Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoc se videh sa ortakom, bio je u Americi par meseci sljakao nesto i vracao se bas na dan kad se igralo finale SP u kosarci. Njih par Srba se dogovori naravno da dodju malo ranije na aerodrom kako bi odgledali makar prvo poluvreme. Nadju oni neki lokal na aerodromu, ogroman, sa svih strana plazme ima ih preko deset komada i na svakom jebenom ekranu bejzbol. I oni onako zacudjeni pitaju konobara da li moze na jednom ekranu da pusti basket, igra se finale SP i vi ucestvujete! Zao mi je politika kuce je da ne smemo da menjamo kanale, red soksi su zapoceli sezonu to je to sto ljude ovde zanima. Navatali su neki los net pa su pratili rezultat na livescore-u :lol:

Za polufinale srb-fra su bili u nekom pabu, tad su im pustili tekmu i izvristali su se najstrasnije dok su ljudi oko njih bili potpuno nezainteresovani, nisu se ni okrenuli da vide o cemu se radi.

E sad da li mi nismo normalni sto se ovoliko lozimo ili ameri kojima se prosto jebbe za sve ovo nemam pojma, istina je verovatno negde izmedju :)

Sinoc se videh sa ortakom, bio je u Americi par meseci sljakao nesto i vracao se bas na dan kad se igralo finale SP u kosarci. Njih par Srba se dogovori naravno da dodju malo ranije na aerodrom kako bi odgledali makar prvo poluvreme. Nadju oni neki lokal na aerodromu, ogroman, sa svih strana plazme ima ih preko deset komada i na svakom jebenom ekranu bejzbol. I oni onako zacudjeni pitaju konobara da li moze na jednom ekranu da pusti basket, igra se finale SP i vi ucestvujete! Zao mi je politika kuce je da ne smemo da menjamo kanale, red soksi su zapoceli sezonu to je to sto ljude ovde zanima. Navatali su neki los net pa su pratili rezultat na livescore-u :lol:

Za polufinale srb-fra su bili u nekom pabu, tad su im pustili tekmu i izvristali su se najstrasnije dok su ljudi oko njih bili potpuno nezainteresovani, nisu se ni okrenuli da vide o cemu se radi.

E sad da li mi nismo normalni sto se ovoliko lozimo ili ameri kojima se prosto jebbe za sve ovo nemam pojma, istina je verovatno negde izmedju :)

I red soksi bi im bili nezanimljivi kada bi im ukinuli hot-dogove,razne grickalice i pića...kad neko priča istorijat bejzbola i bilo kojeg drugog američkog sporta,oni ne mogu a da ispred sebe nemaju tonu tih zanimacija.
Čak su i u čuvenim Simpsonovima tako nešto objavili:

Neka probaju kao ja 2000g. kada sam bio protiv Dinama iz Kijeva na severu na + beskonačno i tešku sparinu bez vode 5 sati...pola severa je dehidriralo tada ali su bodrili do zadnjeg minuta svoj tim grlom i dlanovima.

Poredite finale svetskog prvenstva i ucesce na istom ali u fudbalu....babe i zabe...strasno...
Ameri su zombiji...sta im mediji predstave to i progutaju jer da su hteli da im predstave SP u kosarci progutali bi i to i gledali na prepunom Rouz Bolu uzivo preko par golemih ekrana sa sve grickalicama, koka-kolama i ostalim smecem.....

Poslednja izmena:

Pa znas kako,kad pratis NBA redovno tesko ostala kosarka moze da te zainteresuje.Ogromna je razlika u kvalitetu...

Nisam ni planirao da pratim ovo svetsko prvenstvo ali nekoliko sjajnih partija nasih su me zainteresovali :D

A i da su im pustili, ne bi mogli da navijaju bez ovog
images

20101118-scandistreetfood-granddanois.jpg

i ovog

Poslednja izmena:
e,kako je malo ono zalosno kako kompletno svi iz bekovske linije beze unazad kad neki krene da napada sloptom
nisu ameri utrpali toliko trojki jer ih je krenuo sut nego zato sto bekovi Srbije imaju balvane umesto nogu,jednostavno nisu FIZICKI u stanju da izvrse pritisak na loptu
prpa da ce ga pojesti na prvom koraku i bezi nazad kreira vakuum od nekih metar i po dva
tipicno prpadzijsko foliranje da ga ne izuje iz patika

E ovo je skroz tacno, tj. to je sustina. Samo jbga, gde to Srbi mogu da shvate, oni nemaju pojma da je odnos bitnosti izmedju nogu u ruku u kosarci negde oko 5:1.

Jaric je imao kapacitet da igra NBA ligu........Taj stil igre mu je i odgovarao, cak je jedne sezone to i pokazao kada je bio cca. na 10 poena 5 skokova 5 asistencija, 2 ukradene lopte, sto je statistika za divljenje......Medjutim, problem kod njega je bio isti kao i kod Milicica.......Njima kosarka nije bila zanimanje, niti ljubav.Njima je kosarka bila sredstvo da dodju do cilja.............Para, moci, riba isl........Zato su "zavrsili" kako su zavrsili.............

Jeste, to sto i Jaric, i Radmanovic i Milicic nisu voleli kosarku nego nesto drugo, kosarka je izgubila.

Drugi primer je Kresimir Cosic, za njega je drustvo izgubilo sto je voleo kosarku, on je idealan za mesto CEO neke multinacionalne kompanije, ili predsednika Amerike; i protracio je svoj talenat u necem sto ni priblizno nije tako bitno za svet. Ali on je voleo kosarku.

Jeste, to sto i Jaric, i Radmanovic i Milicic nisu voleli kosarku nego nesto drugo, kosarka je izgubila.

Drugi primer je Kresimir Cosic, za njega je drustvo izgubilo sto je voleo kosarku, on je idealan za mesto CEO neke multinacionalne kompanije, ili predsednika Amerike; i protracio je svoj talenat u necem sto ni priblizno nije tako bitno za svet. Ali on je voleo kosarku.
Je li Ćosić biješe mormon, pa ga srpski mangupi u reprezentaciji hebavali i stavljali mu alkohol u sokove?

Red Soksi su zapoceli sezonu tamo negde u aprilu, Ameri su tada gledali 80% njih NFL kolo, a ostali bejzbol, nisu imali pojma da je svetsko u kosarci.

Je li Ćosić biješe mormon, pa ga srpski mangupi u reprezentaciji hebavali i stavljali mu alkohol u sokove?

Мислим да је Дуци изјавио да неће да му мормонски поп буде капитен, тако нешто.
Иначе, Ћосић је можда и највећи изданак југословенске кошарке. Бар најтрофејнији - 14 медаља са великих такмичења.

Red Soksi su zapoceli sezonu tamo negde u aprilu, Ameri su tada gledali 80% njih NFL kolo, a ostali bejzbol, nisu imali pojma da je svetsko u kosarci.

Pre ce biti da se radi o White Sox-ima, s´obzirom koliko je Srba u Cikagu. :mrgreen:

Uglavnom i Red Sox i White Sox su u k*rcu ove godine, ni play-off nece videti. Inace kada sam bio u SAD, uspeo sam odgledati par bejzbol utakmica. Nije to za svakog. :lol:

p.s.: banovan sam do utorka pa sam morao novi nalog da kreiram. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back