Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sedim i čekam Argentinu večeras.....Sve mislim biće zanimljiva utakmica, , Mada da je samo to ne bih čekao......
Danas sam prvi "deo" pogodio, Hrvati poluvreme i manje, pa čekam Argentinu poluvreme i više ili kraj i više za mnogo novaca, što mi tera nesanicu.....:D

Morao sam da dodam da se pohvalim...Ovo mi je jedan od dražih tiketa u životu........Ne zbog dobitka, već zbog osećaja, i gluposti kladioničara.

aaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Poslednja izmena:
A sad im kao neće stati do pobede u četvrtfinalu IO i to u zemlji večnih konkurenata? :D Meni se čini da mi nemamo ni samopouzdanja ni dovoljno želje za uspeh na Olimpijskim igrama. Kao da im je nekako u nesvesno ušlo to da na ovom takmičenju po običaju podbace...

Ne, nemamo jos uvek "ono" sto nam treba da napravi razliku da ne budemo 8. na kraju.

A sto se Argentine tice, samo kazem sta je na toj pripremnoj utakmici napravilo razliku u tom momentu, nista vise.

Nemamo mi ni dobru ekipu, ni dobrog trenera, ni dobru atmosferu u ekipi.
Ali i sa svim tim mi se možemo skrpiti da odigramo jednu ili dve utakmice maksimalno jako, na obe strane terena.
Problem Argentine je u tome što su tama najveće zvezde na zalasku karijere i isto kao kod španaca služe da plaše protivnika.
Time sami sebi skraćuju roster, preko potreban u nokaut fazi.
Da ne pričam kako svi gledaju u Djinobilija, a čovek odavno nije više ni jak ni brz ni precizan.
Jedino tu Skola može da odigra nešto jako, ali i tada ako se štedi u odbrani.
Uostalom videćemo.........
Nikako ne bih voleo Hrvate u nokaut fazi..Njih ako zaobidjemo kao 2014. možemo proći u polufinale

Pa daleko od toga da su im ti igraci tu samo da "plase" protivnika, ti igraci i dalje igraju na visokom nivou i prave razliku, definitivno konstantno prolaze te testove vremena, imaju ucinak maltene kao u najboljim danima, sad problem je sto Argentina nema vise sirinu kao pre kada su imali maltene 10,12 vrhunskih igraca, nema vise u timu Uga Skonokinija, Montekije, Pepe Sanceza, nema ni Hermana, Volkoviskog.............mada opet nisu ni mator tim, jer osim tria Manu, Skola i Nocioni , gotovo svi igraci su im mladi, ajde tu je i Delfino koji mozda nije mlad tako ali nije jos uvek ni u onim pravim poznim igrackim godinama, igraci kao Garino, Brusino, Laprovitola, Kampaco su svi mladi.

Mada generalno glavi problem Argentine je rekt, mislim da su jedina ekipa na ovom turniru koja je dosla na turnir bez ijednog klasicnog centra.

Sve si ti u pravu, ali oni(Delfino,Djinobili, Noćioni,Skola) se šlepaju u odbrani da bi uopšte imnali snega, a na drugoj strani suviše overavaju loptu.
To u nokaut fazi neće baš tako moći, a pitanje je da li oni imaju snage za to........
Oni sad treba da prave taktike za Kampaca, jer je realno stanje stvari takvo, ali bi to bilo kao kad bi u onoj ekipi iz 1995.godine pravio akcije za Sretenovića(praktično nemoguće iz te perspektive).

Pa i nije bas da se slepaju, mislim Luis Skola redovno ima po 10ak skokova na mecu, mada generalno pomenuti igraci su oduvek i bili uglavnom ofanzivno orijentisani.

Mada sto se tice Argentine, svesni su i oni sami da nisu vise mocni kao pre, da ne dolaze u Rio kao jedni od favorita i da nemaju "obavezu" da odu do samog kraja, vec eto pokusace da naprave iznenadjenje, pokusace da daju sve od sebe pa dokle stignu............uostalom isto vazi i za nas.

Mada realno Argentina je mene pozitivno iznenadila dosad, ako izuzmemo onaj egzibicioni mec u Las Vegasu sa SAD kada se reprezrentacija bukvalno okupila dan ili dva pre tog meca , igraju zaista odlicno, recimo onaj turnir u Kordobi su odigrali dosta dobro, takodje i na OI ne(ocekivano) lako i ubedljivo su savladali Nigeriju (sa kojom se Litvanci i Spanci bas muce) , ekipu koja im po karakteristikama nikako ne lezi (barem u teoriji) i isto tako gotovo rutinski su pobedili u poslednje vreme odlicne Hrvate (u jednom momentu vodili cak i sa 20 razlike)

Gledao sam utakmicu protiv Hrvata, potpuna je istina, štos e Petrović žalio, da su im oteli........
Sudije su sudile, kako ne bi ni Djinobili sudio............
Ja ih očekujem večeras sa Litvanijom.
Meni jendostavno nije nimalo jasno na koju su to foru Litvanci uopšta jaki........Sem snage pod košem u Valančijunasu, sve ostalo je go prosek, što se košarkaškog znanja tiče.
Manje više drvoseče....Sad otkud znam, vidim igraju dobro........Valjda ja tu nešto ne vidim dobro.

PS: Nisam mogao da odolim pojavila se kvota 7,50 na Nigeriju, morao sam ispratiti nešto sitno..........Da podržim autsajdere.....

Gledao sma Nigerju i protiv Litvanije................Tako imam utisak da dodju pod ruku nekom dobrom taktičaru, da radi sa njima jedno godinu dana, mislim da bi bili strah i trepet u svetu............Neverovatno kakvom energijom igraju........Još im ovde i fale neki igrači.........

Poslednja izmena:
Ma kakve sudije , razbise ih Argentinci.

Mada nije da Litvanci imaju samo jak reket , tu je recimo Kalnietis , po meni vrhunski igrac i jedan od najpotcenjenijih igraca na svetu (po meni nista nije losiji od recimo Teodosica ) , Kuzminskas isto veoma dobar igrac, Maciulis isto odlican, Seibutis mozda nema neku vrhunsku klupsku karijeru ali u reprezrentaciji je standardno dobar.
Mada meni je iznenadjenje to sto nema Kaukenasa, jeste da je vec u poznim igrackim godinama , ali gledao sam ga stvarno igra odlicno u Italiji za Redjo Emiliju i sto treba napomenuti konstantno igra dobro , na svakoj utakmici nosi igru tima.

Vrlo zanimljiv raplet u drugoj grupi.
Teoriski sve se može dogoditi, čak i da Argentina ispadne iz četvrfinala, ako izgubi oba meča , sa Brazilom i Šanijom.
Hrvati opet, sa pobedom protiv Litvanije skoro overavaju prvo mesto, čak i da izgube od Nigerije(što ću ja tipovati na kladionici, i to dosta jakim ulogom).-
Pod pretpostavkom da Španija dobije i Litvaniju i Argentinu(ako ne dobiju ne mogu da prodju nikako), Brazil-Argentina će biti meč za ostanak na turniru, a Litvanija - Hrvatska za prvo mesto u grupi.
Zanimljivo je da Španija sa obe pobede sigurno ide dalje, jer će sa 3-2 biti bezbedni obzirom da su izgubili od Hrvata 2 razlike a od Brazila 1, što bi u bilo kakvom krugu bio plus(pošto će pobediti Litvaniju i Argentinu).

PS: Sinoć padnem Argentinu, ali me srećom izvadi tiket na koševe, gde mi potpunu sreću uskrati Boćioni košem u zadnjoj minuti....ali dobro, svejedno je plus značajan.:per:

aaaaaaaaa.jpg

Vrlo zanimljiv raplet u drugoj grupi.
Teoriski sve se može dogoditi, čak i da Argentina ispadne iz četvrfinala, ako izgubi oba meča , sa Brazilom i Šanijom.
Hrvati opet, sa pobedom protiv Litvanije skoro overavaju prvo mesto, čak i da izgube od Nigerije(što ću ja tipovati na kladionici, i to dosta jakim ulogom).-
Pod pretpostavkom da Španija dobije i Litvaniju i Argentinu(ako ne dobiju ne mogu da prodju nikako), Brazil-Argentina će biti meč za ostanak na turniru, a Litvanija - Hrvatska za prvo mesto u grupi.
Zanimljivo je da Španija sa obe pobede sigurno ide dalje, jer će sa 3-2 biti bezbedni obzirom da su izgubili od Hrvata 2 razlike a od Brazila 1, što bi u bilo kakvom krugu bio plus(pošto će pobediti Litvaniju i Argentinu).

PS: Sinoć padnem Argentinu, ali me srećom izvadi tiket na koševe, gde mi potpunu sreću uskrati Boćioni košem u zadnjoj minuti....ali dobro, svejedno je plus značajan.:per:

Pogledajte prilog 397946

Daj objavi tu sljedeći tiket da ja odigram isto. :D Ne moraš tiket ako si praznovjeran, al navedi bar neke parove :mrgreen:

Evo i ankete:

Obračun u ponoć: Srbija - SAD (ANKETA)
Autor: mondo.rs
12.08.2016. | 10:31

Izabranici Aleksandra Đorđevića tačno u 12 sastaće se sa prvim favoritima za zlato u Riju u četvrtom meču na Olimpijskim igrama. Da li su "orlovi" kadri da naprave iznenađenje? Glasajte u MONDO anketi

Košarkaški sladokusci ostaće budni u noći koja sledi, jer će tačno u ponoć na Olimpijskim igrama u Riju zakazan duel Srbije i SAD.

Za selekciju Aleksandra Đorđevića taj duel predstavljaće pravi ispit trenutnih mogućnosti, nakon što su u prva tri kola na Olimpijskim igrama ostvarili učinak od jedne pobede (Venecuela) i dva poraza (Australija i Francuska).

Za razliku od njih Amerikanci su u Rio stigli kao prvi favoriti za zlato i to su, za sada, opravdali jer nisu pretrpeli nijedan poraz (3-0).

Košarkaši Srbije ističu da će duel protiv Amerikanaca odigrati bez pritiska, budući da u njemu ne mogu ništa da izgube, već samo da dobiju.

"Nemamo šta da izgubimo na tom meču. Za nas je to samo odlična prilika da se nadmećemo sa najboljima na svetu. To treba da iskoristimo i izvučemo pouke. Biće dobar meč za gledanje, nadam se da ćemo biti bolji nego na prethodna dva duela na olimpijskom turniru i da ćemo pružiti dostojan otpor. Čuda se dešavaju, a košarka je puna iznenađenja. Nećemo ući u meč bez garda, nego da se takmičimo i vidimo gde smo sa njima", preneo je "Alo" izjavu Nemanje Nedovića.

Amerikanci su redom u Brazilu pobedili Kinu (119:62), Venecuelu (113:69), dok su sa Australijom mnogo teže izašli na kraj (98:88).

Reprezentativac Srbije Nikola Jokić, koji nastupa u NBA ligi i veoma dobro zna kolika je snaga američkog tima, ističe da će "orlovi" maksimalno potegnuti.

"Nikada nisam igrao protiv njihove reprezentacije, ali ćemo pružiti maksimum na tom meču. Videćemo da li će to biti dovoljno. Ne bih rekao da je ovo moja utakmica života, ali ćemo ići na pobedu, ko god da je na drugoj strani. Dosta toga treba da se poklopi da bismo im parirali. Ako nas posluži sreća, njima bude loš dan, nama dobar...", napomenuo je mladi košarkaš Srbije.

Ima li šanse Srbija protiv SAD?

Nema, Ameri su mnogo jaki

Ima, biće silno motivisana
RezultatiGlasaj

http://mondo.rs/a929227/Sport/Kosarka/Kosarka-Srbija-SAD-na-Olimpijskim-igrama-u-Riju.html

Daj objavi tu sljedeći tiket da ja odigram isto. :D Ne moraš tiket ako si praznovjeran, al navedi bar neke parove :mrgreen:

Ma ja kad objavim ne mogu ništa da prodjem..........Zato najbolje posle meča...........
Znam da ću da igram na Nigeriju protiv Hrvata, i to i hendikep i čistu pobedu, jedino da vidim koja će granica da bude za broj koševa..........
Kakve sam sreće kad objavim pre meča, ako krenem da igram protiv Hrvata ima da postanu olimpijski pobednici.:D

Vidim niko ne komentarise utakmicu sa SAD veceras, ono kao da ni ne igramo, ocigledno ni oni najveci optimisti ne gaje neke iluzije o nekom eventualnom iznenadjenju, nazalost i meni se cini da ce to biti samo da ga sto pre zaboravimo.
Iskreno ja ne znam sta bi to eventualno trebalo da se desi pa da ih iznenadimo ili makar odigramo egal utakmicu, mozda da su tu Bjelica i Marjanovic mozda bi jos i imali cemu da se nadamo, ovako bas jako tesko.

Nek odigraju koliko mogu pa sta bude.

Vidim niko ne komentarise utakmicu sa SAD veceras, ono kao da ni ne igramo, ocigledno ni oni najveci optimisti ne gaje neke iluzije o nekom eventualnom iznenadjenju, nazalost i meni se cini da ce to biti samo da ga sto pre zaboravimo.
Iskreno ja ne znam sta bi to eventualno trebalo da se desi pa da ih iznenadimo ili makar odigramo egal utakmicu, mozda da su tu Bjelica i Marjanovic mozda bi jos i imali cemu da se nadamo, ovako bas jako tesko.

Nek odigraju koliko mogu pa sta bude.

Da su tu Bobinator i Beli bilo bi "samo" +15 za Amere, a ovako će nama obrisati znoj sa patosa...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back