Komunističko-ustaški sporazum Pijade-Budak?

Ceo razgovor u Politici:

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Srbija-razgovara-Gde-je-nestao-antifashizam.lt.html

Dakle ponovicu, u ovoj raspravi ''Drazinovac'' govori o sporazumu ''Pijade-Budak'', a ''titoista'' nigde to ne demantuje...

budak nije bio na teritoriji jugoslavije, niti je ikada bio u toj kaznionici, a pijade je bio u lepoglavi, toga datuma. i sporazum bi se trebao tumaciti kao sporazum izmedju ustase i jevrejina/komuniste. to je cela namera ovoga falsifikata

Rec je o zustroj raspravi koja se u poslednje vreme vodi izmedju onih koji su za rehabilitaciju Draze i onih koji su protiv toga. Ovde konkretno raspravu vode General Stevan Mirkovic, da budemo iskreni - *********, i pukovnik Novica Stevanovic, ako ocete ''Drazinovac''....I svaki tvoj komentar je suvisan i smesan, kapiras?

Ponovicu, Novica Stevanovic ukazuje na sporazum Pijade-Budak, a ********* to nigde ne demantuje!

Preskočiću stepenicu koja je bitna za razumevanje ustaštva, da bih krenuo od dokumenta iz 1935. kada su Moša Pijade i Mile Budak potpisali sporazum u sremskomitrovačkoj kaznionici. Dakle, to je dokument sa strategijskim ciljem: uništiti sve što je srpsko i pravoslavno. Vidimo da je Tito ostvarivao tu strategiju. Pogledajmo gde je danas Kosovo. Ne slažem se sa onim što kaže general Mirković. Dražina vojska je radila smišljeno. Bilo je propusta u komandovanju. Na primer, zato što tu paravojsku nije, što bi se reklo, skratio za glavu, te komunističke borce koji su došli da mu nude da bude načelnik štaba.

Ceo razgovor u Politici:

http://www.politika.rs/rubrike/Polit...shizam.lt.html

Poslednja izmena od moderatora:
Rec je o zustroj raspravi koja se u poslednje vreme vodi izmedju onih koji su za rehabilitaciju Draze i onih koji su protiv toga. Ovde konkretno raspravu vode General Stevan Mirkovic, da budemo iskreni - *********, i pukovnik Novica Stevanovic, ako ocete ''Drazinovac''....I svaki tvoj komentar je suvisan i smesan, kapiras?

Ponovicu, Novica Stevanovic ukazuje na sporazum Pijade-Budak, a ********* to nigde ne demantuje!

Preskočiću stepenicu koja je bitna za razumevanje ustaštva, da bih krenuo od dokumenta iz 1935. kada su Moša Pijade i Mile Budak potpisali sporazum u sremskomitrovačkoj kaznionici. Dakle, to je dokument sa strategijskim ciljem: uništiti sve što je srpsko i pravoslavno. Vidimo da je Tito ostvarivao tu strategiju. Pogledajmo gde je danas Kosovo. Ne slažem se sa onim što kaže general Mirković. Dražina vojska je radila smišljeno. Bilo je propusta u komandovanju. Na primer, zato što tu paravojsku nije, što bi se reklo, skratio za glavu, te komunističke borce koji su došli da mu nude da bude načelnik štaba.

Ceo razgovor u Politici:

Ovo je jednostavno- paranoja. Kao da su oni u
bajbokani pravili neke veleumne dalekosežne planove, i to
baš da neki narod/konfesiju u ondašnjoj Jugoslaviji
utamane.

A cijela je ta priča o Draži olinjala. OK, fanovi se bore za afirmaciju, razumijem to,...
No sve je to kao onaj dernek u Kumrovcu jučer- nekako paleo, bronto....
tito4.jpg

bilo bi uzaludno trositi reci. sama slika tzv. dokumenta vec ga demantuje....

ponovit cu , posto su cetnici buzdovani;

1. mile budak nije bio na teritoriju jugoslavije,datuma, koji pise na falsifikatu , pisanog pisacom masinom na cirilici. bio je u italiji
2. mose pijade nije bio u tom zatvoru u to vreme
3.nema saradnje izmedju ustasa i komunista, jer su ustase, kao i cetnici ,nacionalisti, a komunisti internacionalisti.
4. za vreme drugog svetskog rata , amnestija nije obuhvacala ustase (cetnike jeste, verovatno sto su pateticne pojave, kojima je potrebna samilost):hahaha:
5. vecina partizana su bili srbi, pa nema bas puno logike, u blesavoj izjavi da komunisti imaju protusrpsku politiku. cetnici imaju izrazito protusrpsku politiku, ciji rezultati se vide danas.

a ovo je tvoj heroj

da, iz ovog teksta, je kocin mentor izvadio onaj broj proletera,bez da je procitao kompletan tekst

imas tamo bakaricevu izjavu iz 1971 godine da su samo "frankovci bili tvrdi na pitanju hrvatske države", na koju se Busic okomio ( a koju naravno ni koca ne spominje, jer pobija tvrdnju o saradnji) KPJ je mogla da pozdravi ustasku akciju, ali nije saradjivala sa ustasama
sta kaze Boban o tome:
"Politika 'razbijanja' Jugoslavije (navodnici u izv.!) koju je formulirala Kominterna, i vodila KPJ, može se samo uvjetno nazvati razbijanjem Jugoslavije.
'Razbijanje' Jugoslavije nikada nije bilo svrha sama po sebi, cilj sam po sebi.
Uvijek je to bilo u funkciji revolucije na dvije pretpostavke: a) klasnorevolucionarnoj
(obrazovanje radničkoseljačkih vlada i radničko-seljačkih republika)
i b) državnopravnoj (stvaranje federacije balkanskih radničko-seljačkih
republika).
Samo uz gornje pretpostavke KPJ se orijentirala na 'razbijanje' Jugoslavije".5
Jasan dokaz za to pružaju kako partijski dokumenti, tako i politika Komunističke
partije Jugoslavije, koja je dosljedno slijedila smjernice Kominterne i vanjskopolitičke
interese "prve zemlje socijalizma".6
Upravo zbog takve uvjetovanosti svoje političke taktike, KPJ unatoč svim bučnim
frazama o pravu na samoodređenje i poklicima protiv diktature, nije uspjela
privući znatniji broj pristaša, niti postatisimbolom čak ni socijalnoga, a kamoli nacionalnog oslobođenja.

medjutim u nijednom tekstu jugoslovenskih pisaca nema govora o tome da je politika KPJ antisrpska ili da je bazirana " na mrznji svega srpskog i pravoslavlja", pa cak ni u busicevom tekstu ili tekstu proletera. kraljevina jugoslavija je bila unitaristicka drzava sa srpskom kraljevskom dinastijom, i srpskom dominacijom, baziranoj na tome sto je srbija bila na strani pobednika, sto drugim narodima u kraljevini, nije nista znacilo, jer je masa hrvata ( a i srba) poginula u vojsci austro-ugarske, i srpska vladavina je bila strana vlast , nista drugacija od austro-ugarske, jedino sto je jezik bio slicniji

Poslednja izmena:
ponovit cu , posto su cetnici buzdovani;

1. mile budak nije bio na teritoriju jugoslavije,datuma, koji pise na falsifikatu , pisanog pisacom masinom na cirilici. bio je u italiji
2. mose pijade nije bio u tom zatvoru u to vreme
3.nema saradnje izmedju ustasa i komunista, jer su ustase, kao i cetnici ,nacionalisti, a komunisti internacionalisti.
4. za vreme drugog svetskog rata , amnestija nije obuhvacala ustase (cetnike jeste, verovatno sto su pateticne pojave, kojima je potrebna samilost):hahaha:
5. vecina partizana su bili srbi, pa nema bas puno logike, u blesavoj izjavi da komunisti imaju protusrpsku politiku. cetnici imaju izrazito protusrpsku politiku, ciji rezultati se vide danas.

a ovo je tvoj heroj

ponovicu i ja posto su crvene ustase lazovi bez trunke obraza

Novica Stevanovic ukazuje na sporazum Pijade-Budak, a ********* to nigde ne demantuje!

Ceo razgovor u Politici:

kao sto sam rekao vreme cini svoje...gotovi ste...:D...ostao si na citatima iz 71. ha ha ha

I ne zaboravi Srbi jesu bili najbrojniji narod u partizanima, najzasluzniji za partizansku antifasisticku borbu, Hrvati su bili komunisticke vodje i saradjivali su sa ustasama...i ta saradnja nije nista cudno vec sasvim prirodna stvar...o tome ima gomila dokaza, i o tome je bilo reci....tvoje pricice su smesne kao i uvek...

ko se sada ubi da dokaze suprotno...hahahahahha

Poslednja izmena:
Novica Stevanovic ukazuje na sporazum Pijade-Budak, a ********* to nigde ne demantuje!

mislis ako on kaze da je to dokumenat, svatko mora da pojede to sa kasikom , sa apsolutnim poverenjem u verodojnost jednog cetnickog ljigavca? on se ne mora sloziti sa mirkovicem, jer mirkovic prima penziju od sadasnje drzave, pa mora zavezati jezik, dok ova djukela moze da otvara laloke koliko hoce. ali , ja ne moram. prema tome, tvoj pukovnik laze , ukratko receno.
DM je bio tipicni nesposobni jugoslovenski oficir, koji nije znao da komanduje, i bio je eventualno dobar za nacelnika staba, sto je i stalno radio . to bi mu mesto odgovaralo. komandan pozicija nije bila za njega
a ti mozes da preskaces sta god hoces, i probaj pisati uokrug , da mi bude lakse citati, kada budem vrtio nabijeni tekst :)
tekstovi iz politike ili iz srbijanske slupstine se ne smatraju relevantnim za reviziju istorije ili verodojnost dokumenata

I ne zaboravi Srbi jesu bili najbrojniji narod u partizanima, najzasluzniji za partizansku antifasisticku borbu, Hrvati su bili komunisticke vodje i saradjivali su sa ustasama...i ta saradnja nije nista cudno vec sasvim prirodna stvar...o tome ima gomila dokaza, i o tome je bilo reci....tvoje pricice su smesne kao i uvek...

da , srbi su bili najbrojniji narod u partizanima, ali su i rukovodioci bili srbi. tvrditi da su vojnici srbi, a rukovodioci hrvati, koji saradjuju sa neprijateljem, moze samo netko tko slucaj za ludnicu i vezivanje. oni su dobili rat, a ustase i cetnici ga izgubili.

Poslednja izmena:
pa, ja cekam kada ce srbija izaci na otvoreno, i traziti od svetske javnosti da se grob tita makne iz beograda..bit ce vrlo interesantno gledati odgovor sveta :)

da, zamisli , ja sam ga demantovao, sa istom lakocom, kao sto je on tvrdio :hahaha:
srbijanski pukovnici posle 1991 nesto nemaju veliki autoritet. izgubili su svaki rat...od 1941 pa na ovamo. vojvoda misic mora da se u grobu okrece ili, recimo general sturm....koji nije bio bas srbin... zamisli dokle smo dosli da usporedjujemo covek koji je pisao udzbenik strategije i pukovnika koji je (bio) zreo za penziju. kao recimo DM i i ovaj tvoj oblik zivota u svemiru sa cinom

komsija vi ste vrlo zanimljiv covek...kiseli sprdao bi se jos malo sa tobom al moram palim, opet si skrenuo sa teme, a u tebi je proradio kompleks Hrvata...:hahaha: kakva sad 91. pa kakve to ima veze sa temom, jedino ima veze sa tvojom potrebom na ovom forumu...

kao sto sam rekao, Krstarica leciliste, eto drago mi je sto postoji virtuelna ustanova za vas...bolesnicima svakako treba pomoci..hehe

samo, tejk it izi:D

komsija vi ste vrlo zanimljiv covek...kiseli sprdao bi se jos malo sa tobom al moram palim, opet si skrenuo sa teme, a u tebi je proradio kompleks Hrvata...:hahaha: kakva sad 91. pa kakve to ima veze sa temom, jedino ima veze sa tvojom potrebom na ovom forumu...

kao sto sam rekao, Krstarica leciliste, eto drago mi je sto postoji virtuelna ustanova za vas...bolesnicima svakako treba pomoci..hehe

samo, tejk it izi:D

idi, uzivaj. nemoj da ti pocme rasti kosa po dlanovima

Али зато ви имате једну за предсједника државе.:lol:

Црвени необријани усташа,може проћ ко вепар,а може и ко оргутан.:mrgreen:

što god ja mislio o njemu (a ne mislim baš ništa dobro), to je još uvjek i predsjednik tvoje države!

prema tome, ovo "vi" može proći jedino ako sam o sebi govoriš u množini, a onda to stanje svijesti ima i poseban medicinski naziv

što god ja mislio o njemu (a ne mislim baš ništa dobro), to je još uvjek i predsjednik tvoje države!

prema tome, ovo "vi" može proći jedino ako sam o sebi govoriš u množini, a onda to stanje svijesti ima i poseban medicinski naziv

Брига ме,мисли шта хоћеш.;)
Али само да знаш,не поштујем ја нити неког нашег политичара,а не да бих поштовао оног вашег вепра.
Једини кога цијеним и поштујем је наш Воја.:mrgreen:

Back