KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Jeco, nema na cemu. Jedva cekam taj dan!!!
Oduvek sam se divila ljudima koji rade sa ljudima, hirurzima, sluzbenicima na salterima, ma svaki rad sa strankama ja ne bih mogla da izdrzim, suvise sam nervozna da bih mogla taj napor da izdrzim. Svo to pricanje sa ljudima, komunikacija...
U tu grupaciju kojoj se divim spadaju i frizeri, sigurno ti nije uvek lako da ispunjavas zelje svih koji ti dolaze u salon da ih ''promenis'' na bolje, a ti koliko sam mogla da primetim puno znas o kosi.
I ne, nikada vise nista necu sama da radim sa kosom. Ovo mi je veliki nauk. Sto kratka kosa svrbi, pa to nije normalno. Ne znam kako cu izdrzati sledece mesece.
Tebi svako dobro i puno uspeha u radu.

e pa jeco svaka cast mnogo znas o svom poslu i to se ceni...verovatno volis svoj posao sto se tek ceni....
ja sam upisalaprvu godinu privatne frizerske skole,nije akademija nego bas privatna srednja frizerska skola i idem vanredno polazem ispite,a na praxu u salon idem svaki dan i tako cu 3 god,jos dve devojcice idu sa mnom u prvu god. i ono za 2 meseca ja sam super savladala feniranje radnici u tom salonu su zapanjeni...dok ove dve ne znaju kako se cesalj i cetka drzi....i nadam se da cu i ja znati toliko koliko i ti....cak sam sisala jednu drugaricu koja ima kratku kosu,a ja mislim da je kratka kosa za sisanje teza,sta ti mislis?! pitam jer cu ja biti i muski i zenski...nemam pitanja nikakva vezana za kosu i preparate...:)

e pa jeco svaka cast mnogo znas o svom poslu i to se ceni...verovatno volis svoj posao sto se tek ceni....
ja sam upisalaprvu godinu privatne frizerske skole,nije akademija nego bas privatna srednja frizerska skola i idem vanredno polazem ispite,a na praxu u salon idem svaki dan i tako cu 3 god,jos dve devojcice idu sa mnom u prvu god. i ono za 2 meseca ja sam super savladala feniranje radnici u tom salonu su zapanjeni...dok ove dve ne znaju kako se cesalj i cetka drzi....i nadam se da cu i ja znati toliko koliko i ti....cak sam sisala jednu drugaricu koja ima kratku kosu,a ja mislim da je kratka kosa za sisanje teza,sta ti mislis?! pitam jer cu ja biti i muski i zenski...nemam pitanja nikakva vezana za kosu i preparate...:)

Pa zelim ti srecu u tom planu da zavrsis skolu , a meni je licno kratka kosa bila laksa za osisati , ali to sve zavisi kako kome sta legne...ali polako tek si pocela , iza mene je 7 godina iskustva , tako da se sve stice praksom pa samo polako uci i pazljivo gledaj sta rade starije koleginice u salonu , ali takodje prati i sve seminare vezane za stiliziranje kose, jer se i na njima moze svasta korisno nauciti.Veliki pozdrav za tebe.:D

Ah gubim kosu!!!
Ljudi UPOMOĆ!!! :cry:
Nenormalno mi opada kosa!
Još uvek nisam išla kod stručnjaka da mi
preporuči neki preparat, ali bih volela da mi
neko od vas da predlog...
Svi mi pričaju da je to zbog dužine kose (do
pola leđa), ali ja ne verujem, zato što kosu
krati jednom mesečno bar 3-4 cm.
Drugi kažu da je to nedostatak vitamina, ali
ni u to nisam sigurna, pa ako vi možda znate
ili predpostavljate šta je uzrok-POMOZITE!
:confused:
Hvala unapred...:-D

pls pomozi mi....neznam vise sta da radim sa kosom,isfeniram se,ona stoji tako tokom dana a sutra ujutru je vec sva izuvijana i to cela kosa na spoljasnju stranu,poludecu,kako da mi malo duze stoji ravna???...i hocu da izvlacim premenove....reci mi pls koliko to stvarno steti kosu ako cu je negovati,mislim prvo da se osisam,tada ce mi biti zdrava kosa...

Ah gubim kosu!!!
Ljudi UPOMOĆ!!! :cry:
Nenormalno mi opada kosa!
Još uvek nisam išla kod stručnjaka da mi
preporuči neki preparat, ali bih volela da mi
neko od vas da predlog...
Svi mi pričaju da je to zbog dužine kose (do
pola leđa), ali ja ne verujem, zato što kosu
krati jednom mesečno bar 3-4 cm.
Drugi kažu da je to nedostatak vitamina, ali
ni u to nisam sigurna, pa ako vi možda znate
ili predpostavljate šta je uzrok-POMOZITE!
:confused:
Hvala unapred...:-D

Zbog preduge kose , cestog vezanja i lomljenja, dlaka moze pojacano opadati.Tu je i sezonski gubitak kose , ali isto tako i prezasicenost korjena.Ponekad zene koje dugo godina nose dugu kosu ponekad je moraju drasticno skratiti , jer njihov korjen vise ne moze izdrazati postignutu tezinu vlasi.Ali ukoliko je kod tebe opadanja alarmatno , sto znaci da pri svakom pravlacenju ruke kroz kosu u saci ostane nekoliko vlasi , ja bih ti savjetovala da se obratis ljekaru.

Jeco pomozi i meni molim te.Imam prirodnu plavu kosu i jako tanku dlaku.Kosa mi je uglavnom slepljena i brzo se masti (2.dan je katastrofa). Da li mi ima spasa?:neutral:

Tvoj proble je veoma cesta pojava pogotovo kod pubertetlija ili zena sa pojacanim lcenjem sebuma.Ono cim bi mogla sacuvati kosu nemasnom je djeciji puder koji se onog trenutka kada se kosa pocinje mastiti utrlja dobro u dlaku i na taj nacin neutralise sebum oko korjena dlake.Takodje dobro razmisli imas li naviku cestog diranja kose ( recimo vrtiti pramen oko prsa , ceskati se , cesto cesljati ) i ukoliko posjedujes jednu od ovih mana koje su jako skodne za kosu pokusaj ih se rjesiti , jer kada izbacis te dosadne navike koje svi ponekad pokrenemo kosa ce ti ostati duze cista

pls pomozi mi....neznam vise sta da radim sa kosom,isfeniram se,ona stoji tako tokom dana a sutra ujutru je vec sva izuvijana i to cela kosa na spoljasnju stranu,poludecu,kako da mi malo duze stoji ravna???...i hocu da izvlacim premenove....reci mi pls koliko to stvarno steti kosu ako cu je negovati,mislim prvo da se osisam,tada ce mi biti zdrava kosa...

Sto se tice izvijanja kose toje zbog toga sto ti je dlaka puna elektriciteta , tako da bih ti ja savjetovala da kupis kvalitetan preparat za ravnanje i izbacis upotrebu pegle za kosu u koliko je koristis.Pramenovi su samo po sebi jako specificni , do odredjenog stepena isusuju kosu , odnosno ostecuju vrhove dlake , koji se nakon izvlacenja sisaju , tako da prije planiranog izvlacenja nemas potrebe za sisanjem

Sto se tice izvijanja kose toje zbog toga sto ti je dlaka puna elektriciteta , tako da bih ti ja savjetovala da kupis kvalitetan preparat za ravnanje i izbacis upotrebu pegle za kosu u koliko je koristis.Pramenovi su samo po sebi jako specificni , do odredjenog stepena isusuju kosu , odnosno ostecuju vrhove dlake , koji se nakon izvlacenja sisaju , tako da prije planiranog izvlacenja nemas potrebe za sisanjem

hvala ti punooooooooooooo

Tvoj proble je veoma cesta pojava pogotovo kod pubertetlija ili zena sa pojacanim lcenjem sebuma.Ono cim bi mogla sacuvati kosu nemasnom je djeciji puder koji se onog trenutka kada se kosa pocinje mastiti utrlja dobro u dlaku i na taj nacin neutralise sebum oko korjena dlake.Takodje dobro razmisli imas li naviku cestog diranja kose ( recimo vrtiti pramen oko prsa , ceskati se , cesto cesljati ) i ukoliko posjedujes jednu od ovih mana koje su jako skodne za kosu pokusaj ih se rjesiti , jer kada izbacis te dosadne navike koje svi ponekad pokrenemo kosa ce ti ostati duze cista[/Q

Nemam naviku da diram kosu bas zbog toga.Jel postoji neki sampon koji bi mi bar mal pomogao?

Jeco daj mi neke savete kako da sprecim cvetanje kose. Cim pustim kosu (do ramena) ona pocne da cveta. Jedan drug mi je rekao da je to mozda zbog ceslja. Kao plasticna cetka stvara se elektricitet i dolazi do ostecenja kose, da li je to tacno (cisto sumnjam).
Koji sampon mi preporucujes protiv cvetanja kose?

Jeco daj mi neke savete kako da sprecim cvetanje kose. Cim pustim kosu (do ramena) ona pocne da cveta. Jedan drug mi je rekao da je to mozda zbog ceslja. Kao plasticna cetka stvara se elektricitet i dolazi do ostecenja kose, da li je to tacno (cisto sumnjam).
Koji sampon mi preporucujes protiv cvetanja kose?

Joj pa mnogo je razloga zbog kojih bi ti se kosa mogla rascvjetavati , ali cesalj nije jedan od njih.Vrlo je vjerovatno da imas slab kvalitet kose koja moze bez ostecenja razti do odredjene duzine , a nakon toga jednostavno puca.Sto se tice sampona oni ti u tom problemu nece mnogo pomoci , ali mozes probati sa nekom maskom za kosu , koja u sebi sadrzi maslinovo ulje.

Back