KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Pitala sam vas prije za savjet za pramenove pa ste me uputii da kupim farbe sa blansom za pramenove, naime zivim u sarajevu pa ne zanm koje su to farbe imate li nazive nekih da znam koje da trazim kod nas u parfimerijama pojma nemaju.
Hvala unaprijed

Nem problema priljecem u pomoc:D Potrazi paletine frabe koje su namjenjene za izvlacenje pramenova i u njima dobijes i kapu za jednokratnu upotrebu i sve sto t je potrebno da posao odradis pravilno;)

Kosa mi je u zadnje vrijeme nesto oslabila.Ne mogu reci da opada vise nego obicno,ali je nekako "mrt va",bez zivota sva je nekako kao prasa.Vec godinama koristim lorealov sampon za volumen,farbam jednom mjesecno ono sto je izraslo(tamno braon-imam puno sijedih,45 god.).Znaci nisam promijenila preparate,hormoni su kao i ranije.Ne znam kako kosi da dam "zivot"? Da li postoje preparati,ili neke vodice za masiranje,mozda drugi sampon?
Vidim da se ovdje puno pise o farbama,pramenovima,ali ne mogu sve da citam da bi nasla slicno mome problemu.Hvala.

Sada u ovom periodu kada su nazalost promjene temperature pogubne za kosu problem kao tvoj prati nas sve.Jedino sto mozes je potraziti sampone sa zastitnim faktorom koji ce je barem malo zastiti od uticaja spoljasnjeg faktora, a takodje pokusaj da je pees sa djecijim samponima mnogu su blazi i pruzice tvojoj kosi zdrav prirodan sjaj;)

Gledala sam farbe na netu malo, pa sam dosla na ideju da pomesam 2 nijanse.
Ovu:
WELLATON-8--0--BLONDE.jpg

sa jednom od ove dve:
http://www.wellainjan.si/imagelib/gallerybig/izdelki/wellaton/WELLATON-73-HAZELNUT.jpg
http://www.wellainjan.si/imagelib/gallerybig/izdelki/wellaton/WELLATON-7--0-MEDIUM-BLONDE.jpg

Pa vas molim da mi kazete koja je bolja kombinacija? Htela bih neku topliju nijansu svetlo smedje - tamno plave. Posto imam blajhane delove boja ce se isprati pa sam zato mislila da za prvi put uzmem neku tamniju kombinaciju. Da mi kad se ispere bude kao ta 8-ica. Mozda bih dodavanjem jedne od te dve 7-ice ubila crveni pigment i sivilo na krajevima.
Veoma fin odabir boja...a da bi dobila sto zelis pomjesaj ovu nijansu sa slike koju si postavila i ovu prvu od dole smedjih navedenih nijansi i rezultat ce biti dobar.;)

Meni bi trebao savet-moja kosa je dugacka ( do dupeta ),jako je gusta i kovrdzava,ne jako,vec u loknama,prirodno je takva ali,imam problema s njima. Lokne su negde jace,negde manje,a kosa mi je stalno suva i brzo se lomi..Dosta mi je gusta pa izgleda cudno jer inace imam duguljasto lice..A kad je osecljam ( bilo sirokim ili nekim drugim cesljem ) kosa mi uopste ne bude ravnija nimalo,vec se lokne rasclane i ne budu nikako. K'o sto je neko od gore malopre rekao,izgleda ''mrtvo'' ali bukvalno. A zao mi je jer svi kazu da imam jako lepu kosu samo kad bih je malo ''pripitomila'' i lesnik braon boje...Kao da nista ne deluje.Pokusala sam da koristim razna pakovanja ( Nivea i te vvrste ), sampone al' nekako nikako da je umirim. Najvise me nervira kad odem kod frizera i kosa mi bude super a posle prvog pranja, izgleda isto kao da nikad nisam ni isla kod frizera...Help !Bilo koji savet je dobrodosao :)

Puno bi ti pomogao difuzer, jer na mjestima gdje ti je kosa opustena tj. mrtva zrak iz difuzera bi je odiga od tjemena i ona bi dobila zeljeni volumen....jos ti takodje savjetujem da pije susenja stavis malo gela namjenjenog za loknanje kose kako bi se tvoje kovrdze bolje definisale i na samom kraju pokusaj sa slikikonskom tekucinom ( najbolje su su spreju ) one ce ti dati kosi potreban sjaj;)

Meni treba neki savet vezano za nadogradnju kose nekim novim metodama! Imama svetlo plavu kosu,paz frizuru, imam i nadogradnju (klipse),ali bih neku trajnu metodu tipa cvorici ili nesto slicno! Da li je neko imao iskustva sa slicnim,i da li mozete da mi date neki savet vezano za to? I da,ako neko zna cene tih metoda. Hvala unapred!

Sto se tice tih cvorice odnosno stapanja kose sa tvojom kosom procedura je slicna kao i kod obicne nadogradnje...prednost je ta sto si sa takvom nadogradnjm sigurnija , pramenovi su cvrsci i mogu stajat na tvojoj glavi uz poneku korekciju ako je zaista potrebna i do 5 mjeseci.Cjena je ista ( barem kod mene) jer ppramen kao pramen ima svoju cjenu po kojoj se prodaje , a sada je do tvoje kose , ona odredjuje cjenu odnosno broj pramenova koji su ti potrebni

Pozdrav svima!
Molila bih za savet.
Naime farbam se u plavo godinama,ali bih zelela da pustim kosu da mi poraste.Moja frizerka mi svwkog mwswca sisa krajeve iako mozda nije potrebno.Ponekad farbam samo izrastak a ponekad i celu duzinu.Molim vas kako da zadrzim zdravu kosu a da ona ipak poraste?Koristim trenutno SUBRINA SATEN FARBE ZA KOSU I ODLICNE SU.
DA LI DA PROMENIM FRIZERA?
MADA SAM JAKO SKEPTICNA I SLABO STICEM POVERENJA NAROCITO FRIZERA I ZUBARA.
HVALA UNAPRED.

Ne trebas mjenjati frizera...kosu je po pravilu potrebno sisati svaki mjesec kako bi se odklonili osteceni vrhovi koji ti sprecavaju rast, jer tvoja frizerka t sisa samo one mrtve krajeve koji oduzimaju porebnu hidrataciju....tvoje je samo da budes strpljiva, nastavis sa istom njergom i za godinu docekaces kosu da praste ;)

Jeco, hvala ti puno na savetu i stpljenju!! Divna si!

Mene su uplasili da cu ispasti zelena zbog blajhane podloge ako ne potrefim dobru smedju kojom bih se prefarbala, zato sam te pitala.

Zelena mozes postati samo kada pava boja oksidira , a to se najcesce plavusama dogadja u ljetnom periodu kada puno vremena provodimo po bazenima koji su puni klora koji doprinosi upravo takvoj vrsti oksidacije...dakle nemas brige;)

Jedno pitanje, da li i jedan preparat za ispravljanje kose moze da zameni feniranje? Sad sam kupila niveino tecno pakovanje za ispravljanje, sad cu da ga probam. Inace sam koristila sunsilk kremu za ispravljanje, i nisam bas nesto zadovoljna.. Ako ima neki bolji preparat daj savet please!

Jedno pitanje, da li i jedan preparat za ispravljanje kose moze da zameni feniranje? Sad sam kupila niveino tecno pakovanje za ispravljanje, sad cu da ga probam. Inace sam koristila sunsilk kremu za ispravljanje, i nisam bas nesto zadovoljna.. Ako ima neki bolji preparat daj savet please!

Vec sam prije savjetovala da pokuss sa preparatom u spreju...recimo revlonovim ili kene...mnogo su efikasniji i duze se zadrzavaju na kosi , a pri samom cinu ispravljanja aktiviraju i svoj zastitini faktor;)

Hvala ti,a posto se ja ne razumem bas u farbe,koja je ta pepeljasta?Imas li neki preparat za lokne da mi preporucis?hvala unapred:-P

Kada sam rekla pepeljasta mislila sam na pepeljasto plavu...ona ce u miksu sa tvojom farbom podariti prirodniji , zdraviji i sjajniji izgled tvojoj kosi...a sto se tice preparata za lokne probaj sa revlonovom ljubicastom linijom koja je namjenjena za kosu poput tvoje :)

Hoces da mi kazes kako si zadovoljna pakovanjem za ispravljanje, da li ti je pomoglo?Ako jeste onda pomozi i ti meni!!!:-P

Da li je neko čuo za narodni lek protiv opadanja kose da se u litru komove rakije stavi očišćen beli luk,ostaviti da tako stoji pa time mazati glavu. Negde sam pročitala da je ovo dobro ali mi nije baš najjasnije kako se to pravi i koristi t.j koliko često i na koji način?Da li neko ima iskustva sa ovakvim narodnim t.j prirodnim lekovima?

Ja sam cula ali nemam recept.Kazu da je delotvoro.

Ja znam da je "čaj" od prokuvanog korena koprive dobar
za uklanjanje peruti, a tvrde neki i za jačanje oslabele kose.
Koren kuvaš zajedno sa vodom.

koristiš ga tako što tokom dana često "zalivaš" kožu glave.
najbolje kad bi koristila onu bočicu kao za alkohol, tako da ne
polivaš celu kosu nego samo kožu.

koren koprive možeš da nađeš tamo gde se prodaju čajevi
(ne u samoposluzi na rafu sa čajevima)

Takođe sam čuo za isti način korišćenja čaja od ruzmarina i žalfije.
razlika je što ovo napraviš kao običan čaj: suvo lišće stavljaš u provrelu vodu,
a vodu kuvaš samu.

Da li je neko čuo za narodni lek protiv opadanja kose da se u litru komove rakije stavi očišćen beli luk,ostaviti da tako stoji pa time mazati glavu. Negde sam pročitala da je ovo dobro ali mi nije baš najjasnije kako se to pravi i koristi t.j koliko često i na koji način?Da li neko ima iskustva sa ovakvim narodnim t.j prirodnim lekovima?

Uh, sad sam se setila! :D :D :D
Ja bila klinka, i nama dosao rodjak (vojno lice )... I prica - od sapke celavi, pa mu rekli za "lek". Mazao se uvece, kompres stavljao, smrdeo cele noci - supruga odusevljena - ujutru prao glavu, odlazio na posao - i ispustao "diskretni vonj" kolegama :)...
E, sad, posle toliko godina, rodjak celav nije, sto jes' jes'!
Da li je pomogla komovica ili natura, ne znamo, ali imamo veselu anegdotu :)

Cao jeca....prvo sve pohvale....ne mogu da verujem da odgovaras svakome na pitanja...svaka cast...

Imam plavu dugu kosu, nisam se nikad blajhala i uglavnom koristim igorinu 11.1 koja vazi za prilicno jaku farbu. Imam talasastu kosu koju vec godinama ispravljam i sada su moje lokne totalno unistene. Da li smem uraditi minival da osvezim lokne?Frizerka kaze da mi to nikad ne bi uradila. Kosa mi je dosta suva, mada su mi u zadnje vreme bas pomogli REVLON-ovi preparati.

Pre 2 nedelje sam se ofarbala u smedje jer mi je plava kosa dosadila ali sam ispala delimicno smedja tj samo u korenu... odmah posle 2 dana sam se ofarbala u plavo...sada sam pomalo sivkasta. Da li smem ovih dana ponovo da se procesljam plavom farbom da ne bi bila sivkasta ili da sacekam jos malo?

Veliki pozdrav :)

Back