Kontradikcije u Kuranu

I ova ce tema skrenuti sa teme kao po obicaju...
beepbup, da nisi ti slucajno sa Kosova?
volela bih da nastavis da pises ono sto znas o Kuranu...ali nepristrasno...
laku noc

Pa ali je valjala tema išto??
Samo spominje da je laž nešto a istina nije utvrđena..
I kad mu netko kaže o tome onda vrijeđ druge..
I kad mu vratiš onda glumi žrtvu i nekog mirotvorca.
I onda na kraju MIR S TOBOM.
Da s usherem od takve licemjernosti.
Je u životu svome nisam vidio većg zla od te slijepe vjere.
S njima ne možeš normalno jedino ako si mazohist.

I ova ce tema skrenuti sa teme kao po obicaju...
beepbup, da nisi ti slucajno sa Kosova?
volela bih da nastavis da pises ono sto znas o Kuranu...ali nepristrasno...
laku noc

Aiva, nisam sa Kosova iz Beograda sam ..ali zivim u UK, nastavicemo sura uvece ..potpuno si u pravu ..vise ne skrecem sa teme ...Na ZALOST OVDE DOLAZE I NEKI LJUDI KOJE SVOJE FRUSTRACIJE LECE NA TAJ NACIN STO SEBI DAJU ZA PRAVO DA LUPETAJU GLUPOSTI I ...ali nema veze ....vracam se sutra i nastavljam i biracu kome cu da odgovaram ..tako da cu im dati prilike da se svadjaju sami sa sobom ....Laku Noc i Pozzdravz:poz:

Pa u pravu si, nego se sve nadam da ce se dozvati pameti..
nemoj se nervirati, njemu je cilj da te sad iznervira..
laku noc

Zemljace ,ti zaista nisi popio terapiju veceras navreme ili??

Poceo si lepo i vidis gde si zavrsio?
Da li tako uvek zavrsis ili ?

Pogledaj kakve si uvred napisao pa reci ko se ljuti ....decko dogovori se ko si i sta si sa sobom ..tem je Kuran i kontradiktornosti tako da ces od sutra moci sa sobom da se hvalis,svadjas i pises u prazno,barem sto se mene tice.

Mir S tobom ,mozda ce Bog znati da ti pomogne ako neces sam sebi ;-))

Pozdrav i byeez:poz:z;)

Zemljace ,ti zaista nisi popio terapiju veceras navreme ili??Poceo si lepo i vidis gde si zavrsio?
Da li tako uvek zavrsis ili ?

Pogledaj kakve si uvred napisao pa reci ko se ljuti ....decko dogovori se ko si i sta si sa sobom ..tem je Kuran i kontradiktornosti tako da ces od sutra moci sa sobom da se hvalis,svadjas i pises u prazno,barem sto se mene tice.

Mir S tobom ,mozda ce Bog znati da ti pomogne ako neces sam sebi ;-))

Pozdrav i byeez:poz:z;)

Ti si potpuno otišao čovječe.

Odluči se ili šalješ mir ili uvrede.

:zskace:

Evo da ti malo odrzavam temu da ne propadne.
Kuran 86:1-7"Tako mi neba i Danice!
A znas li ti sta je Danica?
Zvijezda blistava!
Nema covjeka nad kojim neko ne bdije
Nek covjek pogleda od cega je stvoren!
Stvoren je od tekucine koja se izbaci,
Koja izmedju kicme i grudi izlazi "

Kao prvo pise da je Danica zvezda.Koliko ja znam(a mozda i gresim)Danica je Venera i nije zvezda nego planeta.Zatim dalje pise da se tekucina koja se izbaci,i od koje covek nastaje,nazovimo je sperma,nastaje "izmedju kicme i grudi".Moje laicko znanje i skromno misljenje je da ta tecnost nastaje u prostati i da nema veze s kicmom.Mozda gresim?

Pomaze Bog!Ne sekiraj se mnogo zbog Eleletha i onoga sto prica...pogledaj samo teme kakve otvara i sta prica...taj bezi od Hrista ko djavo od...Krsta...:think:...hmmm........

Ovo je za malo dublji analitički pristup. Šta znači tvoj savet da se beepbup ne sekira mnogo zbog eleletha koji beži od Hrista kao djavo od krsta. Da li je ovo savet hriščanskog vernika hriščanskom verniku...A ako malo pažljivije čitaš primetičeš da eleleth ne beži od Isusa već ga samo vidi u nekom drugom.

Ovo je za malo dublji analitički pristup. Šta znači tvoj savet da se beepbup ne sekira mnogo zbog eleletha koji beži od Hrista kao djavo od krsta. Da li je ovo savet hriščanskog vernika hriščanskom verniku...A ako malo pažljivije čitaš primetičeš da eleleth ne beži od Isusa već ga samo vidi u nekom drugom.

Nisam znao da si njegov advokat....da ,njegov pristup Hriscanstvu zaista je drugaciji pristup...

Poslednja izmena od moderatora:
Nisam znao da si njegov advokat....da ,njegov pristup Hriscanstvu zaista je drugaciji pristup...

Nije poenta u njegovom pristupu hrišćanstvu. Radi se o tvom savetu beepbopu. Ne čini li se tebi da kod beepbopa provejava vidljiva mržnja prema kuranu i muslimanima...I to je tebi sasvim u redu a ona druga mržnja ti na neki način smeta. Mislim da nemaš problema da shvatiš suštinu mog pisanja.

Poslednja izmena od moderatora:
Nije poenta u njegovom pristupu hrišćanstvu. Radi se o tvom savetu beepbopu. Ne čini li se tebi da kod beepbopa provejava vidljiva mržnja prema kuranu i muslimanima...I to je tebi sasvim u redu a ona druga mržnja ti na neki način smeta. Mislim da nemaš problema da shvatiš suštinu mog pisanja.

ja nisam nigde video da "provejava" mrznja prema muslimanima...koliko sam ja video,on je iznosio gomilu primera bas na temu koju je postavio cime je ,naravno, zeleo da proveri verodostojnost onoga sto pise tamo...ako je to mrznja ja onda zaista ne znam sta je ono sto Eleleth non-stop radi na svojim temama?(a i na svim ostalim...)..po tom istom tvom pitanju meni mogu i ja tebe da pitam za Eleletove teme i nacin pisanja:sad ti je on neki "branitelj" Islama i muslimana od "mrzitelja" beebupa ali po onim temama gde pljuje po Hriscanstvu on samo ima "drugaciji pristup"?...

Zvijezda blistava!

Kao prvo pise da je Danica zvezda.Koliko ja znam(a mozda i gresim)Danica je Venera i nije zvezda nego planeta.Zatim dalje pise da se tekucina koja se izbaci,i od koje covek nastaje,nazovimo je sperma,nastaje "izmedju kicme i grudi".Moje laicko znanje i skromno misljenje je da ta tecnost nastaje u prostati i da nema veze s kicmom.Mozda gresim?

Iz mog znanja Kurana ova druga kontradikcija je najveca moguca ikada ,bravo za podecanje!!!!

Pozdravz:poz:

ja nisam nigde video da "provejava" mrznja prema muslimanima...koliko sam ja video,on je iznosio gomilu primera bas na temu koju je postavio cime je ,naravno, zeleo da proveri verodostojnost onoga sto pise tamo...ako je to mrznja ja onda zaista ne znam sta je ono sto Eleleth non-stop radi na svojim temama?(a i na svim ostalim...)..po tom istom tvom pitanju meni mogu i ja tebe da pitam za Eleletove teme i nacin pisanja:sad ti je on neki "branitelj" Islama i muslimana od "mrzitelja" beebupa ali po onim temama gde pljuje po Hriscanstvu on samo ima "drugaciji pristup"?...

Jeremija ,hvala sto vidis sto odredjeni brat nije video.
Ja nisam trunku mrznje stavio,mozda oni imaju problem,Ja sam naveo jako puno na pocetku moje teme kontradikcija koje su proverljive detetu od 5 godina.Ja nisam ni jednu vezao za Bibliju ,zato sam i dao naziv temi - Kontradikcije u Kuranu-kontradikcije Kurana sa samim sobom.
Razloge opet ponavljam,kada god sam pricao sa Muslimanima jer sam imao i neke prijatelje kada bi dosao do toga momentalno su prekidali cak i prijateljstvo,pa ja pitam da li ja imam problem ili oni?Eto toliko ...
Jeremija hvala jos jednom za vidjenje jer sam bas tako i sam zmaislio ovu temu i postavio.

Pozdrav za sve!z:poz:

Nisi pažljivo pročitao ovo...

a) čovjeka koji je činio zlo - bludništvo, imao više žena, ubijao ljude - Muhammed
b) čovjeka koji nije ništa sagriješio - Isus.

sa citiranjem biblije:

Ivan 14 -
5Reče mu Toma: "Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?" 6Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni. 7Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga." 8Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" 9Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'? 10Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. 11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela verujte

napisano O V D E

A pri svemu tome beepbup je više puta naglasio da se NE SPOMINJE BIBLIJA pa proizilazi da je on to pravo zadržao samo za sebe citirajući bibliju u kontekstu koji mu odgovara u smislu verskog opredeljenja.

Lično mislim da je korektnije svoja verska opredeljenja iznositi otvoreno imajući hrabrost upuštanja u diskusiju o onom u šta se veruje a ne na to ukazivati kontradikcijama u kuranu a pri tom nemati nijednog muslimana kao sagovornika.

Eleleth ima svoj stav o bibliji i hriščanstvu i on to predočava DIREKTNO a za razliku od hriščanskog vernika beepbupa koji bi da nipodaštavanjem kurana nametne hriščanstvo kao svetinju. Shvataš li razliku...Ta razlika bejaše tema razmene mišljenja izmedju tebe i mene.

Mir S VAma braco ,hajmo jos malo ,imam ja dosta toga ....posto nemam sa kim da dikutujem na zalost ..evo prosiricu malo temu veceras pa bih voelo da cujem vase razmisljanje.Pozdrav

Jedan od argumenata muslimana da je Kuran božanskog porijekla njegovo cjelokupno jedinstvo. Recimo da je to istina. I kakav je to argument? Nikakav! Po toj logici, onda je svaka dosljedna vjerska knjiga nadnaravnog karaktera. U stvari, koliko je Kuran uistinu dosljedan? Kritičari nemuslimani kažu da je njegova dosljednost vrlo upitna! Neki od razloga su:

Starija je zapovijed kamenovanja bludnika, bludnice (Buhari 8/ 82/ 816) zamijenjena s 100 udaraca bičem: ''Bludnicu i bludnika izbičujte sa stotinu udaraca bičem, svakog od njih'' (Kuran 24, 2).

Poznati sotonski stihovi u kojima je Muhammed zagovarao posredništvo poganskih božica Late, Uzze i Menate biva zamijenjeno riječima: ''Šta kažete o Latu i Uzzau i Menatu, trećoj, najmanje cijenjenoj? Zar su za vas sinovi, a za Njega kćeri?! To bi tada bila podjela nepravedna. To su samo imena koja ste im vi i preci vaši nadjenuli …'' (Kuran 52, 19-23).

Za sotonske stihove, muslimani tvrde kako je to laž neprijatelja islama protiv Muhammeda, dok za ostalo tvrde da se radi o konceptu ukinuća (abrogacija). Prema njihovoj teologiji to je božansko ukinuće starih zapovijedi s novima: ''Mi nijedan propis ne promijenimo, niti ga u zaborav potisnemo, a da bolji od njega ili sličan njemu ne donesemo. Zar ti ne znaš da Allah sve može?'' (Kuran 2, 106).

Na primjer ajet ubijanja "ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete" (Kuran 9, 5) pretpostavlja ukidanje mjesta koje govori o toleranciji (Kuran 2, 256). Da, Kuran kaže kako ''u vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti'' (Kuran 2, 256), a istovremeno poziva muslimane u borbu protiv mnogobožaca "dok mnogoboštvo ne iščezne i dok samo Allahova vjera ne ostane" (Kuran 8, 39). Čista kontradikcija koja se ''rješava'' konceptom ukinuća!

Kontradikcija se nalazi i u tome što Kuran tvrdi da ''Allahove riječi nitko ne može izmijeniti'' (Kuran 10, 64), što muslimani kažu za Kuran, a koncept ukinuća to poništava. Te tvrdnja kako se nijedan propis ne promijeni, a da mu se sličan ne donese je u stvari bezobrazna krivotvorina (falsifikat) prijašnjeg propisa.

Kritičarima nemuslimanima koncept ukinuća je Muhammedova metoda manipuliranja s ljudima, odnosno prilagođavanje raznim situacijama pod krinkom ''zar ti ne znaš da Allah sve može?'' (Kuran 2, 106).

Koncept ukinuća negira snagu Božje objave, jer kakva je to božanska objava ako nije od početka istinita te se mora čak više puta mijenjati. Neki muslimani bi ustvrdili da se radi o progresivnoj objavi koja ovisi o vremenu i kulturi naroda koja je prima. Ali spomenuti ''ajet ukinuća'' (Kuran 2, 106) ne spominje progresivnu objavu, nego je koncept ukinuća sam sebi svrha.

Kuranska je objava trajala samo 23 godina i u tom vremenu ona sadrži brojna ukinuća. Neprihvatljivo je imati u tako kratkom vremenu brojna ukinuća i pri tome ustrajati na njenom božanskom porijeklu. Lakše je povjerovati da ona sadrži brojna ukinuća zbog Muhammedovih manipulacija s ljudima. Nasuprot Kurana i njegovih 23 godina objave stoji Biblija sa svojih 1500 godina i 4x većim sadržajem.

Ona ne sadrži ukinuća za razliku od Kurana. Jedino njeno ''ukinuće'' je ispunjenje Starog zavjeta dolaskom Isusa Krista i njegovo ustanovljenje Novog zavjeta (Luka 19, 20; 2. Korinćanima 3, 14). U tom kontekstu treba sagledavati odnos Starog i Novog zavjeta, a ne ih suprotstavljati jedan s drugim kao što čine islamski apologeti protiv hriscanstva i Biblije.

Mislim da sam dao elemenata za razgovor.

Nisi pažljivo pročitao ovo...

sa citiranjem biblije:

napisano O V D E

A pri svemu tome beepbup je više puta naglasio da se NE SPOMINJE BIBLIJA pa proizilazi da je on to pravo zadržao samo za sebe citirajući bibliju u kontekstu koji mu odgovara u smislu verskog opredeljenja.

Lično mislim da je korektnije svoja verska opredeljenja iznositi otvoreno imajući hrabrost upuštanja u diskusiju o onom u šta se veruje a ne na to ukazivati kontradikcijama u kuranu a pri tom nemati nijednog muslimana kao sagovornika.

Eleleth ima svoj stav o bibliji i hriščanstvu i on to predočava DIREKTNO a za razliku od hriščanskog vernika beepbupa koji bi da nipodaštavanjem kurana nametne hriščanstvo kao svetinju. Shvataš li razliku...Ta razlika bejaše tema razmene mišljenja izmedju tebe i mene.

Ja sam ocvece dragi na pocetku mog posta- idi na prvu stranu i najavu rekao da Biblija ima puno kontradiktornosti ali se Bavim Kuranom i kontradikcijama ..ja nemam problem ko sam i sta sam i nemojmo gledati ljudi dragi i braco tako prizemno ...ako vec dajete argumente prvo proverite i razmislite
Pozdravz:poz:

Ova najveca moguca?
A sta je sa miradzom?

hahaamja ih imam preko 250!! Toliko o tome ...meni nije bila nmera da vredjam jer nisam takakv covek ,samo me uzasno zaprepascava kako kada im iznesem i 5% od toga pocinju da lude- mislim da Muslimane i nece da pricaju ,a puna su im usta tolerancije i ljubavi i dijaloga i razumevanja ...to je tuzno i to je laz ...ja ne pricam nikada nista proizvoljno ,uvek dajem primere koji se vide i dajem ajete i sure ...ali to su jako cudni ljudi,jako,jako ...neverovatno

Voleo bih da mi kazes po tebi koja je najveca kontradikcija Kurana samim sa sobom..ja sam izneo na desetine do sada ....

Mir s tobom brate ,Pozdravz:poz:

Zvijezda blistava!

Malo si pogrešio u NIJANSAMA. Venera jeste neutronska planeta ali je od davnina u svim mitologijama poznata i nazivana i kao zvezda Danica. Malo o V E N E R I

A u vezi ovog:

Koja izmedju kicme i grudi izlazi

postoji tumačenje naravno simbolično koje bi iz ugla muslimana glasilo ovako nekako...
citiram jednog muslimana...

"Nek pogleda covjek od cega je stvoren!"(Stvoritelj skrece paznju covjeku na sicusnost tvari od koje je stvoren i navodi ga da prizna da ce ponovno biti prozivljen, te da je prozivljenje lakse od prvobitnog stvaranja)

"Stvoren je od tekucine koja se izbaci,"(tj. sjemena muskarca i (tekucine) zene koje se u mlazu izbaci i do koga se Bozijom voljom zametne dijete)

"koja izmedju kicme i grudi izlazi"(tj. kicme covjeka i grudi zene, odnosno, bez sperme muskarca i sluzave zuckaste tekucine zene dijete se ne moze zametnuti i roditi)

O zvezdi Danici - planeti veneri i o onim tekućinama imaš muslimansko objašnjenje

O V D E

Back