KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Sto se tice preliva za kosu da bi imala ljepsi sjaj pokusaj s ljesnjik varijantom, stim da moras paziti da potrefis pravu nijansu, a sto se tice pakovanja , postoe, naravno da postoje, ali zasto se ne bi odlucila za neku domacu varijantu, tipa napravi sam, jer takva su pakovanja jednako djelotvorna kao i onakupovna, lako se prave i veoma su zdrava, ukoliko si zainteresovana javi pa cu ti dati recept;)

Joj,Jeco,hvala ti,srce si.A kako to mislis za nijansu?Stavljala sam jednom lesnik,onako ne primecuje se mnogo(pa sam razmisljala da probam braon,e sad definitivno necu).Zainteresovana sam za recept naravno...;-)

Nensy,imam tamno braon kosu,sta mislis jel mi vise odgovara preliv(kolor sanpon)od lesnika ili braon?Da li postoje neka pakovanja za kovrdzavu kosu ili se ista koriste kao i za ravnu?pozz

bolje probaj sa lesnik kolor samponom, delovaces svezije, mada ce ti kosa biti samo malo svetlija,tj. neces dobiti bas lesnik nijansu posto ti je tamna kosa.
Naravno da postoje pakovanja za kovrdzavu kosu, probaj revlonovo pakovanje LISSO LOOK odlicno je. Caka kod svih pakovanja za kosu je da ih zagevas fenom,tj. kad stavis pakovanje umotaj kosu najlonom (moze i najobicnija kesa) i zagrevaj 2-3 minuta,potom drzi pakovanje na glavi bar 10min. i videces da je velika razlika. Naime,kad se kosa zagreva dlaka se otvara i mnogo bolje upija...

Molim Vas za savjet, imam farbu tamno plavu kosu koja baca malo na narandzasto, htjela bih izvuci svijetlije pramnove na povrsini, da li to mogu uraditi kuci da uzmem psvijtlo pepečljasto plavu i kasikicu blansa i 6% hidrogen, da drzim jedno 15 min, da li ce uspjeti s obzirom da mi je kosa tanka, masti se i bez volumena., a htjela bih 2 nijans e svjetlije pramnove da n unistim kosu.

Joj,Jeco,hvala ti,srce si.A kako to mislis za nijansu?Stavljala sam jednom lesnik,onako ne primecuje se mnogo(pa sam razmisljala da probam braon,e sad definitivno necu).Zainteresovana sam za recept naravno...;-)

Pa imas vise nijansi...odnosno mozes sama dasebi posvjetlis ili potamnis..a sto se tice recepta kazi za sta te konkretno zanima maska za kji tip kose i sl....i receptic ce biti napisan.;)

Molim Vas za savjet, imam farbu tamno plavu kosu koja baca malo na narandzasto, htjela bih izvuci svijetlije pramnove na povrsini, da li to mogu uraditi kuci da uzmem psvijtlo pepečljasto plavu i kasikicu blansa i 6% hidrogen, da drzim jedno 15 min, da li ce uspjeti s obzirom da mi je kosa tanka, masti se i bez volumena., a htjela bih 2 nijans e svjetlije pramnove da n unistim kosu.

S OBZIROM DA CES TO RADITI SAMA RADIJE POKUSJ SA FARBAMA KOJE U SEBI VEC SADRZE BLANS, JER TU NEMAS STRAHA DA CES NESTO POGRJESITI , A OVAKO KADA SAMA MJESAS RIZIK JE VECI...DAKLE TRK U PRODAVNICU I TRAZI FARBE KOJE VEC U SEBI SADRZE BLANS ZA NIJANSIRANJE;)

Veliki pozdrav svim posjetiocima ove teme...radi lakseg snalazenja pri trazenju odgovora na pojedin pitanja tema se od danas preuredjuje...nadam se da ce vam neke promjene na njoj vise pomoci , upravo zato kako bi neka vec ponudjena rjesenja bila preglednija i laksa za snalazenje.Ovo preuredjenje trajace nekoliko dana, ali nadam se da ce vam koristiti.Unaprijed hvala sto mi poklanjate svoje povjerenje

Pa imas vise nijansi...odnosno mozes sama dasebi posvjetlis ili potamnis..a sto se tice recepta kazi za sta te konkretno zanima maska za kji tip kose i sl....i receptic ce biti napisan.;)

Kako da prosvetlim,ali ne previse?Tip kose,pa otkud znam,suvlja je onako,verovatno zato sto je kovrdzava(zato koristim stalno kremu sansilk pa bude ok)...Veruj mi da ne znam sta se podrazumeva pod tipom kose...:razz: pozz

Kako da prosvetlim,ali ne previse?Tip kose,pa otkud znam,suvlja je onako,verovatno zato sto je kovrdzava(zato koristim stalno kremu sansilk pa bude ok)...Veruj mi da ne znam sta se podrazumeva pod tipom kose...:razz: pozz

Izvini sto kasnim sa odgovorom...pa pokusaj sa svjetlijom farbom , ali ne mnogo ecimo za dvije nijanse od sada vec postojece, pa na taj nacin postepeno prelazi u svjetliju boju ...sam proces jeste malo dosadan , jer traje nekoliko mjeseci ,ali je mnogo zdraviji , jer se kosa pri takvim promjenama ne ostecuje.;)

Koliko sam bila odusevljena Lorealom toliko mi je sad ODVRATNA! Posle 2 nedelje mi se najstrasnije isprala, pa sad imam 4 nijanse! Moj izrastak, pa nesto bakarno od Loreala, onda zuckast deo i na kraju belo :( Sta sad? Ako se prefarbam u nesto tamnije isprace se pa cu opet bit sarena.

Pitala sam vas prije za savjet za pramenove pa ste me uputii da kupim farbe sa blansom za pramenove, naime zivim u sarajevu pa ne zanm koje su to farbe imate li nazive nekih da znam koje da trazim kod nas u parfimerijama pojma nemaju.
Hvala unaprijed

Kosa mi je u zadnje vrijeme nesto oslabila.Ne mogu reci da opada vise nego obicno,ali je nekako "mrt va",bez zivota sva je nekako kao prasa.Vec godinama koristim lorealov sampon za volumen,farbam jednom mjesecno ono sto je izraslo(tamno braon-imam puno sijedih,45 god.).Znaci nisam promijenila preparate,hormoni su kao i ranije.Ne znam kako kosi da dam "zivot"? Da li postoje preparati,ili neke vodice za masiranje,mozda drugi sampon?
Vidim da se ovdje puno pise o farbama,pramenovima,ali ne mogu sve da citam da bi nasla slicno mome problemu.Hvala.

Izvini sto kasnim sa odgovorom...pa pokusaj sa svjetlijom farbom , ali ne mnogo ecimo za dvije nijanse od sada vec postojece, pa na taj nacin postepeno prelazi u svjetliju boju ...sam proces jeste malo dosadan , jer traje nekoliko mjeseci ,ali je mnogo zdraviji , jer se kosa pri takvim promjenama ne ostecuje.;)

Jeco,hvala.Nisam znala da postoji lesnik nijansa svetlija od ove,ova je 48,a ta?Ne znam da li sam te skapirala kako treba.

Kosa mi je u zadnje vrijeme nesto oslabila.Ne mogu reci da opada vise nego obicno,ali je nekako "mrt va",bez zivota sva je nekako kao prasa.Vec godinama koristim lorealov sampon za volumen,farbam jednom mjesecno ono sto je izraslo(tamno braon-imam puno sijedih,45 god.).Znaci nisam promijenila preparate,hormoni su kao i ranije.Ne znam kako kosi da dam "zivot"? Da li postoje preparati,ili neke vodice za masiranje,mozda drugi sampon?
Vidim da se ovdje puno pise o farbama,pramenovima,ali ne mogu sve da citam da bi nasla slicno mome problemu.Hvala.

Izvinjavam se na off topicu, ali ne mogu a da mi na pamet ne padne Rade Serbedzija...
"....otkazi veceru...prevari muza odlazeci da se pocesljas u nekom boljem hotelu...."
Mislim da je kosa sjajan pokazatelj naseg unutarnjeg stanja....Tacno osetim po sebi, kada vidim da je izgubila sjaj...da je mrtva....znam da nesto samnom nije kako treba, da sam nezadovoljna...i da je vreme da to promenim.
Prema tome..ne daj se Ines!

Gledala sam farbe na netu malo, pa sam dosla na ideju da pomesam 2 nijanse.
Ovu:
WELLATON-8--0--BLONDE.jpg

sa jednom od ove dve:
http://www.wellainjan.si/imagelib/gallerybig/izdelki/wellaton/WELLATON-73-HAZELNUT.jpg
http://www.wellainjan.si/imagelib/gallerybig/izdelki/wellaton/WELLATON-7--0-MEDIUM-BLONDE.jpg

Pa vas molim da mi kazete koja je bolja kombinacija? Htela bih neku topliju nijansu svetlo smedje - tamno plave. Posto imam blajhane delove boja ce se isprati pa sam zato mislila da za prvi put uzmem neku tamniju kombinaciju. Da mi kad se ispere bude kao ta 8-ica. Mozda bih dodavanjem jedne od te dve 7-ice ubila crveni pigment i sivilo na krajevima.

Meni bi trebao savet-moja kosa je dugacka ( do dupeta ),jako je gusta i kovrdzava,ne jako,vec u loknama,prirodno je takva ali,imam problema s njima. Lokne su negde jace,negde manje,a kosa mi je stalno suva i brzo se lomi..Dosta mi je gusta pa izgleda cudno jer inace imam duguljasto lice..A kad je osecljam ( bilo sirokim ili nekim drugim cesljem ) kosa mi uopste ne bude ravnija nimalo,vec se lokne rasclane i ne budu nikako. K'o sto je neko od gore malopre rekao,izgleda ''mrtvo'' ali bukvalno. A zao mi je jer svi kazu da imam jako lepu kosu samo kad bih je malo ''pripitomila'' i lesnik braon boje...Kao da nista ne deluje.Pokusala sam da koristim razna pakovanja ( Nivea i te vvrste ), sampone al' nekako nikako da je umirim. Najvise me nervira kad odem kod frizera i kosa mi bude super a posle prvog pranja, izgleda isto kao da nikad nisam ni isla kod frizera...Help !Bilo koji savet je dobrodosao :)

Meni treba neki savet vezano za nadogradnju kose nekim novim metodama! Imama svetlo plavu kosu,paz frizuru, imam i nadogradnju (klipse),ali bih neku trajnu metodu tipa cvorici ili nesto slicno! Da li je neko imao iskustva sa slicnim,i da li mozete da mi date neki savet vezano za to? I da,ako neko zna cene tih metoda. Hvala unapred!

Izvinjavam se na off topicu, ali ne mogu a da mi na pamet ne padne Rade Serbedzija...
"....otkazi veceru...prevari muza odlazeci da se pocesljas u nekom boljem hotelu...."
Mislim da je kosa sjajan pokazatelj naseg unutarnjeg stanja....Tacno osetim po sebi, kada vidim da je izgubila sjaj...da je mrtva....znam da nesto samnom nije kako treba, da sam nezadovoljna...i da je vreme da to promenim.
Prema tome..ne daj se Ines!

------------------------------------------------------------

:)Hvala ti puno na odgovoru,bice da je tako! Bas se u zadnje vrijeme,tacnije zadnjih1/2 godine osjecam bez-veze. Znam da trebam nesto promijeniti u svom zivotu,samo sto zivot nije americka komedija,gdje sve ima svoj Happy End.
Pozdrav i svako dobro!

Pozdrav svima!
Molila bih za savet.
Naime farbam se u plavo godinama,ali bih zelela da pustim kosu da mi poraste.Moja frizerka mi svwkog mwswca sisa krajeve iako mozda nije potrebno.Ponekad farbam samo izrastak a ponekad i celu duzinu.Molim vas kako da zadrzim zdravu kosu a da ona ipak poraste?Koristim trenutno SUBRINA SATEN FARBE ZA KOSU I ODLICNE SU.
DA LI DA PROMENIM FRIZERA?
MADA SAM JAKO SKEPTICNA I SLABO STICEM POVERENJA NAROCITO FRIZERA I ZUBARA.
HVALA UNAPRED.

pa dobro, jel si ti u stanju da izraziš svoje želje? tvoja je kosa u pitanju, a frizerka može da te posavetuje, ali na kraju ipak mora da uradi onako kako ti odlučiš!
savet ti je da nekako stekneš malo samopouzdanja za početak.. a za ostalo je tu jeca =)

Koliko sam bila odusevljena Lorealom toliko mi je sad ODVRATNA! Posle 2 nedelje mi se najstrasnije isprala, pa sad imam 4 nijanse! Moj izrastak, pa nesto bakarno od Loreala, onda zuckast deo i na kraju belo :( Sta sad? Ako se prefarbam u nesto tamnije isprace se pa cu opet bit sarena.

Pokusaj da uzmes ponovo istu nijansu koju si koristila , ali probaj da sada ne stavljas emulziju koju ces dobiti u farbi ...nego stavi 6% higrogen i to tako so sec vidjeti koliko militara ima farba i toliko mililitara stavi i hidrogena...ovako bi trebala farba da ti duze traje i da e manje ispira;)

Back