Konak "Kod dobrog čoveka" (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije bio Bog inace bi ga Jevreji priznali. Mi mozemo da kazemo ovo ili ono ali ako kazes da nista ne moze doci do Oca nego preko njega
i da su on i Otac jedno, to je za mene ludacka sujeta...
pusti Jevreje...Jevreji ne priznaju ništa od čega nemaju koristi... ili je bio Bog koji se rodio kao čovek ili je bio ludak ili su zapisi o njemu iskrivljeni da bi se napravila religija od jednog duhovnog učenja..nema četvrte opcije...svako bira između te tri opcije

pusti Jevreje...Jevreji ne priznaju ništa od čega nemaju koristi... ili je bio Bog koji se rodio kao čovek ili je bio ludak ili su zapisi o njemu iskrivljeni da bi se napravila religija od jednog duhovnog učenja..nema četvrte opcije...svako bira između te tri opcije
Mi o njemu malo znamo, al da je bio Bog nije. Strahovita sujeta treba da kazes te stvari... nije da neki ludak danas ne tvrdi to isto,
ali zavrsi sa malom sektom...

sujeta je samo greška u načinu razmišljanja...kad porediš sebe s drugima van konteksta...u kontekstu neko ima manju neko veću vrednost, ali van konteksta kao ljudske duše kao mali delovi Boga svi smo jednake vrednosti..
jesi po rođenju ali kasnije sam biraš gde ćeš. ili budeš pod uticajem okoline i prepustiš se masi, a onda krivimo boga. nama i jeste data volja samim tim što smo dobili izbor. to ti na samom početku biblije opisano, samo što ja tumačim drugačije od konvencionalnog tumačenja.
adam i eva su pokazali greh tek po saznanju jer su prebacivali odgovornost na drugog.
naravno da smatram da je ta priča alegorijska ali suština je tu kakvi smo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back