Konstano pucaju nova creva turbine pasat tdi

Tebi je crveno na 120c a kod mene je na 110c ...ali nikad nije prelazilo 95c.
Meni je cudno sto 100 pod klimom majstoru kad pricam gleda u nebo.I uopste mi se ne svidja sto ide preko 90c a mozda mora tako hebem li ga neznam.A vozit cu mu ga danas i ostaviti 2 meseca mozda i saznam nesto.Majstor mi nije smrad i 10 god se znamo i ne laze ali ne zna resiti.Odvedemkod drugih majstora koje ne poznajem i tek tu nahebes.
SAD CE MARIO DA POPLJUJEMO FRANCUSKA AUTA HAHA.Do ljubicaste skoci kad je klima upaljena meni to ne pije vodu.Nakon prozracivanja.

Prilozi

• IMG_20250714_070541.jpg
    IMG_20250714_070541.jpg
    88,7 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Odzračuje se tako što nekoliko puta ispustiš na te šrafove jer se nakuplja na tim mestima. Prvi put izađe malo više pa posle nekog rada opet. Koliko se ja sećam to zavisi od auta do auta ima i na yt.

To su sitni mehurići koji kruže po motoru i nakupljaju se na tim mestima gde su čepovi za ozračivanje.

I koliko se sećam to ozračivanje se radi na upaljenom zagrejanom motoru.

Probao sam na zagrejanom i bilo gadno.Pustio ga pola sata pa onda odvio ispustilo antifriza nesto.Posle zavrnuo i bilo dosta bolje ali ne i 90 koliko mora.Zvao jutros mehanicara objasnio i moram ga voziti opet na razne provere.Popio i antifriza za 75 km takodje.Sipo do max spustilo se prilicno .
Verovatno mu nema spasa ali oterat cu coveku ostavit koliko treba ako sta popravi popravi.Ako ne na odpad ne pada mi na pamet generalnu radi,blok,hilzne,glavu....

Ako je antifriz a ne onaj nisov bućkuriš :lol:

Ljudi leti ni ne sipaju antifriz pa im se raspadne motor diže temperaturu, razvali creva, ekspanzionu posudu itd. Krene da curi na sve dtrane popuste i šelne!

Antifriz u automobilu uvek mora da bude za -20 kod mene sam merio pokazuje -40°
I to natoce cesmovacu koja u sebi ima pitaj te Bog sta sve. Kod novih automobila antifriz se mesa strogo sa destilovanom vodom, ali kod nas je i ona skupa, valjda je motor jeftiniji.

Ja sam sipao cisti antifriz a to sto majstori ne mogu resiti problem je u nekvalitetnim majstorima.
Nece niko da radi ako je komplikovaniji problem npr rdja u cevima,losa cirkulacija antifriza u sistemu,Ili boga pitaj sta.
Ako ne mogu da klepe 100 eur za sat vremena danas niko nece da radi.Zato moras sam lutati i pronalaziti resenja.
Moze im se jbg uvek ovaca za sisanje.

Dodat cu destilovane vode danas mada nakon svih ovih dana mislim da mi antifriz ne kruzi dobro u rashhladnim sistemu a sta je uzrok neznam.
Uradit cu onaj test co2 na glavu motora itd da bar budem na cistom jel to ili nije
Glavu sam menjao lani i bas bi mi cudno bilo da je riknula za 7000 km predjenih mada nikad se ne zna.

Poslednja izmena:
Pa vidi godinama mi radio i uvek odradio,ali ovaj problem niko ne zna da resi a jbg Mario.
Ja sam skidao ono tanko crevo iz posude u antifriz koje ide u hladnjak i sumljiva mi cirkulacija antifriza ovako amaterski gledano.
Bio sam i konsultovao se i sa drugima i niko nista.Nije ovo nije ono,odradi se nesto zameni ali tempratura preko 90 c ipak ide.

Ja sam sipao cisti antifriz a to sto majstori ne mogu resiti problem je u nekvalitetnim majstorima.
Nece niko da radi ako je komplikovaniji problem npr rdja u cevima,losa cirkulacija antifriza u sistemu,Ili boga pitaj sta.
Ako ne mogu da klepe 100 eur za sat vremena danas niko nece da radi.Zato moras sam lutati i pronalaziti resenja.
Moze im se jbg uvek ovaca za sisanje.
Ne sme cist antifriz mora da bude pomesan, najbolje je kupiti gotovo sve i samo se sipa.

Back