Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ti ja nikakav ekspert za tipove rečenica. Naprotiv, jedva se prisećam gramatike koju sam učio nekada davno.
Samo sam ti skrenuo pažnju da se rečenica ne završava sa tačkom već tačkom. To su ti neke jezičke finese za koje se hoće malo bolje poznavanje jezika od onog kojim ti raspolažeš.

A raspravu možemo nastaviti kada konačno priznaš da znaku pitanja nije mesto nasred rečenice. I tebi će biti lakše, a i Siza će te oprostiti što te je tukao, pa možemo lagacki dalje, ne uplićući gramatiku u argumentovanje poruka na forumu Religija.

A kako li se to neka rečenica završava u smislu...već tačkom...:whistling:

Znaku pitanja nije mesto na kraju zavisno upitne rečenice. To je suština cele priče.

A u vezi znaka pitanja nasred rečenice kada bi se napisalo pravilno upitnik ne bi bio nasred rečenice...Ima i ono kada se piše početno veliko slovo....ponekad ume da bude veoma bitno...i tako..

A što se tiče Size i njegove tvrdnje da na kraju zavisno upitne rečenice mora da bude upitnik, shvatljivo mi je da +ga sujeta razjeda....ali...u vezi sa tim ...ja mu pomoći ne mogu...

Što se mene tiče, ja protiv Jeroha od sada koristim samo finansijske argumente, pošto oni jasno pokazuju da ni on ne veruje u ono što govori... :lol:

Da li na kraju zavisno upitne rečenice treba da bude upitnik...

DA...

ili

NE...

Ja tvrdim da na kraju zavisno upitne rečenice shodno pravopisu upitnik ne treba da bude...

I naravno nemam pojma zašto mi se javlja da odgovor u smislu DA ili NE....dobiti neću...

A ti znaš da bi to bilo još jedno tvoje blamiranje. Zašto....ako bi kazao NE ...protivrečio bi tvojim prethodnim tvrdnjama...zar ne...

Rifke, ako budeš video poruku, doneo iz Berlina ovo, zajedno sa 7-14 Pro, 40-150 Pro i 45 1.8...sad na upuCtvo i vežbanje. Ženica se zaljubila u i uzela Oly PEN 7 sa 14-42 R II i 40-150 R II. Sad se samo dvoumim da li D3 da skuplja prašinu na polici kao muzejski eksponat ili da ga prodam...

oly1-1.jpg

A ovde sam svratio, al će se praim da ne sam....:mrgreen:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back