda,i zasluzili su pobedu ali krenuo im je sut ...

Sine promeni drzavljanstvo,kad si toliki mrgud smaras vise ... Ili idi smaraj na drugi forum ...

Samo sto su Slovenci odigrali odbranu jedno barem 5 puta cvrsce od spanaca a s druge strane nisu ni oni na svakom napadu pogadjali iz ciste pozicije.Bilo je tu nekoliko suta preko ruki...

Odnos izmedju bekova i centara kod spanaca je znatno bio losiji nego kod slovenaca danas.

"Slovenci su samo pogadjali ono sto su spanci promasivali"
Da pa da ... Spanci standardno sutiraju 65,5% za 2 i 42% za 3 ... Aha,ti isti spanci su u jednom trenutku gubili 19 razlike zbog loseg suta ...

Vidi se da si veliki strucnjak po takvim smesnim karikaturama ... Samo sto vidis,ova slovenacka bekovska linija je odigrala milion puta bolje od te spanske i timski su odigrali celu utakmicu pa su zato dobili tu utakmicu.

To da su spanci imali par slobodnih pozicija je cinjenica ali vecinom vremena su sutirali preko igraca,onako osamuceno i uguseno u nasoj odbrani su retko kad imali prilike za slobodan sut ... Gledao si ti verovatno istu utakmicu ali ili iz inata ili zato zbog neke mrznje prema nekome (verovatno ivkovicu) nemozes da priznas neke stvari koje su jasne svima,pa i spancima.

Pa ja sam PRVI rekao da su Spanci odigrali na nivou rekreativaca............Ali NE zaslugom nase odbrane, koja je videlo se veceras suplja na sve strane....
Mi ni danas nismo odigrali lose, ali su Slovenci jednostavno bolja ekipa.
Za razliku od prepotetnih Spanaca oni su imali pravi skauting, nisu izasli na mec u stilu "lako cemo".......
Koliko je los skauting Spanaca bio na mecu, najbolje ilustruje trenutak u poslednjoj cetvrtini kada su morali da jure rezultat, i kada su postavili agresivnu zonu.
Gledajuci kako se Navaro trudi da probije blok i stigne Markovica da ne sutne za tri poena, najbolje ilustruje njihov skauting, kojeg ustvari nije ni bilo.
Ako vec juris rezultat ima li boljeg resenja nego ostaviti Markovica na trojci samog?
Ali dobro, ja sam smesan, a pokazace se da je sve sto sam govorio istina.Nema veze.
Neka mi postanemo prvaci Evrope, pa neka budem smesan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back