jos_1_5ak
Poznat
- Poruka
- 9.462
Potpisujem ovo što su M
Apsolutno se slažem sa svime što je ovde čovek napisao. Mi smo u Kini imali DVE ozbiljne utakmice i obe smo isuviše lako izgubili.
Peto mesto na SP jeste uspeh ali ne sa ovim igračima. Bogdanović, Milutinov, Jokić, Bjelica, Lučić, Jović... su preozbiljni igrači da bi se peto mesto smatralo uspehom.
Realno ja mislim da smo mi ozbiljno precenili nase igrace i mogucnosti naseg tima, realno imamo 2,3 igraca top klase i to je to, mislim jedina 2 igraca u nasoj ekipi koji zaista spadaju u neki sam krem svetske kosarke su Jokic i Bogdanovic i to je to, eto Bjelica je isto jedan solidan NBA igrac i to je to, Milutinov i Micic ajde isto imali su odlicne sezone u Evroligi, Jovic i Lucic onako igraci zadatka, nisu losi ali oni su mozda neki evropski prosek, realno osim Jokica, Bogdanovica pa i Bjelice mi nemamo cak ni neku evropsku zvezdu tipa Navaro, Ljulj, Fernandez, Rodrigez, Spanulis, Diamantidis, Datome, De Kolo,Veseli, itd.
Imamo eto u tih par NBA zvezda, jos par solidnih evropskih igraca i u grubim cratama to je to, tako da te price kako smo imali ne znam ni ja kakve igrace, nekakav Drim Tim prosto ne piju vodu.
Generalno glavni problem nase reprezentacije na ovom prvenstvu je bila ofanzivna limitiranost nase spoljne linije, generalno osim Bogdanovica mi nemamo nekog vrhunskog sutera, strelca, kosgetera, sad da su tu bili Teodosic i Nedovic mozda bi bilo drugacije ali ovako videlo se da je nasa spoljna linija poprilicno ofanzivno limitirana.
Sad neki pricaju kako Djordjevic nije takticar a onda kad je preuzeo ekipu nakon 2 debakla na Evropskim prvenstvima i propustene Olimpijade i doveo nas do 3 finala onda je bio super takticar, ono znao je savrseno da tempira formu, da izvuce iz igraca maksimum, bio je genije a sad izgubi jednu kljucnu utakmicu odjednom nije takticar, odjednom nista ne valja.
E da i definitivno se kosarka ne moze porediti sa Djokovicem jer ne moze se porediti kolektivni sport sa individualnim, takodje ne moze se porediti ni 5. mesto u vaterpolu sa 5. mestom u kosarci (ili da dam jos jaci primer u fudbalu) jer iole ozbiljan vaterpolo se igra u mozda svega 7,8 zemalja.
Ovo dole su Đorđevićevi doktorski radovi pa ti (neargumentovano) pričaj šta hoćeš. Naravno bilo je tu i grešaka u vođenju tima, ali ovo pomenuto ništa ne može da poništi ili omalovaži.