KONTROVERZE KURANA

Upravo zbog toga što većina razmišlja kao ti i postoje ovoliki problemi u svijetu. Svi su nešto previše slobodni, niko nema poštovanja prema nikome i ničemu, to nije lijepo, ali neću te ja učit vaspitanju, radi što god oćeš.

a ti bi da cutimo kad neko citira stihove iz neke knjiga, cime misli da mu je dozvoljeno da cini zlodela?

ako neko misli da je sve njegovo savrseno, a sve ostalo pogresno i nikakvo, onda naravno da ga treba kritikovati i pokazati mu da nije u pravu, jer na stvari gleda pristrasno i jednosmerno, posto je tako ucen od malih nogu

ne razumem sta hoces da kazes... to je hriscansko verovanje

hriscani veruju da im je za spas potreban Isus... Muhamed je tu visak

drugo je kad ti kazes 'tvoja knjiga je puna kontradikcija, dok moja nema ni jednu'... to nije vera, vec ubedjenost da je sve tvoje savrseno, a sve ostalo nesavrseno

samo mi objasni kako ti to znas?

da nisi proucavao stih po stih, otisao u biblioteku listao sve istorijske, geografske i ostale naucne knjige i enciklopedije pa znas

ili to kazes samo zato sto si musliman pa nemas drugog izbora?

nisam siguran, naprotiv... Biblija ima svoje greske i ja to znam

smes ti za svoju isto to da kazes?

Znači tvoj Bog nije savršen? Kako to da ne može sastaviti knjigu koja bi trebala biti veoma bitna za spasenje pogrešno?

Naravno da smijem ;)

Lukman
1. Elif Lām Mīm.
2 Ovo su ajeti mudre Knjige,
3. upute i milosti onima koji budu dobro činili,
4. onima koji molitvu budu obavljali i zekat davali i koji u onaj svijet
budu čvrsto vjerovali;
5. njima će Gospodar njihov na Pravi put ukazati i oni će želje svoje
ostvariti.
6. Ima ljudi koji kupuju priče za razonodu da bi, ne znajući koliki je to
grijeh, s Allahova puta odvodili i da bi ga predmetom za ismijavanje
uzimali. Njih čeka sramna kazna.
7. Kad se nekom od njih ajeti Naši kazuju, on oholo glavu okreće, kao
da ih nije ni čuo, kao da je gluh – zato mu navijesti patnju nesnosnu.
8. One koji budu vjerovali i dobra djela činili doista čekaju bašče uživanja,
9. u njima će vječno boraviti – obećanje je Allahovo istinito, a On je
silan i mudar.

a ko spominje Boga? Biblija nije sveta knjiga, jer je bez greske i puna raznoraznih cuda... Biblija nije od prvog do poslednjeg slova Bozija rec

Bibliju su pisali ljudi, a ljudi grese... Bibliju nisu pisali naucnici, vec proroci koji su dobijali vizije od Boga..

Bozija prorocanstva i Bozija obracanja u Bibliji su ono sto Nju cine svetim, a ne da li ima kakve greske ili ne

i ako hoces, Biblija takodje sadrzi mnoga naucna cuda, kao sto i vi tvrdite za Kuran, ali sadrzi i greske bas kao i Kuran... ali niko od vas nece to priznati.... uvek ce te se vaditi na lose tumacenje, nepravilan prevod i na znanje arapskog da bi se stih najbolje razumeo

vi ste ti koji imate problem kada kazete da je Kuran od prvog do poslednjeg slova Bozija rec, jer je onda dovoljno naci samo jednu jedinu nepravilnost u Kuranu, pa da vase verovanje propadne...

ti ajeti sto si mi naveo meni nista ne znace... jel bi ti veorvao da je svaka knjiga Bozija ukoliko bi u njoj pisalo 'ovo je uput od Boga'?

Bibliju su pisali ljudi, a ljudi grese... Bibliju nisu pisali naucnici, vec proroci koji su dobijali vizije od Boga..
Znači Bog ih je pogrešno inspirisao? Zanimljivo :P ...

ti ajeti sto si mi naveo meni nista ne znace... jel bi ti veorvao da je svaka knjiga Bozija ukoliko bi u njoj pisalo 'ovo je uput od Boga'?

Hmm, kaže li tvoja da je uputa od Boga? A i da kaže-po tebi laže jer
Biblija nije od prvog do poslednjeg slova Bozija rec
znači malo od čovjeka, malo od Boga?

El Bekare 42: . I istinu sa neistinom ne miješajte i istinu svjesno ne tajite!

Poslednja izmena:
a sta ti znaci to 'inspirasane Bogom'?

reci mi sta mislis, jel ovo rekao Isaija

I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana

ili mu je Bog rekao 'napisi u knjizi jao tebi/ Poginuo si, jer si covek necistih usana'?

neznam samo mogu li razluciti sta je od boga a sta od ljudi hahhaaah

ajde mi odgovori, a ovo vazi i za Israphela, da li je ovo od Boga ili coveka:

34:10 Mi smo Davudu Našu milost ukazali - "O brda, ponavljajte zajedno s njim hvalu, i vi ptice!" - i učinili da mu mekahno gvožđe bude.

ako kazes da je od Boga, zeznuces se jako i pokazacu ti zasto

i videces da ne znas nista, bas kao ni autor Kurana

@Rick Ross
takvi kao ti ne treba da se petljaju u stvari koje imaju veze sa religijom, ne mozes ti to jer u tebi ima mrznje, kad nju odklonis onda odje treba da dodjes i da normalno pricas i diskutujes.

kakav ti imas problem samnom? ko je tebe angazovao za advokata?

ja sam potpuno iskren, ja sam rekao da Biblija ima svoje nedoumice i probleme... ja sam skroz na zemlju spusten

za razliku od drugih ne letim u nerealnim nebesima

mozda si ti taj kojem emocije ne daju da sagleda stvari realno

dobro, rekao si svoje vidjenje, hvala lepo

ja nemam nista protiv kad neko kritikuje Bibliju, Hriscanstvo ili bilo sta u vezi moje vere... tu smo da diskutujemo

al ako ce neko da patetise kada je spominjem Kuran ili Islam, da me naziva hejterom ili sta vec, samo da bi me ucutkao... pa to vise govori o toj osobi nego o meni

zasto bih se ja stedeo kada govorim o Islamu, kada se drugi ne stede kada govore o Hriscanstvu?

ako sam slagao nesto, ispravi me... ne pokusavaj da me ucutkas na taj nacin

nemoj ti da se vodis primjerom drugih, jer to nije pravi nacin razmisljanja, ti sad da vidis masu ljudi da svi puse cigarete, znaci li to da i ti treba da zapalis? ne, ti to ne treba da uradis iako vecina to radi. Ti ne treba da budes jos jedan hejter u nizu, upravo suprotno treba da gledas kako da nadjes zajednicki jezik sa osobama drugacije boje koze, drugacije vjere itd. to je ono sto se pamti, sto ostavlja trag, a ne nikako prepucavanja i rijeci mrznje, razmisli malo o tome.

Back