Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.acb.com/fichas/LACB54320.php
raspali Real izgubio prvi mec polufinala plejofa protiv TAU-a (sad se zovu drugacije, nije bitno)
ono sto je bitno je da je ovo mislim treca utakmica za redom da Jaric nije dao ni poena, indeks uspesnosti -5, poslednjih mesec dana je uzasan, nije svaki NBA igrac Kleiza
Novica solidan, uz Rejesa najbolji, ali je Real izgubio tako da mu je dzaba

Pao je zgazio Olimpijakos skoro 20 razlike, Olimpijakos promasio 23 suta za 3, Pao bio jako dobar
Tepic, bledunjav ko i cele sezone, Teo, vise ne moze da poveze saigrace, polako se raspadaju

Mislim da si potpuno bezrazlozno prestrog prema Jaricu.
Jaric je najbolje igrao u Realu, tek kad je dosao, zato sto je tih mesec mesec i po dana mogao da igra na svezinu.
On je dosao u Real na polovini sezone, u kojoj nije bio ni u trenaznom ciklusu, i ovakav pad forme je sasvim razumljiv i neminovan.

Veoma sam iznenadjen da selektor nije pozvao na siri spisak Kecmana, bez obzira na godine.
Jednog takvog igraca, podjednako dobrog na svim stranama terena, posebno dobrog kao trenera na parketu, izuzetno jakog u igri jedan na jedan........
Stvarno mi je potpuno nejasno.
Mada ustvari jasno mi je.
To je Ivkovic, a ne neki trener.

meni nije jasno kako nije pozvao Vujanica ubedljivo naseg najboljeg igraca u ACB ligi , takodje ni Kecmana koji je prelomio gomilu utakmica ove sezone, ili recimo Rakocevica koji je ponovo u odlicnoj formi sad u play-ofu turske lige.

A recimo zvao je tu nekog Paunica koji uopste nije nigde igrao prethodne sezone, recimo Tepica koji greje klupu u Panatinaikosu (ili udje tek tamo na 5 minuta kad nema nikakve rezultatske neizvesnosti), i stvarno ne znam po kojem to kriterijumu je zvao Bojana Popovica a nije zvao Rakocevica a igraju u istom klubu a pritom Rakocevic ima mnogo vecu minutazu i mnogo veci ucinak.
Stvarno licemerno i van svake logike.
Najvaznije je da je on zvao Milosavljevica iz Radnickog iz Kragujevca taj ako nas ne odvede na vrh sveta niko nece :)
Verovatno ce se on, Keselj, Jeremic i Paunic utrkivati sa Kobijem Brajantom za titulu najkorisnijeg igraca prvenstva.

Mada nisam ni iznenadjen toliko jer realno nasa kosarkaska reprezrentacija je sprdnja poslednjih 6-7 godina.

Video sam spisak.................smejurija

Ti bi to bolje od Dude? Smejurija....
Sta po tebi ne valja? Sto nema Vujanica?
Jednog dana ces nauciti da se ekipa od 12 igraca ne pravi sa 5 plejmejkera,nego 2 cista pleja ( Teodosic i Markovic) i jos jednim takozvanim kombo bekom,tj igracem koji moze da odigra i na pozicijama 1 i 2 ( Tepic).

Apsolutno pametno guranje Stefana Markovica umesto na primer Vujanica. Mozda i ukapiras da je kosarka igra u 2 pravca. Da u njoj osim napada ( i igre u kojoj ces 20 puta sutnuti na kos i davati 20 koseva u proseku u nekom extra "jakom" klubu ,poput Vujanica u Mursiji ove godine,de ti jedini cilj nabijanje licne statistike zbog veceg ugovora sledece sezone),postoji i odbrana. Da u napadu pored suta postoji,posebno kada su plejevi u pitanju,nesto sto se zove asistencija.

Pogledaj neke osnovne kosarkaske parametre poput koseva,asistencija,skokova i za plejmejkera mnogo vaznih stvari osvojenih i izgubljenih lopti. U svim tim parametrima,osim broja koseva po utakmici,Stefan Markovic je bolji od Vujanica.O igri u odbrani i da ne pricam. O fizickoj spremi tek.....Markovic od kada se Pavkovic razboleo,igra 35 minuta po mecu,Vujanic posle 2 kidanja jednih istih ligamenata nije u stanju da izdrzi ni malo lake Dudine pripreme,niti turnirski sistem kakav je na SP.I na kraju krajeva Markovic je ulaganje u buducnost,poput izbora Bjelice umesto Kecmana prosle godine.

Sta jos ne valja ? Sto nema Vanje Plisnica ili Petra Popovica ? :hahaha::hahaha:
Spisak je sasvim realan.

Za Rakocevica ,Dudi :klap::klap:

Prosle godine kada je Rakocevic trebao reprezentaciji ,njemu se nije htelo da igra.
Sada kada taj isti Rakocevic ostaje bez kluba ( bilo da se Efes gasi ili ne) i ocajne sezone u Efesu,odjednom je Rakocevic osetio zelju da igra za reprezentaciju.
E sad prijatelju odjebi....

Nekako ce mi najinteresantnija borba biti na pozicijama 4 i 5. Verovatno ce ici 5 igraca,a u konkurenciji su Macvan,Velickovic,Savanovic,Radenovic,Erceg,Luka Bogdanovic (na poziciji 4) i Krstic,Perovic,Raduljica,Marjanovic i Milicic( na 5).

Cak 11 igraca,6 ce verovatno biti visak,eventualno ako Duda odluci da ide sa 6 visokih,onda ce 5 biti visak.. Po meni Radenovic,Erceg,Luka Bogdanovic,Marjanovic su sigurni u taj visak. Ko su jos 2?

A opet su mi Macvan,Novica,Krle,Milicic( sa cistom glavom) sigurice.Voleo bih da i Raduljica bude u ekipi pre Koste.....

Veoma sam iznenadjen da selektor nije pozvao na siri spisak Kecmana, bez obzira na godine.
Jednog takvog igraca, podjednako dobrog na svim stranama terena, posebno dobrog kao trenera na parketu, izuzetno jakog u igri jedan na jedan........
Stvarno mi je potpuno nejasno.
Mada ustvari jasno mi je.
To je Ivkovic, a ne neki trener.

Dule je ove godine porucio Dudi da ga ne zove.

meni nije jasno kako nije pozvao Vujanica ubedljivo naseg najboljeg igraca u ACB ligi , takodje ni Kecmana koji je prelomio gomilu utakmica ove sezone, ili recimo Rakocevica koji je ponovo u odlicnoj formi sad u play-ofu turske lige.

A recimo zvao je tu nekog Paunica koji uopste nije nigde igrao prethodne sezone, recimo Tepica koji greje klupu u Panatinaikosu (ili udje tek tamo na 5 minuta kad nema nikakve rezultatske neizvesnosti), i stvarno ne znam po kojem to kriterijumu je zvao Bojana Popovica a nije zvao Rakocevica a igraju u istom klubu a pritom Rakocevic ima mnogo vecu minutazu i mnogo veci ucinak.
Najvaznije je da je on zvao Milosavljevica iz Radnickog iz Kragujevca taj ako nas ne odvede na vrh sveta niko nece :)
Verovatno ce se on, Keselj, Jeremic i Paunic utrkivati sa Kobijem Brajantom za titulu najkorisnijeg igraca prvenstva.

Mada nisam ni iznenadjen toliko jer realno nasa kosarkaska reprezrentacija je sprdnja poslednjih 6-7 godina.

:hahaha::hahaha::worth::worth::worth::rotf::rotf::rotf::rotf: Raputacija za ovo!

Tebi je stvarno tesko objasniti neke stvari.....
Po cemu je Vujanic zasluzio poziv, Po tome sto je 2. u celoj ACB ligi po broju izgubljenih lopti? Sto ga po asistencijama nema ni na jednoj listi? Ili je bitno samo to sto ima prosek od 20koseva po utakmici? Pa daj i Vuletu Avdalovicu da sutne onoliko puta koliko Vujanic pa ce imati slican prosek koseva kao Vujanic.

Minutaza i ucinak Rakocevica dobri? Pa su zato hteli da ga oteraju na sred sezone? Ajde ti nas prosvetli i kazi nam koliku minutazu i koji prosek koseva je imao rakocevic ove godine u Efesu?

Nego,nije ti vise problem sto Duda ne zove Vardu,onog sto igra za reprezentaciju BiH?

Poslednja izmena:

Samo mi objasni po cemu je to rakocevic u odlicnoj formi u plej ofu? Koliko si utakmica finala protiv Fenera odgledao?
Ja sam odgledao svih 5 i samo je 5. odigrao odlicno ( za 29 minuta ,23 kosa i ukupan index 18 ),3. utakmicu je bio prosecan ( za 35 minuta 16 koseva i indeks 15).
U celoj seriji ima prosecno odigrano 23 minuta,daje 11 koseva ,uz "fenomenalan " indeks 7.
I to je tebi odlicna forma????
I jos jednom,ovoj reprezentaciji ne treba igrac koji ce za nju igrati samo zbog svog interesa,a kada je interes reprezantacije da on igra,e onda je on odjednom "povredjen"...

A za Milosavljevica.....na SP ide 12 igraca,a Duda je pozvao 22. Milosavljevic nece biti medju tih 12,to je sigurno ( kao ni Paunic,Jeremic,verovatno i Keselj).
A zasto je Milosavljevic pozvan medju tih 22 videces sledece sezone kada bude igrao u crno beloj instituciji. A ovako komntarisati igraca koga si gledao 1 ili nijednom u zivotu.....

opet si se najeo bunika pa svasta pises

Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Aleksandar Rašić (Partizan), Uroš Tripković (Huventud), Dragan Milosavljević (Radnički Kragujevac), Ivan Paunić (Aris), Marko Kešelj (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Mladen Jeremić (FMP Železnik), Milan Mačvan (Hemofarm), Duško Savanović (Kahasol), Novica Veličković (Real Madrid), Zoran Erceg (Panionios), Ivan Radenović (Kahasol), Luka Bogdanović (Huventud), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota), Miroslav Raduljica (FMP Železnik) i Boban Marjanović (Hemofarm).

boldovani idu sigurno
ne znam samo sta ce mu Rasic na sirem spisku (Milicic i pored toga sto ga ja ne bih zvao ima svoje kvalitete) ova sezona mu je bila tuga

Poslednja izmena:
Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Aleksandar Rašić (Partizan), Uroš Tripković (Huventud), Dragan Milosavljević (Radnički Kragujevac), Ivan Paunić (Aris), Marko Kešelj (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Mladen Jeremić (FMP Železnik), Milan Mačvan (Hemofarm), Duško Savanović (Kahasol), Novica Veličković (Real Madrid), Zoran Erceg (Panionios), Ivan Radenović (Kahasol), Luka Bogdanović (Huventud), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota), Miroslav Raduljica (FMP Železnik) i Boban Marjanović (Hemofarm).

boldovani idu sigurno
ne znam samo sta ce mu Rasic na sirem spisku (Milicic i pored toga sto ga ja ne bih zvao ima svoje kvalitete) ova sezona mu je bila tuga

Sa boldovanim se slazem uz jedan izuzetak.
Ja jednostavno ne shvatam u cemu to moze Macvan da doprinese igri reprezentacije?
U kojoj fazi igre, kojim svojim kvalitetom?
Inace, od visokih igraca ne bih vodio Perovica, a vodio bih ostale:Krstica, Milicica, Raduljicu, Marjanovica.

Sa boldovanim se slazem uz jedan izuzetak.
Ja jednostavno ne shvatam u cemu to moze Macvan da doprinese igri reprezentacije?
U kojoj fazi igre, kojim svojim kvalitetom?
Inace, od visokih igraca ne bih vodio Perovica, a vodio bih ostale:Krstica, Milicica, Raduljicu, Marjanovica.

Apsolutno se slazem za Kostu.
Ali za Marjanovica ne. Decko ima taj psihicki problem sa kolenima,ponasanje mu polako postaje problemmaticno. Vidim da ga i struja dosta hladi na klupi u HF. I nema sansi da se ide sa 4 ciste petice. Koncepcijski je tako tesko sloziti ekipu.

Ako cemo vec voditi 6 visokih igraca,bolje je voditi 3 cetvorke i 3 petice

Po meni su sigurni :
Teodosic, Markovic,Tepic,Tripkovic
Bjelica
Macvan,Velickovic
Krstic,Milicic, i kao treci centar Raduljica ili Perovic.

Koja ce jos 2 biti,videcemo. Definitivno nam je najveci problem pozicija br.3,pa zatim br. 2.

Jos jedna "fantasticna" partija " fantasticnog" Igora Rakocevica za koga neko rece da briljira u pej ofu turskog prvenstva.:hahaha::hahaha:

Za 20 minuta 5 poena uz sut iz igre 8-1 i "fanastican" index - ( minus) 1.

A valjda ce pojedini nauciti da to ako igrac da 20 koseva ,a pri tom ima sut iz igr 30%,uz 5 prodatih lopti,cela 2 skoka i 1 asistenciju,nikako nije odlican ucinak.

Ako cemo vec voditi 6 visokih igraca,bolje je voditi 3 cetvorke i 3 petice

Po meni su sigurni :
Teodosic, Markovic,Tepic,Tripkovic
Bjelica
Macvan,Velickovic
Krstic,Milicic, i kao treci centar Raduljica ili Perovic.

Koja ce jos 2 biti,videcemo. Definitivno nam je najveci problem pozicija br.3,pa zatim br. 2.
I ja bih pozvao ove + Paunića ...

Raduljica igra odlično za FMP, a Perović je protiv Rusije u 1/4 finalu pokazao da može da bude izuzetno koristan, tako da bih obojcu zvao kao zamene za Krleta i Miličića ...

Paunić možda nema taj individualni kvlaitet, ali on je sa pola repke igrao u juniorima i naosvajao se zlata i zlata, i sigurno to znači nešto svim tim igračima, a uz to Paunić može odlično da odigra odbranu i da bude onaj igrač koji ulazi da pravi faulove, a da mu to ne smeta ...

I ja bih pozvao ove + Paunića ...

Raduljica igra odlično za FMP, a Perović je protiv Rusije u 1/4 finalu pokazao da može da bude izuzetno koristan, tako da bih obojcu zvao kao zamene za Krleta i Miličića ...

Paunić možda nema taj individualni kvlaitet, ali on je sa pola repke igrao u juniorima i naosvajao se zlata i zlata, i sigurno to znači nešto svim tim igračima, a uz to Paunić može odlično da odigra odbranu i da bude onaj igrač koji ulazi da pravi faulove, a da mu to ne smeta ...

Neko nepisano pravilo je da se ekipa od 12 igraca pravi od 7 malih i 5 velikih.
Ali s obzirom da na velikim pucamo od kvaliteta,ne bi me cudilo da se taj odnos promeni u 6+6.
Da odemo samo sa jednom nominaalnom trojkom ,Bjelicom.Samo je jedno sigurno. Krstic,MilicicRaduljica,Perovic...ne mogu ici sva 4. Mogu samo 3.

Kada smo vec kod pozicije 3,zao mi je sto se zaboravlja jedan sjajan covek i odlican igrac,Vladimir Micov. Imao je odlicnu sezonu u grckoj,pa je presao u Italiju gde igra odlicno. A poznato je od ranije da je pre svega timski igrac,sjajan u odbrani. On bi bio jedina moja primedba na Dudin spisak.

A sto se tice Paunica,tog decka strasno cenim. I nekako mi je stalno zao sto je ispao kolateralna steta u transferu Tepica u Partizan iz Vojvodine,gde je Paun kao kusur poslat u Novi Sad.Kada je odbrana u pitanju,jedan od najboljih bekova u Evropi.Jeste u napadu mnogo slabiji,ali moras imati i takve igrace,igrace zadatka. Imao je losu sezonu u Arisu,posebno od dolaska Blata.Ali ono sto je sigurno,on ce svoj zadatak u odbrani uvek odraditi vrhunski,a i moze da cuva pozicije od 1-3.

Zato mi je i drago sto se uveliko prica da ga je njegov zalizani menadzer ponudio Partizanu i da postoje velike sanse da se vrati u instituciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back