Kontradikcije u Kuranu

Da,a sura As Sagda ili padanje na kolena je nesto posebo ....neverovano koliko ima pmetnih i lepih stvari u Kuranu da lako mogu da zavedu coveka ako ne zna i li ne razmislja ...za to im skidam kapu ..ali Djavo ili kako oni kazu Sejtan ne miruje i tu je bas u tim surama ...;-))

ne zelim da zvuci surovo ali na kraju kada sve saberem i oduzmem meni licno je Kuran - Satanina knjiga i tacka,bez uvrede ikome,tako je.Ne kazem da je Biblija cista,uhh tek ima tamo kontradiktornosti ali ne zove na nasilje i ne prica ti pricu uvijenu o obladne kao u Kuranu ,gde jedan dan moze pa u drugoj suri ne moze,pa onda mozda nije pa onda jeste ..pisano da se tumaci kako hoces i pisano da su uvek u pravu jer ima 10000000 kontradikcija pa ni sami ne znaju sta jeste a sta nije ..a normalan covek ne ide duboke kao Kovac i Ellemen i ostala braca ili i ja ...eto to je to ....

Poslednja izmena:
Nije to problem na ovoj temi.Vec onaj ko je otvorio s namerom da kritikuje Kuran a uopste ga i ne poznaje.Kritikuje druge da ga ne poznaju a sam je takav.Za argumentovano iznosenje kritika protiv neceg moras to "nesto'i poznavati,a ne na osnovu misljenja sa nekih sajtova koji kritikuju Kuran iznositi tvrdnje.Da dobro poznaje Kuran znao bi sta je miradz,ja ga pitam o tome a on iznosi nesto sto nema,apsolutno nikakve veze sa doticnom stvari.Da ne kazem-lupa.z:(

zemljace ja nisam Bosanac da znam tvoje bosanske reci ??!!!

A posto mislis da si toliko naucen i ucen ..samo zivi ..to govori o tvojoj gordosti i gluposti ...jedino sto znas da copy paste sa site-ova ..jel toliko i tako poznajes materiju??????

uzasss!!!

da ,tao mi je poznato ..pa onda nastane cirkus posto jedan imam prica jedno a drugi drugo ..pa kad im pokazes da nije tako pozivaju se na treceg i osmog i 108-oh ..hahah ..znam jer se meni sito desavalo jder imam poznanika sa kojima pricam a muslimani su ...

Oni su prosto u strahu,ne svi, ali oni koji su moji prijatelji su bas vernici i zao mi je kad vidim koliko misle da su gresni ako npr zaborave ili ne mogu da obave molitvu na vreme..zato i traze misljenje tih ucenjaka i daju mi knjige, ali i zato sto se plase da ne pogrese u svom tumacenju, a time su opet odmah gresni...nije to uopste lako...
Sa druge strane, hriscani takodje na razlicit nacin tumace ko je Isus,a i mnoge druge stvari iz Biblije,pa onda podela na katolike i pravoslavce,pa da te glava zaboli...z:poz:

Oni su prosto u strahu,ne svi, ali oni koji su moji prijatelji su bas vernici i zao mi je kad vidim koliko misle da su gresni ako npr zaborave ili ne mogu da obave molitvu na vreme..zato i traze misljenje tih ucenjaka i daju mi knjige, ali i zato sto se plase da ne pogrese u svom tumacenju, a time su opet odmah gresni...nije to uopste lako...
Sa druge strane, hriscani takodje na razlicit nacin tumace ko je Isus,a i mnoge druge stvari iz Biblije,pa onda podela na katolike i pravoslavce,pa da te glava zaboli...z:poz:

ne pricam o tome ..poenta da je vera stvar srca ,znaci licni izbor i osecaj dushe i srca ..a ako ces ti da se strecas i cimas ako ti imami kazu moras to i moras ovako i nikako,ja te pitam da li je to stvar srca i li necega drugog??Pametna si pa sam odgovori sebi,meni ne trebas
Ja imam i znam imame i to godinama i ne vole da me vide tj da pricaju samnim jer milse da ih provociram,kada god im nesto ne prija odmah se drndaju i ljute ...kada nemaju odgovore govore nije to tako ..nije dobar prevod ..alooo o cemu mi pricamo???;-)
Ja ne kazem Islam je kriv a Hriscanstvo i Judeizam i ne znam Pekar ili Vozac tramvaja je prav ..ja samo zelim da kazem da je jedna velika zabluda i laz koja je sama sebi kontradiktorna.Niko od nas ne zna da li postoji onaj svet ili neki treci i gde ce nasa dusa otici jer telo nece sigurno,ali kazem da vera u nesto lepo je kada uzivas i nisi primoran kada nesto postujes,pa postuj Boga i ostavi se proroka,isusa,muhameda tek i svega sto jeste jer ces se samo svadjati na zalost jer ljudi su subjektivni kada nose svako svoju religiju u srcu.Ja cenim sve ljude i ove momke koji su pisali ovde jer mislim da su svi do jednog pametni i dobri ljudi bez obzira sto je bilo i varnica i sto naravno svako ima svoje misljenje.Zeleo bih da vam, svima napisem jednu lepu misao i krzo nju pozelim sve najbolje u zivotu i vasim porodicama i pozelim sve najbolje u zivotu:

Znaš, svi mi imamo s Bogom jedan ugovor. Polovina svega što imamo ili činimo, polovina vremena, snage ili lepote, naših poslova i putovanja ostaje nama na raspolaganju a druga polovina ide Bogu. Tako je i s ljubavlju. Pola naše ljubavi ostaje nama a druga polovina ide Bogu na istinu i ostaje tamo na lepšem mestu i traje zauvek, ma šta se s našom polovinom naše ljubavi ovde desilo. Misli o tome kao o lepoj i čudesnoj stvari.

Milorad Pavić

ne pricam o tome ..poenta da je vera stvar srca ,znaci licni izbor i osecaj dushe i srca ..a ako ces ti da se strecas i cimas ako ti imami kazu moras to i moras ovako i nikako,ja te pitam da li je to stvar srca i li necega drugog??Pametna si pa sam odgovori sebi,meni ne trebas
Ja imam i znam imame i to godinama i ne vole da me vide tj da pricaju samnim jer milse da ih provociram,kada god im nesto ne prija odmah se drndaju i ljute ...kada nemaju odgovore govore nije to tako ..nije dobar prevod ..alooo o cemu mi pricamo???;-)
Ja ne kazem Islam je kriv a Hriscanstvo i Judeizam i ne znam Pekar ili Vozac tramvaja je prav ..ja samo zelim da kazem da je jedna velika zabluda i laz koja je sama sebi kontradiktorna.Niko od nas ne zna da li postoji onaj svet ili neki treci i gde ce nasa dusa otici jer telo nece sigurno,ali kazem da vera u nesto lepo je kada uzivas i nisi primoran kada nesto postujes,pa postuj Boga i ostavi se proroka,isusa,muhameda tek i svega sto jeste jer ces se samo svadjati na zalost jer ljudi su subjektivni kada nose svako svoju religiju u srcu.Ja cenim sve ljude i ove momke koji su pisali ovde jer mislim da su svi do jednog pametni i dobri ljudi bez obzira sto je bilo i varnica i sto naravno svako ima svoje misljenje.Zeleo bih da vam, svima napisem jednu lepu misao i krzo nju pozelim sve najbolje u zivotu i vasim porodicama i pozelim sve najbolje u zivotu:

Znaš, svi mi imamo s Bogom jedan ugovor. Polovina svega što imamo ili činimo, polovina vremena, snage ili lepote, naših poslova i putovanja ostaje nama na raspolaganju a druga polovina ide Bogu. Tako je i s ljubavlju. Pola naše ljubavi ostaje nama a druga polovina ide Bogu na istinu i ostaje tamo na lepšem mestu i traje zauvek, ma šta se s našom polovinom naše ljubavi ovde desilo. Misli o tome kao o lepoj i čudesnoj stvari.

Milorad Pavić

Hvala, zelim i ja tebi sve najlepse:zpozdrav:

Istina je dobri moj druzE da je BOG JEDAN I SAMO JEDAN BEZ PROROKA I PROROCICA ..TAKO STVARI STOJE MAKAR U MOJOJ GLAVI I SRCU .......

ja znam druze moj ..noc al khadr ..jer mise tako zvao najbolji drug ...duga je prica pa ne bih ovde i ovako .....samo nema smisla pa sam digao ruke ..ili ...rekao i poslao aivi i svima vama sta mislim i zaista je bilo divno proevesti vreme ovde ...ako imas skype mozemo da pricamo zaista nije tema za kuckanje( sibni na privatno) ...pozdrav iz Londona ....

ja znam druze moj ..noc al khadr ..jer mise tako zvao najbolji drug ...duga je prica pa ne bih ovde i ovako .....samo nema smisla pa sam digao ruke ..ili ...rekao i poslao aivi i svima vama sta mislim i zaista je bilo divno proevesti vreme ovde ...ako imas skype mozemo da pricamo zaista nije tema za kuckanje( sibni na privatno) ...pozdrav iz Londona ....

Pozdravi mi Pikadili.
Nisam bio u Londonu dvadeset godina.A verovatno necu jos dvadeset,svi ukinuse vize samo anglosaksonci nece.

Nisam znao da ih svi muslimani koriste,i nisi uspela da saznas sta to znaci?Mnoge stvari koje nisu recene u Kuranu muslimani praktikuju.I da,tacno je to da ce posle nekog vremena po Kuranu Allah odluciti da li ce neki ostati vecno u paklu ili ne.Sta je jos cudnije povodom nocnog putovanja?Ima ajeta koji kazu da andjeli putuju do Allaha u danu koji traje po nekim ajetima 50.000 godina a po nekim 1000 godina.A Muhamed je to uspeo za jednu noc?

Pa meni su ovako objasnili:
moze se koristiti s.w.t sto znaci subhanehu we t'ala iliti u prevodu-slavan i uzvisen je on (allah),a
dz.s. je skracenica od turske fraze dzelesanuhu (ova prethodna je valjda arapska) i simbol je postovanja,ljubavi,odanosti i vere u Allaha.Njome se izbegava poopstavanje njegovog imena,a ostvaruje se efekat uzvisenosti i postovanja prilikom spomena bozijeg imena.
Toliko od mene:zpozdrav:

Pa meni su ovako objasnili:
moze se koristiti s.w.t sto znaci subhanehu we t'ala iliti u prevodu-slavan i uzvisen je on (allah),a
dz.s. je skracenica od turske fraze dzelesanuhu (ova prethodna je valjda arapska) i simbol je postovanja,ljubavi,odanosti i vere u Allaha.Njome se izbegava poopstavanje njegovog imena,a ostvaruje se efekat uzvisenosti i postovanja prilikom spomena bozijeg imena.
Toliko od mene:zpozdrav:

Da ali pitanje je sta tacno znaci dz.s.Ljubav,mir,radost,ili nesto trece?

Verovatno uzviseni ,kao i swt
U svakom slucaju meni su bezveze obe,em strane reci,em skracenice ...

Mislim da je jako vazno sta to znaci.Oni koji o tome ne razmisljaju znaci da slepo veruju i uglavnom je tako jer mnogi ne znaju sta to u stvari znaci.Kako mozes da verujes u nesto ako ne znas sta to znaci?Sta ako je to skracenica od arapskih reci npr.Boj se Boga koji ti nece pomoci?

Mislim da je jako vazno sta to znaci.Oni koji o tome ne razmisljaju znaci da slepo veruju i uglavnom je tako jer mnogi ne znaju sta to u stvari znaci.Kako mozes da verujes u nesto ako ne znas sta to znaci?Sta ako je to skracenica od arapskih reci npr.Boj se Boga koji ti nece pomoci?

Svaka religija je u velikoj meri slepo verovanje bez obziras to se ,u ovom slucaju islam,pozivaju na razum,logiku,naucnu dokazivost....Jer cim zapne kod nekog pitanja na koji nemaju (pravi) odgovor,usledi objasnjenje- zato sto Allah tako kaze, On je svemoguc, ko smo mi da postavljamo pitanja...konfuzno,sve u svemu...
U svakom slucaju,da sam na mestu Isusa,Mojsija i ekipe, ne bih volela da mi iza imena pisu skracenice z:),a pitam se i koliko ljudi zaista znaju sta one znace,al' ajde...vole ljudi :zskace:

2 . Al-Baqara - Krava

* 140. Kako govorite:"I Ibrahim, i Ismail, i Ishak, i Jakub, i unuci su bili
jevreji, odnosno kršćani?" Reci: "Znate li bolje vi ili Allah? Zar je iko gori od
15
onoga koji skriva istinu znajući da je od Allaha? - A Allah motri na ono što
radite.

IBRAHIM je SIRIJAC bio a ne JEVREJ.

2 . Al-Baqara - Krava

* 140. Kako govorite:"I Ibrahim, i Ismail, i Ishak, i Jakub, i unuci su bili
jevreji, odnosno kršćani?" Reci: "Znate li bolje vi ili Allah? Zar je iko gori od
15
onoga koji skriva istinu znajući da je od Allaha? - A Allah motri na ono što
radite.

IBRAHIM je SIRIJAC bio a ne JEVREJ.

Mislim da u Kuranu i zeli da se kaze da Avram nije bio Jevrej, da jevreji i hriscani izmisljaju...

Uloga Isusa u Kuranu je diskutabilna.S jedne strane,naglasava se kako je on samo obicno zivo bice,covek kao i svaki drugi,a ipak se vazneo na nebo i ocekuje se njegov ponovni dolazak.U Kuranu pise da ce svako zivo bice okusiti smrt,a Isus ipak nije umro.

To muslimani izvrcu i zavisi od hadisa,jer nigde u Kuranu ne pise.A po hadisima,vraca se da ubije Dezdala,a ne da on umre ili bude ubijen.

Da, ali muslimani tako smatraju, jer je on bio obican covek, prorok, Allah je morao da ga uzdigne sebi da mu ne bi naudili, ali se on mora vratiti da umre kao i svi ostali proroci.
Znas sta je meni zanimljivo, kad god ja pitam nesto u vezi Isusa ili pricam o njemu, oni me opominju kako ne treba da izdvajam nijednog proroka,jer je to kao neki greh, a ne shvataju da oni konstantno izdvajaju Muhameda..

Uloga Isusa u Kuranu je diskutabilna.S jedne strane,naglasava se kako je on samo obicno zivo bice,covek kao i svaki drugi,a ipak se vazneo na nebo i ocekuje se njegov ponovni dolazak.U Kuranu pise da ce svako zivo bice okusiti smrt,a Isus ipak nije umro.

Možeš li elaborirati to iz Kurana.
Nemam digitalni Kuran ne snalazim se baš još.
Ima li gdje digitalni Kuran??
Da se može pretraživati po riječi???

Možeš li elaborirati to iz Kurana.
Nemam digitalni Kuran ne snalazim se baš još.
Ima li gdje digitalni Kuran??
Da se može pretraživati po riječi???

Pajdo,

O V D E

imaš prevod kurana. A mogu da ti kažem da u njemu ima zanimljivih stihova u filozofskom smislu.

Nemam onu kombinaciju da se može pretraživati po zadatoj reči.
felix.gif

Back