Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste, to sto i Jaric, i Radmanovic i Milicic nisu voleli kosarku nego nesto drugo, kosarka je izgubila.

Drugi primer je Kresimir Cosic, za njega je drustvo izgubilo sto je voleo kosarku, on je idealan za mesto CEO neke multinacionalne kompanije, ili predsednika Amerike; i protracio je svoj talenat u necem sto ni priblizno nije tako bitno za svet. Ali on je voleo kosarku.

Kresimir Cosic je ubedljivo najveci kosarkas sa ovih prostora..................O cemu ti pricas?
Jaric je imao kapacitet da bude allstar plej........i fizicki i mentalni kapacitet.
To sto ga nije ostvario je vise njegov problem, ako on to uopste vidi kao problem........
Radmanovicu je falilo isto ono sto je flailo Tepicu, i isto ono sto ce po mom misljenju faliti Bodganovicu, a to je suvise nizak nivo adrenalina u krvi, iliti prosto receno flegmaticnost.......
Da li je ksoarka izgubila zbog toga?
Nasa kosarka je zasigurno mnogo izgubila zato sto svi pobrojani nisu iskoristili sovj potencijallllll

Kresimir Cosic je ubedljivo najveci kosarkas sa ovih prostora..................O cemu ti pricas?
Jaric je imao kapacitet da bude allstar plej........i fizicki i mentalni kapacitet.
To sto ga nije ostvario je vise njegov problem, ako on to uopste vidi kao problem........
Radmanovicu je falilo isto ono sto je flailo Tepicu, i isto ono sto ce po mom misljenju faliti Bodganovicu, a to je suvise nizak nivo adrenalina u krvi, iliti prosto receno flegmaticnost.......
Nasa kosarka je zasigurno mnogo izgubila zato sto svi pobrojani nisu iskoristili sovj potencijallllll

Ne znam da li je bio najveci kosarkas, ali je sigurno imao najbolju glavu od svih kosarkasa,i bio je najbolji lider, i za drustvo je lose sto se on bavio sportom, a ne nekim ozbiljnijim stvarima.

A srpska kosarka jeste izgubila mnogo sto Milicic, Jaric i Radmanovic nisu iskoristili svoj puni potencijal. Isto kao sto sada gubi sto Bjelica nece da iskoristi do kraja svoj taenat.

Pre ce biti da se radi o White Sox-ima, s´obzirom koliko je Srba u Cikagu. :mrgreen:

Uglavnom i Red Sox i White Sox su u k*rcu ove godine, ni play-off nece videti. Inace kada sam bio u SAD, uspeo sam odgledati par bejzbol utakmica. Nije to za svakog. :lol:

p.s.: banovan sam do utorka pa sam morao novi nalog da kreiram. :lol:

Ja obozavam da gledam bejzbol. Kada ga provalis, ono je fenomenalan sport za nekog ko voli sport. Ali samo kada su utakmice zanimljive.

Dzordan, kada je igrao bejzbol, prvo je pokusao da prodje u White Soxima, posto im je isti vlasnik kao i Bulsima. Ali posto bejzbol ne mozes da igras a da pre toga nisi gulio 15 godina taj sport, nija imao pojma, pa su ga onda poslali da igra u Minor Ligi, gde mu je trener bio buduci legendarni trener Red Soxa, koji im je doneo titulu posle 2342342342342 godina i razbio Bambino kletvu, tamo 2004-e valjda.

U sustini, Dzordan je mnogo sujetan, i u svojoj glavi je mislio da moze da napreduje, i da postane fenomenalan bejzbol igrac. Hteo je da bude vrhunski u dva sporta, nesto kao Bo Dzekson, ili makar onaj trtljac Dion Sanders.

Inace, Cubsi su u Cikagu legendarniji klub od White Soxa, imaju jedan od najstarijih stadiona u celoj Americi, ali nisu osvojili nista od ko zna kada, i vaze za teske luzere.

Poslednja izmena:
Ne znam da li je bio najveci kosarkas, ali je sigurno imao najbolju glavu od svih kosarkasa,i bio je najbolji lider, i za drustvo je lose sto se on bavio sportom, a ne nekim ozbiljnijim stvarima.

A srpska kosarka jeste izgubila mnogo sto Milicic, Jaric i Radmanovic nisu iskoristili svoj puni potencijal. Isto kao sto sada gubi sto Bjelica nece da iskoristi do kraja svoj taenat.

Nije Bjelica za to kriv, nego Ivkovic i Dusko Ivanovic.
Pesic je promovisao bjelicu kao pleja, cleu sezonu je igrao na tom mestu, licme prema kosu....
Cim je Pesic ortisao Ivkovic i Dusko Ivanovic su ga gurali na cetvorku.........
Time su direktno doprineli da Bjelica nece ispuniti u potpunosti svoj potencijal.......Jednostavno, i proed sve zelje, godine se ne vracaju.......

Sto se tice zone, imali su Ameri u strucnom stabu lika koji je verovatno najveci strucnjak za zonu na svetu. Dzim Bejhajm, trener Sirakjuze. Sirakjuza igra zonu svih 40 minuta, vi niste videli tim koji igra vise zonu od njih, bukvalno; a trenersko je ime u rangu Krizevskog. U principu, za zonsku odbranu tim treba da vise bude tim, i komplikovanije je igrati zonu, tako da, sigurno ce se zona igrati sve manje u reprezentativnoj kosarci.

A protiv Amera ti moras da igras tako- uprosceno receno, da vise branis prodor, i da pustas sut, da pustis da te pobede sutem. Naravno, i to ima veze sa njihovim fizickim predispozicijama, da oni nisu tako dominantni fizicki, pridjes im blize kada imaju loptu, i ***** bi imali toliko otvorenih suteva. Sve je povezano sa fizickim predispozicijama u modernoj kosarci.

A Krle je '83... nije lako svako leto dati reprezentaciji, jedva čekam promenu u odigravanju EP (na 4 godine) a može se ustaliti praksa da "matori" kasnije krenu s pripremama pa da se uvek ide u top sastavu. Mislim da je mladim zvezdama i gore, Bogdan bi npr morao da posveti leto-dva individualnim pripremama ako želi uspeh u NBA, a slede mu kvalifikaciono EP za Rio dogodine i nakon toga sama olimpijada.
Uporedite njegova leta i Pavlovićeva, dve krajnosti.

Poslednja izmena:

bogdan-bogdanovic-foto-printskrin-1410371574-565553.jpg

982327-14.jpg

Како кажу оно,слика говори више од....
Ко хоће да слуша.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 338737
Pogledajte prilog 338738
Како кажу оно,слика говори више од....
Ко хоће да слуша.

Dve slike ne znace nista.............Cak mogu reci da obe deluju prilivcno izvestaceno od strane Bogdanovica, bar meni........
Bodirogu nikad nisi mogao videti u situaciji da adrenalin "progovori" iz njega(kad smo u cetvrtfinalu pobedili SAD 2002. mozda jedino tada), ali svejedno se od pocetka njegove reprezentativne karijere , na EP 1995 videlo koliko adrenalin struji njegovim telom ceo mec(ona trojka pred kraj Litvancima, pa onaj pogled sudijama kada mu svirjau petu licnu)......
Adrenalin je taj koji telo natera da pruzi vise od onoga sto u tom trenutku moze...
Adrenalin je taj koji u tim trenucima mozgu daje jasnu sliku i plan igre.
Ja mislim da to Bogdanovic nema...............Videcemo da li ima u narednikm godinama......

PS: Da se ne zaboravi..........Bogdanovic je "napravljen " od kosarkaskih sablona, besomucno ponavljanim na treninzima......Sve sto radi, radi kosarkaski perfektno.
Radio je do sada za trenerima koji su "mislili" za njega.Gde, kako kuda, odakle.............
Sad je otisao u Fener, videcemo kako ce izgledati kada mu se samo kaze "Igraj".........JA(apostrofrima posto je to naravno samo moje misljenje) MISLIM da on nema tu imaginaciju kosarke u sebi........I da nece postati igrac koji ce nam donositi trofeje, i od koga ce najvise toga zavisiti.........
Pokazace vec sledece EP, a i ova sezona u Evroligi......

Ja cu biti presretan ako gresim.To ce znaciti jos mnogo velikih trofeja nasoj kosarci, a sta ima lepse od toga.......

- - - - - - - - - -

Neće taj da sluša

Tvoje opravdavanje kriminalaca, je dovelo do toga da si izgubio svaki kredibilitet u razgovoru......
Mene bi bilo sramota.................Ti verovatno i ne znas sta je to...........
Idi neka te nauci Misa Tumbas.........

Dve slike ne znace nista.............Cak mogu reci da obe deluju prilivcno izvestaceno od strane Bogdanovica, bar meni........
Bodirogu nikad nisi mogao videti u situaciji da adrenalin "progovori" iz njega(kad smo u cetvrtfinalu pobedili SAD 2002. mozda jedino tada), ali svejedno se od pocetka njegove reprezentativne karijere , na EP 1995 videlo koliko adrenalin struji njegovim telom ceo mec(ona trojka pred kraj Litvancima, pa onaj pogled sudijama kada mu svirjau petu licnu)......
Adrenalin je taj koji telo natera da pruzi vise od onoga sto u tom trenutku moze...
Ja mislim da to Bogdanovic nema...............Videcemo da li ima u narednikm godinama......

PS: Da se ne zaboravi..........Bogdanovic je "napravljen " od kosarkaskih sablona, besomucno ponavljanim na treninzima......Sve sto radi, radi kosarkaski perfektno.
Radio je do sada za trenerima koji su "mislili" za njega.Gde, kako kuda, odakle.............
Sad je otisao u Fener, videcemo kako ce izgledati kada mu se samo kaze "Igraj".........JA(apostrofrima posto je to naravno samo moje misljenje) MISLIM da on nema tu imaginaciju kosarke u sebi........I da nece postati igrac koji ce nam donositi trofeje, i od koga ce najvise toga zavisiti.........

Ja cu biti presretan ako gresim.To ce znaciti jos mnogo velikih trofeja nasoj kosarci, a sta ima lepse od toga.......

- - - - - - - - - -

Pre bih rekao da je Bogdanovic igrac improvizacije a ne sablona, u ostalom videcemo, vreme ce pokazati. Obradovic ga je zbog improvizacije i doveo.

Ali, Zeljko nije nepogresiv, setio sam se neke price kad je gostovao kod Tegija. Pricao je o Tepicu, tad je jos uvek bio trener u Panati. Rekao je kao doveo sam Tepu, u njemu sam video novog Bodirogu. Imao sam akcije za njega, ocistim mu stranu i kazem mu eto ti, igraj sad 1 na 1 znam da mozes. Ali pogresio sam, nije on taj tip igraca, tacnije nije se razvio u taj tip igraca a imao je predispozicije. I onda ga Tegi pita kao da li ga je Dule mozda unazadio u Partizanu a Zeljko ce: to si ti rekao :lol:

Tvoje opravdavanje kriminalaca, je dovelo do toga da si izgubio svaki kredibilitet u razgovoru......
Mene bi bilo sramota.................Ti verovatno i ne znas sta je to...........

Kredibilitet se gubi kada pokušavaš da svoje tvrdnje opravdaš zamenom teza, kada ti mržnja pomuti razum pa počneš da skačeš s teme na temu samo da bi našao povod za pljuvanje i kada izgubiš i poslednju trunku objektivnosti. Ponavljaj slobodno svoje mantre do iznemoglosti, ionako odavno služiš za podsmeh na ovom forumu.

Kredibilitet se gubi kada pokušavaš da svoje tvrdnje opravdaš zamenom teza, kada ti mržnja pomuti razum pa počneš da skačeš s teme na temu samo da bi našao povod za pljuvanje i kada izgubiš i poslednju trunku objektivnosti. Ponavljaj slobodno svoje mantre do iznemoglosti, ionako odavno služiš za podsmeh na ovom forumu.

Vidi se ko za sta sluzi..........
Posebno kada prica u mnozini........
Verovatno u ime svih nikova koje ima ovde.........

Pre bih rekao da je Bogdanovic igrac improvizacije a ne sablona, u ostalom videcemo, vreme ce pokazati. Obradovic ga je zbog improvizacije i doveo.

Ali, Zeljko nije nepogresiv, setio sam se neke price kad je gostovao kod Tegija. Pricao je o Tepicu, tad je jos uvek bio trener u Panati. Rekao je kao doveo sam Tepu, u njemu sam video novog Bodirogu. Imao sam akcije za njega, ocistim mu stranu i kazem mu eto ti, igraj sad 1 na 1 znam da mozes. Ali pogresio sam, nije on taj tip igraca, tacnije nije se razvio u taj tip igraca a imao je predispozicije. I onda ga Tegi pita kao da li ga je Dule mozda unazadio u Partizanu a Zeljko ce: to si ti rekao :lol:

Bogdanovic je lose da se razvija kod Obradovica. Dokaz da je Obradovic moron je sto je pozvao igraca kao sto je Bogdanovic. Obradovic unistava takve igrace, i Bogdanovic ce kod njega da postane mediokritet-igrac. Bogdanovicu je potrebna sloboda i samopouzdanje, on nije timski igrac, i Obradovic ce zesce da ga mrzi.

- - - - - - - - - -

Да,само што можда нећеш признати да си погрешио.Јер си га баш хвалио после француске,а сад опет контра.
А моје мишљење је да сада грешиш у оцени да је шаблонски играч.
Мени делује све друго (рецимо форсирање шута,...) само да није то.
Шут за 3-улаз испод коша-шут са одстојања-асистенције(понека и "необична)...то се не учи и не уклапа по шаблону.

Да,само што можда нећеш признати да си погрешио.Јер си га баш хвалио после француске,а сад опет контра.
Шут за 3-улаз испод коша-шут са одстојања-асистенције(понека и "необична)...то се не учи и не уклапа по шаблону.

Ma vidi i on to al je tvrdoglav, dzaba pricas :lol:

Meni uopste nije problem priznati da sam pogresio.
Samo sto ja mislim da je jos rano za jedno takvo priznanje.

Realno, jedna dobijena utakmica, koja JESTE bila itekako vazna i bitna, i koju je Bogdanovic resio u najtezim trenucima, ne moze biti doovljna da se celokupan moj stav promeni...........
Da ipak sacekamo jos malo, pa da vidimo?

Ja uistinu nemam bas nista protiv decka, ali moram da prokomentarisem ovo.....

http://sport.blic.rs/Kosarka/Svetsk...e-idem-sa-treninga-dok-ne-pogodim-1000-trojki

1000 pogodjenih trojki posle svakog treninga?

100 pogodjenih sa deset razlicitih mesta, posle svakog treninga?

Ajde malo ovako..........Ima dva treninga dnevno, znaci svaki dan dva suterska po 1000 pogodjenih trojki?
Neka dvojica skupljaju loptu i dodaju mu na sut.....Maksimalno dve lopte, i da mu se stalno dodaju, prosek cca.najmanje 15 sekundi po sutu na celu seriju.
1000 pogodjenih trojki X 15 sekundi cini 15 000 sekundi(CAK SVAKU DA POGODI, bez ijednog promasaja) u samo jednom suterskom treningu iliti 4 i kusur SATA na jednom suterskom treningu.

Posle dva takva dnevno skoro 8 i po sati sutiranja, i to prakticno pod maksimalnim opterecenjem.....
Koji bi klub to dozvolio svom igracu?NIJEDAN.
Nijedan ne bi dozvolio ni samo jedan od tih suterskih, jer je to preko 4 sata, i kada se na to doda jos najmanje 5 sati redovnih treninga, to je previse rizicno za igraca.
Ja svakako verujem da Bogdanovic ima posebne suterske treninge, jer ne bi "napamet" ubacivao one trojke sa devet i deset metara.
Ali ovo je bas preterivanje.
Drazen Petrovic je u njegovim godinama, posle VECERNJEG treninga imao suterski sa 500 ubacaja, pa su ga smatrali monstrumom......

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back