KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Pa stajala bi ti duga kosa, ali mislim da bi ti bilo bolje da pokusas sa kratkom kosom , jako je in ove sezone, a i tebi bi savrseno odgovarala , ali ak zelis pokusati sa dugo m kosom evo par predloga

Prilozi

• sl. 1.jpg
    sl. 1.jpg
    29,9 KB · Pregleda: 57
  • 3.jpg
    3.jpg
    78,4 KB · Pregleda: 11
  • sl. 2.jpg
    sl. 2.jpg
    73,5 KB · Pregleda: 16
jao Jaco ti si pravo srce (L)
valovito...ako hocu duze...hm...mislim da cu ipak ostati pri kratkoj :)

a
za boje, jel plavo in?
nije valjda....ja cula da su prirodne boje u modi

Pa jesu, prirodne boje su trendi ove sezone, ali i plava boja spada u prirodne tonove samo zavisi koju nijansu odaberes , recimo prirodno svjetlo plava je veoma lijepa nijansa , a spada u prirodne tonove;)

Vidim da ovde frizerka daje savete za kosu pa se nadam da cu ga i ja dobiti:-) Elem, imam dugacko lice i ravnu smedju dugu kosu. Smatram da mi ravna kosa ne stoji i posebno zato sto mi na temenu uvek deluje slepljeno, nema volumen i do skoro sam imala mini-val, sad mi se kosa polako ispravlja i razmisljam sta dalje da uradim. Imam izuzetno visoko celo i razmisljala sam eventualno o nekim kosim siskama mada ne znam kako bi mi stajale jer nikad nisam imala siske. U principu htela bih da se osisam tako da posle ne treba svaki put da se feniram, dakle nesto lako za odrzavanje. Mada na kraju cu veroatno zavrsiti opet sa minivalom:-) Jel imate neki predlog? Ako treba poslacu sliku na mail. Hvala unapred:-)

Vidim da ovde frizerka daje savete za kosu pa se nadam da cu ga i ja dobiti:-) Elem, imam dugacko lice i ravnu smedju dugu kosu. Smatram da mi ravna kosa ne stoji i posebno zato sto mi na temenu uvek deluje slepljeno, nema volumen i do skoro sam imala mini-val, sad mi se kosa polako ispravlja i razmisljam sta dalje da uradim. Imam izuzetno visoko celo i razmisljala sam eventualno o nekim kosim siskama mada ne znam kako bi mi stajale jer nikad nisam imala siske. U principu htela bih da se osisam tako da posle ne treba svaki put da se feniram, dakle nesto lako za odrzavanje. Mada na kraju cu veroatno zavrsiti opet sa minivalom:-) Jel imate neki predlog? Ako treba poslacu sliku na mail. Hvala unapred:-)

covece ti imas isti prob,ko ja!!!!i ja sam imala mini-val ali se sad ispravio.muku mucim,a imam srcoliko lice i visoko celo,ne stoje me spljostene frizure.a kosa mi tanka,na svu srecu bar nije retka....

Ćao, Jeco! meni je već prošlo 5 nedelja otkad sam radila one pramenove i preliv i vidi mi se taman izrastak, ne znam da li si to primetila i na onim slikama, ali sad je već definitivno primetan. a imam problem - nemam para da odem kod te frizerke da mi ona uradi preliv - ona je baš skupa. šta misliš, jel bih mogla ja sama da napravim sebi preliv, naravno sledeći instrukcije koje mi ti daš? ona koristi Goldwell, ali ja bih mogla da kupim samo neku jeftiniju farbu. ako misliš da bih mogla, molim te, daj mi što detaljnije uputstvo (ja nisam baš posebno vešta) šta da kupim, kako da pomešam, kako da stavim, koliko da držim, šta posle,... znači objasni mi kao da sam debil, bolje nego da nešto zeznem :lol:
ja koliko se sećam, ona je prvo izvlačila pramenove blanšom, a za preliv je, ja mislim, koristila 11v ili 11p možda i mislim da je stavila i neki mix ton. ali, nemoj me držati za reč, nisam sasvim sigurna :-?

Pozdrav za tebe...pa bilo bi mi mnogo lakse da mi posaljes sliku na mail, jer ovako je veoma tesko, zbog oblika lica mi je potrebno da vidim sliku

Ja nisam frizerka, ali sam primetila da su se svi koji imaju visoko čelo, kada su odsekli šiške, odjednom naglo prolepšali :)
Nije baš lepo kada ti pola lica zauzme čelo ;). Ovako, šiške daju efekat skladnosti i mnogo bolje izgleda.

Uopste ne mora da znaci da bi siske stajale bas svakom cije je celo malo vise izrazeno, jer ukoliko je oblik glave uzak i duguljast siske bi tesko pruzile pravo rjesenje , ali postoji stepenovanje kose te razdiljak u koso koji bi mozda bio prakticnije rjesenje, dakle sve zavisi od oblika lica koje je presudno za kreiranje zeljene frizure.

Ćao, Jeco! meni je već prošlo 5 nedelja otkad sam radila one pramenove i preliv i vidi mi se taman izrastak, ne znam da li si to primetila i na onim slikama, ali sad je već definitivno primetan. a imam problem - nemam para da odem kod te frizerke da mi ona uradi preliv - ona je baš skupa. šta misliš, jel bih mogla ja sama da napravim sebi preliv, naravno sledeći instrukcije koje mi ti daš? ona koristi Goldwell, ali ja bih mogla da kupim samo neku jeftiniju farbu. ako misliš da bih mogla, molim te, daj mi što detaljnije uputstvo (ja nisam baš posebno vešta) šta da kupim, kako da pomešam, kako da stavim, koliko da držim, šta posle,... znači objasni mi kao da sam debil, bolje nego da nešto zeznem :lol:
ja koliko se sećam, ona je prvo izvlačila pramenove blanšom, a za preliv je, ja mislim, koristila 11v ili 11p možda i mislim da je stavila i neki mix ton. ali, nemoj me držati za reč, nisam sasvim sigurna :-?

Nemas brige...sada cu da ti ti napisem upustva......p.s. mrzim te preskupe i nepristupacne frizere,ali dobro......dakle kupiti ti sebi palettte ili garnijer nijansu koja ti se svidi, dakle nemoj uopste da gledas na to sa kojim te ona farbala, ali naravno uzmi pribliznu toj koju imas na glavi, onda kupi od te iste farbe za koju se odlucis i crnu nijansu koja ce ti posluziti kao miks ton....kada krenes da se farbas uradi sledece....satresi cjelu tu svjetlu farbu koju izaberes, zatim u nju pomjesaj emulziju koju ces dobiti u kutiji zajedno sa njom, nakon toga dodaj u to malu kapljicu crne farbe, koja ce posluziti kao miks ton u ublazavanju nezeljenog pigmenta, a nakon toga stavi 30 ml vode....to dobro promjesaj i poput sampona nanesi na kosu...drzi na glavi do 30 minuta....nakon toga normalno saperi i samponiraj kosu.....ovaj preliv mozes stavljeti svakih 15 dana, jer je veoma blag i ne ostecuje kosu u istoj mjeri kao sama farba....mozda ti nijansa nece biti ista kao ova koju si radila sada kod frizera, ali ces rezultatom biti svakako zadovoljna......ja bgih ti ustvari najprije savjetovala da kupis od nijansi nordijsko plavu ili najsvjetliju plavu, jer ce ona u dodiru sa vodom da postne malo tamnija i taman da se savrseno uklopi u tvoju sadasnju podlogu , a pramenovi ce jos vise da dodju do izrazaja....;) Ako ti sta bude nejasno javi

reci mi, molim te, šta bi se desilo kad bih uradila sve tako kako si mi rekla ali bez te crne farbe? zato što, meni je sad moja kosa lepša nego kad sam bila sveže istrtirana, tad se nekako sivkasto presijavala, a sad su mi pramenovi lepši, neko bi možda rekao da su žuti,a li meni je generalno lepša ta neka toplija nijansa nego ona sivkasta, ako me razumeš. dakle, kad ne bih stavila crnu, da li bih ispala narandžasta (to neću)?

reci mi, molim te, šta bi se desilo kad bih uradila sve tako kako si mi rekla ali bez te crne farbe? zato što, meni je sad moja kosa lepša nego kad sam bila sveže istrtirana, tad se nekako sivkasto presijavala, a sad su mi pramenovi lepši, neko bi možda rekao da su žuti,a li meni je generalno lepša ta neka toplija nijansa nego ona sivkasta, ako me razumeš. dakle, kad ne bih stavila crnu, da li bih ispala narandžasta (to neću)?

neces ispasti narandzasta, slobodno ako volis zuckaste nijanse mozes bez crne, ne brini nista.

Back