Koncept “otvorene veze”

tema je otvorena veza ako se ne varam. zašto mi pričaš o varanju? u otvorenoj vezi nema varanja
Pobrkali.
Znaci Forlormom komentar je bio na konto braka. I to tipa zatvorenog braka gde je dogovorena monogamija pa neko tu nekoga vara ili drzi taocem. Ima pojam i otvoren brak a ova je otvorila temu za otvorena veza i ubacila komentar za brak. I onda kad je pitas, aj izdefinisi lepo sav taj haos onda cvrcci.

Pobrkali.
Znaci Forlormom komentar je bio na konto braka. I to tipa zatvorenog braka gde je dogovorena monogamija pa neko tu nekoga vara ili drzi taocem. Ima pojam i otvoren brak a ova je otvorila temu za otvorena veza i ubacila komentar za brak. I onda kad je pitas, aj izdefinisi lepo sav taj haos onda cvrcci.
ma brte sviranje kaurcu bolje da sam ležao i blejao u plafon nego što ovde gubim vreme nekvalitetno

I mozes ti u braku da drzis neko taocem na razne nacine. Mozes egzistencijalno, mozes tim arsinima- tipa no seks van braka a da se ne seskas sa tom stranom i da je ucenjujes u fazonu- razvedi se Ti (ako smes): a razvod znaci katastrofalne posledice za tu stranu a cesto i trecu. Ima puno toga. E sad o cemu je mozda zanimljivije razgovarat?
O pitanju toga da neko ima otvoren brak/vezu i koliko je to paradoksalno za pojam u okruzenju gde ni ne postoje drugi pojmovi osim kres varijante, ili...
Da pricamo o tim ozb vezama, brakovima i koliko su one zapravo diskutabilne cim otvaraju veliki prostor svim tim neljudskim ponasanjima- drzanje za taoca, varanje, nasilje, ucene, maltretiranje, izvitoperen moral, licemerje i td.

"Zdravo draga, kako si danas ljubavi moja?"
"Evo super muzu, jutros me komsija Zika translacio sat vremena, pa me kolega na poslu trpao u dupe, popodne sam ga malo blajvila Wolt dostavljacu..."
"Bravo sreco, vazno da je tebi lepo i da uzivamo, dodji da te cokim, voli te muz"

To je odnos ljudi koji je tebi prihvatljiv...
....napisao sam tamo na drugoj temi...meni to nema smisla...

Medjuljudski odnosi su razliciti i sta god da jeste medju nama, to je prosto tako. Nekome je svingeraj ekstra, nekome bolesno. Nekima je otvorena veza nepojmljiva jer je pristalica monogamne zajednice.

Ako kazem da sam protiv, ispada kao da je to lose, ali po koga? Mene? Ne. Njih? Ne.

Ono sto mogu sa sigurnoscu reci je da ja ne bih mogao imati takav odnos jer moje vrednsti i nacin na koji poimam svet, ne poklapaju se sa otvorenom vezom.

Poslednja izmena:

Back