Koncept Duše

Његово тело узео је од већ саздане твари и у њу је удахнуо дах који је узео од Самога Себе (јер је Логос знао да ће то бити словесно, разумно биће и образ Божији); створио га је као једну врсту другог света, у маломе великог. Настанио га је на земљи као видљивог ангела, као поклоника Богу начињеног сједињењем двеју природа, потпуно посвећеног у видљиву, али само делимично у умну (невидиву) творевину, као цара над земљом али потчињеног Цару на небесима. Створио га је као земног и небеског, као привременог а ипак вечног, као видљивог а ипак умственог, као половину пута између величине и маленкости, сједињујући у једној личности и дух и плот; ду

Serafim.svetosavlje

Његово тело узео је од већ саздане твари и у њу је удахнуо дах који је узео од Самога Себе (јер је Логос знао да ће то бити словесно, разумно биће и образ Божији); створио га је као једну врсту другог света, у маломе великог. Настанио га је на земљи као видљивог ангела, као поклоника Богу начињеног сједињењем двеју природа, потпуно посвећеног у видљиву, али само делимично у умну (невидиву) творевину, као цара над земљом али потчињеног Цару на небесима. Створио га је као земног и небеског, као привременог а ипак вечног, као видљивог а ипак умственог, као половину пута између величине и маленкости, сједињујући у једној личности и дух и плот; ду

Serafim.svetosavlje
E sad ja na ovo.Covek je deo sveta materije zoologihe fizike ali kao licnost daleko vise od svega toga.

E to je moje dete gledalo i valjalo se od smeha, a ja ko Robi, neću da gledam
jer mi se ne sviđa naslov.. :lol:
ma ajde naježio se kad je video svoje portparole šta rade.
uglavnom serija nije "horor", već akciona, zaljubljuje se u detektivku i sa njom vodi istrage i ima dosta komičnih scena. a prikazan je kao i većina ljudi, samoživ samo ja pa ja i ima paranoju da mu za sve svoje nedaće kriv neko drugi a ponajviše tata(bog) , da ga tata mrzi, tipično razmaženo derište. a na kraju shvatio da se tata nije ni mešao u njegove odluke.

Serafim.svetosavlje
У свом “Разговору са Мотовиловим” свети Серафим Саровски даје нешто другачије
тумачење овог одломка. Он тврди да је оно, што је настало од земље, била васцела
човекова природа – тело, душа и дух (“дух” као виши део душе) и да је оно, што је
удахнуто у ову природу била благодат Духа Светога.
Ово је другачији поглед на
стварање човека (какав налазимо и код неколицине других Отаца), али он није уистину
противуречан уобичајеном тумачењу да је у човека удахнута душа. Они, који се
придржавају овог гледишта, такође верују и да је човек створен у благодати Божијој.
https://svetosavlje.org/postanje-stvaranje-i-rani-covek/40/

Evo ja se sa Serafimom Sarovskim potpuno slažem.

Da si pažljivo čitala to što si citirala, tu piše ''stvorio ga je kao zemnog i nebeskog''. I zemni
i nebeski čovek je čovek. I samo tako se može objasniti biblijski stih u kome na oba mesta
piše čovek.

Serafim.svetosavlje
Mlati čiča...

Da je tako ovaj nebi pao na običnu jabuku...

ma ajde naježio se kad je video svoje portparole šta rade.
uglavnom serija nije "horor", već akciona, zaljubljuje se u detektivku i sa njom vodi istrage i ima dosta komičnih scena. a prikazan je kao i većina ljudi, samoživ samo ja pa ja i ima paranoju da mu za sve svoje nedaće kriv neko drugi a ponajviše tata(bog) , da ga tata mrzi, tipično razmaženo derište. a na kraju shvatio da se tata nije ni mešao u njegove odluke.
Možda pogledam kad mi bude baš dosadno. I tako ne znam šta više da gledam.

Nego.. meni su izgleda uši narasle.. nešto sam naslutila i onda vidiš i neki sveti
oci misle tako.. :flert: jesi hteo da ti kažem kakve ''specijalne moći imam''.. eto
rekoh ti..

У свом “Разговору са Мотовиловим” свети Серафим Саровски даје нешто другачије
тумачење овог одломка. Он тврди да је оно, што је настало од земље, била васцела
човекова природа – тело, душа и дух (“дух” као виши део душе) и да је оно, што је
удахнуто у ову природу била благодат Духа Светога.
Ово је другачији поглед на
стварање човека (какав налазимо и код неколицине других Отаца), али он није уистину
противуречан уобичајеном тумачењу да је у човека удахнута душа. Они, који се
придржавају овог гледишта, такође верују и да је човек створен у благодати Божијој.
https://svetosavlje.org/postanje-stvaranje-i-rani-covek/40/

Evo ja se sa Serafimom Sarovskim potpuno slažem.

Da si pažljivo čitala to što si citirala, tu piše ''stvorio ga je kao zemnog i nebeskog''. I zemni
i nebeski čovek je čovek. I samo tako se može objasniti biblijski stih u kome na oba mesta
piše čovek.
Preskaces.Prvo telo koje se sastoji od vec sazdanih stvari glina minerali i milijardu vec sazdnaih zezalica a onda mu pucnuo duh.I eto zemaljskog i nebeskog adama.

a mojsije i ilija na drugoj planeti i bog ih spustio da ćaskaju sa isusom.
toliko prizemno tumačenje mogu samo (zabranjeno mi je da kažem) imaju.
a ono što promovišu jw za memoriju mi najveći hit.
Nisam uspela ceo video da pogledam. Sa njim mi je prag tolerancije na minut
do dva. Četiri minuta je već pakao.. :lol: I ovaj lik što ga gleda ko Boga i upija
mudrosti.. Bože me sačuvaj..

Back