Konstano pucaju nova creva turbine pasat tdi

Vidi ovako glava je od aluminijuma. Vozio sam u životu dosta alu felni neke pogledaš popreko i one puknu ili se iskrive. Ima ih gomila krša.

Čar je u leguri aluminijuma ima ih sa puno peska pa su krte. Isto i sa glavama motora. Loša legura aluminijuma i ona pukne negde gde je tanja npr uljni kanal i va vodu pa krene cirkus.

Dakle sve je probl u lošoj leguri ali i lošem dizajnu same glave.

Mario/IgyDark juce sam mozda i sam resio problem ali videt cemo.
Nakon zamene "svezeg cistog antifriza" u celom sistemu pre 4 dana krenem za Novi sad autoputem.Nalozim pezo 206 75 konja da vidim sta ce biti.Naravno dize tempraturu na 110 stepeni kada ga lozim.Upalim klimu cak krene i preko 110 ka crvenoj zoni.
Zaustavim se na benzinskoj osmica kljuc i odvrnem sam ona 2 srafa da prozracim sistem.
Malo antifriza izbaci napolje,zavrnem sraf dobro i krenem dalje.
Od tada je max tempraturu imao na 130 km na sat 95 stepeni(uglavnom 93) a kad klimu upalim 100 stepeni sa tendencijom vracanja kazaljke za tempraturu nazad na 92 u zavisnosti koliko ga teram.
Neko sad kaze tako sve to mora ali meni se i dalje ne dopada sve to i nakon sto je sistem prozracen.Stao sam posle kod sure i ono tanko crevo skinuo da vidim da li antifriz cirkulise u sistemu i delovalo mi sve sumljivo. od posudice do hladnjaka kao da ne cirkulise kako treba.
E sad koji je uzrok tome?Blok?Hilzne,,glava?
Ako nesto bude od toga leti na odpad.
Kad stignete bacite komentar .

Creva treba da budu meka to znas i sam i naravno da se osete da su vruca, ako ne gubi antifriz i temperatura bude u granicama normale, to je to...ne diraj nista...meni je na 205 najvise isla do 93-94 ali tada se pali ventilator.
Juce 130 km na sat autoput bez klime ta tempratura kao kod tebe.Kad ukljucim klimu 100(stojanka majka knespoljka).Izgasim klimu vraca se na 93/94.
Antifriz mi juce nije pio napravio 200 km voznje.A valjda nije do glave motora.
Dok ga nisam prozracio islo na 110 i u jednom momentu i preko 110.Bruka.

Izgleda da je mehanicar mislio samo od sebe se to zraci.Neznam.Spustilo ga dosta tim sto odsarafih.
Ja sam pustio par min da iscuri antifriza malo iz sistema i zatvorio.Ko zna da li sam ispravno i radio.Nisam mehanicar.
Hvala Dark
Ma dobro si uradio, ako izaslo par minuta onda ne diraj nista, video sam licno kako se pravilno ozracuje sistem i nisam imao problema uopste.
Al znas kako ne pustis da odjednom ide nego odsrafis pa pustis pa ponovo zasrafis i tako 2-3 puta i onda izadje vazduh.

Jel ti radi ventilator kad predje 90C?
Radi ventilator i u 1 i u 2 brzini i juce palio i kad je dostigo 100(vozec sa klimom) obarao ga posle nazad.Ali meni mnogo stoju temprature sa klimom i 120 km na sat 130.
Kada sam vozio 100 km na sat 91/92 c bilo .
Nego cudno mi sto 100 c sa klimom ?
Izmedju dve kazaljke pa padne nazad.
Zuto sa klimom tu dodje a kazaljka ispod bez klime.

Prilozi

• IMG_20250714_064901.jpg
    IMG_20250714_064901.jpg
    85,5 KB · Pregleda: 3
Radi ventilator i u 1 i u 2 brzini i juce palio i kad je dostigo 100(vozec sa klimom) obarao ga posle nazad.Ali meni mnogo stoju temprature sa klimom i 120 km na sat 130.
Kada sam vozio 100 km na sat 91/92 c bilo .
Nego cudno mi sto 100 c sa klimom ?
Izmedju dve kazaljke pa padne nazad.
Meni kad vozim tako na otvoreno a bas toplo zakuca na 90c i ne mrda.
E sad mi cudno to sa klimom da dize temperaturu kod tebe.

Ma dobro si uradio, ako izaslo par minuta onda ne diraj nista, video sam licno kako se pravilno ozracuje sistem i nisam imao problema uopste.
Al znas kako ne pustis da odjednom ide nego odsrafis pa pustis pa ponovo zasrafis i tako 2-3 puta i onda izadje vazduh.
Neznam da li sam ga pravilno izracio jbg ali bilo je bolje posle obarao je tempraturu.

Back