Komunizam- da li je to najveca istorijska greška?

Ko je imao najviše koristi od komunizma?

• Slovenci

• Crnogorci

• Hrvati

• Srbi

• Makedonci

• Šiptari

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
berislave, znam jako puno o Krišni. Pisao sam o njemu i to napisano objavljivao. Imaš i na blogu:

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=1976

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=1977

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=1978

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=1979

Tako da mi ta jedna tvoja rečenica ništa ne govori i ne znači. I ništa ne lupam no samo kažem. Zna se šta je starije a šta mlađe i šta je od čega prepisano. I ova priča je moja i originalna, shvatićeš ako je pročitaš. Nije ničija kopija. Govori u svoje ime.

berislave, znam jako puno o Krišni. Pisao sam o njemu i to napisano objavljivao. Imaš i na blogu:

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=1976

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=1977

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=1978

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=1979

Tako da mi ta jedna tvoja rečenica ništa ne govori i ne znači. I ništa ne lupam no samo kažem. Zna se šta je starije a šta mlađe i šta je od čega prepisano. I ova priča je moja i originalna, shvatićeš ako je pročitaš. Nije ničija kopija. Govori u svoje ime.

Ја о Кришни не знам тако рећи ништа - међутим ни ти о Хришћанству не знаш тако рећи ништа... довољно је да ти скренем пажњу да се Свето писмо састоји од Старог и Новог завета........:cool::cool::cool:

kazi nam nesto svoje sto si ti sam saznao ili sto znas,a ne nesto sto mozemo i mi naci u knjigama.pa nismo svi mi ovde pali sa kruske pa da nas ti prosvetljavas.daleko si ti od toga da nekoga prosvetljavas.tii samo pokusavas svojim izjavama da privlacis svoju paznju.sta mislis sta bi tako jedan tako pametan momak kako se predstavljas trazio na internetu i da li bi trosio dragoceno vreme ovde?mislim da ne,medju nama obicnima.mislim,ako neko malo vise obraca paznje na tvoje natpise shvatice da zelis da privuces paznju smesnim izjavama i da se predstavih kako ti znas nesto vise od nas obicnih.toliko si providan da sam te cak ja procitao koji tek ucim geneticku i pedagosku psihologiju.bolje se okreni sebi i gradjenju svoje licnosti.totalno si se pogubio u tom tvom svetu.zaista.

za sebe si malopre izjavio da ne pripadas ni jednoj crkvi,a ovde zelis da se dokazes masonom ili ne znam ni ja cime...citam i ja knjige o masoneriji i slobodnom zidarstvu ali ono sto je najbitnije je to da bi postao clan masonerije moras verovati u jedno vrhovno bice,alah,isus,buda itd.....i jedan clan tajnog drustva ne bi pisao to sto ti pises niti bi se tako ponasao.

Ја о Кришни не знам тако рећи ништа - међутим ни ти о Хришћанству не знаш тако рећи ништа... довољно је да ти скренем пажњу да се Свето писмо састоји од Старог и Новог завета........:cool::cool::cool:

Naravno da znam da se Sveto pismo (Biblija) deli na Stari i Novi zavet, ali znam i to da katolička Biblija ima 73 dok pravoslavna i protestantske imaju 66 kanonskih knjiga. Ne mogu se složiti da ne znam ništa o hrišćanstvu. Znam više od tebe. Znam recimo da je Vatikan iz Novog zaveta izbacio po jednima 35 a po drugima čak 60 kanonskih knjiga - najviše jevanđelja, koja govore o Isusovom braku i potomstvu sa Marijom Magdalenom, kao i onih 17 "izgubljenih" godina (između njegove 12-te i 29-te), koje se ne spominju u preostala četiri jevanđelja. Ja ne pripadam nijednoj crkvi, nisam ni katolik, pa pošto nisam katolik - iz toga sledi da cenzura Vatikana za mene ne važi. Iz tog razloga sam pročitao i jevanđelja po Judi, po Filipu, po Marti i još desetine "nekanonskih" jevanđelja, za koja ti koji "poznaješ hrišćanstvo bolje od mene" nikada nisi ni čuo, a sve zbog vatikanske cenzure koju dozvoljavaš sebi.

za sebe si malopre izjavio da ne pripadas ni jednoj crkvi,a ovde zelis da se dokazes masonom ili ne znam ni ja cime...citam i ja knjige o masoneriji i slobodnom zidarstvu ali ono sto je najbitnije je to da bi postao clan masonerije moras verovati u jedno vrhovno bice,alah,isus,buda itd.....i jedan clan tajnog drustva ne bi pisao to sto ti pises niti bi se tako ponasao.

Jesam izjavio da ne pripadam nijednoj crkvi, a što se tiče masonstva nigde se nisam deklarisao, to vi sami pitate i sami odgovarate i nagađate. Ne vidim što te to toliko pogađa. Da bi postao mason ne moraš verovati (veruje onaj ko nije siguran postoji li to u šta veruje) nego moraš obožavati vrhovno biće - Velikog Arhitektu, Neimara svih svetova (Isus i Buda su bili ljudi), ili Lucifera ako želiš postati iluminat. Jedan član tajnog društva ne bi iznosio javno rituale ili imena svoje sabraće, a ostale norme bontona su stvar ličnog izbora. Uostalom, ako sam prekršio neka pravila neka me braća sankcionišu. Ja uopšte ne ulazim u to šta si ti ili bilo ko niti ću ulaziti, a vi sami pitate sami odgovarate - i što je najgore - izjašnjavate se u moje ime. Pustite ljude da se sami izjasne. To što ti donosiš ili što bilo ko donosi neke površne zaključke o bilo kome govori dosta o tebi ili nekome ko to čini. Mene uopšte ne zanima gde ti pripadaš ili gde bilo ko pripada, i uopšte se neću baviti time. Brat je mio koje vere bio.

Naravno da znam da se Sveto pismo (Biblija) deli na Stari i Novi zavet, ali znam i to da katolička Biblija ima 73 dok pravoslavna i protestantske imaju 66 kanonskih knjiga. Ne mogu se složiti da ne znam ništa o hrišćanstvu. Znam više od tebe. Znam recimo da je Vatikan iz Novog zaveta izbacio po jednima 35 a po drugima čak 60 kanonskih knjiga - najviše jevanđelja, koja govore o Isusovom braku i potomstvu sa Marijom Magdalenom, kao i onih 17 "izgubljenih" godina (između njegove 12-te i 29-te), koje se ne spominju u preostala četiri jevanđelja. Ja ne pripadam nijednoj crkvi, nisam ni katolik, pa pošto nisam katolik - iz toga sledi da cenzura Vatikana za mene ne važi. Iz tog razloga sam pročitao i jevanđelja po Judi, po Filipu, po Marti i još desetine "nekanonskih" jevanđelja, za koja ti koji "poznaješ hrišćanstvo bolje od mene" nikada nisi ni čuo, a sve zbog vatikanske cenzure koju dozvoljavaš sebi.

Jesam izjavio da ne pripadam nijednoj crkvi, a što se tiče masonstva nigde se nisam deklarisao, to vi sami pitate i sami odgovarate i nagađate. Ne vidim što te to toliko pogađa. Da bi postao mason ne moraš verovati (veruje onaj ko nije siguran postoji li to u šta veruje) nego moraš obožavati vrhovno biće - Velikog Arhitektu, Neimara svih svetova (Isus i Buda su bili ljudi), ili Lucifera ako želiš postati iluminat. .

Правећи се "паметан" ти се у ствари правиш блесав и пренебрегаваш моју примедбу. Раније си изнео ноторну идиотарију тврдећи да је Хришћанство преписано од Будизма - ја сам ти поменуо које књиге чине Библију искључиво зато да би схватио колико се глупираш јер ако постоји Стари завет из кога је проистекао Нови завет - треба да пронађеш КОЛИКО ВЕКОВА УНАЗАД од појаве Исуса Христоса описује Стари завет.

Иначе, веродостојност наводних нових "јеванђеља" НИЈЕ потврђена - него је то само још једна у низу акција уперена против Хришћанства. Довољно је само погледати КО промовише наводне "нове проналаске" и све ће ти бити јасно, ма да ти тешко и споро капираш.

На теми о Васкрсењу и данашњем празнику постовао сам слику - е, тамо можеш лепо видети Господа Исуса Христоса како је изломио врата Ада и како је уништио Луцифера који лежи у ланцима испод Његових ногу...:cool::cool::cool:

Nigde nisam rekao da je hrišćanstvo prepisano od budizma (čitaj pažljivije) nego da je Isusovo rođenje prepisano od Budinog rođenja.

U budističkim svetim spisima, pali kanonu “Jataka” i “Buda-čarita”, kao i u obliku reljefa na zidovima mnogih starih budističkih hramova, od kojih je najpoznatiji onaj u Gandari, u današnjem Pakistanu, nalazi se priča o “božanskom”, odnosno “bespolnom” začeću i rođenju Sidarte Gotame, poznatog kao Buda. Po toj priči, starijoj od Isusa Hrista preko 450 godina, Budinu majku, kraljicu Maha-Maju, u snu “oplođuje” bog, manifestovan u obliku slona, koji joj “ulazi” u stomak, sa boka. Tu su priču plagirali pisci Novog zaveta, a potvrđivao ju je, još i pre njenog ulaska u Bibliju, i sam Isus Hrist, koji je prema nekim objektivnim istoričarima živeo u Indiji nekih sedamnaest godina, od svoje dvanaeste do dvadeset i devete godine. To je upravo onaj deo njegovog života koji je prikazan u nekima od trideset i pet jevanđelja (većina hrišćana veruje da ih ima samo četiri). Dakle, Isus Hrist je zamenio Budu, a devica Marija kraljicu Maju. U ljudskoj istoriji bilo je puno zemaljskih žena koje su “bogovima” podarile potomstvo.

Ja tebe neću da vređam i da govorim da se "praviš pametan" i da "sporo kapiraš", jer to nije moj nivo, niti će ikada biti. Takvim vređanjem nekoga ko ne veruje u stvari u koje ti veruješ ti između ostalog vređaš i crkvu kojoj pripadaš.

Sliku koju si postovao možeš da okašiš mačku o rep. Isus Hrist je bio čovek, rođen iz ženske utrobe kao ti, ja ili bilo ko od nas, takvih kakav je on bio bilo je mnogo u ljudskoj istoriji. A Lucifer je duhovno biće o kome vrlo malo znaš da bi bilo šta govorio. Pored ostalog, to se ime u Bibliji nigde ne pojavljuje.

Ja dalje neću diskutovati o religiji, a i idem malo napolje, lep je dan, a za sve što te zanima imaš pp.

Brat je mio koje vere bio. Omnes in unum.

Ernest Rem, osnivac nacisticke partije i SA odreda (prvih nacistickih batinasa, onih u smedjim kosuljama), jedan od najblizih saradnika Adolfa Hitlera, posle je ubijen kao njegov glavni konkurent - klasicna borba za vlast, Rem je bio jedan od vodja radnickog pokreta u Nemackoj, i sama nacisticka partija odatle vodi svoje korene (vidi i ime partije NSDAP - nacionalsocijalisticka radnicka partija).

мислио сам на другог Рема....али тај раднички покрет јесте био извор национал-социјалистичке партије у Немачкој ..само то нема везе са комунизмом ....људи временом сазревају па тако и мењају мишљење

WEIASHAUPT,I KRISNA JE RODJEN NA NACIN KOJI JE OPISAN RODJENJE BUDE OD DEVICE PRE 5 000 GODINA, A SAMA REC KRISNA ZANCI MIROPOMAZANIK KAO I REC HRISTOS ITD.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Ај немој да леватиш људе по форуму, то што рече, нема везе са животом

Nigde nisam rekao da je hrišćanstvo prepisano od budizma (čitaj pažljivije) nego da je Isusovo rođenje prepisano od Budinog rođenja.

U budističkim svetim spisima, pali kanonu “Jataka” i “Buda-čarita”, kao i u obliku reljefa na zidovima mnogih starih budističkih hramova, od kojih je najpoznatiji onaj u Gandari, u današnjem Pakistanu, nalazi se priča o “božanskom”, odnosno “bespolnom” začeću i rođenju Sidarte Gotame, poznatog kao Buda. Po toj priči, starijoj od Isusa Hrista preko 450 godina, Budinu majku, kraljicu Maha-Maju, u snu “oplođuje” bog, manifestovan u obliku slona, koji joj “ulazi” u stomak, sa boka. Tu su priču plagirali pisci Novog zaveta, a potvrđivao ju je, još i pre njenog ulaska u Bibliju, i sam Isus Hrist, koji je prema nekim objektivnim istoričarima živeo u Indiji nekih sedamnaest godina, od svoje dvanaeste do dvadeset i devete godine. To je upravo onaj deo njegovog života koji je prikazan u nekima od trideset i pet jevanđelja (većina hrišćana veruje da ih ima samo četiri). Dakle, Isus Hrist je zamenio Budu, a devica Marija kraljicu Maju. U ljudskoj istoriji bilo je puno zemaljskih žena koje su “bogovima” podarile potomstvo.

Ja tebe neću da vređam i da govorim da se "praviš pametan" i da "sporo kapiraš", jer to nije moj nivo, niti će ikada biti. Takvim vređanjem nekoga ko ne veruje u stvari u koje ti veruješ ti između ostalog vređaš i crkvu kojoj pripadaš.

Sliku koju si postovao možeš da okašiš mačku o rep. Isus Hrist je bio čovek, rođen iz ženske utrobe kao ti, ja ili bilo ko od nas, takvih kakav je on bio bilo je mnogo u ljudskoj istoriji. A Lucifer je duhovno biće o kome vrlo malo znaš da bi bilo šta govorio. Pored ostalog, to se ime u Bibliji nigde ne pojavljuje.

Ja dalje neću diskutovati o religiji, a i idem malo napolje, lep je dan, a za sve što te zanima imaš pp.

Brat je mio koje vere bio. Omnes in unum.

2hqe2x4.jpg

link do seme u originalnoj velicini
http://i26.tinypic.com/2dw6o1z.jpg

мислио сам на другог Рема....али тај раднички покрет јесте био извор национал-социјалистичке партије у Немачкој ..само то нема везе са комунизмом ....људи временом сазревају па тако и мењају мишљење
Tu si potpuno u pravu, neki prilicno cesto menjaju misljenje i politicke stavove, pogotovo ovde kod nas na Balkanu gde je politika sinonim za lopovluk.
Licno, sto sam stariji komunizam mi je nekako "simpaticniji", mada sam svestan stetnih posledica koje je ostavio u nasoj zemlji, sta reci, dovoljno je samo videti sta nas snalazi...
Mislim da je vecini ljudi ipak doneo neke pomake u zivotima, od cobana napravio kakve takve ljude, to neki obican, normalan civilizacijski tok mozda ne bi uradio da nije bilo te nesretne socijalisticke revolucije, ne znam da li me razumete posto ovo pisem na brzinu, karte su promesane i nekom je to koristilo (rekao bih vecini), a nekog je unazadilo i upropastilo, ne mogu svi pobediti u istoj partiji karata...

@Drago70 postavi malo vecu sliku sa ovim od 21inch ne mogu sve da obuhvatim

Tu si potpuno u pravu, neki prilicno cesto menjaju misljenje i politicke stavove, pogotovo ovde kod nas na Balkanu gde je politika sinonim za lopovluk.
Licno, sto sam stariji komunizam mi je nekako "simpaticniji", mada sam svestan stetnih posledica koje je ostavio u nasoj zemlji, sta reci, dovoljno je samo videti sta nas snalazi...
Mislim da je vecini ljudi ipak doneo neke pomake u zivotima, od cobana napravio kakve takve ljude, to neki obican, normalan civilizacijski tok mozda ne bi uradio da nije bilo te nesretne socijalisticke revolucije, ne znam da li me razumete posto ovo pisem na brzinu, karte su promesane i nekom je to koristilo (rekao bih vecini), a nekog je unazadilo i upropastilo, ne mogu svi pobediti u istoj partiji karata...

to je tacno i razumem u potpunosti ....pobednika ima u komunizmu i gubitnika kao i u tranziciji.........samo jos postoje oni koji presvlace partijske dresove u zavisnosti od izbora i rezultata a ima i kameleona koje nije prodrmao ni komunizam a ni "demokratska" revolucija 5. oktobra

Back