Kovač
Buduća legenda
- Poruka
- 30.786
Pa ti hajde,proveri.Drago mi je da imam sagovornike kao sto ste Vas dvojica,ali ste mi malo tanki sa materijom zvana Kuran ,ili gresim?

Evo prvo procitaj El-Bekare,35,pa uporedi sa Al-a'raf 20,21.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ti hajde,proveri.Drago mi je da imam sagovornike kao sto ste Vas dvojica,ali ste mi malo tanki sa materijom zvana Kuran ,ili gresim?
Pa ti hajde,proveri.
Evo prvo procitaj El-Bekare,35,pa uporedi sa Al-a'raf 20,21.
Islam je jos jedna podvala djavolska covecanstvu...posluzila je da podeli covecanstvo i da onemoguci spasenje onima kojiu ga prihvate (jer se covek spasava samo kroz Hrista) i posluzio je samo Muhamedu (ali samo za vreme zemaljskog zivota) da uziva u svim "blagodatima" koja je kao "prorok" imao...obicna kopija Biblije koja bas i jeste najopasnija zato sto se dobrim delom drzi Istine (Biblije) ....Ali bas zbog tolikih kontradiktornosti i pokazuje cijeg je "uma" delo i kakve je prirode njeno "ucenje"...pa sama cinjenica da i Kuran govori da ce doci Isus da sudi zivima i mrtvima bi trebala valjda da natera muslimane da se zapitaju kakva im se zaista "nagrada" sprema sto su ubijali i progonili one koji su verovali u Njega.....u sustini je samo ucinila da se covecanstvo jos vise podeli i zbuni i ne dozvoli mu se da se vrati Bogu....sto je moguce samo kroz Hrista...i pokazalo je na delu mnogo puta kroz istoriju koliko zlo predstavljaju jeresi Hriscanstava kada je zbog "krstaskih ratova" jeretika do tada vec poprilicno zamrlo muhamedanstvo,zbog zlodela "krstasa" ponovo "ozivelo" islam i "otkrilo" svoju novu "svrhu" koja je do danas donela mnogo klanica a to je -dzihad...
Vidim trealo je vremena za odogovor ;-)
Ne razumem sta si hteo reci sa ove dve sure,znam obe???? ;-)
Pozdrav![]()
I nisu ti kontradiktorne?
Sura/ajet 5:20 govori o prorocima (vernicima) i kraljevima zidovskim PRIJE Mojsije.
5. 20. I kad reče Musa narodu svom: “O narode moj! Sjetite se blagodati Allahove prema vama, kad je postavio između vas vjerovjesnike i učinio vas kraljevima i dao vam šta nije dato nikom od svjetova.
E bash bi me zanimalo, koji su to kraljevi bili u zidovskom narodu prije Mojsije. Naime, Saul je tek bio oko 400 godina kasnije. A mozda neko mogu navesti one pre Muse (Mojsije)??? ;-))
Hocete jos lazi .....?;-)
El-Bekare 35 govori o Iblisovom proterivanju iz dzeneta.
Al-A'Raf 20,21 o tome kako je u dzenetu zaveo Adema i Havu.
Kako ih je zaveo ako je isteran odatle?
Sura/ajet 5:20 govori o prorocima (vernicima) i kraljevima zidovskim PRIJE Mojsije.
5. 20. I kad reče Musa narodu svom: “O narode moj! Sjetite se blagodati Allahove prema vama, kad je postavio između vas vjerovjesnike i učinio vas kraljevima i dao vam šta nije dato nikom od svjetova.
E bash bi me zanimalo, koji su to kraljevi bili u zidovskom narodu prije Mojsije. Naime, Saul je tek bio oko 400 godina kasnije. A mozda neko mogu navesti one pre Muse (Mojsije)??? ;-))
Prijatelju,nemoj da me razocaravas svojom inteligencijom ....Ima sa istorijom!!!
Ko prica o Bibliji, ti si opsednut>>!!!
Molim te za pamet i ozbiljnost!!! ;-)
Pozdrav![]()
Pa hajde pokaži gdje češ smjestiti Mojsija .
I gdje se u Istoriji Mojsije spominje.
Bio sam u školi i nikada nisam čuo za Musu/Mojsija ikada.
Slušam pozorno i učim od povjesničara od tebe.
Nisi uopće pričao o Mojsiju nisi sigurno.
I nađi mi ga u povjesnoj zabilješci igdje.
Maca popala jezik.
Nisi uopće pričao o Mojsiju nisi sigurno.
I nađi mi ga u povjesnoj zabilješci igdje.
Maca popala jezik.
I reci mi kako će ti netko navesti kraljeve prije Mojsija kad nikada po povjesti nije nigdje smješten vremenski taj Mojsije.
Kad budeš znao godinu postojanja Mojsija onda neko se može ravnati pa ti pokušati i reći koji su kraljevi bili prije njega.
Osnivač hebrejske religije je Mojsije (hebrejski Moše, oko 1225 p.n.e.) MALO DA NAUCIS NESTO MACO ;-)))prvo skoci pa reci hop ...ne zaleci se samnom druze ..imas ocigledno jos puno da ucis ..ko i ja ....![]()
na kraju dana moje licno misljenje:
Pitanje. Kako ćeš verovati nekome, Isusu ili Muhammedu?
Imaš
a) čovjeka koji je činio zlo - bludništvo, imao više žena, ubijao ljude - Muhammed
b) čovjeka koji nije ništa sagriješio - Isus.
I jedan i drugi sad tvrde da nose Istinu. I ako se obje istine čine logične, kojoj vjerovati? Evo odgovora:
Ivan 14 -
5Reče mu Toma: "Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?" 6Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni. 7Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga." 8Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" 9Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'? 10Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. 11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela verujte
a) čovjeka koji je činio zlo - bludništvo, imao više žena, ubijao ljude - Muhammed
b) čovjeka koji nije ništa sagriješio - Isus.
Pa hajde pokaži gdje češ smjestiti Mojsija .
I gdje se u Istoriji Mojsije spominje.
Pa se mjeriš po njemu.
Bio sam u školi i nikada nisam čuo za Musu/Mojsija ikada.
Slušam pozorno i učim od povjesničara od tebe.
O čemu ti to pričaš?
Pitao si ovde da ti netko navede kraljeve prije Mojsija.
Ja te pitam sljedeće:
Reci mi kako će ti netko navesti kraljeve prije Mojsija kad nikada po povjesti nije nigdje smješten vremenski taj Mojsije.
Kad budeš znao godinu postojanja Mojsija po povjesnim nalazima onda neko se može ravnati pa ti pokušati i reći koji su kraljevi bili prije njega
Nekoliko puta si naglašavao da se ovde na ovoj temi ne pominje biblija i Isus. I sada je konačno jasno naravoučenije koje onako suptilno predočavaš.
I na kraju citiranjem biblije si dovoljno rekao . Mislim da tako nešta nije korektno .
PA JA SAM REKAO DA NE POSTOJE PRE MOJSIJA MALO POGLEDAJ STA SAM NAPISAO!!!
NAPOKON SI SHVATIO,BRAVO!!!!!!!!!
PROCITAJ JOS JENOM!!
pozdrav druze![]()
Nekoliko puta si naglašavao da se ovde na ovoj temi ne pominje biblija i Isus. I sada je konačno jasno naravoučenije koje onako suptilno predočavaš.
I na kraju citiranjem biblije si dovoljno rekao . Mislim da tako nešta nije korektno .