Kontradikcije u Kuranu

Niko ne gleda vjeru na osnovu prakse pojedinaca, osim, kako mi se cini ti_?
Pa ako kroz historiju citas o kojekakvim postupcima hriscana, po tvome danas hriscanstva ne bi ni bilo...

A to da ti ljudi nemaju dobre poslove, to nije tako... Skolovani od njih su na istom rangu kao i svaki ostali, po bodovnom sistemu biva plata...
Stim sto kod neskolovanog kadra, koji mozda nema ni osnovno obrazovanje, toga sigurno ima...

плата по ''бодованом систему'' код Арапа :lol:
а, овај.. колико се ''бодова'' добија за белу, а колико за црну кожу :think:

Samo jedan odgovor za beeup... na 50 i nekom postu si postavio da su se arapi u paganskom razdoblju klanjali kipovima, obozavali mesec... DA, ALI TI I SAM POMINJES DA SE RADI O PAGANSKOM RAZDOBLJU, DAKLE, KADA JOS MUHAMMED A.S NIJE RODJEN... Kada Muhammedu a.s u pecini Hira dodje Dzebrail i kaze mu IKRE BISMI RABIKE-L-LEZI HALEK ( Citaj i uci u ime tvoga Gospodara koji stvara ) Muhammed saznaje da je musliman i pocinje da propoveda islam... TADA SE VISE LJUDI NE MOLE KIPOVIMA I MESECU, KIPOVI IZ KABE BUDU SVI UNISTENI I NAKON IZVESNOG VREMENA SVI PAGANI PROTERANI... IMA SAMO VERA U JEDNOG BOGA, ALLAHA DZ.S I TO JE ONO STO ISLAM TRAZI... a to sto pises za pagansko doba to je sve tacno... samo nikako nam nisi spomenuo sta se desilo POSLE Muhammeda ;)

Samo jedan odgovor za beeup... na 50 i nekom postu si postavio da su se arapi u paganskom razdoblju klanjali kipovima, obozavali mesec... DA, ALI TI I SAM POMINJES DA SE RADI O PAGANSKOM RAZDOBLJU, DAKLE, KADA JOS MUHAMMED A.S NIJE RODJEN... Kada Muhammedu a.s u pecini Hira dodje Dzebrail i kaze mu IKRE BISMI RABIKE-L-LEZI HALEK ( Citaj i uci u ime tvoga Gospodara koji stvara ) Muhammed saznaje da je musliman i pocinje da propoveda islam... TADA SE VISE LJUDI NE MOLE KIPOVIMA I MESECU, KIPOVI IZ KABE BUDU SVI UNISTENI I NAKON IZVESNOG VREMENA SVI PAGANI PROTERANI... IMA SAMO VERA U JEDNOG BOGA, ALLAHA DZ.S I TO JE ONO STO ISLAM TRAZI... a to sto pises za pagansko doba to je sve tacno... samo nikako nam nisi spomenuo sta se desilo POSLE Muhammeda ;)

:hahaha1:

Blackstone.JPG

al-Hajaru-l-Aswad

Црни Камен је остатак метеорита који је уграђен у југоисточни ћошак Кабе- најважнијег светилишта ислама према коме се сви муслимани света окрећу при молитви. поклоњење и поштовање Црног Камена представља најважнији део главног верског ритулала Хаџа- једног од 5 стубова ислама.

450px-Coveting_the_Black_Stone.jpg

дакле, у самом средишту исламских ритуала је управо поштовање Црног Камена, што ислам у бити чини идолопоклоничком религијом, са бројним паганским обредима и веровањима.

A kojim to BROJNIM PAGANSKIM VEROVANJIMA? Po tebi je pagansko verovanje sto muslimani veruju u jednog Boga? Po meni, to je potpuno glupo razmisljanje, nemoj da pricas o necemu sto ne znas ;) Da te mnogo interesovalo sto muslimani postuju kamen, sigurno bi pronasao ovaj link http://sh.wikipedia.org/wiki/Kaba , ali ne, bitno je da si ti to cuo od nekoga i sad siris to bez da saznas je li to tacno...

A uzgred, nevezano za temu, ajde objasni mi sta ti imas protiv idolopoklonickih religija? Zar hriscanstvo to nije? Ti ces sigurno reci ne, ali sam ja to zakljucio sto u svakoj crkvi imate idole Isusa Hrista, Bogorodice i Svetih Andjela... Ti ces mi sigurno dati jedno objasnjenje za to, zar ne? A ja cu tebi jos nesto reci... U svim dzamijama ovog sveta neces videti niti jednog kipa, niti jednu sliku, niti jednu pesmu... zato sto molitve idu od srca do Boga, a ne preko kipova, muzike...

Poslednja izmena:
A kojim to BROJNIM PAGANSKIM VEROVANJIMA? Po tebi je pagansko verovanje sto muslimani veruju u jednog Boga? Po meni, to je potpuno glupo razmisljanje, nemoj da pricas o necemu sto ne znas ;) Da te mnogo interesovalo sto muslimani postuju kamen, sigurno bi pronasao ovaj link http://sh.wikipedia.org/wiki/Kaba , ali ne, bitno je da si ti to cuo od nekoga i sad siris to bez da saznas je li to tacno...

A uzgred, nevezano za temu, ajde objasni mi sta ti imas protiv idolopoklonickih religija? Zar hriscanstvo to nije? Ti ces sigurno reci ne, ali sam ja to zakljucio sto u svakoj crkvi imate idole Isusa Hrista, Bogorodice i Svetih Andjela... Ti ces mi sigurno dati jedno objasnjenje za to, zar ne? A ja cu tebi jos nesto reci... U svim dzamijama ovog sveta neces videti niti jednog kipa, niti jednu sliku, niti jednu pesmu... zato sto molitve idu od srca do Boga, a ne preko kipova, muzike...

ово је тема о исламу, а не о хришћанству. ја ти покажем пример идолопоклоничке праксе у исламу, фотографије и видео снимак- а ти ми одговориш- ''u svakoj crkvi imate idole Isusa Hrista, Bogorodice i Svetih Andjela''. зар ти исламска паганска веровања и праксу оправдаваш ''сличном'' праксом у другим регијама? по чему сте онда бољи ви који се клањате симболу богиње плодности:

a94a1.jpg

од хиндуса који се клањају симболу бога плодности:

Orissa-Lingam-hd.jpg

и какве везе има да ли се у свакој џамији налази по један црни камен, или постоји само један- коме су све џамије окренуте и у чијем смеру сваки муслиман окреће главу кад клања намаз.

Ocigledno ti to ne razumes... nisi ni otvorio ovaj link sto sam ti poslao... Svi muslimani sveta se okreci ka K'abi zato sto je nju Bog prvu stvorio, a veruje se da na svakom nebu postoji ovakav kamen i da meleci rade ono sto zapravo rade i ljudi na Zemlji... dakle, ako se klanjas Kabi ( crnom kamenu ) ti nisi musliman, K'aba je samo odrediste prema kojem se muslimani okrecu iz postovanja, a molitve koje salju su Bogu koji se ne sme ni sa cim porediti, a kamoli sa kamenom. Po Islamu, Bog nije ljudskog oblika i 'nicemu ravan nije, niti je rodjen niti umire niti je stvoren'... Po tome se razlikuje od svih ostalih 'regija' po tebi, a po meni 'religija'. Suludo je verovati da je Bog ljudskog oblika jer ako iko u tako nesto veruje, zasto ne razmisli kako se onda On razlikuje od obicnog coveka? Islam trazi verovanje u Allaha dz.s i nicemu vise. Ako se bilo cemu drugom molis, nisi musliman. Nadam se da sam uspeo da ti docaram.

Blackstone.JPG

al-Hajaru-l-Aswad

Црни Камен је остатак метеорита који је уграђен у југоисточни ћошак Кабе- најважнијег светилишта ислама према коме се сви муслимани света окрећу при молитви. поклоњење и поштовање Црног Камена представља најважнији део главног верског ритулала Хаџа- једног од 5 стубова ислама.

дакле, у самом средишту исламских ритуала је управо поштовање Црног Камена, што ислам у бити чини идолопоклоничком религијом, са бројним паганским обредима и веровањима.

Nije mi jasno kako pricas o stvarima koje ne poznajes...

Sustina crnog kamena nije da se on@ "obozava" mimo Boga jednog jedinoga, kao sto to zelis predstaviti, vec je to jedini materijalni predmet u sadasnjem vremenu, zajedno uz jemensko cose na kabi od koje se teberruk moze ciniti, to jest njihovim doticanjem bericet ciniti, a ni posto da to nesto uzmes za bozanstvo mimo Boga, ili da od njega ocekujes da ti pribavi kakvu korist, ili da cekas otklanjanje kakvog serra od njega. To jedino cinimo od Boga, za razliku od danasnjih hriscana koji iscu, trazu i placu kojejkakvim slikama, kamenju, kostima, mrtvim telima, njih mole kao sto se moli Bog, od njih traze kao sto se trayi od Boga, njih vole kao sto se samo Bog voli...

A to oko crnog kamena jasno se oslikava u rijecim Omera ibn Hattaba, drugog halifu u islamu i najboljem savremeniku Muhammeda, aleji selam, nakon Ebu Bekra, koji je rekao, kao sto je to zabiljezio Muslim u svojem Sahihu od Omera kako je rekao: "O crni kamenu, ja te ljubim pritom znajuci da si ti jedan obican kamen, koji zlo nanjeti nemozes niti korist pribaviti! I tako mi Allaha, da nisam vidio Allahovog poslanika kako te ljubi, nikad te ne bih poljubio!"

Znaci svi ovi oljudi se ne gomilaju i guraju sami sebe kako bi 'obozavali' taj kamen, vec kako bi tim svojim postupkom , iskljucivo i samo sljedili Muhammeda, alejhi selam...

A mozes li mi ti nesto reci o tim vasim kipovima, slikama, mostima/kostima/truplima, kojim se molite u svjetlu zabrane toga skladno 10 pvim apostolim hriscanstva?!

Nije mi jasno kako pricas o stvarima koje ne poznajes...

рече неко ко од књига чита само Кур'ан :roll:
а да је неким случајем погледао и неке друге књиге, видео би да тамо пише нпр:

Encyclopedia Britannica, Arabian Religions:

Religious objects, practices, and institutions. Sacred stones. A principal sacred object in Arabian religion was the stone, either a rock outcropping or a large boulder, often a rectangular or irregular black basaltic stone without representative sculptural detail. Such stones were thought to be the residences of a god
- hence the term for them employed by Byzantine Christian writers in the 5th and 6th centuries: baetyl, from bet 'el, "house of the god."

Of the numerous baetyls, the best known is the Black Stone of the Ka'bah at Mecca, which became the central shrine object of Islam. But there were others: Ibn al-Kalbi wrote of the square stone central to the cult of al-Lat at at-Ta’if. Suidas, the compiler of a Greek lexicon and encyclopaedia Of C. AD 1000, described the baetyl of Dhu-Shara at Petra as a rectangular black stone on a gold base. There were a number of baetyls at Ramm, southeast of Petra, of which the baetyl of al-Lat-of-Bostra was in the form of a pedestal.

ето шта каже Encyclopedia Britannica о паганском култу обожавања метеорита међу арапским племенима.
Арапи су сматрали да се у том камењу налазе божанства, па је то био разлог поштовања и клањања.
а ту паганску праксу је касније преузео и ислам- који је само наставио обожавање Црног Камена у Кааби.

Just how sophisticated the Arabian peoples were in distinguishing the image from the deity is a matter of evaluative judgment. Perhaps the pedestal form indicated that the baetyl was the dwelling or throne of the god; a Nabataean term meaning "seat" apparently implies so, as does the etymology of baetyl itself, while the South Arabian term "the seat of the deities" may also imply the location of their images in the temple. Some sources, however, associate the name of the deity with a word for stone or baetyl; some South Arabic texts refer to 'Athtar as Hagar, "Stone." And a particular baetyl, or the whole form as such, might have been venerated in and for itself; northern Syrians were reported to have venerated "Symbaetylos Leon"; i.e., baetyl and lion in association. An inscription on an altar at Doura-Europus (Dura-Europos) on the Euphrates indicates that it was dedicated by a Syrian soldier to the ancestral god Zeus-Baetyl.

на основу овога видимо да се веза камена са божанством тумачи на различите начине, зависно од култа који је у питању.

исламски учењаци су свесни противуречности поштовања Црног Камена и изричите забране идолатрије коју Кур'ан прописује.
ево какво образложење дају:

The kissing of the meteorite is a firm practice in Islamic law because Muhammad did it. You must not ask about the wisdom behind that because this rite is (an expression) of worship in spite of the obscurity of its wisdom.
(Legal Opinions, Sheikh Sha'rawi, pt. 3, p. 167, Muslim)

дакле, нема образложења.
''you must not ask about the wisdom''- не питајте за мудрост!
''obscurity of its wisdom''- то је опскурна (помрачена) мудрост!

једноставно речено- то је пагански култ,
у коме је један од централних ритуала клањање камену који је пао са неба. примитивна племена су обожавала метеорите као свете и магичне предмете који их повезују са божанствима па су их често постављали у центар својих култова. тако је било и са арапском паганском вером пре Мухамеда, али је култ Црног Камена био очигледно сувише јак у дубоко укорењен у верској пракси да би га Мухамед скроз одбацио- па му је само дао једно ново образложење и уклопио у систем нове религије. обожавање светих предмета који су пали са неба имаш и код старих Грка. то је случај са Паладијумом- кипом богиње Атине који је био једна од њихових најсветијих реликвија.

Vec sam objasnio zbog cega je Muhammed a.s poljubio K'abu i ne pada mi na pamet da to ponovo objasnjavam. I zasto bih ja citao neke druge knjige za koje nisam siguran da su tacne, koje je svako mogao da napise onako kako hoce? Recimo, ti napises knjigu izmenjeno od istine i kazes 'Evo, ovde pise drugacije od onog sto ti pricas'. Meni to uopste nije potrebno, niti imam nameru da se zamaram time. A ti umesto da procitas Kur'an pre trazis nesto suprotno.

Sura 5,90 O vi koji vjerujete! Vino, kockarske igre, idoli i strijelice za prorokovanje jedan su užas i djelo Zloduhovo. Izbjegavajte njih...

Sura 47,15 Evo opisa Vrta obećanog onima koji se boje Boga. Bit će tu rijekâ čija je voda nepokvariva, rijekâ mlijeka neizmjenjivog okusa, rijekâ vina, slastica za onog koji ih piju, rijekâ pročišćenog meda.

Je li vino djelo djavolje ili Bozje? :dontunderstand:

Blackstone.JPG

al-Hajaru-l-Aswad

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Stone

Evo sa istog izvora koji si naveo gore linkom, objašnjeno ti je da nije tako. Nauči bolje engleski. ;)

Meaning and symbolism

The Black Stone, in Muslim belief, originated in the time of Adam. According to the Hadith, "it descended from Paradise whiter than milk, but the sins of the sons of Adam made it black".[19] According to belief, an angel spoke to the great prophet Abraham, and told him to institute the rite of the stone in the hajj at Mecca.

Islamic tradition holds that the Stone fell from Heaven to show Adam and Eve where to build an altar, which became the first temple on Earth. Muslims believe that the stone was originally pure and dazzling white, but has since turned black because of the sins of the people.[21] Adam's altar and the stone were said to have been lost during Noah's Flood and forgotten. Ibrahim was said to have later found the Black Stone at the original site of Adam's altar when the angel Jibrail revealed it to him.[9] Ibrahim ordered his son Ismael - who is an ancestor of Muhammad - to build a new temple, the Kaaba, in which to embed the Stone.

Islam strictly prohibits idolatry. Muslims believe that the Stone's role in hajj is simply representative and symbolic in nature, not related to belief in the stone itself as having any special power. A hadith records that, when the second Caliph Umar ibn al-Khattab (580-644) came to kiss the Stone, he said in front of all assembled: "No doubt, I know that you are a stone and can neither harm anyone nor benefit anyone. Had I not seen Allah's Messenger [Muhammad] kissing you, I would not have kissed you."[22] Most Muslims follow the example of Umar: they pay their respects to the Stone in a spirit of trust in Muhammad, not with any inherent belief in the Stone. This, however, does not indicate their disrespect to the Black Stone, but their belief that harm and benefit are in the hands of God, and nothing else. Muhammad Labib al-Batanuni, writing in 1911, commented that the pre-Islamic practice of venerating stones (including the Black Stone) arose not because such stones are "sacred for their own sake, but because of their relation to something holy and respected." [23] The Indian Islamic scholar Muhammad Hamidullah summed up the meaning of the Black Stone:

The Prophet has named the (Black Stone) the 'right hand of God' (yamin-Allah), and for purpose. In fact one poses there one's hand to conclude the pact, and God obtains there our pact of allegiance and submission. In the qur'anic terminology, God is the king, and ... in (his) realm there is a metropolis (Umm al-Qurra) and in the metropolis naturally a palace (Bait-Allah, home of God). If a subject wants to testify to his loyalty, he has to go to the royal palace and conclude personally the pact of allegiance. The right hand of the invisible God must be visible symbolically. And that is the al-Harar al-Aswad, the Black Stone in the Ka'bah.

In recent years, however, literalist views of the Black Stone have emerged. A small minority accepts as literally true an allegorical hadith which asserts that "the Stone will appear on the Day of Judgement (Qiyamah) with eyes to see and a tongue to speak, and give evidence in favor of all who kissed it in true devotion, but speak out against whoever indulged in gossip or profane conversations during his circumambulation of the Kaaba"

Da li su muslimani vanzemaljci? :dontunderstand:
Pošto kod ljudske vrste sperma nastaje u testisima, koji nemaju veze sa kičmom.
Evo ti vizuelno pomagalo da ti bude jasnije.
I24_L.JPG

Koja to "tekućina" izlazi između rebara ili grudi žene? :dontunderstand:
Ovo je ženski reproduktivni sistem i kao što se da primetiti nema nikakve veze ni sa rebrima ni sa grudima:
I60_L.JPG

Dakle, kako god vi to tumačili jasna je greška u Kur'anu. :bye:

Jedina greska je sto covek ne proucava Kur'an nego pokusava da raznim naucnim dostignucima unisti ljudski rod...

elem, sto se tice ove "greske" : http://dokazi.com/2010/12/sve-je-ledima/

[I];19911816:
Njemu je Džehenem zagarantovan, iako zna da Bog postoji (ne da vjeruje).

Niti se može iskupiti.

Bar po legendi.

Ако зна да је од Бога створен а опет је постао противник Божји, зар онда није глуп и незахвалан?

Логичније делује да је он умислио због гордости да га Бог није ни створио него да му је равноправан.

Postovani, veleo bih da samnom podelite vase znanje i prodoskutujemo o ovim kontradikcijama o kojima se ne prica, jer se smatra da je Kuran knjiga savrsena.
Takodje bih zamolio da Muslimani ako budu argumentovano diskutovali ne iznose klasicne fraze za objasnjenja tipa - pisano je na Arapskom pa je nemoguce prevesti kako treba i slicno ....jer sve je prevedeno sa zvanicnog sajta Saudijske Arabije - Kuran verzija i prevod na Engleski i Francuski i provereno tako da prazne price nece piti vodu.Zanima me da vidimo koliko je "savrsena" ta Knjiga.J a se apsolutno slazem da u Bibliji ima puno kontradiktornosti,ali ovde ne pricamo o tome ,znaci samo Kuran.

Pozdravz:poz:

За почетак боље утврди дал се Исус родио на слами или у господској кући
То ни Папа не зна, наше ни не питај...

Blackstone.JPG

al-Hajaru-l-Aswad
Боже ме прости грешних мисли али мене ово подсећа на...

[/url]
Колко обрезаних... а нигде у Курану не пише да то раде.. малолетницима....

Prvo, posto dugo nisam dolazio, da kazem nesto: Reka vina ce postojati, ali to nije vino koje mi poznajemo, vec ce to biti najlepsi napitak koji ce biti ikada stvoren, bez alkohola naravno. Bice samo za one koji na ovom svetu ne budu konzumirali alkohol i za 'pijanice' koji se u ime Allaha dz.s odreknu alkohola.
Drugo, 'Колко обрезаних... а нигде у Курану не пише да то раде.. малолетницима....' U Kur'anu se ne pominje, u pravu si, ali to je SUNNET, dela Muhammeda a.s i postpuci. Ako povezes sa naukom malo, videces da se to radi i iz zdravstvenih razloga, a sada je to obaveza kod muslimana. I molim vas, postavljajte pitanja, ali nemojte da 'iskrivljujete' hadise, sure i sve ostalo, to je primetno i providno zaboga. Svako veruje za sebe, ali ako vas nesto stvarno interesuje, onda pitajte, ali onako kako dolikuje. Selam i pozdrav za sve.

Back