Komunizam- da li je to najveca istorijska greška?

Ko je imao najviše koristi od komunizma?

• Slovenci

• Crnogorci

• Hrvati

• Srbi

• Makedonci

• Šiptari

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
postaju vec pomalo glupe te srpske price, da nije bilo Srba Talijani bi uzeli...bla blabla...
dalmcija i Istra su najvecim dijelom svoje povijesti, a najmanje pod Italijom...
svoje povijesti bili ili Mletacka rep. ili pod Habsburskom monarhijom, a pod Italijom neznatno...(povijesno gledajuci)
u RH ima oko 20 000 Talijana i imaju sva manjinska prava, kako bi to Italija danas ili u buducnosti mogla oteti dalmaciju ili Istru.ovakve price su .dosadne.gluposti...mozda bi to srpske patriJote zeljeli, ali zelje su nesto drugo

Veliki dio Dalmacije je Srpska zemlja...........biće vraćena matici, kad tad!!!

ti zbilja cini mi se nisi danas pri sebi...:mrgreen:

јако учестала карактерна особина вашег поднебља која се јавља приликом детаљнијег сагледавања и тумачења историјских истина и лажи од тумачења супротне стране у процесу за одређене територије и чињенице везане за период од пре WW2 а слободно могу приметити да се симптоми јављају и за период збивања и догађаје после тог рата...најучесталије реакције су заступљене приликом детаљнијег приказивања авијатичарских способности сербске стране;):heart::heart::heart:

malo je preterano reci da je podjednako koristi i stete, jer ja ne vidim u cemu se to Srbija okoristila. Za Slovence se slazemo8)

koristi, samo neke koje mi sad padaju napamet...industijalizacija, skolski sustav, dobar zivot vecine gradana, opismenost, izgradnja Srbije, zdravstveni sustav, emancipacija zene, iskorijenjeno tesko siromastvo, elektrifikacija , pogotovo juzne Srbije.,cestovna infrastruktura , opcenito urbanizacija drzave....itd.
(sve to jednim dobrim dijelom vrijedi i za Hrvatsku)
Srbija, da nije bila u Jugi, nebi imala sanse se tako brzo i dobro razviti...vjerojatno znas da je Tile dobivao masu novca i sa Istoka i sa Zapada, vjerojatno se sjecas da je Srbija prije 90-ih bila pojam razvijenosti za cijelu ist. Europu, a o balkanskim drzavama da i ne govorimo

јако учестала карактерна особина вашег поднебља која се јавља приликом детаљнијег сагледавања и тумачења историјских истина и лажи од тумачења супротне стране у процесу за одређене територије и чињенице везане за период од пре WW2 а слободно могу приметити да се симптоми јављају и за период збивања и догађаје после тог рата...најучесталије реакције су заступљене приликом детаљнијег приказивања авијатичарских способности сербске стране;):heart::heart::heart:

ajd budi drag pa ti to meni prevedi sto si u stvari htio da kazes :confused:
dobro Srbija je imala i proizvodila nekakve avione, nisam pojma imala...
i sto sad? znaci li ti da jedno zrno cini pogacu?
p.s. a za te avione,odnosno fabriku, nesto se muslici bune, kao srbi ukrali...ja o tome neznam doista nista, a niti me zanima....samo ipak gdje su ti avioni danas, gdje se proizvode, gdje se prodaju i gdje su se prodavali odnosno bili, kad mi, normalni smrtnici iz RH za njih nikada culi? ozbiljno pitam?
pozz:heart:

koristi, samo neke koje mi sad padaju napamet...industijalizacija, skolski sustav, dobar zivot vecine gradana, opismenost, izgradnja Srbije, zdravstveni sustav, emancipacija zene, iskorijenjeno tesko siromastvo, elektrifikacija , pogotovo juzne Srbije.,cestovna infrastruktura , opcenito urbanizacija drzave....itd.
Srbija, da nije bila u Jugi, nebi imala sanse se tako brzo i dobro razviti...vjerojatno znas da je Tile dobivao masu novca i sa Istoka i sa Zapada, vjerojatno se sjecas da je Srbija prije 90-ih bila pojam razvijenosti za cijelu ist. Europu, a o balkanskim drzavama da i ne govorimo

опет те ништа не разумем па пруге у Србији су биле још у 19. веку
стално ти протураш ту причу о неразвијености....још су Швајцарци тај југ (мислим на Лесковац) звали српски Манчестер пре 2. св. рата ....какве паре улагао тита у Србију.........шта сте ви то производили пре 1941......а прича о менталитету (еманципацији и сл.) је споредна ствар.Прве хидроелектране су биле овде не знам стварно како ти не досади

opet je malo nasminkano
sve sto si nabrojala vredi za sve zemlje ex-YU a ne samo za Srbiju
a s' obzirom da je vecinu ovih stvari Srbija imala i pre stvaranja SFRJ, nije bas za baciti teret na nas;)
ali da ne ispadne da sam tvrdoglav i da se svadjam, neka ti bude, ne mogu vise da se bakcem sa SFRJ. Inace, drzim da su Slovenci izvukli najvise koristi iz Yuge, kao i Albanci (samo drugaciji vid koristi)
Slovenci osavremenili drzavu i razvili industriju, Hrvati dobili drzavu, Albanci se naselili i dobili pokrajinu. Ako je Srbija i imala koristi, zanemarljivo je u odnosu na sve ostalo

ajd budi drag pa ti to meni prevedi sto si u stvari htio da kazes :confused:
све је јасно
dobro Srbija je imala i proizvodila nekakve avione, nisam pojma imala...
i sto sad? znaci li ti da jedno zrno cini pogacu?
могу ја још али си тотално неозбиљна као и сви
p.s. a za te avione,odnosno fabriku, nesto se muslici bune, kao srbi ukrali...ja o tome neznam doista nista, a niti me zanima....
ко су ти муслици којима смо ми украли авионе 1905:roll:
samo ipak gdje su ti avioni danas, gdje se proizvode, gdje se prodaju i gdje su se prodavali odnosno bili, kad mi, normalni smrtnici iz RH za njih nikada culi? ozbiljno pitam?
pozz:heart:
то што ви нисте чули мене нимало не чуди пошто сте чули само за турско ропство и због своје претеране искомплексираности не знате ништа друго...а у то време није био ХРТ па 40 минута вести из Србије 5 минута из Хрватске и прогноза времена
модели авиона се налазе у Музеју ваздухопловства ...аутомобил марке "аеро" је у музеју аутомобила ..а имаш га у једној телевизијској драми .....ја не знам простије да објасним

Back