Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako je moguce bre da ovaj Denda prenosi pa on bre veze sa zivotom nema, em me nervira sama tekma em jos moram i njega da slusam. Utisak je da je sreca sto smo u grupi imali dva levata inace da smo bili u nekoj izjednacenijoj grupi sa recimo portorikom, finskom, novim zelandom, moglo se lako desiti da ne bismo ni grupu prosli.

Ma da..a da smo upali u C ili D bili bi prvi, u najgorem slucaju drugi.
Batali ti to... ;)

Šteta zbog onog velikog preokreta, ali očajno smo odigrali ovo na kraju. Simon strpao tricu za +7 i raspadosmo se. Prvo poluvreme kao protiv Irana kriminal, kad se momci bore mnogo je bolje. Preuzimanje očajno inače, skok u odbrani katastrofa... no, na borbenost imamo šanse u osmini finala al ne sme se ovoliko oscilirati. Svaka čast za Stefana i Tea što su povukli.

Da citiram sam sebe:
Poraz i od Brazila i od Spanije:

Realno je da ce Brazil onda u prvom mecu poslednjeg kola otresti Egipat i potvrditi drugo mesto u grupi.
Pobedom protiv Irana Francuzi bi bili svakako 3, a ta pobeda im ne znaci nista cak ni kada bi Brazil kojim slucajem i izgubio od Egipta.
Problem je u tome sto ce Francuzi onda svakako imati motiv da porazom od Irana pokusaju da naprave krug ekipa koje bi imale 2-3 skor (Srbija-Francuska-Iran). Mi onda mozemo biti treci ako Francuzi izgube od Irana sa razlikom do sest poena. Tada bi u krugu od tri ekipe mi bili "prvi" jer bi imali najbolju kos razliku unutar kruga, dakle bili bi treci u grupi, a Francuzi cetvrti. Takav dil odgovara i Irancma koji nece biti nezadovoljni pobedom nad evropskim prvakom.
Nama onda ni pobeda protiv Spanaca ne pomaze da se odlepimo od treceg mesta.
Postoje i SF scenariji, pa tako pobeda Irana sa +8 njih salje na cetvrto mesto a Francuzi onda ispadaju, a pobeda od +26 na trece, u kom slucaju smo mi opet cetvrti.

Vidi se da mozemo mnogo bolje od ovoga al uvek nam nesto nedostaje. Poslednja cetvrtina je bila ocajna, ne znam da li smo bili gori u odbrani ili u napadu. Mozda bi nam najbolje bilo da hrvati dobiju preostale dve tekme pa da idemo na njih, grke tesko da bi dobili ovakvom igrom a sa komsijama se nikad ne zna, mada i tu bi oni bili favoriti ali blagi.

Lepo su komentatori na SK cele sezone pricali da su dva najbitnija suta u kosarci slobodna bacanja i trojka iz kornera. Imao sam priliku po ko zna koji put da se uverim da je zaista tako.

Djordjevic je najvise kriv
i za ovo i za Francuze
on nije kalibar da vodi reprezentaciju
Brazil je neozbiljan tim koji je kvalitetniji individualno ali bi puko od nas da nas vodi ozbiljan trener
Teo se primirio ali vise nije lider ekipe, sto je jos 1 problem-kod Ivkovica je divljao a Djordjevic forsira Bogdanovica koji se ovde nije video

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back