KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
e,jeco,ja vecj 3 godine imam crvenu kosu,ali zadnja 2 mjeseca pokushavam posvijetliti kosu,te se farbam najsvjetlijom plavom. Ispada narandzasto. ;p
Kako da dodjem do neke plavkaste boje ali bez blansha?

Mogu samo da ti kazem da je bez blansa nemoguce.Normalna stvar je da dobijas narandzastu , jer upravo mjesanjem plave i crvene dobijemo sta- narandzastu.Ono sto mozes uraditi je prefarbati se u neku smedju boju, odnosno nijansu i onda postepeno prelaziti u svjetliju, ali opet ce i u toj varijanti blans biti neophodan.

Mislila sam na te trajne...nesto bih uradila sa kosom...neku promenu...kosa mi je sisana stepenasto i tamo gde je tanjena izgleda prilicno iskrzano, opcija mi je ili da skratim kosu na paz da izgleda zdravo ili da uradim nesto drugo sa njom.

Pa ako ti je stepenasta i iskrzana pokusaj sa paz frizurom, to ti je bolje rjesenje od lokni, a vrati se nekoliko straica unazad i naces ponudjene slicice mozda ti se nesto i svidi

Ej, ocajna sam!!!!!!! Pustam kosu vec... ne znam ni sama koliko, a uvek je iste duzine i kvaliteta! Godinama koristi jednu masku za kosu koja je kao -Odlicna- a nista, ovek suvih krajeva,ispucalih.... Sta da radim i sta da koristim vise???????? Molim pomagajte.....:(:(

Jeco, ćao, malo mi je neugodno ali ću ipak da se uključim i da te pitam: kako da sprečim da mi se kosa masni u roku od nepuna dva dana. Koristim Avonov šampon za farbanu i tretiranu kosu, posle mnogih i bez uspeha. Imaju li godine veze s tim, pošto pre nekoliko godina to nije bilo, a ja prešla 45.Hvala ti unapred.
Drugo pitanje, moja ćerka je alergična na sve, imaš li za nju neku preporuku što se tiče šampona.

da, moj paž rules! :lol:

ustvari, nije to paž nego bob, iliti tačnije pob! ko ne zna šta je pob, nije ni dostojan dalje rasprave :lol:
Onda ja nisam dostojna :lol:.
Nego, imam i ja nešto između paža i boba i to još od pre nego što je to postalo trend, e a sad ću u inat da puštam kosu ili ću možda da se ošišam skroz na kratko :-P. Šalim se, malo me je smorila već ova frizura, a još dodatno me smara kad vidim da je ima gotovo svaka druga devojka ;). Nego, ne razumem to da frizerka neće da objasni devojci šta su mokre lokne, jer su, zaboga, od pre (čak!) dve godine out :???:. Ne volim robovanje stereotipima i modi.

ne verujem da je Jeca mislila nešto loše, ona je zaista vrlo strpljiva da odgovori na razna pitanja i pomaže nama koje gnjavimo ;)
inače, ja sam tako zadovoljna ovom dužinom kose, da se apsolutno ne bih menjala za dužu! nisam mogla ni da zamislim koliko ću biti zadovoljna. prvo, lepše mi stoji, otvori moje sitno lice za razliku od duge kose, nemam problem ujutru "šta da radim s kosom", ne boli me glava od konjskog repa,...

Не знам да ли је боље да питем овде или на "Где има да се купи?" - хоћу да купим ПРОФЕСИОНАЛНИ фен, има ли то негде у Новом Саду да се набави?

Треба ми справа која може без проблема да ради два сата у континуитету или константно пали-гаси, а да не рикне. И да буде баш јак.

ne verujem da je Jeca mislila nešto loše, ona je zaista vrlo strpljiva da odgovori na razna pitanja i pomaže nama koje gnjavimo ;)
inače, ja sam tako zadovoljna ovom dužinom kose, da se apsolutno ne bih menjala za dužu! nisam mogla ni da zamislim koliko ću biti zadovoljna. prvo, lepše mi stoji, otvori moje sitno lice za razliku od duge kose, nemam problem ujutru "šta da radim s kosom", ne boli me glava od konjskog repa,...
Ma znam da Jeca nije mislila ništa loše, ali samo htedoh da kažem da nije bitno koliko je nešto in, nego koliko nekom dobro stoji ;).
I ja sam mnogo zadovoljnija kraćom kosom (pre sam imala baš duuuugu) i to toliko da mi je zaista sve više draga pomisao na skroz kratku kosu. Čini mi se da mi lice mnogo više dođe do izražaja.

Не знам да ли је боље да питем овде или на "Где има да се купи?" - хоћу да купим ПРОФЕСИОНАЛНИ фен, има ли то негде у Новом Саду да се набави?

Треба ми справа која може без проблема да ради два сата у континуитету или константно пали-гаси, а да не рикне. И да буде баш јак.
Imaš u Aleksandru, na uglu Braće Ribnikar i Miše Dimitrijevića.

Jeco, izvini...ali šta ako su out? Je l' moraju svi da budu in i da nose paž frizuru, pa da budemo svi kao unifromisani?

Pa ne moramo svi da budemo uniformisani , ali neke stvari se vise ne nose iz prakticnih razloga, a to je da bi se kosa zastitila od ostecenja, jer vec kad sa takvim gardom pristupas mom odgovoru koji nisi dobro ni razmo9trila, upravo te mokre lokne se rade sa velikim postotkom kiseline i veoma ostecuju kosu , a sto je najgore od svega, kod nas ih rjetko koji frizer zna uraditi kvalitetno, e zato sam joj napisala to sto sam napisala, tj.pojednostavila odgovor sa tim da se nenose vise kako je ne bi zamarala saa dodatnim hemijskim reakcijama , koje ostecuju tjeme, korjen i vrh same kose.

e to xce ti morati odgovoriti cure koje zive u novom sadu , ali potrazi neku veleprodaju frizerske opreme i tu ces ga naci sigurno.

Ej, ocajna sam!!!!!!! Pustam kosu vec... ne znam ni sama koliko, a uvek je iste duzine i kvaliteta! Godinama koristi jednu masku za kosu koja je kao -Odlicna- a nista, ovek suvih krajeva,ispucalih.... Sta da radim i sta da koristim vise???????? Molim pomagajte.....:(:(

Mislim da imas problem sa zasicenim korjenom , tj , kod nekih zena moze se pojaviti tzv.zasiceni poremecaj korjena , jer pri duzem periodu pustanja kose vlas postaje tanja lomi se i samim tim duzina se ne mjenja, jabih ti savjetovala da se osisas 5 cm i vidjeces da ce ti kosa poceti rasti brze, a sto se tice make za kosu, probaj sa prirodnim poput maslinovog ulja.

Jeco, ćao, malo mi je neugodno ali ću ipak da se uključim i da te pitam: kako da sprečim da mi se kosa masni u roku od nepuna dva dana. Koristim Avonov šampon za farbanu i tretiranu kosu, posle mnogih i bez uspeha. Imaju li godine veze s tim, pošto pre nekoliko godina to nije bilo, a ja prešla 45.Hvala ti unapred.
Drugo pitanje, moja ćerka je alergična na sve, imaš li za nju neku preporuku što se tiče šampona.

Prvo da odgovorim vama :D: Posto i moja majka ima isti problem , nazalost moracu vam reci da je to povezano sa nastupanjem klimaksa , jer se u toku njega zljezde sire isto kao i u pubertetu , sto znaci da pojacano luce sebume koji su glavni krivci za masnu kosu, za trenutno stanje nema pravog ljeka, jedino cete morati sacekati da priroda odradi svoje, ali mozete usporiti mascenje kose pomocu djecijeg pudera koji mozete utrljati u kosu toga dana kada primjetite da vam se kosa pocela mastiti i nakon toga dva dana kasnije operite kosu, takodje pokusajte bar jedamput sedmicno kosu isprati mlakim cajem od kamilice ili koprive....
Sto se tice vase cerke, najbolje bi bilo da pokusa sa djecijim samponima, jer su mnogo blazi od sampona za odrasle i samim tim ne bi joj trebali smetati, ali najbolje bi bilo da potrazi pomoc dermatologa, jer postoje jako kvalitetni apotekarski samponi , ali koji se na zalos mogu podici samo uz prisustvo recepta .

Back