Komunizam

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako ne bi tolerisalo, imali su 50 godina da raskrcme ustedjevinu svojih oceva, pa nece sad u kanibalizam, nego opet kao i ranije, podmuklo, lizati dupe onima koji imaju nesto izmedju usiju, a kad ih navucete, onda opet tvrdite kako je to vase, a ne njihovo.

Sve sto postoji su proizveli radnici, samim tim je sve njihovo. Kapitalisti su paraziti koji zive na racun radnih ljudi, nebitno da li su to privatni kapitalisti, ili partijski kapitalisti.

Radnici da su stvarno pohlepni, ne bi tolerisali taj parazitizam, vec bi uspostavili besklasni sistem gde nema nikakvih eksploatatora nad njima, vec gde uzimaju pune plodove svog rada.

Sve sto postoji su proizveli radnici, samim tim je sve njihovo. Kapitalisti su paraziti koji zive na racun radnih ljudi, nebitno da li su to privatni kapitalisti, ili partijski kapitalisti.

Radnici da su stvarno pohlepni, ne bi tolerisali taj parazitizam, vec bi uspostavili besklasni sistem gde nema nikakvih eksploatatora nad njima, vec gde uzimaju pune plodove svog rada.

Pa zar nije postojao "besklasni sistem" u Jugoslaviji? Radnici su krali glupe dijelove iz fabrickih giganata i nosili ih kuci, (nigdje se nisu proizvodili kompletni proizvodi, jer bi i njih kompletno krali) nisu ni znali sta s njima, tek ako bi bio neki majstor za masine, pa bi mogao da ugradi dio koji proizvodi bez kupovine istog. Ali se kralo, cisto zbog toga sto su bili ubijedjeni da je sve to njihovo, pa k'o vele da provjere...

To je realnost. Drugo je kad fabijan ponavlja kao oziman uvijek jedno te isto NEREALNO. Mislim ipak da bi trebalo izbaciti fikcije iz filozofije i prebaciti na religiju. Mi te fikcije trpimo zato sto trpimo i hriscane, jer samo hriscani idu okolo i misionare, druge religije to ne rade.

Да ли би у комунизму постојале банке и да ли би предузећа користила кредите?
Komunizam je po definiciji besklasni, bezdrzavni i BEZMONETARNI poredak.

Pa zar nije postojao "besklasni sistem" u Jugoslaviji?
Naravno da ne, iznad radnog naroda je postojala birokratska klasa partije/ drzave koja je postala nova kapitalisticka klasa.

Poslednja izmena:
Pa zar nije postojao "besklasni sistem" u Jugoslaviji? Radnici su krali glupe dijelove iz fabrickih giganata i nosili ih kuci, (nigdje se nisu proizvodili kompletni proizvodi, jer bi i njih kompletno krali) nisu ni znali sta s njima, tek ako bi bio neki majstor za masine, pa bi mogao da ugradi dio koji proizvodi bez kupovine istog. Ali se kralo, cisto zbog toga sto su bili ubijedjeni da je sve to njihovo, pa k'o vele da provjere...

To je realnost. Drugo je kad fabijan ponavlja kao oziman uvijek jedno te isto NEREALNO. Mislim ipak da bi trebalo izbaciti fikcije iz filozofije i prebaciti na religiju. Mi te fikcije trpimo zato sto trpimo i hriscane, jer samo hriscani idu okolo i misionare, druge religije to ne rade.
Jeste,Fabijana treba moderatorke da uhapse,a ti da dr...tu po forumu...Jako si pametan,a mi da
gledamo-čitamo...:mrgreen::hahaha:

Ma ne, najbolje je samo da pravimo i nosimo kuci, a ako ima kakav naslednik nekog Tesle ili Pupina, njemu dvije! (masine za kafu) Valjda ce mu to biti dovoljna motivacija, da dok radi 8 sati dnevno, produzi jos dva sata nakon toga u naucnoistrazivackom radu. A ako i ne produzi, pa nije vazno. Ako bude previse ljudi, prepolovicemo masine za kafu na dvoje, a ako ne bude dovoljno masina, prepolovicemo ljude. Bitno je da svi imaju isto. Ko nece da pije kafu, prebacicemo ga u drugi grad gdje je fabrika sokova! Rod, rodbina, srodnistvo ... sve je to kapitalisticka izmisljotina. Mi imamo seks samo zato sto je to lijep osjecaj, ne zbog djece.

Mi poznajemo samo lijepe osjecaje i masine za kafu.

Pa ni ja. Ali se prodaje!

Cilj socijalizma je da vise niko ne ceprka po kontejnerima. U tu svrhu ce da uniste, ako treba, sve one koji stavljaju u kontejner, a ne vade iz njega.

Kazem, bijedno je sto smo dozvolili religiji umirucih i izumirucih ljudi sansu da nam kontejnerasi odlucuju o zivotu i smrti.

Kontejnerasi kao Hitler i Staljin.

Poslednja izmena:
To sto se ne pominje ne znaci da nije postojala. Besklasno drustvo podrazumeva direktnu demokratiju i odsustvo hijerarhije, a kod nas to nije postojalo, dakle imali smo klasno drustvo. Opet smaras sa nekakvog kafom.

Pa znamo mi sta je direktna demokratija. Da je valjalo, valjda bi neko prezivio...

Problem s tim kod Srba je taj sto su oni previse lijeni da bi proizveli dovoljno bogatasa koje bi direktne demokrate mogle da pljackaju, nakon kafanske skupstine, razumije se.

Čekajte ljudi,

Pričate o besklasnom društvu, a prethodno niste eliminisali recidive feudalizma.
(imamo ovde jednog šarlatana s kojim gubimo vreme)

Eliminišimo prvo tog jednog jedinog čvrknutog feudalca na ovoj temi, pa da nastavimo da diskutujemo ko ljudi, nako pravo, revolucionarno...

:rotf:

Poslednja izmena:
Šta ti radiš ovde?

Ovde u komunizmu ? :rotf:

Tvoje poreklo mora da se mnogo kretenizovalo kada gubiš vreme sa nama ?

A ! ?

(ne ti se pojavi lično... pazi ga hah... praviš sačekuše... hehe...)

E moj Dionise, dolazi ti nešto za šta ti nisi spreman da preživiš...a svestan si sopstvene nemoći.
Ima kod tebe nekog prokletstva što ti ne da da normalno i civilizovano rasudjuješ

Poslednja izmena:
bivši šef telekoma u njemačkoj, sommmer, namamio je, probudivši velika očekivanja (klasična trikvaralica), ne znam koliko ljudi, svoju ušteđevinu uložiti u telekomakcije, koje su nakon velikog sakupljanja izgubile veliki dio svoje vrijednosti. za to je pri odlasku nagrađen s 20 milijuna, čini mi se, maraka, taj novac, izgubljena vrijednost, nije nestao. samo ga sad posjeduje netko drugi. da je prevario koristoljubljive (gladne) ne pravi stvar boljom. to je njohov zajednički vrijednosni sistem.

ah da, mystic, svjetska revolucija je nonsens. to bi značilo, da bi netko mogao vladati nad svima pod nebom. tko želi promjenu, već sam nekoliko puta spomenuo, mora ju provesti na sebi - dok još može. tko ne želi biti iscrpljen i opljačkan, ne smije sudjelovati u igri razbojnika; mora naći drugi način zaraditi svoj kruh, izvan uhodanih pravila i zakona. šta tu ima više za reći!

e, i nije da radnici nisu dovoljno glupi i pohlepni. oni samo nisu u poziciji poslužiti se. drugi su jači. to je sve.

Komunizam je besklasno drustvo, to znaci da u komunizmu nema vlasti, nego je vlast u rukama naroda- direktna demokratija.

Direktno se skupe svi sa planete i prostim prebrojavanjem 7 milijardi glasova dobijemo odluke...njih nekoliko hiljada, milona, milijardi.. danas? Ili ako ti je puno prebaci na nivo drzave od pola miliona stanovnika?

- - - - - - - - - -

Kako rekoh pomenute su realne izvedbe , sve ostalo je baljezganje

Back