Na okolnost ovog tvog posta...
Ti i dalje tvrdiš da se na kraju zavisno upitne rečenice stavlja upitnik a ne tačka. A ne biva tako. Na kraj zavisno upitne rečenice upitnik se ne stavlja. Stavlja se samo tačka.
I stoji da sam ja Berti predočio da je upitnik trebala staviti iza onog ...prijavim... jer je ono...hočeš da te prijavim...klasična upitna rečenica. A to je bilo dok se ti nisi pojavio da me edukuješ o postojanju zavisno upitnih rečenica koje se moraju završiti upitnikom a ne tačkom.
A klasičnom upitnom rečenicom neko nekog nešta direktno pita. I to bi bilo mnogo manje pogrešno u smislu pravopisa nego staviti upitnik na kraj zavisno upitne rečenice. A kod zavisno upitnih ne biva tako...tamo nema direktnog pitanja. A ako bi terali do tančina...teško da bi ona rečenica iz brendinog posta uopšte i mogla da se podvede pod zavisno upitnu. Šta li bi bilo pogrešno da je ovako...
Hočeš da te prijavim? Pošto upitnika nema nigde.
To bi bila klasična upitna rečenica sa upitnikom na kraju. A uz dodatno objašnjenje upitne rečenice...
Mislim da bi to bilo mnogo ali mnogo manje pogrešno u smislu pravopisa nego tvoja tvrdnja da se na kraju zavisno upitne rečenice mora staviti upitnik.
A ono da neki pate od potpune amnezije, nije ti baš trebalo jer i nije neki argument za tvoju ubedljivost. A znano je Sizife da obrisane poruke ne mogu biti vidljive na javnom delu foruma tako da ti ni to nije argument za tvoju ubedljivost.