KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Jeco, danas ću da radim taj preliv. našla sam od Garniera najsvetliju boju, 111 najsvetlije pepeljasto plava. znači, istresem celu farbu u ćasu, celu emulziju, 30ml vode, pomešam,... da prvo pokvasim kosu ili samo krajeve? onda utrljam sve to, držim do pola sata i ispiram? jel ima još nešto? da stavim malo ulja u kosu pre toga kao zaštitu ili bolje ne?

Jeco, danas ću da radim taj preliv. našla sam od Garniera najsvetliju boju, 111 najsvetlije pepeljasto plava. znači, istresem celu farbu u ćasu, celu emulziju, 30ml vode, pomešam,... da prvo pokvasim kosu ili samo krajeve? onda utrljam sve to, držim do pola sata i ispiram? jel ima još nešto? da stavim malo ulja u kosu pre toga kao zaštitu ili bolje ne?

NISTA NEMOJ DA STAVLJAS NA KOSU I NEMOJ DA JE KVASIS PRIJE NANOSENJA PRELIVA, SAMO STAVI PRELIV NA SUHU KOSU, NORMALNO SVE RADIS KAO I KADA SE FARBAS...AKO OPET NESTO BUDES TREBALA SALJI MI NA MAIL PITANJE EVO TI ADRESA jelenaimedo@yahoo.com, JER NETO RADIM PA NE MOGU DA DOLAZIM NA FORUM

hehe i sumnjala sam da je tako a imam jos jedno pitanje frizerka me je ojarcala tako da mi jedna strana do ramena druga do hm skoro brade pa me zanima kako da se osisam jer imam okruglo lice?i koja je najbolja farba za plavuse?

Pa sada...mozes ici ili skroz na neku varijantu kratke frizure ili da sacekas mjesec ili dva da malo kosa poraste , pa da onda nadjemo neko rjesenje , a sto se tice farbi za plavuse, pa ja mislim da su za kucnu upotrebu najbolje garnier farbe iz razloga sto im tekstura nije prejaka i ne postoji opasnost od ostecivanja vlasi.

jeco ti si cudo!samo mi reci koji sampon da koristim za moju suvo-masnu kosu?(sad za zimu)

Pa sada za zimu bi ti ja preporucila ispiranje kose cajem od kamilice do dva puta nedeljno , te elseve sampon namjenjen za svaki tip kose iz razloga sto suvo-masna kosa ustvari i ne postoji , odnosno nije priznata kao neki od problema, ali brzo mascenje tjemena, odnosno kose pri samom korjenu i suhi vrhovi su nazalost nama gotovo svima boljka, tako da je najbolje pokusati sa samponima namjenjenim za sve tipove kose uzeti uz to i odgovarajucu masku za kosu, takodje namjenjenu za sve tipove , te obavezno ispirati kosu cajem od kamilice , jer ce upravo taj caj sacuvati tvoje vrhove od pucanja i daljeg isusivanja.

Imam ogromaqn problem...kosa mi je po prirodi tamno braon...i ofarbala sam se u neku boju chokolade...i od tada koju god boju da uzmem wuche mi na crweno...a mrzim taj crweni pigment...i sad sam se ofarbala zlatno plawom i ispala narandzasta ko shargarepa... :(
Molim te pomgaj...ocu da mi kosa bude smedja...onako swetlo braon da wuche na plawo...kako to da postignem?

Imam ogromaqn problem...kosa mi je po prirodi tamno braon...i ofarbala sam se u neku boju chokolade...i od tada koju god boju da uzmem wuche mi na crweno...a mrzim taj crweni pigment...i sad sam se ofarbala zlatno plawom i ispala narandzasta ko shargarepa... :(
Molim te pomgaj...ocu da mi kosa bude smedja...onako swetlo braon da wuche na plawo...kako to da postignem?

O tom sam upravo pricala nekoliko puta na ovom forumu , da bas te fine kestenjaste nijanse sadrze crveni pigment koji je jako tesko kasnije iskorjeniti iz kose.Ja bih ti mogla samo savjetovati da prvo pokusa se ofarbas nekom prirodno smedjom bojom ( dakle nista svjetlo smedje, pepeljasto ili zlatno) bas prirodnom nijansoj recimo 6- ticom i onda da se drzis te farbe dva-do tri mjeseca , a nakon toga da pokusas sa tom plavom, jer prirodne nijanse bi trebale otkloniti crvei pigment pa bi ti vrjedilo da pokusas.

O tom sam upravo pricala nekoliko puta na ovom forumu , da bas te fine kestenjaste nijanse sadrze crveni pigment koji je jako tesko kasnije iskorjeniti iz kose.Ja bih ti mogla samo savjetovati da prvo pokusa se ofarbas nekom prirodno smedjom bojom ( dakle nista svjetlo smedje, pepeljasto ili zlatno) bas prirodnom nijansoj recimo 6- ticom i onda da se drzis te farbe dva-do tri mjeseca , a nakon toga da pokusas sa tom plavom, jer prirodne nijanse bi trebale otkloniti crvei pigment pa bi ti vrjedilo da pokusas.

Jeco, koja je to farba sa prirodnom nijansom br.6?

Back