Video sam spisak.................smejurija
Ti bi to bolje od Dude? Smejurija....
Sta po tebi ne valja? Sto nema Vujanica?
Jednog dana ces nauciti da se ekipa od 12 igraca ne pravi sa 5 plejmejkera,nego 2 cista pleja ( Teodosic i Markovic) i jos jednim takozvanim kombo bekom,tj igracem koji moze da odigra i na pozicijama 1 i 2 ( Tepic).
Apsolutno pametno guranje Stefana Markovica umesto na primer Vujanica. Mozda i ukapiras da je kosarka igra u 2 pravca. Da u njoj osim napada ( i igre u kojoj ces 20 puta sutnuti na kos i davati 20 koseva u proseku u nekom extra "jakom" klubu ,poput Vujanica u Mursiji ove godine,de ti jedini cilj nabijanje licne statistike zbog veceg ugovora sledece sezone),postoji i odbrana. Da u napadu pored suta postoji,posebno kada su plejevi u pitanju,nesto sto se zove asistencija.
Pogledaj neke osnovne kosarkaske parametre poput koseva,asistencija,skokova i za plejmejkera mnogo vaznih stvari osvojenih i izgubljenih lopti. U svim tim parametrima,osim broja koseva po utakmici,Stefan Markovic je bolji od Vujanica.O igri u odbrani i da ne pricam. O fizickoj spremi tek.....Markovic od kada se Pavkovic razboleo,igra 35 minuta po mecu,Vujanic posle 2 kidanja jednih istih ligamenata nije u stanju da izdrzi ni malo lake Dudine pripreme,niti turnirski sistem kakav je na SP.I na kraju krajeva Markovic je ulaganje u buducnost,poput izbora Bjelice umesto Kecmana prosle godine.
Sta jos ne valja ? Sto nema Vanje Plisnica ili Petra Popovica ?

Spisak je sasvim realan.
Za Rakocevica ,Dudi

Prosle godine kada je Rakocevic trebao reprezentaciji ,njemu se nije htelo da igra.
Sada kada taj isti Rakocevic ostaje bez kluba ( bilo da se Efes gasi ili ne) i ocajne sezone u Efesu,odjednom je Rakocevic osetio zelju da igra za reprezentaciju.
E sad prijatelju odjebi....
Nekako ce mi najinteresantnija borba biti na pozicijama 4 i 5. Verovatno ce ici 5 igraca,a u konkurenciji su Macvan,Velickovic,Savanovic,Radenovic,Erceg,Luka Bogdanovic (na poziciji 4) i Krstic,Perovic,Raduljica,Marjanovic i Milicic( na 5).
Cak 11 igraca,6 ce verovatno biti visak,eventualno ako Duda odluci da ide sa 6 visokih,onda ce 5 biti visak.. Po meni Radenovic,Erceg,Luka Bogdanovic,Marjanovic su sigurni u taj visak. Ko su jos 2?
A opet su mi Macvan,Novica,Krle,Milicic( sa cistom glavom) sigurice.Voleo bih da i Raduljica bude u ekipi pre Koste.....