KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Prvo pozdrav za sve ucesnice na forumu,a posebno za Jecu!
Jeco nadam se da imas savet i za moj problem,
moja kosa je tamno smedja sa crvenim odsjajem,sto mi se bas i nesvidja.
Htela bi da dobijem tamno smedju boju bez tog crvenog odsjaja,i da to izgleda prirodno.
Koju farbu bi mi preporucila?
Moj sledeci problem je taj sto mi je kosa suva,a prvi dan posle pranja izgleda slamasto,inace nekoristim pene niti neke agresivne preparate za kosu.
Cesto uzmem viklere(sundjeraste)i uvijem donji deo kose i to izgleda malo bolje,ali ti uvojci kratko traju,imali resenje za to?Ranije sam koristila niveinu penu,ali vec posle prve upotrebe kosa mi ispuca.

Prvo pozdrav za sve ucesnice na forumu,a posebno za Jecu!
Jeco nadam se da imas savet i za moj problem,
moja kosa je tamno smedja sa crvenim odsjajem,sto mi se bas i nesvidja.
Htela bi da dobijem tamno smedju boju bez tog crvenog odsjaja,i da to izgleda prirodno.
Koju farbu bi mi preporucila?
Moj sledeci problem je taj sto mi je kosa suva,a prvi dan posle pranja izgleda slamasto,inace nekoristim pene niti neke agresivne preparate za kosu.
Cesto uzmem viklere(sundjeraste)i uvijem donji deo kose i to izgleda malo bolje,ali ti uvojci kratko traju,imali resenje za to?Ranije sam koristila niveinu penu,ali vec posle prve upotrebe kosa mi ispuca.

Sto se tice crvenog odsjaja da bi ga se rjesila uzmi klasicnu smedju, tj. prirodnu nijansu, sve ostale poznate kao miks tonovi kesten i druge ti nece rjesiti problem, ali prirodna ce ublaziti pigment.Sto se tice zadrzavanja lokni, nakon pranja kose namazi pramen po pramen secerom umucenim u mlaku vodu, od toga ce ti lokne biti sjajne i trajace dugo, ali imaj na umu da viklere po tom principu motas na mokru kosu, susis ih 20 min a zatim skidas viklere dok je kosa jos vlazna i dobro rastreses

Ćao Jeco! :)

Pre dve godine sam iz crne kose ušla u pepeljasto plavu,radjeno je u salonu postepeno i sve je ispalo super.Sad imam pramenove,i pošto me već mrzi da idem kod frizera toliko često(a idem jer sam prilično seda i izrastak mi se brzo pojavi )zanima me da li ima neka varijanta da sama kući izvlačim pramenove,ne mogu da se setim koja firma je izbacila takvu farbu da možeš sam to da radiš(možda GARNIER?),pa me zanima da li postoji neko rešenje,prilično sam vešta oko kose,tako da mi to ne bi bio problem da radim sama.
:wink:

E imam ja nešto da priupitam. Kako frizerki da objasnim da hoću ovakve šiške a da ostatak kose ne bude tako stanjen:

http://www.kakimoto-arms.com/mc004_hairstylebook/index_bn_2005_s.html slika br. 02.

I kako bi ove šiške išle na kosu koja nije toliko stanjena? :D

bug.gif

Ćao Jeco! :)

Pre dve godine sam iz crne kose ušla u pepeljasto plavu,radjeno je u salonu postepeno i sve je ispalo super.Sad imam pramenove,i pošto me već mrzi da idem kod frizera toliko često(a idem jer sam prilično seda i izrastak mi se brzo pojavi )zanima me da li ima neka varijanta da sama kući izvlačim pramenove,ne mogu da se setim koja firma je izbacila takvu farbu da možeš sam to da radiš(možda GARNIER?),pa me zanima da li postoji neko rešenje,prilično sam vešta oko kose,tako da mi to ne bi bio problem da radim sama.
:wink:

Potrazi Palette farbu za satiranje ona je izbacila taj proizvod, ali nemas nekakav preteran izbor boja, ali pokusaj

DD, ajde ubedi me da nisi TI to tu na slikama!! :P
Genijalne su frizurice :D

Ja cu ovo,
potrebne su minimalne preprvake za ovaj chupa chups od kose :lol:
glej
http://www.kakimoto-arms.com/mc004_hairstylebook/index_bn_2005_s.html
Gle nje!!!!! :D :D :D Nikako da stignem da ti se javim. Završila sam onaj ogrooooomni posao pa sam sad malo fri. Ajd čim stignem u BG, javnem se. :D

p.s. he heh, nisam ja na slikama, al vidiš da tražim samo po azijatskim sajtovim frizure, kad jedino oni imaju kosu ko ja. :lol:

p.s.s. moraš da kažeš koja je tačno frizura po redu on uvek izbacuje prvu na strani. :D

Jeco, sori na spemu, hvala za objašnjenje. :D

bug.gif

mislim da nije bilo, ja pretrazila, ako bilo sorry, daj reci neki sampon ili nesto za masnu kosu, a da ne isusuje :lol:
ozbiljno, probala nivein, onda je ko cebe, tanka mi je dlaka, a ima je dosta, pa se mrsi uzasno, a nefarbana je, sta god radila, stavljala balzam ili ne, sutradan je vec u fronclama pri korenu, ne mogu prati kosu svaki dan.

mislim da nije bilo, ja pretrazila, ako bilo sorry, daj reci neki sampon ili nesto za masnu kosu, a da ne isusuje :lol:
ozbiljno, probala nivein, onda je ko cebe, tanka mi je dlaka, a ima je dosta, pa se mrsi uzasno, a nefarbana je, sta god radila, stavljala balzam ili ne, sutradan je vec u fronclama pri korenu, ne mogu prati kosu svaki dan.

Pokusaj sa djecijim samponima poput dzonsona, bekutana i slicno, oni imaju dosta blagu formulu i trebali bi ti pomoci.

Back