....1945 su imali vec ovakve CAT masine? ili je to neka modernija nivelacija, kao recimo u bosni...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
1. jasenovac nije bio primarni vojni cilj u zavrsnim operacijama, i nitko nije dao nikakvo naredjenja za zaustavljanje jedinica...specijalno ne koca popovic,koji nema veze sa probojom sremskog fronta,nego peko dapcevic (vec kada lazes, barem nauci lekciju , da bude malo istine unutri
2. , znaci sremski front je probijen pre oslobodjenja beograda ?
3. u aprilu 1945 godine , zbog priblizavanja partizanski jedinica jasenovcu, (21 srpska divizija), ustase su kompletno razrusile jasenovac, i likvidirale preostale zatocenike (njih oko 600 ). te iste godine, rusevine su uklonjene, nekropole obiljezene,teren niveliran i jedino sto je bilo sruseno od strane zarobljenih domobrana, je bio zid koji je odvajao jasenovac od okoline, dugacak 2km i visok 4m. mesta ukopa (tzv. hem-zone) su obiljezene
Mozes misliti...!!!I ne pamte baš.
Priměra radi, ja sam započeo temu na ovom forumu "Stavljajte slike ustaša i njihovih zloděla" i stavio 4 slike. Tema je bila prěko noći obrisana bez da sam jednom rěčju obavěšten.
Jasenovac nikada ne sme biti zaboravljen, i ako Hrvatska drzava ublazavanjem zlocina i umanjivanjem broja zrtava ponovo ubija te ljude, pitanje je sta mi mozemo da uradimo.
Počinje snimanje grandioznog filma o Jasenovcu
....
Imam njeki feeling da će biti "uspješan" kao i naš o Bleiburgu (Četverored).
pamte...da...ali dodaju brojeve....sto vise , to bolje
Brojevi su u celom slučaju najmanje bitni kad to shvatimo postaćemo bar malo civilizovaniji.Nije bitno da li je pobijeno 70 000 dece u Jastrebarskom ili jedno dete težina zločina je ista.Ko je u stanju ubiti i jedno dete taj je u stanju pobiti i 70 000.
Dovoljno je videti fotografije i pročitati svedočenja preživelih kao i izveštaje sa suđenja (dakle ustaše same pričaju šta su radili).
vazi i za cetnicku stranu........nema razlike izmedju ustasa i cetnika, i jedni i drugi su nacionalisti (hrvatski ili srpski). ali pitanje jasenovca ili bleiburga se koristi jedino u medjusobnim prepucavanjima, kada se dodje u takmicarske vode, tko je koga vise pobio . floskula tipa jedan ili hiljadu , i da je tezina zlocina ista, naravno da nije.ustase su pobile daleko veci broj srba, zbog toga sto su bili srbi, jer je to bilo u okviru njihovog politickog programa. sa druge strane , moljovicev plan i program , se nije u nicim razlikovao od ustaskog, ali hrvata nije bilo na teritorij srbije ( a pogotovo ne ustasa), pa je broj hrvata pobijen od strane cetnika, daleko manji, ne zbog cetnicke humanosti ili srpske dusevnosti.
Potpuno si mi nejasan.
Kažeš da težina zločina nije ista ali nije mi jasno tvoje obrazloženje.Ja sam tebi lepo objasnio zašto mislim da je ista.Neko ko je ubio jedno dete za mene je ubica i 1000 dece i tako bi mu i sudio. Ko je u stanju ubiti jedno dete u stanju je ubiti 1000 isto je i sa ljudima ,onaj ko ubije nevinog čoveka,ženu ukoliko njemu ili bilo kom drugom ništa nije uradio taj je znači spreman da ubije i stotine hiljada.
I tu dolazimo do nekim Hrvatima bolne istine koje oni nikako ne žele da priznaju već stalno izvlače iz rukava neke kao argumente tipa Blajburg i Četnici :
Ustaški pokret je klerofašistički i genocidni pokret zasnovan na mržnji prema jednoj naciji sa ciljem uništenja iste, organizacija zasnovana na nacionalnoj i verskoj netrpeljivosti.
Četnički pokret je monarhistički pokret koji je osnovan sa ciljem obnove Kraljevine Jugoslavije pod dinastijom Karađorđevića i kao takav može biti suprotan jedino partizanskom pokretu kao komunističkom.
Zato sam ja bio ubeđen da se ti sa Kočom sporiš na relaciji Četnici - Partizani a sad si ubacio i relaciju Ustaše - Četnici.
Četnički pokret nije imao nacistička obeležja i pozdrave, rasne zakone,koncentracione logore i logore za decu.Hitler se sastajao i primao vođe ustaškog pokreta a ne četničkog.
Ja nisam nikakav simpatizer četničkog pokreta niti partizanskog i sve što se događalo u II sv. ratu posmatram sa istorijske distance i ne vidim stvari crno belo.
Ovo su osnovne razlike te tri strane koje su se borile svaka za svoje interese i nisu žalili sredstva da tako nešto ostvare jer je taj rat bio krvav i neizvestan.Sve ovo se odnosi na njihove programe i apsolutno nema veze sa pojedincima koji su pravili zlodela bez obzira u kojoj su uniformi bili.
Koliko je Hrvata zivelo u Srbiji u periodu rata i koliko ih je stradalo od cetnika?
Četnički pokret je monarhistički pokret koji je osnovan sa ciljem obnove Kraljevine Jugoslavije pod dinastijom Karađorđevića i kao takav može biti suprotan jedino partizanskom pokretu kao komunističkom.
INSTRUKCIJA DRAZE MIHAILOVICA MAJORU BORDU
LASICU I KAPETANU PAVLU DJURISICU
20. decembra 1941
Ciljevi nasih odreda jesu:
1.) Borba za slobodu celokupnog naseg naroda pod skiptrom Njegovog Velicanstva
Kralja Petra II.
2.) Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnicki cistu u granicama Srbije —
Crne Gore — Bosne i Hercegovine — Srema — Banata i Backe.
3.) Borba za ukljucenje u nas drzavni zivot i svih jos neoslobodjenih, slovenackih
teritorija pod Italijanima i Nemcima (Trst — Gorica — Istra i Koruska) kao i Bugarske,
severne Albanije sa Skadrom.
4.) Ciscenje drzavne teritorije od svih narodnih manjina i ne-nacionalnih elemenata.
5.) Stvoriti neposredne zajednicke granice izmedu Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i
Slovenije ciscenjem Sandzaka od Muslimanskog zivlja i Bosne od Muslimanskog i
Hrvatskog zivlja.
6.) Kazniti sve Hrvate i Muslimane koji su u tragicnim danima nemilorsdno unistavali
nas narod.
7.) U krajevima ociscenim od narodnih manjina i ne-nacionalnih elemenata izvrsiti
naseljavanje Crnogorcima (u obzir dolaze siromasne nacionalno ispravne i postene
porodice) … Sa Komunistima — partizanima ne moze biti nikakove saradnje jer se oni
bore protiv dinastije i za ostvarenje socijalne revolucije.
Postupak: sa Arnautima, Muslimanima i Ustasama prema njihovim zaslugama za njihova
gnusna nedela prema nasem zivlju tj. iste treba prepustiti »Narodnom sudu« — prema
Hrvatima koji su pod okupacijom Italijana postupiti prema njihovom drzanju u danom
trenutku.
Odlično pitanje i da dodam još :
Koliko je koncentracionih logora osnovano,ko je njima rukovodio i gde su bili ?
hahahaha...kiseli ti stvarno vise nemas sta da napises...ovde ljude boli qurac za postove koji su tvoje bedno misljenje...
vrtis se u krug i opet postavljas davno razjasnjeni FALSIFIKAT...to je zavresena prica ali i odraz tvoje nemoci i jedino sto ti preostaje...
ODGOVORI NA PITANJE:
KOLIKO JE HRVATA STRADALO U SRBIJI OD STRANE CETNIKA?
Ustašama nije bilo dosta srpske krvi i njihovih imanja po „Nezavisnoj državi Hrvatskoj“. Kad su svršili sa Srbima tamo, okrenuli su se i prema matičnoj srpskoj zemlji Srbiji, u nameri da ovde povećaju srpski danak u krvi. To najbolje svedoči ovo uhvaćeno pismo beogradskog ustaškog stožera broj 9, sakrivenog iza oltara katoličke crkve „Krista Kralja“ u Beogradu, koje glasi:
Velemožnom gospodinu stožernome poručniku
Poglavnikove tjelesne bojne
Zagreb
Dragi stožerniče, hrabri ustašo!
Šaljem ti list po našem hrabrom ustaši Zvonku uz blagoslov katoličke crkve Krista Kralja u našem budućem katoličkom Beogradu.
Pripovjedao mi je Zvonko, da su naši hrabri ustaše muslimani i katolici pobili i poklali srbijanske cigane u Mačvi i Šapcu.
Zvonko mi reče, da je on sam svojom rukom zaklao dvadeset i pet pravoslavaca u Mačvi, te mu zato katolička crkva oprašta sve grjehove, a sveti otac papa nagradit će sve hrabre hrvatske sinove, koji su stavili pod katolički mač ove balkanske šizmatike.
Svi katolici Hrvati i muslimani, ustaše u Beogradu, učlanjeni su u našoj tajnoj ustaškoj organizaciji i čekaju nestrpljivo aneksiju Beograda hrvatskog grada, domovini Hrvatskoj.
U cijeloj ciganjskoj Srbiji razapeli smo uhodarsku mrežu, koja radi punom parom. Zaostali Hrvati i muslimani ostali su u prividnoj službi ciganjske Srbije i imade ih priličan broj u svakom uredu i po ministarstvima i ostalim branžama. Naveli smo ti i tajne šifre za dopisivanje. Zagreb će poslati upute, koje imaju delegati u ciganjskom Beogradu.
Glavni stožer radi na tome, da se unište pravoslavci na Balkanu, na slavu katoličke crkve.
Sabiramo podatke o srpskim komitama i vojvodama, jer smo došli u posjed njihovih spisa i naređenja. Dakle vidiš, da hrvatska stvar napreduje preko Drine do Niša i od Niša do Soluna.
Podatke smo danas poslali sa spisima. Prenio ih je broj 129 u Zemun. Informiraj se kod glavnog stožera u Zagreb da li je broj 129 uručio sve. Novac za Niš i Kragujevac šaljemo redovno.
Za Dom spremni!
Ustaški stožer broj 9.
PS. Uz list se prilaže otisak pečata „Topličkog četničkog odreda“ sa grbom i potpisom, odsječenog sa jednog četničkog spisa.
@Koca
1. hrvata nije bilo u srbiji
2. lista logora je ovde: http://www.vojska.net/eng/world-war-2/camps/ , pa se snadji
3. kod tebe sve sto ti ne odgovara je falsifikat

cetnicki pokret je bio pokret za veliku srbiju , moljoviceva teza i mihiloviceve upute to pokazuju, isto kao sto i koca i ti pokazujete, klasicnu paranoju nacionaliste, koji nema svoje ja, jer ga je podredio coporu...sve ostale nacije su bezvredne, kukavicke, zle, a samo srpska je u redu... (i crnogorska, dok nije priznala kosovo...)

2. lista logora je ovde: http://www.vojska.net/eng/world-war-2/camps/ , pa se snadji
gledaj, Bozo Lakic, nije bozo lakic, i izmisljeno je ime ,u svrhu cetnicke propagande, ovog datuma. ovaj gospodin na slici ima kravatu, i nosi gornji deo engleske uniforme.i njegovo ime se citira smao na dva sajta iz istog izvora.....
isto kao neke druge indentifikacije, za koje nitko nije cuo, izuzev cetnicki sajtovi i stormfront.
hrvata je bilo kod cetnika, ali ne u srbiji, i oni nisu predstavljali politicke partije nego iskljucivo sami sebe kao privatna lica
a ovo "ustasko pismo", je doslovno smesno....u duhu najjeftinijeg istoriskog falsifikata, hronicnog mitomana
...samo vec postaje dosadno...