Koncept Duše

Pa jel Adam pre pada u greh bio telesan ili duhovan ??? :kafa:

Hajdemo to konacno rascistiti - sta znaci telo,sta je telesan a sta beztelesan ?

Evo trudim se a kad mi nesto nije jasno onda pitam
Dakle ?
Pre pada je bio duhovan čovek, što ne znači da nema telo.
Nigde bestelesno nisam pominjala.

Eto recimo Sveti Oci su duhovni ljudi. Imaju i oni telo kao i ti, ali razlika
između vas je u tome što su oni duhovni lju, a ti nisi duhovan.

Čovek, iako sazdan od tela i duše, jeste jedinstvo. Samim svojim telesnim stanjem on sažima u sebi elemente materijalnog sveta. Preko njega su na taj način dovedeni do svog najvišeg savršenstva i mogu podići svoj glas u slavu koja se slobodno daje Stvoritelju. Zbog toga čovek možda ne prezire svoj telesni život. Umesto toga, on je dužan da svoje telo smatra dobrim i da ga poštuje pošto ga je Bog stvorio i podići će ga u poslednji dan.

Katolicko ucenje.I zamerka jel postoji.Samo kod njuejdzera haha

Čovek, iako sazdan od tela i duše, jeste jedinstvo. Samim svojim telesnim stanjem on sažima u sebi elemente materijalnog sveta. Preko njega su na taj način dovedeni do svog najvišeg savršenstva i mogu podići svoj glas u slavu koja se slobodno daje Stvoritelju. Zbog toga čovek možda ne prezire svoj telesni život. Umesto toga, on je dužan da svoje telo smatra dobrim i da ga poštuje pošto ga je Bog stvorio i podići će ga u poslednji dan.

Katolicko ucenje.I zamerka jel postoji.Samo kod njuejdzera haha
haha.. tako si juče rekla i za pravoslavne Oce pa si se ispalila žestoko i ispalo
je da si ti njuejdžerka.. :malav:

Ma kakve bre završne poente kada od početka sve pogrešno čitaš. Nisi dao
dokaze za ono što si izmislio.
A da ti ipak moje poruke citas dva tri puta,mislim najmanje ?
Ne piše nigde da ga je oživeo, niti da je bilo
nekog beživotnog tela.
Ovo sam ti jasno potvrdio zasto ponavljas kao neki papagaj ?
Reko sam ti da ne pise ali sam te pitao koje se zakljuccke mogu doneti na osnovu zapisanog i onda sam ti postavio konkretna pitanja a tebi to izazvalo strah u kostiju ?
Kad to dokažeš, a to će biti nikad, onda možeš i
završne poente da iznosiš.
To cu svakako uraditi kada od tebe budem dobio jasne i precizne odgovore na moja pitanja,onako kao sto ti ja odgovaram UVEK kad me nesto pitas.
Duh nije prah. Čovek može da živi i bez duha. Eto tako kao i ti što živiš.
Taaaaaaako je Jasna,ovo je prava Biblijska realnost sto ce reci da mozemo slobodno zakljuciti da i pored toga sto to ne pise ,covek je prah zemaljski jer mu takvo njegovo telo !
Telo automatski ne podrazumeva gresnost jer je Adam imao tela i pre pada u greh dok je to isto njegovo telo ,dog ga je Bog stvarao,u pocetku bio neziva priroda kolja je tek nakon davanje zivotnog duha postala ziva priroda.
U tom smislu trenutak kada neziva priroda postaje ziva naziva se ozivljavanje !!!
Adamu je rečeno da je postao duša živa onda kada mu je udahnut dah
životni. Kada je izgubio taj dah, padom u greh, postao je opet prah, ali
je i dalje bio živ.
Heeeeej odkud ti sad ovo ???
Pa jesmo li malo ore zakkjucili da je covek postao ziva dusha tek kada je dobio zivotni duh stoga kada taj duh odlazi covek vise nije ziva priroda vec mrtva koja se raspada u prahu zemaljskome !!!
Od Adama je ostalo samo beživotno telo kada je pao u greh?
Odkud ti sad ovo,nakon pada u greh Adam je zive sve do trenutka kada je umro i nakon toga vise on nije ziv nego mrtav,tamo negde u prahu zemaljskome i ceka vaskrsenje !

Kako bre nema telo,sta je tebi,kako je mogao jesti uikoliko nema tela ???
Daj se molim te fokusiraj onom videu sto sam preporucio Makiju jer se cini da tebi treba jos vise.
Nigde bestelesno nisam pominjala.
Ja sam te to pitao ba osnovu tvrdnje da postoji telesan covek.
Eto recimo Sveti Oci su duhovni ljudi. Imaju i oni telo kao i ti, ali razlika
između vas je u tome što su oni duhovni lju, a ti nisi duhovan.
Ma jok,razlika je u tome sto sam ja hvala Bogu ziv a oni su mrtvi,raspadnuti u prahu zemaljskome.
I ja kao ziv i oni kao mrtvi "cekamo"da dodje Isus Hristos i da platu svakome po delima njegovim.
A koliko smo to realno bili /jesmo duhovni vidi i registruje sam Bog.

A da ti ipak moje poruke citas dva tri puta,mislim najmanje ?

Ovo sam ti jasno potvrdio zasto ponavljas kao neki papagaj ?
Reko sam ti da ne pise ali sam te pitao koje se zakljuccke mogu doneti na osnovu zapisanog i onda sam ti postavio konkretna pitanja a tebi to izazvalo strah u kostiju ?

To cu svakako uraditi kada od tebe budem dobii jasne i precizne odgovore na moja pitanja,onako kao sto ti ja odgovaram UVEK kad me nesto pitas.

Taaaaaaako je Jasna,ovo je prava Biblijska realnost sto ce reci da mozemo slobodno zakljuciti da i pored toga sto to ne pise ,covek je prah zemaljski jer mu takvo njegovo telo !
Telo automatski ne podrazumeva gresnost jer je Adam imao tela i pre pada u greh dok je to isto njegovo telo ,dog ga je Bog stvarao,u pocetku bio neziva priroda kolja je tek nakon davanje zivotnog duha postala ziva priroda.
U tom smislu trenutak kada neziva priroda postaje ziva naziva se ozivljavanje !!!

Heeeeej odkud ti sad ovo ???
Pa jesmo li malo ore zakkjucili da je covek postao ziva dusha tek kada je dobio zivotni duh stoga kada taj duh odlazi covek vise nije ziva priroda vec mrtva koja se raspada u prahu zemaljskome !!!

Odkud ti sad ovo,nakon pada u greh Adam je zive sve do trenutka kada je umro i nakon toga vise on nije ziv nego mrtav,tamo negde u prahu zemaljskome i ceka vaskrsenje !
S kim ti pričaš i šta pričaš, Bog će ga znati.. :roll:

Ne možeš ti meni postavljati pitanja u vezi svojih fantazija. Ne piše nigde da
je telo bilo beživotno niti da je oživljeno. Biblijske dokaze za to nemaš.

Ovo dalje, izvrtanje, ignorisanje onoga što u Bibliji piše i bla, bla, bla, bla..

Kako bre nema telo,sta je tebi,kako je mogao jesti uikoliko nema tela ???
Daj se molim te fokusiraj onom videu sto sam preporucio Makiju jer se cini da tebi treba jos vise.
Ja sam rekla
A ti me pitaš kako je mogao jesti ako nema tela. Šta je tebi?

S kim ti pričaš i šta pričaš, Bog će ga znati.. :roll:

Ne možeš ti meni postavljati pitanja u vezi svojih fantazija. Ne piše nigde da
je telo bilo beživotno niti da je oživljeno. Biblijske dokaze za to nemaš.
Reko sam ti da ne pise ali sam ti postavio realno i logicno pitanje.
Dakle ???
Ovo dalje, izvrtanje, ignorisanje onoga što u Bibliji piše i bla, bla, bla, bla..
Kako god,jel ces mi konacno odgovoriti ili neces ????????

Ma jok,razlika je u tome sto sam ja hvala Bogu ziv a oni su mrtvi,raspadnuti u prahu zemaljskome.
I ja kao ziv i oni kao mrtvi "cekamo"da dodje Isus Hristos i da platu svakome po delima njegovim.
A koliko smo to realno bili /jesmo duhovni vidi i registruje sam Bog.
Ti imaš pravo u to da veruješ, ali ta verovanja u Bibliji nisu utemeljena.

Ja sam rekla
Dakle pre pada je bio duhovan ali i telo dok je nakon pada taj isti Adam bio...kakav,neduhovan ali ipak sa telom ili ?????????
A ti me pitaš kako je mogao jesti ako nema tela. Šta je tebi?
Eto pojasnila si mi,hvala ti sad jos da zaokruzimo predmetna pitanja i to je to...vidis kako se lepo iostrazuje neko pitanje kada ima raspolozenja ?

Dakle pre pada je bio duhovan ali i telo dok je nakon pada taj isti Adam bio...kakav,neduhovan ali ipak sa telom ili ?????????

Eto pojasnila si mi,hvala ti sad jos da zaokruzimo predmetna pitanja i to je to...vidis kako se lepo iostrazuje neko pitanje kada ima raspolozenja ?
Šta sam ti bre pojasnila? Jel možeš da priznaš da si pogrešno pročitao?
To boli?

https://forum.krstarica.com/threads/koncept-duse.995621/post-48658599

Na ovo nisi odgovorio, tako da ne znam kakvu si poentu hteo da postigneš
sa tim citatom koji si postavio.
On svakako nije dokaz da je Bog stvorio beživotno telo koje je kasnije oživeo.

Tako napraviš zbrku sa cepkanjem komentara i postavljanjem gomile
besmislenih pitanja, da zabašuriš ono na šta ne želiš da odgovoriš.

Tvoja izvrdavanja su najbolji odgovor, kao i nedostatak dokaza sa ono što
si izmislio da piše.
Kakve dokaze su ti potrebne za moju saglasnoist da tamo zaista nesto ne pise ?
Da ti dam potvrdu od mog oftimologa ili diplomu za zavrsenig 4-og razreda osnovne skole ?
E sad u vezi onog sto pise to sam ti jasno i precizno naveo sve sto treba a cak sam i dodatno pojasnio stoga je na tebe da ocenis dali je to za tebe prihvatljivo ili nije.

Kakve dokaze su ti potrebne za moju saglasnoist da tamo zaista nesto ne pise ?
Da ti dam potvrdu od mog oftimologa ili diplomu za zavrsenig 4-og razreda osnovne skole ?
E sad u vezi onog sto pise to sam ti jasno i precizno naveo sve sto treba a cak sam i dodatno pojasnio stoga je na tebe da ocenis dali je to za tebe prihvatljivo ili nije.
Nije prihvatljivo jer nema biblijskih dokaza za ono što tvrdiš.
Prosto, to nigde ne piše, nego si ti izmislio neko oživljavanje.

Zašto bi se onda čovekom zvao, ako nije živ?
Pa kada neko umre, je li to mrtav čovek ili šta?

Daj molim te nemoj se blamirati bezveze terajući inat.
Čovek bez 'duha' je mrtav i ne može biti živ.

Kada Bog kaže Adamu da je prah, jel Adam tada živ?
Da. Živ je.
I u njemu se i dalje nalazi životni duh.

Bog ovde Adamu govori kakva ga sudbina čeka i ništa više.

Primetio sam da mešaš 'životni duh' i produhovljenost čoveka...to dvoje nikako nije isto.

Nije prihvatljivo jer nema biblijskih dokaza za ono što tvrdiš.
Prosto, to nigde ne piše, nego si ti izmislio neko oživljavanje.
Ponavljam jos jednom i toliko od mene - dali je covek bio ziv pre nego sto je dobio duha zivotnoga,DA ili NE ?
Ako li kojim slucajem jos uvek nije bio ziv dali je bio neziva priroda, DA ili NE ???

Ponavljam jos jednom i toliko od mene - dali je covek bio ziv pre nego sto je dobio duha zivotnoga,DA ili NE ?
Ako li kojim slucajem jos uvek nije bio ziv dali je bio neziva priroda, DA ili NE ???
Bio je živ. Ne bi se zvao čovek da nije bio živ i da se nije sastojao iz
svega onoga iz čega se čovek sastoji. Pisalo bi da je Bog stvorio
beživotno telo, a tako nešto ne piše.

Nije bio neživa priroda nego čovek. Čitaj šta piše.

Back