Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako sam dobro shvatio ždrijeb za svjetsko realno je da se Hrvatska (3 ili 4 u grupi) sastane sa Srbijom (1 ili 2 u grupi) u osmini finala.

Mislim da bi to bilo ok, jer ionako nemamo neka očekivanja (Ukić, Planinić na jedinici, Pop dvojka, Tomas dvojka ili trojka, Rozić i Bogdanović fizikalci, bez prave četvorke, mada Banić ponovo u petrorci Eurocupa, Tomić, Lončar, Barać petice).

S kim iz NBA vi računate na predstojećem SP-u?

Iz NBa nam posteno osim Krstica i ne treba niko..Igraci iz Evrope su nam dovoljni..

Iz NBa nam posteno osim Krstica i ne treba niko..Igraci iz Evrope su nam dovoljni..

Mislim da ce se pridruziti i Milicic jer je prosle godine bio povredjen a Ivkovic ga je zvao. Sa Milicicem cemo imati veliku guzvu na poziciji 5 ali to su slatke muke. Play Teodosic, Vujanic, Jaric Dvojka, Trojka Tepic, Tripkovic, Markovic, Kecman :) Paunic Cetvorka Velickovic, Macvan, Bjelica, Erceg Petica Krstic, Milicic, Perovic, Raduljica, Marjanovic, Maric?
E sad ne znam tacno koju poziciju igra Savanovic da li beka ili krilnog centra ali decko je eksplodirao ove sezone u Spanskoj ligi i bio bi od velike koristi u reprezentaciji a sigurno je da Duda to moze da izvede.

S kim iz NBA vi računate na predstojećem SP-u?

Samo na Krstica.Ostali nam ne trebaju,posebno onaj umisljeni Radmanovic(mada nam iskreno treba jos jedan dobar suter spolja sem Tripka).Opet ce problem biti plej.Teo je dosta sebican,mnogo lopti trosi,Markovic je talentovan,ali isuvise "zelen" za vodecu rolu,a iskreno nisam nesto za povampirenje Jarica ili Rakocevica.Sa Tripkom i Tepicem na bekovima,Bjelicom na 3-ci,Velickovicem i Macvanom na 4-ci i Krletom i Raduljicom na 5-ci(a da ne napominjem Marica,ako bi mu dopustili da igra za nas),to je jedna dobra i mlada ekipa,koja moze daleko da dogura

Ko ce idgra to zna samo Duda Ivkovc mi mozeo da komentarisemo ali poslednje je njegov kao i odgovornost, u svakom slucaju uzivacemo na SP-u, ali netreba zaboraviti da je ovo mnogo mnogo jace takmicenje od EP-a, zatim suvise mladi ka ekipa so ostvarili ogroma uspeh srebenom medaljom tako da ja licno bih bio prezadovoljan sa polufinalom a daj boze sa nekom od medalaja

Mislim da ce se pridruziti i Milicic jer je prosle godine bio povredjen a Ivkovic ga je zvao. Sa Milicicem cemo imati veliku guzvu na poziciji 5 ali to su slatke muke. Play Teodosic, Vujanic, Jaric Dvojka, Trojka Tepic, Tripkovic, Markovic, Kecman :) Paunic Cetvorka Velickovic, Macvan, Bjelica, Erceg Petica Krstic, Milicic, Perovic, Raduljica, Marjanovic, Maric?
E sad ne znam tacno koju poziciju igra Savanovic da li beka ili krilnog centra ali decko je eksplodirao ove sezone u Spanskoj ligi i bio bi od velike koristi u reprezentaciji a sigurno je da Duda to moze da izvede.

Ali samo 12 može da pozove...

Ko ce idgra to zna samo Duda Ivkovc mi mozeo da komentarisemo ali poslednje je njegov kao i odgovornost, u svakom slucaju uzivacemo na SP-u, ali netreba zaboraviti da je ovo mnogo mnogo jace takmicenje od EP-a, zatim suvise mladi ka ekipa so ostvarili ogroma uspeh srebenom medaljom tako da ja licno bih bio prezadovoljan sa polufinalom a daj boze sa nekom od medalaja

Pa samo SAD i Argentina su "pojačanja" u odnosu na EP

I ne može Marića,on igra za Australiju.

Savanović: Šta ću ja u reprezentaciji kad joj dobro ide?

U španskom košarkaškom prvenstvu nastupa 11 igrača iz Srbije, a najkorisniji po učinku u ligaškom delu sezone je krilo Kahasola Duško Savanović koji smatra da nema potrebe da se nameće reprezentaciji "jer njoj dobro ide, a dobitna kombinacija ne treba da se menja".

Savanović je sa Kahasolom zauzeo šesto mesto uoči plejofa, slede dueli sa Realom u doigravanju, ali ne i burno leto jer bivši igrač FMP-a naglašava da "nije realno" da ga selektor Ivković pozove u reprezentaciju pred šampionat sveta.

"Nikada ne bih odbio reprezentaciju, ali nije realno da se nađem na spisku. Izuzetno poštujem i razumem sistem Dušana Ivkovića, ali iskren da budem nije realno da pozove mene i tako, recimo, sputa Veličkovića i Mačvana", kaže Savanović.

On dodaje da poziv svakako ne bi odbio, ali da je za Ivkovićeve izabranike najbolje da nastave u istom sastavu koji je osvojio srebro na prošlom Eurobasketu.

"Koliko god to čudno zvučalo smatram da mi nije mesto u državnom timu. Daleko od toga da ne bih došao, ali za naš državni tim je najbolje da nastavi u istom sastavu. Dobitna kombinacija se ne menja", rekao je za "Sportski žurnal" Duško Savanović koji je u ACB ligi ove sezone prosečeno postizao 14,2 koša uz šut za dva poena od 51% i 4,8 skokova po odigranoj utakmici.

Izvor: Blic

http://www.acb.com/fichas/LACB54320.php
raspali Real izgubio prvi mec polufinala plejofa protiv TAU-a (sad se zovu drugacije, nije bitno)
ono sto je bitno je da je ovo mislim treca utakmica za redom da Jaric nije dao ni poena, indeks uspesnosti -5, poslednjih mesec dana je uzasan, nije svaki NBA igrac Kleiza
Novica solidan, uz Rejesa najbolji, ali je Real izgubio tako da mu je dzaba

Pao je zgazio Olimpijakos skoro 20 razlike, Olimpijakos promasio 23 suta za 3, Pao bio jako dobar
Tepic, bledunjav ko i cele sezone, Teo, vise ne moze da poveze saigrace, polako se raspadaju

Možda Miličič ali možda to je pitanje za Ivkovića..Marić neće igrati za nas garant Australija ga neće pustiti..Ne trebamo da previše očekujemo na SP,ipak 2 mesto ne EP je ogroman uspeh ali da ponovimo to na SP je malo teže..

Ma nema seme da ponovimo neki uspeh, pogotovo sto niko od nasih nije imao osim Tea dobru sezonu. Ova trojica sto su otisli iz Partizana (TNT) su sigurno u ogromnom padu forme, mozda su cak i napravili korak nazad u svojim karijerama. A sto se tice Milicica, nece ga Duda sigurno zvati da ne bi kvario atmosferu u ekipi, a ne verujem da ce zvati ni Jarica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back