Komunizam

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mani se Mistićni jer i sam znaš da tu nema misterije...
Ne samo o vrednosti,već i o novcu i obligacijama treba znati mnogo više i znati njihovo uzajamno nastajanje i interakcije
da bi se uopšte razgovaralo...
Makroekonomija je ,recimo,toliko složena da i svetski bankari imaju problema s njenim aktivnim shvatanjem...
Recimo ;MMF uslovljava stend baj aranžman zauzdavanjem ili zamrzavanjem plata u javnom sektoru i penzija...I:::?
Dalje je jasno da ako se zauzdaju plate i penzije da to smanjuje potrošnju,te tako potražnju i deluje deprisirajuće
na proizvodnju,a fiskale saseca i leva strana buDžeta teži opadanju te se smanjuje moć otplate anuiteta te tako
MMF ubrzo dobija zahtev za reprogram duga...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
U komunističkoj privredi u kojoj nema novca -još i gore-tamo vlada demotivacija kreacija novih proizvoda! Čemu?
To je toliko obimna zajebancija da nam ova tema ovde može da služi samo za smaranje...
Rekao bih da je bolji nordijski obrazac socijalnog staranja od bilo kog komunizma i da nas preduzetnike treba
progresivno oporezovati,ali da to ne bude kazna već benefit te da onaj koji više plaća ima određene pogodnosti
u nematerijalnoj društvenoj sferi...I sl...
Kreiranje novog sistema bih ipak prepustio mlađima-oni treba sebi da smisle kako da uređuju državu...

Prvo natjerati ciste materijaliste-parazite na samoubistvo teorijom vjecitog vracanja. Time smo odmah ubili sve one koji su nas zaduzili ili ce zaduziti. A onda pravac Nadcovjek-more-mudrosti. Ratnici, plemstvo i svi oni koji imaju bilo kakvu vrlinu. Dosta je komunista, hriscana, socijalista, demokrata i slicnih izjelica.

Prvo natjerati ciste materijaliste-parazite na samoubistvo teorijom vjecitog vracanja. Time smo odmah ubili sve one koji su nas zaduzili ili ce zaduziti. A onda pravac Nadcovjek-more-mudrosti. Ratnici, plemstvo i svi oni koji imaju bilo kakvu vrlinu. Dosta je komunista, hriscana, socijalista, demokrata i slicnih izjelica.
Pitao sam te već jednom šta ti je to vrlina i nisi mi odgovorio...Ajd kao digresiju da ne otvaram temu...:evil::lol:

Plašiti se komunizma, anarhije ili neke nove opcije koja nam možda dolazi je fizički isto kao plašiti se zemljotresa, poplave, udara komete, ledenog doba, decenijske suše ...itd

Psihofizički nije isto... Kukavičluk je za mnoge prevelika nepomisao kada se karte ponovo promešaju I kada samo od sebe samog zavisiš...

jer, ako su neke forme kao dinosaurusi zbrisani zbog kataklizme I smanjenim resursima, a ne evolutivnim pritiskom zbog sopstvene nagojenosti predimenzioniranosti, to će se dogoditi svakoj formi bez alternative, pa čak I liberalnom kapitalizmu I njegovvom eksponentu neoliberalnom imperijalizmu ...

evolucija ne ide unazad...(može npr. da ima zastoj) ... ne,ne.. , ona sama uruši neadekvatne modele...

Srdačan pozdrav
Ja
;)

Poslednja izmena:
I ?
Šta izabrati?

1.) Kretenizovanu Volju "Ja" izraženu kroz moći dekadentnih I bolesnih, superklase na grbači svih potlačenih ljudi, neizdrživog progresa na količinama resursa planete ?
ili
2.) Sputanu I uniženu Svest "Ja" uz smanjenje progresa, izraženo kroz harmonizovane, besklasne ljude I zdrave prirodne obnovljive resurse planete ?

Poslednja izmena:
Plašiti se komunizma, anarhije ili neke nove opcije koja nam možda dolazi je fizički isto kao plašiti se zemljotresa, poplave, udara komete, ledenog doba, decenijske suše ...itd

Psihofizički nije isto... Kukavičluk je za mnoge prevelika nepomisao kada se karte ponovo promešaju I kada samo od sebe samog zavisiš...

jer, ako su neke forme kao dinosaurusi zbrisani zbog kataklizme I smanjenim resursima, a ne evolutivnim pritiskom zbog sopstvene nagojenosti predimenzioniranosti, to će se dogoditi svakoj formi bez alternative, pa čak I liberalnom kapitalizmu I njegovvom eksponentu neoliberalnom imperijalizmu ...

evolucija ne ide unazad...(može npr. da ima zastoj) ... ne,ne.. , ona sama uruši neadekvatne modele...

Srdačan pozdrav
Ja
;)
:ok: :ok: :ok:

Al....

Ja iskreno držim da su te slučajne katastrofe što zbrisaše najdžinovskije primjerke života na Zemlji bili neslučajne, nego su poslužili kao odskočna daska evolucije, bar zadnja 2 vijeka!!!

Pri filozofskim razmatranjima licna opredeljenja su u najmanju ruku apsurdna.

@tema
Vec sada ljudska svest prelazi nivo uredjenja koja su do sada vladala u isto vreme kolektivnom svescu vlada propaganda i drzi je na potrosackom nivou. Promena dinamckog odnosa proizvodnja-potreba direktno utice na promenu kolektivne svesti tako da je u pitanju samo vreme kada ce doci do globalne potrebe za promenom vladajucih sistema. Komunizam je najjednostavnije uredjenje koje vladarima omogucava nezavisnost i oslobadja ga nepotrebne administracije, a pri tome ne umanjuje njegovu neophodnost kao uredjivaca odnosa.

Opcija uredjenja sveta pri kojem ce raditi samo onaj ko zeli i koja bi cinila 1/10 populacije nije nista drugo nego komunisticko uredjenje pri cemu bi vladar imao samo funkciju zastite tog uredjenja, a tako i odrzavao vlast ili bolje receno usmeravao nacin ponasanja populacije na globalnom nivou. Ni druge opcije nisu daleko po ovom pitanju.

I ?
Šta izabrati?

1.) Kretenizovanu Volju "Ja" izraženu kroz moći dekadentnih I bolesnih, superklase na grbači svih potlačenih ljudi, neizdrživog progresa na količinama resursa planete ?
ili
2.) Sputanu I uniženu Svest "Ja" uz smanjenje progresa, izraženo kroz harmonizovane, besklasne ljude I zdrave prirodne obnovljive resurse planete ?

Nešto treće...Čeka se novi Marks i globalna kriza...
Ali ,koj e god društvo da sledi -kultura i duhovnost će mu biti alfa i omega...

"Novi Marks" se piše u navodnicima,

globalna kriza je tu odavno - kriza svega I duha I materije,

dakle ne globalna kriza, ja bi rekao globalna katastrofa, nagojeni globalistički dinosaurusi moraju crknuti, ako hoćemo evolutivni predah I šansu drugim idejama, svesti, mentalitetu , itd... a malo I planeta da se odmori

najveći dio čovječanstva ne zna ništa o onima koji misle i pričaju da predstavljaju svijet.

Da, to je ono što Dionis ne može da shvati...

Uprostimo primer:
Prve generacije ulovljenih primeraka je svesno svojih vrednosti u zarobljeništvu, dok se vremenom naredne generacije odriču tih vrednosti, te se kretenizuju od zarobljenika (onaj koji je sposoban da napravi pobunu i bekstvo) ka robu tj (ne)biću sa nedovoljno volje i spoznaje mita o slobodi.

лењин содомита БРПАБ copy.jpg
images.jpeg

Komunističke vođe(******, cionisti i kojekakav ološ)ili borac za očuvanje hrišćanstva i nacionalnog identiteta vlastite otadžbine?Ja znam svoj izbor...Samo Kralj i Bog...

Back