Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo polu vreme,sa oko 7 metara Lakovic,i to dva puta ... Ljudi su sve pogadjali,pa i u drugom kada se ona lopta izgubila u vazduhu i spusta do kosa i Lorbek sav iskrivljen pipne nekako loptu za 2 poena ...

Nece me niko ubediti da su Slovenci sposobni da odigraju sve utakmice ili vecinu na ovom prvenstvu sa tolikim procentima u sutu za 2 i 3 ...

Ja njima ne oduzimam pobeda,te trojke su oni pogadjali nije njihov deda,i zasluzili su pobedu ali krenuo im je sut ...

Sine promeni drzavljanstvo,kad si toliki mrgud smaras vise ... Ili idi smaraj na drugi forum ...

Moram odmah da te demantujem jer pricas svasta.
Lakovic ima specifican dribling kojim te prvo uvuce unutra, a onda skoci unazad i sutne.Po tom sutu je poznat, i to nije nikakav sut preko ruke, nego njegov standardni sut kojim muci sve odbrane zadnjih desetak godina.
Isto onako kao sto perfektno zabode izmedju dva igraca pa se posle kratkog i brzog naskoka prakticno posle driblinga digne na sut(nesto slicno radi Teodosic).I to takodje samo LICI na sut preko ruke iako je to njegov prirodni sut u fazi napada.
Ti nazivas odbojku jednog od najboljih evropskih centara slucajnoscu?
Po tome se vidi ko je ustvari smesan.

PS:Kada ti budes bio vlasnik ovog foruma, onda me mozes izbaciti sa njega.
Do tada, ako ti se ne svidja o cemu pisem, postoji taster "ignorisi".Pritisnes i uzivas u svom kosarkaskom znanju.

Nije mi jasno da se jedan Lakovic koga je veceras pro*****lo, govori kao o igracu sa izuzetnim fizickim i suterskim mogucnostima... To mi nekako ne ide. Jedini igrac kome bih da kazem da dobro igra je Dragic... ostalima je bilo samo sutersko vece. Slazem se sa Nikolom. I jednu stvar bih rekao kako moze da bude dobar igrac koji igra stalno na isti nacin, i tako godinama i samo taj stil usavrsi i to je to. Govorim o Lakovicu koji je 78 godiste znaci stariji je... Toliko o njemu. Ono sto je uvek i vazda krasilo nase kosarkase je ta raznolikost u igri, sto neko rece kosarkaska inteligencija. Ajde molim te reci mi da su Slovenci imali neku dobru akciju sem sto ih je sut izvlacio 88 posto na poluvremenu, mislim... ali to je malo i greska odbrane na pocetku, a kasnije je bilo kasno.
Moja zelja je da se nikad ne izgubi ta tendencija nasih trenera i igraca da se igra pametno da se dobro asistira itd... Jer to je srpska skola kosarke to je nas stil igre...

Lakovic ima specifican dribling kojim te prvo uvuce unutra, a onda skoci unazad i sutne.Po tom sutu je poznat, i to nije nikakav sut preko ruke, nego njegov standardni sut kojim muci sve odbrane zadnjih desetak godina.
Isto onako kao sto perfektno zabode izmedju dva igraca pa se posle kratkog i brzog naskoka prakticno posle driblinga digne na sut(nesto slicno radi Teodosic).I to takodje samo LICI na sut preko ruke iako je to njegov prirodni sut u fazi napada.

Do tada, ako ti se ne svidja o cemu pisem, postoji taster "ignorisi".Pritisnes i uzivas u svom kosarkaskom znanju.

Lopta proleti u vis i spusti se nekako verovatno Bozijom zeljom taman izmedju kosa i table ... Taman da taj igrac moze da postavi ruku i pogodi 2 poena ...

Kao da si coveka dao dva poena na posluzavniku ...

Nema veze znas kako,ne zelim vise da se prepuzavam sa tobom ...

Ajde da navijamo kao svi ostali za te nase momke pa sta urade urade ;)

Pobeda protiv Spanije vise je bila posledica toga sto oni nemaju kvantitet i cim im neko fali to se oseti ,bez Fernandeza,Kalderona i sa povredjenim Gasolom oni nisu mogli bolje ,danasnji mec je imao ocekivan epilog , jednostavno Slovenci su bolji , Lorbek je igrao isto kao i protiv Partizana ,znalo se da imaju dobre sutere spolja i jake centre u reketu ,price tipa krenulo ih je a nas nije su floskule

Prvo za vecerasnju utakmicu....ovako sam nesto i ocekivao.
Prvo i osnovno slovenci su odradili mnogo bolji skauting od spanaca i sve sto nam je sinoc bilo najace oruzje sinoc,uspeli su da potpuno zaustave.
Kvalitetniji su od nas,iskusniji mnogo i to je to....

E sad,ti vec 2 dana potezes neku svoju strucnost......i znanje......
Pricas neke stvari za koje ce 99% ljudi koji se u kosarku razumeju mnogo bolje od tebe i mene ,reci da su nevidjene gluposti.......Ali verovatno i to tebi nije bitno,isto kao sto trofeji nisu bitni.....nije bitno sta pricaju ljudi koji imaju kosarku u malom prstu,jer to je sve mafija i oni moraju to da pricaju....

Ti si pored ostalog,2 najtrofejnija evropska trenera proglasio neznalicama...pa ti pogledaj koliko tu logike ima...
Ali bitno je da bi se trofejni trener Moka Slavnic slozio sa tobom......
Pricas o nekom bojkotu Slavnica..... a da te pitam ,zar ne mislis da kakvu god ekipu imao ,ako je kvalitetan trener,da ce se videti ruka tog trenera.......a sta si ti video u toj reprezentaciji koju je vodio Slavnic???

Nije mi jasno da se jedan Lakovic koga je veceras pro*****lo, govori kao o igracu sa izuzetnim fizickim i suterskim mogucnostima... J Govorim o Lakovicu koji je 78 godiste znaci stariji je... Toliko o njemu.
.
:dash: vidim da lupash gluposti:roll: Jaka Lakovič koji je sa 2.196 postignutih poena na 4 mestu najbolji shutera Evrolige ili na 3 mestu sa 55 postignutih poena u jednoj utakmici itd?!?!?!
http://www.euroleague.net/news/i/44607/180/item
:roll:

Poslednja izmena:
Prvo za vecerasnju utakmicu....ovako sam nesto i ocekivao.
Prvo i osnovno slovenci su odradili mnogo bolji skauting od spanaca i sve sto nam je sinoc bilo najace oruzje sinoc,uspeli su da potpuno zaustave.
Kvalitetniji su od nas,iskusniji mnogo i to je to....

E sad,ti vec 2 dana potezes neku svoju strucnost......i znanje......
Pricas neke stvari za koje ce 99% ljudi koji se u kosarku razumeju mnogo bolje od tebe i mene ,reci da su nevidjene gluposti.......Ali verovatno i to tebi nije bitno,isto kao sto trofeji nisu bitni.....nije bitno sta pricaju ljudi koji imaju kosarku u malom prstu,jer to je sve mafija i oni moraju to da pricaju....

Ti si pored ostalog,2 najtrofejnija evropska trenera proglasio neznalicama...pa ti pogledaj koliko tu logike ima...
Ali bitno je da bi se trofejni trener Moka Slavnic slozio sa tobom......
Pricas o nekom bojkotu Slavnica..... a da te pitam ,zar ne mislis da kakvu god ekipu imao ,ako je kvalitetan trener,da ce se videti ruka tog trenera.......a sta si ti video u toj reprezentaciji koju je vodio Slavnic???

Ja sam vrlo jasno rekao i to nekoliko puta, da smatram PESICA najboljim nasim trenerom.
Isto onako kako sam rekao da su Slavnica gurnuli u reprezentaciju i da su ga na svakom koraku minirali(ISTO to su pokusali i Pesicu, ali kad je covek doneo dve titule brze bolje su ga oterali, da ne izgube "zlatnu koku").
Ovo povecano mi uopste nije jasno.Mozda 99% njih zna o kosarci vise od tebe.....Ja sam kosarku igrao petnaestak godina, izuzetno je volim, pratim rad raznih trenera kako u Evropi tako i u NBA, ucim i shvatam ono sto prezentuju ekipi koju vode, i gledam kako istoj daju svoj pecat.Kada gledam neki mec na TV-u, sem lopte poprilicno posmatram sve ostalo vezano za igru.
SVE to radim iz cistog hobija i ljubavi prema kosarci.Moje zivotno oredeljenje nema veze sa njom.
Koliko sve to dobro radim, drugi mogu da ocene.
Ja uglavnom uvek govorim kosarkaskim jezikom.Navodim ti primere iz utakmice, taksativno.Nisam primetio da vi u vasim raspravama sa mnom koristite takav recnik.RECNIK argumenata.
Uglavnom se svodi na licne uvrede, i na neke floskule tako uobicajene na ovim prostorima.
Kad pobedimo, onda smo onemogucili protivnika da odigra dobro, a kad izgubimo onda su oni odigrali neverovatno i svasta im je ulazilo.
Muka mi je od takvih komentara.
Na forumu ste.Kad ste ispred TV-a, ili u gledalistu, budite navijaci.
Ovde na forumu, ajde da pricamo ozbiljno o kosarci.

Nije mi jasno da se jedan Lakovic koga je veceras pro*****lo, govori kao o igracu sa izuzetnim fizickim i suterskim mogucnostima... To mi nekako ne ide. Jedini igrac kome bih da kazem da dobro igra je Dragic... ostalima je bilo samo sutersko vece. Slazem se sa Nikolom. I jednu stvar bih rekao kako moze da bude dobar igrac koji igra stalno na isti nacin, i tako godinama i samo taj stil usavrsi i to je to. Govorim o Lakovicu koji je 78 godiste znaci stariji je... Toliko o njemu. Ono sto je uvek i vazda krasilo nase kosarkase je ta raznolikost u igri, sto neko rece kosarkaska inteligencija. Ajde molim te reci mi da su Slovenci imali neku dobru akciju sem sto ih je sut izvlacio 88 posto na poluvremenu, mislim... ali to je malo i greska odbrane na pocetku, a kasnije je bilo kasno.
Moja zelja je da se nikad ne izgubi ta tendencija nasih trenera i igraca da se igra pametno da se dobro asistira itd... Jer to je srpska skola kosarke to je nas stil igre...

Kicanovic,Delibasic,Slavnic,Dalipagic,Drazen Petrovic,Bodiroga su celu svoju igracku karijeru imali veoma veoma mali repertoar finti, suteva, ulaza.
Ali im to nije smetalo da budu najveci od najvecih.
Tako da je to sto ti pricas toliko bezvezno da ja nemam reci.

Kicanovic,Delibasic,Slavnic,Dalipagic,Drazen Petrovic,Bodiroga su celu svoju igracku karijeru imali veoma veoma mali repertoar finti, suteva, ulaza.

Bodiroga imao mali repertoar finti ?
Taj je bre imao kosarku u malom prstu, radio je sta je hteo.

Inace bice sutra cupavo sa Britancima, nisam uopste siguran da cemo da ih dobijemo, pa cak i da ih dobijemo bice vrlo tesno, mislim oni su protiv Slovenije igrali dobro dve cetvrtine, protiv Spanije su se danan drzali izgubili sa 8 razlike, tako da sigurno da oni vide sansu za prvu pobedu i eventualni prolaz dalje protiv naseg mladog i neiskusnog tima.
Uostalom videcemo.

Nego moram da pohvalim Slovence imaju bas do jaja tim, imaju i strasne sutere i tehnicare poput Lakovica, i eksplozivne i skocne igrace kao sto je Nahbar recimo, zatim jaki su i pod reketom.........iako jos uvek traze igru, bas mi deluju zasad tim bez mane, inace dovoljno govori cinjenica da za jednog igraca koji je upravo uzeo prsten u NBA nije bilo mesta u reprezrentaciji.

Neko ovde tvrdi da su slovenci igrali standardno i da im je sut bio kao u obicajeno ....

Slovenci su jako dobro odigrali ali su imali i sutersko vece!

Nego moze li neko da me podseti koji su znacajan rezultat postigli ti isti slovenci u zadnjih 5-6 ili 7 godina na evropskim i svetskim prvenstvima??? Kada su odigrali neko polufinale ili uzeli medalju????

Jer ako ovo nije 110% od njihovih mogucnosti,sto se tice igre i suta uopste,kako onda nisu nikad bili na postolju ili Evropski Prvaci ... ????

Posto neko ovde tvrdi da je to njihov standard,da sve te pogodjene trojke i sutevi su sasvim normalno!

B92,Milenko Tepic posle utakmice :

"Dobro, i mi imamo zasluge za njihov dobar šut, nismo bili na nivou. Oni su imali vrhunski šut i izuzetne procente i za dva i za tri, a neke šuteve su pogadjali iz nerezonskih pozicija. Protiv Britanije ćemo da damo sve od sebe. Možemo da ih dobijemo pametnom igrom", rekao je Tepić.

Ti si toliki se.r.ator da je to nevidjeno,sa tobom covek nikako da izadje na kraj.
Bodiroga je bas na protiv imao najveci moguci repertoar finti i ulaza u celoj Istoriji Evropske Kosarke.Te latigo dribling,te ledjna tehnika,te crossover preko ledja (to je najlepse iskusio Carmelo Anthony 2004) .........................................................ITD

NEMAS POJMA,PAMETNJE BI TI BILO DA IGRAS KLIKERE KAD MOZES TAKVE GLUPOSTI DA ISPOVRATIS I DA SE TOLIKO HVALIS I PRAVIS PAMETAN! :worth: :hahaha:

Pokušao sam da pročitam šta sve piše ovaj Kosta i toliku količinu provala nisam još odavno pročitao. Svaka čast! :lol:
Posto ocigledno nismo gledali istu utakmicu, mozes li mi reci(po secanju) KADA su to slovenci pogodili preko igraca, sut spolja(jedino ako ces nazvati sut Nahbara kada je bjelica sa cetiri metra skocio da ga blokira, jednom u drugom poluvremenu)???????
Ja se toga ne secam, isto kao sto se ne secam nijednog suta spanske reprezentacije preko igraca.
Takodje, da li je IJEDAN sut Slovenaca neverovatnije pogodio kos od recimo one dve trojke Macvana u mecu sa Spancima, ili one trojke od table Teodosica?
Ali, ajde........Sacekajmo jos sutrasnji mec, pa cemo detaljno.
Kad ovako pises, ja stvarno ne mogu da verujem da smo gledali istu utakmicu.
Ako meni ne verujes, bice veceras snimak, pa se sam uveri.
PS:Ja sam takodje veliki navijac nase rerezentacije, ali ja za razliku od vas ne patim od navijackog sindroma.
Šta li si ti gledao, da te čovek pita? Ako Slovenci nisu imali šuteve i pogotke preko ruke ne znam ko je. Od svog slepila ne možeš košarku utakmicu ni trezveno da pogledaš.
Sine, Kosta da ti kaže nešto čika FLUID: Nemaš pojma o košarci! Samo se plašim da ti je tako uopšte i u životu.
Lupetaš ovde da Obradović i Ivković nemaju pojma, a oni izosvajaše svašta po Evorpi i Svetu. Kao imaju lobi i vadili ih neki igrači. A onda na sve to opeleteš po igračima i tako se izluptaš da je to čudo jedno. Pa od svih ovih tvojih megalomanskih postova može da se napiše knjiga najvećih bisera na podforumu Košarka. A najveći biser bi bio da Bodiroga nema finte. Pa kako je prolazio sa svojom brzinom pored svojih čuvara nego na fintu.

Ne, ne, ovo nisu finte! :dash: Ovo je lomljavina kičme! :hahaha: :hahaha: :rotf:

Nema na netu onog dela iz filma Underground "pa gde si ti Kosta". Izgleda da ti ta uloga u filmu bolje leži od košarke. :hahaha:

Ovaj poraz od Slovenije nikako nije katastrofa,treba svu paznju preusmeriti na to da se pobedi Britanija i da se sa dva boda predje u sledecu fazu takmicenja.Na ovoj utakmici smo platili danak neiskustvu,a iskusni Slovenci su to znalacki iskoristili.Jedino me je Teodosic bas razocarao jer momak puno solira i tezi samoisticanju i izgleda ne slusa savete selektora.Mlada je ovo ekipa i tek za dve godine ce biti prava ekipa od nje.Pogotovo se vidi da nam fale malo iskusniji krilni centri i krila,to jest igraci na pozicijama 3 i 4 koji ce preuzeti odgovornost na sebe.Ovako,nasa igra se svodi na brzu tranziciju lopte,asistencije centrima i spoljni sut,a Slovenci su to dobro znali i pokrili.Da nas je sut izvanredno sluzio,mozda bi i bolje parirali,ali nerealno je to ocekivati u svakoj utakmici.Cekamo da Macvan,Bjelica i Raduljica za koju godinu stasaju u izuzetno opasne igrace.

Ja sam vrlo jasno rekao i to nekoliko puta, da smatram PESICA najboljim nasim trenerom.
Isto onako kako sam rekao da su Slavnica gurnuli u reprezentaciju i da su ga na svakom koraku minirali(ISTO to su pokusali i Pesicu, ali kad je covek doneo dve titule brze bolje su ga oterali, da ne izgube "zlatnu koku").
Ovo povecano mi uopste nije jasno.Mozda 99% njih zna o kosarci vise od tebe.....Ja sam kosarku igrao petnaestak godina, izuzetno je volim, pratim rad raznih trenera kako u Evropi tako i u NBA, ucim i shvatam ono sto prezentuju ekipi koju vode, i gledam kako istoj daju svoj pecat.Kada gledam neki mec na TV-u, sem lopte poprilicno posmatram sve ostalo vezano za igru.
SVE to radim iz cistog hobija i ljubavi prema kosarci.Moje zivotno oredeljenje nema veze sa njom.
Ja uglavnom uvek govorim kosarkaskim jezikom.Navodim ti primere iz utakmice, taksativno.Nisam primetio da vi u vasim raspravama sa mnom koristite takav recnik.RECNIK argumenata.
Uglavnom se svodi na licne uvrede, i na neke floskule tako uobicajene na ovim prostorima.
Kad pobedimo, onda smo onemogucili protivnika da odigra dobro, a kad izgubimo onda su oni odigrali neverovatno i svasta im je ulazilo.
Muka mi je od takvih komentara.
Na forumu ste.Kad ste ispred TV-a, ili u gledalistu, budite navijaci.
Ovde na forumu, ajde da pricamo ozbiljno o kosarci.

Opet mi nisi odgovorio,sta si video dobro u igri reprezentacije 2007.
Gde su ti video taj ogromni Slvnicev trenerski kvalitet?
A toj reprezentaciji su bili ovi u koje se ti kunes,tipa Milicic,Jaric,Gurovic....i sta smo odigrali. Ne pricam o razultatu,nego pricam npr. kakvi su nam bili postavljeni napadi npr.?

Koriste se floskule u razgovorima sa tobom??/
A sta su tvoje konstatacije da i ako 99% ljudi misli suprotno od tebe ,da si jedino ti ovde u pravu.....i da si ti jedini dovoljno strucan da govoris o kosarci......

Ti govoris strucnim jezikom???
Kazes npr. Ivkovic je izgubio finale OI 1988. i tu je kraj price. To je kosarkaski recnik?
Kazi izgubili smo zbog toga sto smo lose branili pik ili na strani pomoci nismo odradjivali kako treba,ili lako su nam probijali blokade u napadu,ili...........

A ne kazes da smo protiv Argentine 2002. ocajno branili pik i da su nam Skola,Oberto i Nocioni tako dali 50 koseva......

Bodiroga imao mali repertoar finti ?
Taj je bre imao kosarku u malom prstu, radio je sta je hteo.

Inace bice sutra cupavo sa Britancima, nisam uopste siguran da cemo da ih dobijemo, pa cak i da ih dobijemo bice vrlo tesno, mislim oni su protiv Slovenije igrali dobro dve cetvrtine, protiv Spanije su se danan drzali izgubili sa 8 razlike, tako da sigurno da oni vide sansu za prvu pobedu i eventualni prolaz dalje protiv naseg mladog i neiskusnog tima.
Uostalom videcemo.

Nego moram da pohvalim Slovence imaju bas do jaja tim, imaju i strasne sutere i tehnicare poput Lakovica, i eksplozivne i skocne igrace kao sto je Nahbar recimo, zatim jaki su i pod reketom.........iako jos uvek traze igru, bas mi deluju zasad tim bez mane, inace dovoljno govori cinjenica da za jednog igraca koji je upravo uzeo prsten u NBA nije bilo mesta u reprezrentaciji.

Ko je ikada rekao da Bodiroga nije imao kosarku u malom prstu?
Na ovim nasim prostorima od kada se igra kosarka postojala su samo dva genijalca kosarkaske igre.To su Cosic i Bodiroga.Svi ostali su bili veliki, ali su ovi bili korak napred, zahvaljujuci njihovom punom koriscenju mozdanih kapaciteta za vreme meca.
Ali je Bodiroga imao JEDNU fantasticnu fintu promene strane i tezista, iz koje je imao vise razlicitih RESENJA:ulaz( kao protiv SAD), naskok sa jos jednom fintom suta i promenom strane(kao na onoj spici kada je kao klinac resio italijansko prvenstvo, kao u Atlanti 1996. kada je nekoliko puta amera koji ga je cuvao poslao po burek),skok unazad sa skok sutom(kao promaseni sut za pobedu protiv Spanije na SP2002), ili brzi sut posle kratkog naskoka(kao protiv Argentine u finalu SP sa osam metara).
Njemu nije ni trebala nijedna FINTA vise jer je u odnosu na njegovu konstituciju, te na njegove kretnje ,ta bila sasvim dovoljna.
A bila je savrsena..

Poslednja izmena:
Pokušao sam da pročitam šta sve piše ovaj Kosta i toliku količinu provala nisam još odavno pročitao. Svaka čast! :lol:

Šta li si ti gledao, da te čovek pita? Ako Slovenci nisu imali šuteve i pogotke preko ruke ne znam ko je. Od svog slepila ne možeš košarku utakmicu ni trezveno da pogledaš.

Sine, Kosta da ti kaže nešto čika FLUID: Nemaš pojma o košarci! Samo se plašim da ti je tako uopšte i u životu.
Lupetaš ovde da Obradović i Ivković nemaju pojma, a oni izosvajaše svašta po Evorpi i Svetu. Kao imaju lobi i vadili ih neki igrači. A onda na sve to opeleteš po igračima i tako se izluptaš da je to čudo jedno. Pa od svih ovih tvojih megalomanskih postova može da se napiše knjiga najvećih bisera na podforumu Košarka. A najveći biser bi bio da Bodiroga nema finte. Pa kako je prolazio sa svojom brzinom pored svojih čuvara nego na fintu.

Ne, ne, ovo nisu finte! :dash: Ovo je lomljavina kičme! :hahaha: :hahaha: :rotf:

Nema na netu onog dela iz filma Underground "pa gde si ti Kosta". Izgleda da ti ta uloga u filmu bolje leži od košarke. :hahaha:

Ja ne mogu da gledam kosarku od SVOG slepila?
Bolje bi bilo da si sam pogledao snimak meca, umesto da pricas svasta.
O samoj analizi igre i vodjenja nase ekipe napisacu nesto veceras posle samog meca.
Naravno, koristeci ARGUMENTE, apostrofirajuci odredjene trenutke za vreme meca i sl....A ne kao ti, dajuci pausalne ocene.
Po pitanju finte , procitaj komentar iznad ovog.

A toj reprezentaciji su bili ovi u koje se ti kunes,tipa Milicic,Jaric,Gurovic....i sta smo odigrali. Ne pricam o razultatu,nego pricam npr. kakvi su nam bili postavljeni napadi npr.?

A sta su tvoje konstatacije da i ako 99% ljudi misli suprotno od tebe ,da si jedino ti ovde u pravu.....i da si ti jedini dovoljno strucan da govoris o kosarci......

Kazes npr. Ivkovic je izgubio finale OI 1988. i tu je kraj price. To je kosarkaski recnik?
Kazi izgubili smo zbog toga sto smo lose branili pik ili na strani pomoci nismo odradjivali kako treba,ili lako su nam probijali blokade u napadu,ili...........

A ne kazes da smo protiv Argentine 2002. ocajno branili pik i da su nam Skola,Oberto i Nocioni tako dali 50 koseva......

O argumentaciji sto se tice Olimpijade 1988. mozemo UVEK pricati.Ja sam samo pretpostavio da se te utakmice ne secate, te sam dao link gde mozete da je skinete sa net-a i odgledate.
Pa kad to uradite, onda mozemo pricati do mile volje o tome.
Isto kao i o finalu protiv Argentine.
Sad imam neke obaveze, vraticu se na tvoj komentar o postavci igre Slavnica, i o finalu 2002. malo kasnije.
Sto se tice toga da 99% ljudi misli drugacije?
Ja u to bas nisam siguran, ali iako je tako, to ne menja moje misljenje.
Kad me kosarkaskim recnikom ubedite u suprotno ja cu to javno priznati.
Nemam nikakvih problema oko toga,cak cu vam zahvaliti sto ste me nesto naucili.

Kosta sa komentarom da je Kecman izostavljen jer je presao u Partizan i da ne moze zbog toga da se za njega dobije procenat, ti si objasnio sve, zato sam rekao da se raspadas

danas protiv Britanije ce biti tesko, mozda su momci malo pali psihicki, moramo dobro da otvorimo utakmicu
ali zna vec Duda kako treba, ovde se vide i neke akcije za razliku od ekipe iz 2007. kad se sve svodilo na Gurovicev sut preko 3 ruke
bice ovo sasvim solidna ekipa za 2 godine i moci ce da se plasira na OI

O argumentaciji sto se tice Olimpijade 1988. mozemo UVEK pricati.Ja sam samo pretpostavio da se te utakmice ne secate, te sam dao link gde mozete da je skinete sa net-a i odgledate.
Pa kad to uradite, onda mozemo pricati do mile volje o tome.
Isto kao i o finalu protiv Argentine.
Sad imam neke obaveze, vraticu se na tvoj komentar o postavci igre Slavnica, i o finalu 2002. malo kasnije.
Sto se tice toga da 99% ljudi misli drugacije?
Ja u to bas nisam siguran, ali iako je tako, to ne menja moje misljenje.
Kad me kosarkaskim recnikom ubedite u suprotno ja cu to javno priznati.
Nemam nikakvih problema oko toga,cak cu vam zahvaliti sto ste me nesto naucili.

Nisam siguran, ali da li pokusavas da kazes da za igru reprezentacije ima mnogo vecu ulogu postava igraca nego ko je trener. Ako to pokusavas da kazes tu se slazem!

Prva stvar: slazem se sa tobom da je Pesic odlican trener,ali nije nas najbolji,sigurno.Slavnica nije niko minirao,on se sam "digao u vazduh"
Drugo: iskreno mi se ***** od svih tih strucnjaka,koji dodju da se proseravaju ovde na forumu,a na kraju ispadnu teski duduci.

Kosta sa komentarom da je Kecman izostavljen jer je presao u Partizan i da ne moze zbog toga da se za njega dobije procenat, ti si objasnio sve, zato sam rekao da se raspadas

danas protiv Britanije ce biti tesko, mozda su momci malo pali psihicki, moramo dobro da otvorimo utakmicu
ali zna vec Duda kako treba, ovde se vide i neke akcije za razliku od ekipe iz 2007. kad se sve svodilo na Gurovicev sut preko 3 ruke
bice ovo sasvim solidna ekipa za 2 godine i moci ce da se plasira na OI

Osnova Slavniceve postavke igre u reprezentaciji je baziranje na tri oslonca:Gurovica, Milicica, i kvalitenog sutera spolja koji ce razvuci odbranu i dati prostora kako Milicicu ispod kosa, tako i Gurovicu za ulaz pod kos.
Medjutim, ja kada kazem da su ga minirali, svi potencijalni suteri su otkazali pod sumnjivim okolnostima(prvo Tripkovic zbog navodne povrede prsta, zatim Vujanic zbog isforsirane svadje, i na kraju Pavlovic)
Jaric nije takav tip igraca, i on je u reprezentaciji bio zbog drugh kvaliteta, polivalentne igre, i doprinosa u segmentima na svakom delu terena, dok u sutu sigurno ne moze da se meri sa gorepomenutim igracima.
Slavnic je nekoliko puta apostrofirao Ercega i Aleksandrova kao moguce zamene za tog sutera, medjutim..........Oni su to prvenstvo igrali kao p..ke, i neoliko puta je bilo evidentno da ih pustaju na sut , a oni cak ni tada ne bi smeli ni da pogledaju ka kosu.
To je osnovni razlog zasto se nasa igra na tom prvenstvu raspala, i svakako odgovornost lezi na Slavnicu koji nije umeo da od ponudjenog napravi tim, vec su se protivnicke odbrane koncetrisale na Gurovicev sut spolja(a pod kos i nije mogao da udje jer su maksimalno suzili reket) i na odbranu od Milicica.
Ostale nase igrace su uglavnom pustali da se setaju po terenu, sto su oni i cinili sve vreme, samo gledajuci da loptu kao vruc krompir daju nekom drugom.
Ali da su ga minirali, sigurno jesu.

Osnova Slavniceve postavke igre u reprezentaciji je baziranje na tri oslonca:Gurovica, Milicica, i kvalitenog sutera spolja koji ce razvuci odbranu i dati prostora kako Milicicu ispod kosa, tako i Gurovicu za ulaz pod kos.
Medjutim, ja kada kazem da su ga minirali, svi potencijalni suteri su otkazali pod sumnjivim okolnostima(prvo Tripkovic zbog navodne povrede prsta, zatim Vujanic zbog isforsirane svadje, i na kraju Pavlovic)
Jaric nije takav tip igraca, i on je u reprezentaciji bio zbog drugh kvaliteta, polivalentne igre, i doprinosa u segmentima na svakom delu terena, dok u sutu sigurno ne moze da se meri sa gorepomenutim igracima.
Slavnic je nekoliko puta apostrofirao Ercega i Aleksandrova kao moguce zamene za tog sutera, medjutim..........Oni su to prvenstvo igrali kao p..ke, i neoliko puta je bilo evidentno da ih pustaju na sut , a oni cak ni tada ne bi smeli ni da pogledaju ka kosu.
To je osnovni razlog zasto se nasa igra na tom prvenstvu raspala, i svakako odgovornost lezi na Slavnicu koji nije umeo da od ponudjenog napravi tim, vec su se protivnicke odbrane koncetrisale na Gurovicev sut spolja(a pod kos i nije mogao da udje jer su maksimalno suzili reket) i na odbranu od Milicica.
Ostale nase igrace su uglavnom pustali da se setaju po terenu, sto su oni i cinili sve vreme, samo gledajuci da loptu kao vruc krompir daju nekom drugom.
Ali da su ga minirali, sigurno jesu.

A ko ga brate mili minira celu trenersku karijeru?
Kao trener je promenio 10-15 klubova,nigde nije napravio iole pristojan rezultat.
Ajd to,nego sto su mu sve ekipe licile na sve ,osim na uigrane timove.....

Potpuno si u pravu.Samo.........Napunili su nas Skola, Oberto i Nocioni, sve visoki igraci u igri posle pika, a ne bekovi.
Amerikanci su u grupi pokusali da brane njihov pik na sve strane, pa je izgledalo jos gore.Nije se znalo da li ih vise pune centri Agrentine, ili bekovi sutem spolja.
Pesic se odlucio(bar sam ja tako video) da ostavi prostor njihovim visokim igracima posle pika, i da nasi visoki igraci pokusaju da stizu njihove centra, ali da NE DOZVOLI povratni pas napolje.
Nazalost , odluka je izgleda bila pogresna, jer su Argentinci svojim glupostima izgubili titulu(uz naravno neverovatnog Bodirogu kojeg je Pesic tokom celog prvenstva "istrpeo" za promasaje za pobedu protiv Spanije, pa protiv Portorika), ali je GENERALNO Pesic DONEO odluku da se ne moze braniti pik i spolja i unura, sto je samo po sebi velika stvar.

A ko ga brate mili minira celu trenersku karijeru?
Kao trener je promenio 10-15 klubova,nigde nije napravio iole pristojan rezultat.
Ajd to,nego sto su mu sve ekipe licile na sve ,osim na uigrane timove.....

To je brate :) nesto sasvim drugo, i vuce korene iz nekog proslog vremena.....
Pravi primer za tako nesto je odbijanje Kicanovica pred punim Pionirom, da odigra odbojku sa Slavnicem, kao nekad davno, na Djordjevicevom oprostaju.
Ali necemo o tome, nije to ni vazno sada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back