Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mogu da se nadam da samo kalkulisemo s formom, a ne i sa rezultatima. Zapravo ne verujem da je iko kalkulisao sa rezultatom, jer to nije nasa reprezentacija koja moze da stigne do medalje samo enormnim trudom, zalaganjem, a ne kalkulisanjem. A sto se forme tice, nadam se da postoji ideja za korak dalje, fali nam ostrice kao i u proslom mecu. Protagonisti ne briljiraju osim vrlo, vrlo dobrog Raduljice, Teodosic ne pravi razliku na parketu svojim razigravanjem, zadnja 2 minuta nije mogao da strpa loptu u kos, a Bogdan se usr'o nekako, onaj poslednji napad je kao da je kadet. I u prosloj utakmici ne sme u finisu da sutne za 3p... Jokic ipak premlad, to sam i ocekivao od njega ali me je zavarao sjajnim partijama na pocetku priprema.

Naravno, bez ikakvog zakeranja bilo kome, pokusali smo, nismo uspeli, imamo neku racunicu da je svejedno s kime cemo igrati iz suprotne grupe jer su svi tu negde, i to je to. Overimo protiv Kine pa da vidimo, kom opanci kom obojci.

Bas velika steta za Australijance sinoc , imali su bas istorijsku sansu da pobede Amerikance, generalno odigrali su bolje , ali nisu imali srece, pre svega mislim na nekoliko promasenih zicera pocetkom trece cetvrtine i par promasenih otvorenih trojki u poslednjoj cetvrtini (pre svega mislim na Inglesa), gde je bilo samo pitanje da li ce lopta uci u kos ili ne , nazalost nije se desilo.
Takodje bilo je i par "cudnih" sudijskih odluka na stetu Australije, kada su Amerikancima poklonili nekoliko slobodnih bacanja, pogotovo u prvom poluvremenu, jer da nije bilo toga Australijanci bi imali znatno vecu razliku na poluvremenu.

Takodje Amerikanci tipicna suterska ekipa, generalno citava njihova igra se svodi na sut za 3 ili soliranje, Melo Entoni odigrao definitivno mec karijere , barem kada se radi o reprezrentaciji, Melo "glumi" Saletova Djordjevica iz Atine.

Jbga steta za Australiju al verovatno im nije bilo sudjeno.

Pa na EP 2015 smo razbijali tesku grupu jer smo za nju tempirali formu, a onda izgubili tu neku svezinu i ostricu i Litvanija nas je nadjacala.
Na SP 2014 smo igrali isto ovako i natempirali se za cetvrtfinale.

Sustina je da nismo favoriti ni u kojoj varijanti, ali imamo cemu da se nadamo - a ja se nadam da ce se ponoviti scenario iz 2014. i da Djordjevic sa strucnim stabom kontrolise situaciju.

Hrvati na putu da dobiju i Brazil. Bojan Bogdanovic izrastao u pravog razbijaca, inace je i on bio godinama pomalo tunjav kao sto je nas Bogdanovic sada. Nadam se da ovog naseg necemo cekati jos 4 godine, al sta bude, bice.

Kako ja to vidim, posle pobede Venecuele protiv Kine, mi možemo i da izgubimo od Kine do 10 razlike i bićemo četvrti.
Ono što je u tome pozitivno po nas je da će nam protivnik u četvrfinalu biti Argentina, jer će ona lagano večeras da odere Litvance.
A ipak je Argentina gerijatrija 2(gerijatrija 1 su Španci), i to bi čak i sa ovako smešnom igrom i selektorom mogli da prodjemo.

Nemamo mi ni dobru ekipu, ni dobrog trenera, ni dobru atmosferu u ekipi.
Ali i sa svim tim mi se možemo skrpiti da odigramo jednu ili dve utakmice maksimalno jako, na obe strane terena.
Problem Argentine je u tome što su tama najveće zvezde na zalasku karijere i isto kao kod španaca služe da plaše protivnika.
Time sami sebi skraćuju roster, preko potreban u nokaut fazi.
Da ne pričam kako svi gledaju u Djinobilija, a čovek odavno nije više ni jak ni brz ni precizan.
Jedino tu Skola može da odigra nešto jako, ali i tada ako se štedi u odbrani.
Uostalom videćemo.........
Nikako ne bih voleo Hrvate u nokaut fazi..Njih ako zaobidjemo kao 2014. možemo proći u polufinale

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back