KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Tu se misli na vracanje crvenog pigmenta,jer, npr. sede ili blajhane kose nemaju isti pa kosa ne moze da primi boju.
Postupak je sledeci: pokvasi se kosa,isfrotira peskirom, potom se nanese crvena boja za kosu bez hidrogena koja je prethodno umucena samo sa toplom vodom. Sve se to nanese na kosu i "masira" 2-3 minuta a potom ispere.Kad prosusite kosu onda mozete nastaviti sa farbanjem. Da se ne uplasite, posle prepigmentacije dobijete neku ruznjikavu narandzastu boju, ali sve to nestane posle nanosenja glavne farbe. Nadam se da sam pomogla.

Super.
E sad , zanima me..posto smo mi obe plave..a to je kazes crvena farba ( bilo koja ili ..? ) , znam da se ona tesko posle uklanja...tj. tesko se sa nje moze preci na plavu...? Kako se to izvodi? Ili da samo ofarba sede tom crvenom..mada je to tesko...hm...
Hvala!!!

Super.
E sad , zanima me..posto smo mi obe plave..a to je kazes crvena farba ( bilo koja ili ..? ) , znam da se ona tesko posle uklanja...tj. tesko se sa nje moze preci na plavu...? Kako se to izvodi? Ili da samo ofarba sede tom crvenom..mada je to tesko...hm...
Hvala!!!

Izvini malo skacem sa teme na temu. Nece se ta farba tesko ukloniti jer to nije klasicno farbanje,ti je stavljas BEZ hidrogena na kosu, tako da se ona ne moze tako lako vezati za dlaku iako je crvena. Ta crvena sluzi da veze boju koju nameravas da naneses,tj. ona imitira prirodni crveni pigment koji nam u stvari omogucava da dlaka primi boju. Moram da naglasim, da devojke koje se prefarbavaju npr. iz plave boje u neku tamniju moraju prvo da vrate taj crveni pigment inace ce im kosa posle farbanja biti zelena a u najboljem slucaju siva. Tako da, sigurno ste vidjale devojke kojima kosa ide na zelenkasto, e upravo je to taj problem, nisu vratile prirodnu pigmentaciju pre prefarbavanja. Nadam se da sam sad malo bolje objasnila.

Ona npr ima satiranu kosu..plavu..i predpostavljam da hoce samo da prekrije sede...isto plavom...
Ja imam farbanu plavu...i uvek pustim da mi izraste , jer volim tamniji koren, ali sam na vrhu primetila nekoliko belih....i primecujem, kad god povucem pramen da ih poplavim npr...nece...ostanu, tj. postanu jos belje...
Dakle, kako do plave?
Hvala Nensi...

Izvini malo skacem sa teme na temu. Nece se ta farba tesko ukloniti jer to nije klasicno farbanje,ti je stavljas BEZ hidrogena na kosu, tako da se ona ne moze tako lako vezati za dlaku iako je crvena. Ta crvena sluzi da veze boju koju nameravas da naneses,tj. ona imitira prirodni crveni pigment koji nam u stvari omogucava da dlaka primi boju.

Aha, kapiram..i mislila sam da je u tome caka, ali nisam htela da lupam...;)
Super...znaci primice se preko nje plava najnormalnije...?

Aha, kapiram..i mislila sam da je u tome caka, ali nisam htela da lupam...;)
Super...znaci primice se preko nje plava najnormalnije...?

E sad slusaj,sa sedom kosom koju zelis da prefarbas sa plavom, to je totalno druga stvar.....
Ja sam malopre pricala za prefarbavanje iz plave u neku tamniju, tj. nisam te razumela.
Znaci, u vasem slucaju nemojte vracati crveni pigment.
Kazi mi koju marku farbe koristite, koju nijansu i koji procenat hidrogena pa cu vas dalje uputiti?

Za nju ne znam...a ja , pravo da ti kazem, kako kad sta uhvatim...kako sta stignem...Garnier... Palette....najsvetlije nijanse...ne znam koji broj, jer ja sta god na kosu da stavim, meni uvek ispadne ista boja...poima nemam zasto...tj. koju god plavu nijansu , uvek ispadne ta zlatkasta...zaista mi nije jasno zbog cega je to tako. Hidrogen 9%....jako retko 12...ali desi se.

Djuro ,Djuro.....Odmah da ti kazem zbog cega ti ne primaju sede,tj. vama. Kao prvo, moras koristiti kvalitetnije boje za kosu,II slabiji hodrogen (6%), III ne sme kosa mnogo da ti bude prljava, IV ne sme da ti bude previse veliki izrastak, tj. gledaj da se farbas na 20tak dana-mislim samo izrastak farbaj,nikako celu kosu svaki put, V neka smesa,tj farba slobodno bude malo gusca,tj. stavi malo manje hidrogena, VI nemoj koristiti te najsvetlije plave jer one generalno ne pokrivaju sede. Kod profi farbi ti je sve lepo numerisano, koristi neku ciji je br. najvise 9 jer sve preko toga JAKO SLABO POKRIVA SEDE.
A ako imas problem sa zlatkastim tonom i to cu ti reci kako da resis ako zelis da sad me pisem roman.... :)

Djuro ,Djuro.....Odmah da ti kazem zbog cega ti ne primaju sede,tj. vama. Kao prvo, moras koristiti kvalitetnije boje za kosu,II slabiji hodrogen (6%), III ne sme kosa mnogo da ti bude prljava, IV ne sme da ti bude previse veliki izrastak, tj. gledaj da se farbas na 20tak dana-mislim samo izrastak farbaj,nikako celu kosu svaki put, V neka smesa,tj farba slobodno bude malo gusca,tj. stavi malo manje hidrogena, VI nemoj koristiti te najsvetlije plave jer one generalno ne pokrivaju sede. Kod profi farbi ti je sve lepo numerisano, koristi neku ciji je br. najvise 9 jer sve preko toga JAKO SLABO POKRIVA SEDE.
A ako imas problem sa zlatkastim tonom i to cu ti reci kako da resis ako zelis da sad me pisem roman.... :)

Meni rekli da su ove kvalitetne:lol:...dobro, reci mi koje da uzmem?
Drugo...ja kosu perem svaka 2,3 dana..pa je uvek taj dan ..pre no je operem i ofarbam ( tada kada za farbanje dodje red )..i zaista ( i ako se nije stekao takav utisak ) vodim racuna o svojoj kosi...odnosno pokusavam da je negujem koliko mogu...Tako da ne farbam celu kosu nikada, ne daj Boze...iz tog razloga, izmedju ostalog , i pustam duze da mi izraste...jer ne zelim da je mucim...a drugo..nikako mi ne stoji kad mi je iz korena plava. Vec sam pisala Jeci o tome. Prosto me proguta. E sad, kako to da izvedem...da se farbam na svakih 20 dana...a da nisam skroz plava...:-?
Nisam znala za hidrogen. Poslusacu te....i za to sam zivela u predubedjenju da je za plavu kosu..tj. tamni izrastak..potreban jaci hidrigen da bi se plava primila.
I please reci mi kako da resim zlatkasti ton? Ne bih sve...ali barem da imam nekoliko svetlijih pramenova...

Eto...8)
Thanks;)

E ok,videla sam boju i kosu i kolio sam shvatila problem je i ta zlatkasta nijansa.
Kazem ti, blazi hidrogen, moze cek i taj 9% ali cesto farbanje izrastka, na 20ak dana. Evo preporucicu ti neke farbe KOLESTON, SELECTIVE,GOLDWELL, COLLAGE. A nijanse su, ukoliko ipak zelis te najsvetlije : koleston 12/81, Selective 1001, goldwell 11V, collage 12/72....
A ako zelis malo prirodniju nijansu, i bolju pokrivenost sedih to su to KOL. 9/1, sel. 9/1, goldw. 9A, collage
9/22

E ok,videla sam boju i kosu i kolio sam shvatila problem je i ta zlatkasta nijansa.
Kazem ti, blazi hidrogen, moze cek i taj 9% ali cesto farbanje izrastka, na 20ak dana. Evo preporucicu ti neke farbe KOLESTON, SELECTIVE,GOLDWELL, COLLAGE. A nijanse su, ukoliko ipak zelis te najsvetlije : koleston 12/81, Selective 1001, goldwell 11V, collage 12/72....
A ako zelis malo prirodniju nijansu, i bolju pokrivenost sedih to su to KOL. 9/1, sel. 9/1, goldw. 9A, collage
9/22

E ok. Pri prvom sledecem farbanju, ukoliko ne odem na varijantu frizera u pokusaju onog sto malo cas rekoh, probacu neku od ovih tvojih...U svakom slucaju cu probati..;)
Hvala ti na vremenu !!!

Meni rekli da su ove kvalitetne:lol:...dobro, reci mi koje da uzmem?
Drugo...ja kosu perem svaka 2,3 dana..pa je uvek taj dan ..pre no je operem i ofarbam ( tada kada za farbanje dodje red )..i zaista ( i ako se nije stekao takav utisak ) vodim racuna o svojoj kosi...odnosno pokusavam da je negujem koliko mogu...Tako da ne farbam celu kosu nikada, ne daj Boze...iz tog razloga, izmedju ostalog , i pustam duze da mi izraste...jer ne zelim da je mucim...a drugo..nikako mi ne stoji kad mi je iz korena plava. Vec sam pisala Jeci o tome. Prosto me proguta. E sad, kako to da izvedem...da se farbam na svakih 20 dana...a da nisam skroz plava...:-?
Nisam znala za hidrogen. Poslusacu te....i za to sam zivela u predubedjenju da je za plavu kosu..tj. tamni izrastak..potreban jaci hidrigen da bi se plava primila.
I please reci mi kako da resim zlatkasti ton? Ne bih sve...ali barem da imam nekoliko svetlijih pramenova...

Eto...8)
Thanks;)
Kad rece to da se ne zelis da se farbas toiko cesto i da ti ne stoji mnogo plavo pri korenu, sto ne farbas izrastak sa malo tamnijim plavim,tipa ovih 9/1 itd. sto sam navela, s vremena na vreme se isatiras samo pri korenu i resen problem?
i da ti kazem, sa jacim hidrogenom bude svetlije ali bude i mnogo vise zuto, jer se boja onda mnogo brze ispere sa kose i onda prakticno samo ostane onaj hidrogen na njoj .Znaci nije poenta samo roknuti sto jaci hidrogen i resena stvar, pogotovo sto pustas kosu, pa joj treba vise nege i manje maltretiranja.

Kad rece to da se ne zelis da se farbas toiko cesto i da ti ne stoji mnogo plavo pri korenu, sto ne farbas izrastak sa malo tamnijim plavim,tipa ovih 9/1 itd. sto sam navela, s vremena na vreme se isatiras samo pri korenu i resen problem?
i da ti kazem, sa jacim hidrogenom bude svetlije ali bude i mnogo vise zuto, jer se boja onda mnogo brze ispere sa kose i onda prakticno samo ostane onaj hidrogen na njoj .Znaci nije poenta samo roknuti sto jaci hidrogen i resena stvar, pogotovo sto pustas kosu, pa joj treba vise nege i manje maltretiranja.

Zato sto meni stoji samo jako tamno pri korenu ...:? Potpuno mi drugacije izgleda lice...

Ovo za hidrogen se slazem. Nisam nikada dublje zalazila u to...ali ima logike. Pokusacu sa sesticom ....:|

ja nista ne stavljam a peglam kosu jer mi je nit kovrdzava nit ravna...a probala bih ovaj novi nivea paket sto ima kao pez upotrebe prese ravna kosa...

Koji je to paket ? Niveini šamponi i uopšte ta kozmetika za kosu mi nije inače baš nešto, ostalo je Ok ali ovim nisam naročito impresionirana.
Ja sam isto probala sve i svašta za ispravljanje kose (bez prese :D ), najzadovoljnija sam Dove-om ... šampon i sl. a ima i ona krema bez ispiranja za koju mislim da je mnogo bolja od ostalih tog tipa ... sa Sunsilkom (kremom za kosu) npr ne može da se poredi (mada taj ljubičasti šampon i nije loš ali ništa spec.).
Mada je najbitnije da je kosa negovana pa nekako sama onda prirodno dobije oblik koji treba.

Isto:) Samo sto ja imam i pramenove pa mi kad ne stavim pakovanje( loreal elseve) bude kao slama:) Vidim da hoces u crveno da se farbas, ja sam 5 godina bila tamno ljubicasta, i dan danas imam crvenih tonova:) Tesko se izlazi iz crvene, ali kod profesionalca nista nije tesko:) Istina da se ispira, kao i svaka farba, ali uzmi prvo kolor sampon da vidis kako bi ti stajalo! Pozz

pa ukoliko se cesto kortristis sa presom za kosu bilo bi pozeljno koristiti neki preparat za zastitu od toplote, ali koji to ti ne mogu reci...iz razloga sto moras sama malo da testiras da vids sta tvojoj kosi odgovara...ja bih ti svakako preporucila neku od profesionalnih linija za njegu kose , ali mozes probati i sa sunsilkom ili fruktisom.

Nensy,imam tamno braon kosu,sta mislis jel mi vise odgovara preliv(kolor sanpon)od lesnika ili braon?Da li postoje neka pakovanja za kovrdzavu kosu ili se ista koriste kao i za ravnu?pozz

Sto se tice preliva za kosu da bi imala ljepsi sjaj pokusaj s ljesnjik varijantom, stim da moras paziti da potrefis pravu nijansu, a sto se tice pakovanja , postoe, naravno da postoje, ali zasto se ne bi odlucila za neku domacu varijantu, tipa napravi sam, jer takva su pakovanja jednako djelotvorna kao i onakupovna, lako se prave i veoma su zdrava, ukoliko si zainteresovana javi pa cu ti dati recept;)

Koji je to paket ? Niveini šamponi i uopšte ta kozmetika za kosu mi nije inače baš nešto, ostalo je Ok ali ovim nisam naročito impresionirana.
Ja sam isto probala sve i svašta za ispravljanje kose (bez prese :D ), najzadovoljnija sam Dove-om ... šampon i sl. a ima i ona krema bez ispiranja za koju mislim da je mnogo bolja od ostalih tog tipa ... sa Sunsilkom (kremom za kosu) npr ne može da se poredi (mada taj ljubičasti šampon i nije loš ali ništa spec.).
Mada je najbitnije da je kosa negovana pa nekako sama onda prirodno dobije oblik koji treba.

Evo i tebi i drugim curama da savjetujem da se radije odlucite za vid zastite u spreju mnogo je djelotvornije i duze se zadrzava na dlaci;)

imas u svakoj lily radnji kao u kutiji 3 niveina preparata:sampon,regenerator,i ona krema sto se ne ispira+poklon cetka 670 dinara...pise na kutiji ravna kosa bez upotrebe prese

imas u svakoj lily radnji kao u kutiji 3 niveina preparata:sampon,regenerator,i ona krema sto se ne ispira+poklon cetka 670 dinara...pise na kutiji ravna kosa bez upotrebe prese
Videla danas. :-D
Ok, hvala :wink: nadam se da valja nešto, probaću u svakom slučaju.

Evo i tebi i drugim curama da savjetujem da se radije odlucite za vid zastite u spreju mnogo je djelotvornije i duze se zadrzava na dlaci;)
Hvala na preporuci :wink:
Do sad sam to slabo koristila, uglavnom kreme bez ispiranja. Probala sam jedino Avonove.

Pominjala si prirodna pakovanja, ja znam za ono sa žumancetom i uljima (u principu može bilo koje -maslinovo, čičkovo ...), treći sastojak je čini mi se malo isceđenog limuna (? - neka me neko ispravi ako nije) i odlična su za kosu. Ne samo što se kosa regeneriše nego dobije gustinu, jako je dobro za one koji imaju tanku vlas npr. :wink:

Back